Header
View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 23 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag är bäst på att analysera, på gott och ont. På gott, då det är lätt att ta lärdom och förstå vad som har hänt, eller vad som gjorde att det som skedde, faktiskt skedde. På ont, då jag överanalyserar så mycket och gör något mindre bra som hänt, 1000 gånger värre och det som inte skett än, målar jag upp 1000 olika utfall till, därav hälften lätt kan vara negativa.

Jag börjar lära mig att nuet är det viktigaste. Man måste leva i nuet för att verkligen leva. Det som har hänt, har hänt. Då är det lika bra att ta det med det man kan som en lärdom och sedan lämna det som drar energi. Det som kommer hända, kan man inte på något vis förutspå, därför är det bättre att strunta i att ta ut allt i förväg och skippa oron som kopplas till det. Man ger sig helt enkelt bäst förutsättningar till att klara av sin uppgift just nu, om man är i nuet. Att lägga all fokus på vad man gör just nu, och inte vad som skall ske eller vad som har hänt. Klart att man ska kunna längta till något i framtiden och kunna njuta av och minnas något i dåtid. Men inte oroa sig för hur något ska gå eller trycka ner sig själv för något som redan har hänt. Jag tror på att allt i dåtid är en lärdom och allt i framtid delvis beror på hur mycket du tar vara på tiden och är i nuet, och delvis händer allt av en anledning. Sjukt flummigt låter det. Men njut nu. Jag är själv världens största drömmare och analyserare och befinner mig lätt i att övertänka om vad som hänt och drömma mig bort/tänka mig bort lite väl långt i framtiden, på gott och ont. Det är så lätt att bygga upp sina egna monster och hinder, som oroar en. Vi är trots allt här och nu, därför vore det synd att inte leva här och nu.

Living in the moment is being aware of the moment we are in. If our minds are in the past or the future, we are not truly alive in the present.”

Likes

Comments

View tracker

Hej mina hjärtan! Idag är jag tillbaka, efter att jag tog en paus från allt igår. Just nu är jag i en period där jag kämpar och kämpar med det jag älskar mest och ändå inte får något riktigt kvitto på det. Det tär på krafterna, energin och självförtroendet. Så eftermiddagen igår kändes väldigt grå. Just nu kämpar jag för att hitta motivation och fokus, trots att det känns som det inte finns något värt att lägga fokus på och glädjas åt. Men detta är så sjukt, sjukt lärorikt. Känner trots allt hur jag växer som person och lär mig något av det. Finna ljuset i allt är så otroligt svårt, men så jävla bra egenskap att kunna ha med sig. Allt händer av en anledning helt enkelt.

Nog om det. Ska sätta mig och räkna matte några timmar. Där snackar vi 0 motivation. Fast då ljuger jag lite, nästan lite sugen på att mysa med tända ljus, musik och dyka in i matteboken. Klyschigt va?

Likes

Comments

Efter skolan stack jag, Matilda och Johanna (2 underbara klasskompisar!!) in till stan och gick i lite butiker. Jag gjorde misstaget att gå in på Zara, vilket brukar sluta med att jag kommer ut med mindre pengar men desto fler tillskott till garderoben, haha! Ett par jeans, vilket var nödvändigt då jag spräckte mina trogna favoriter i veckan (krossar fortfarande mitt hjärta) och ännu en grå och mysig tröja. Allt som är grått och mysigt går hem hos mig nu till vintern. Btw. Så är min blå jacka på bilden, vilket också är min absoluta favorit i garderoben, även den från Zara. Världens finaste färgklick!

Efter stan drog jag till pappas kontor för att sedan åka vidare på lite ärenden. Kvällen har spenderats i stallet och hade ett superbra kvällspass. Resterande timmar spenderas i soffan framför något program som inte kräver något av hjärnan, typ.

Skaffa er världens finaste helg ❤️

  • 51 readers

Likes

Comments

  • 54 readers

Likes

Comments

Delar av min gårdag i bilder.

Äntligen freeeedag!! Igår var det en fett grå torsdag, både vädret och mitt humör, haha. Men som jag sa, man behöver sina motgångar också. Så igår rann min bägare över och jag brast. Efter ett långt samtal med mamma och även med pappa, är jag idag på benen igen. Det känns verkligen som en lättnad. Ibland måste man bara låta allt komma ut.

Har precis skrivit ett spanska-prov, vilket kändes helt okej. Sovit tre timmar inatt pga plugg, vilket inte är att rekommendera. Står inte alls för att man ska låta hälsan lida för plugg, men igår körde det helt enkelt ihop sig. Idag står ridning, träning och matteplugg på schemat. Kanske skulle en vända med pappa till en hästbutik också... Galen fredag helt enkelt ;-)

Ta hand om er <3

Likes

Comments

Jag är verkligen ett stort fan av framkallade foton!! Tycker det är så himla fint. Känns dessutom underbart att kunna ta på bilderna, nästan som man återupplever minnena igen... ;-)

  • 80 readers

Likes

Comments


Utan att ha någon som helst aning om vad det är jag ska skriva nu, så har jag ett behov. Ett behov så stort efter att skriva av mig. Skriva. Det som alltid räddar mig från röran bland alla tankar. Några "krumelurer" på en vit bakgrund (som min vän så bra uttryckte det) som har en så pass stor betydelse. Dessa krumelurer, betyder guld för mig. Speciellt nu, när jag har gått in i min bubbla. Bubblan som är så full. Full på tankar.

Jag har ofta ställt mig frågor som: Vad är lycka? Vad är sorg? Vad är hjärtesorg? Vad är att älska? Vad är värt att kalla sorgsen? Vad är det att vara lycklig? Vad är att vara nöjd?

Vi frågar oss saker dagligen. Saker som vi suktar efter. Saker som vi jagar. Saker som vi vill uppleva. Saker som vi, utan att veta, upplevt 1000 gånger om. Vi längtar och drömmer om ett lyckligt liv. Men vad är egentligen ett lyckligt liv? Man målar upp en bild av något problemfritt. Något utan smärta. Något utan tårar. Något fullt av skratt och glädje. En bild av något drömlikt. Men var är lärdomarna? Lärdomarna du får av misstag och motgångar. Var är styrkan? Styrkan som du får av smärta och hjärtesorg. Vad är då, att uppskatta? När du inte har något att uppskatta mer än något annat?

Jag tror inte på ett liv utan smärta. Utan deppiga dagar. Utan tårar. För vad är framgångar, utan motgångar? Vad är att skratta, utan tårar? Vad är kärlek, utan hjärtesorg? Vad är egentligen då skillnaden på lycka och på att vara neutral?

Sluta jaga, längta och sukta efter något som inte finns. Stanna upp, hämta andan och ta dig an livets fram-och motgångar. Tro på att allt händer av en anledning. Rätta till det du kan rätta till. Skratta extra och det som är roligt. Gråt extra mycket åt det som gör ont. Skrik när du är trött på tystnaden. Det är livets gång. Livet går vidare. Livet består av framgångar och motgångar. Styrkan har du hos dig, våga bara tro på det.

​Inlägg från min gamla blogg. Skriver för drygt ett år sen. 
  • 81 readers

Likes

Comments

Idag är den dagen jag så länge har fruktat. Dagen jag skulle lämna ifrån mig en del av mig själv. Min älskade S. Den individ jag spenderat mest timmar med, de senaste tre åren. Individen, jag har älskat genom vått och torr, i med- och motgång. Individen jag skulle kunna gå igenom eld för. Individen som har varit mitt allt, under de tyngsta åren i tonåren. Individen som hjälpte 14-åriga Ash, genom allt möjligt. Men jag mår förvånansvärt, bra.

Vägen hit har liksom varit jobbigare. Väntan på dagen. Fruktan. Jag har redan gjort mig så förberedd på att det skulle göra så ont, att det faktiskt inte kände så illa när det väl var dags. Missförstå mig inte, gårdagen och förmiddagen idag var ett helvete. Men när jag väl stod där och lämnade över grimskaftet till världens gladaste och gulligaste tjej, kände jag bara glädje. Lämnar över mitt hjärta till en familj som älskar henne exakt lika mycket som jag. Jag som inte trodde det var möjligt ens. Men jo, familjen dyrkar Stella, som den prinsessa hon är. Det hade inte kunnat sluta bättre och jag hade inte kunnat vara gladare åt det avslut vi fick. Dessutom sa vi aldrig hejdå, för vi skiljs inte åt för evigt. Vi går bara skilda vägar, mot nya resor.

Nu är jag faktiskt bara varm och glad. Jag har gråtit mina tårar. Varit ledsen. Men inners inne är jag bara tacksam. Tacksam för alla lärdomar denna resa har gett mig. För alla motgångar. För alla framgångar. För alla underbara minnen. För allt hårda jobb. Tacksam för att Maja haft henne den senaste tiden och ridit henne så bra. Jag är bara så jävla tacksam, för allt. Tacksam för att det fanns några andra där ute, som var beredda på att älska det finaste som finns, lika mycket som jag.


Tack så himla mycket Stella. För allt. Jag älskar dig.

Likes

Comments

Allt jag gör fel, tycks jag överanalysera.
Allt jag gör rätt, tycks jag radera.
Allt jag vill, är att prestera.
Allt jag vill, är att något bra leverera.

Allt jag gör fel, ska mig lärdom ge.
Allt jag gör rätt, ska jag från och med nu börja se.
Allt jag vill, är att prestera.
Allt jag vill, är att fokusera.

Allt jag gör, är kunskap, ur ett perspektiv som är långsiktigt.
Allt jag gör i nuet, är det som är viktigt.
Allt jag vill, är att lära.
Allt jag vill, är att på mig och prestation, sära.

Jag skriver sorgligt nog bäst när jag i skriver i frustation. Prestationskrav och prestationsångest är och har alltid varit min största drivkraft till att prestera, men även mitt största hinder. Idag är jag där igen. Ångest över att inte ha presterat. Presterat så bra som jag vill prestera. En prestation är så svår att mäta, för det finns alltid något man har gjort bra, alltid. Men det finns oftast alltid något man kan jobba vidare på, och just det, är jag bäst på att tynga ner mig med. Jag är rädd för att misslyckas. Det är min största rädsla. Och när jag får känslan av att jag har misslyckats, då mår jag helt ärligt, skit. Jag vet, att jag är en i mängden. Vetskapen om det, gör mig också ledsen. Vi är så många som verkligen bara fokuserar på det negativa, trycker ner oss själva och mår dåligt över små snedsteg. Jag har kommit långt på vägen. Som jag har nämnt innan, hanterar jag skolan mycket bättre. Men saker som jag verkligen älskar, brinner för och lever för, har jag svårt att acceptera att inte alltid räcka till. Jag lever för hästarna. Jag drömmer om att prestera. Jag brinner för att lägga alla mina timmar och fokus på detta, och när det väl gäller, har jag så jäkla svårt att få det att fungera. Eller i mitt huvud har jag det. Nu ska jag gå in i min bubbla som jag alltid gör när jag har något att analysera. Positivt tänk på. Ta med det positiva, ta lärdom av det negativa. Nolläge. Börja om. Fokus. Fokus. Fokus. Jag kan. Jag vill. Jag ska.Likes

Comments