Header
View tracker

Jag kan inte säga, att bara för det är ett nytt år, förändras allt. Men jag kan säga, att ett nytt år ger nya möjligheter, om man skapar dem. Innan har jag varit lite tveksam till nyårslöften eller nyårsmål, men nu tycker jag det är fint. Fint och praktiskt. Att sätta upp mål är bland de roligaste som finns, ännu roligare är att nå dem. Jag har många förhoppningar om 2017. Många positiva tankar kring året. Även om det är en överanvänd klyscha, så vill jag ändå säga det. 2017, ska bli mitt år.

Jag ska helt enkelt göra det till mitt år. Kämpa för det jag älskar och vill göra. kämpa till det går i mål. Detta året ska jag känna mer. Skratta mer. Le mer. Gråta mer. Älska mer. Njuta mer. Jag ska ta för mig av livet. Inte ta allt för givet. Krama mina nära och kära en extra gång, extra hårt. Pussa på min favoritmule extra mycket och visa hur mycket jag uppskattar min bästa vän, på fyra ben. Visa alla hur mycket jag uppskattar dem. Hur glad och tacksam jag är för allt jag har i mitt liv. Jag ska leva mer i nuet. Njuta av här och nu. Andas mer. Älska det jag gör.

Detta året ska jag försöka se allt lite mer positivt. Den senaste halvan av 2016 förbättrades jag rejält på det. Men detta året ska jag bli bäst på det. Se allt som är fint i livet. Inte ta ett dåligt prov på liv och död. Jag ska kämpa, träna och återigen träna för att få ett så bra tävlingsår som möjligt. Umgås mer med de jag tycker om och jag ska aldrig ge upp, när det gäller något jag verkligen vill.

Men vet ni det viktigaste? Detta året ska jag bli min bästa vän. Lära mig att älska mig själv. Se mina styrkor, men även mina svaga sidor, så jag antingen kan jobba med dem eller acceptera dem. Jag ska lära mig att vara snäll mot mig själv. Inte trycka ner mig. Inte dra ner mig. Inte se ner på mig själv. Detta året ska jag helt enkelt umgås med mig själv på ett hälsosammare sätt.

2017, du är välkommen.

Likes

Comments

  • 156 readers

Likes

Comments

Hittade några frågor som var lite roliga att svara på. Så här har ni chansen att lära känna mig lite bättre ;)

1. Har du ett mellannamn?

Svar: Ja, det har jag! Elly och Cecilia heter jag i mellannamn.

2. Vad är ditt favorit ämne i skolan?

Svar: Samhälle, psykologi och företagsekonomi.

3. Vilken är din favorit dricka?

Svar: Celsius citrus & lime, tyvärr hahah. Har ett jäkla koffein-beroende tack vare denna dryck.

4. Favorit sång för tillfället?

Svar: Byter verkligen favorit hela tiden och lyssnar på så olika sorters musik. Ena stunden är det perikles, sen är det Elvis Presley och helt plötsligt lyssnar jag på spotify's topplista. Men just nu, Super 8 - Danny Saucedo, Human - Jon Bellion och sen min allt time fave, Var ska vi sova inatt - Perikles, haha!

5. Vad skulle du namnge dina barn?

Svar: Denna fråga är faktiskt lite hemlig. Men har ett dokument med min kompis Emma där vi skriver massa flick-och pojknamn vi tycker om och vill att våra barn ska heta. Jag älskar långa namn, antagligen för att jag själv alltid ogillat att ha ett så kort namn. Älskar coola konsonanter också som X, Z och W.

6. Tränar du någon sport?

Svar: Yes, rider dagligen. Sedan tränar jag ju kondition och styrka utöver det, men det är för att stärka mig till ridningen.


7. Favorit bok?

Svar: Älskar hunger games- serien faktiskt. Sen har jag läst så många, himla bra romaner. Men glömmer tyvärr alltid namnen.

8. Vilken är din favorit färg?

Svar: Vet inte riktigt... men på kläder gillar jag svart, grått och blått!

9. Vilket är ditt favorit djur?

Svar: Häst, utan tvekan.

10. Vilken är din favorit parfym?

Svar: Jean Paul Gaultiers olika parfymer!

11. Favorit högtid?

Svar: Midsommar. Älskar, älskar, ääälskar midsommar. Annars är jag inte så himla förtjust i högtider. Ligger alltid så mycket stress bakom. Visserligen är julen mysig såklart!

12. Har du tagit studenten?

Svar: Nej, 1,5 år kvar.

13. Har du varit i något annat land?

Svar: Ja, jag är lyckligt lottad att få ha rest mycket under mina 17 år på jorden. Varit på otroligt många platser, vilket jag är evigt tacksam för.


14. Pratar du något annat språk?

Svar: Engelska och lite spanska.

15. Har du några syskon?

Svar: Ja, en storebror.

16. Favorit affär?

Svar: Zara!

17. Favorit resturang?

Svar: Vet faktiskt inte.

18. Gillar du skolan?

Svar: Oftast. Älskar min skola och älskar att vara där med alla underbara människor. Det är väl själva upplägget med att man alltid har plugg efter skolan, som jag inte tycker är fantastiskt.

19. Vilka är några av dina favorit Youtubers?

Svar: Therese Lindgren, Mathilda Ljungberg, RMM och Ida Warg!

20. Favorit film?

Svar: Finns alldeles för många! Och som sagt, suger på att komma ihåg titlar!

21. Favorit serie?

Svar: Hinner aldrig se serier. Men One Tree Hill i sådana fall!

22. PC eller MAC?

Svar: MAC!

23. Vilken mobil har du?

Svar: iPhone 6s.

24. Hur lång är du?

Svar: Ca 163 cm.

25. Några djur?

Svar: Ja, en katt, en hund och en häst!

Likes

Comments

I torsdags fyllde en av mina absolut närmaste vänner år. Johanna aka Joi, världens finaste individ. Ikväll ska vi ha en riktigt Joi & Ash-kväll, som vi kallar det. Middag, fira J, snacka om livet och allt där till. Ni vet en sådan vänskap där det inte finns något som kan bli ens lite stelt? Vi har aldrig bråkat och jag kan med handen på hjärtat säga, att jag verkligen tror på att vi aldrig kommer ha ett bråk i framtiden heller. Vår relation är helt okomplicerad, fantastiskt, trygg och stabil. Vi känner varandra utan och innan, vet varandras styrkor och brister. Så galet tacksam för denna vänskap, lyckligt lottad helt enkelt.

​Har precis varit i stallet och tränat dressyr. Superkul och det gick så himla bra. Fantastisk start på lördagen. Nu ska jag snart ut på en pw eller springtur, inte riktigt bestämt mig. Sen in i duschen och handla mat med Joi för en perfekt kväll. 

Hoppas ni får en fin lördag! 

Puss. 

  • 186 readers

Likes

Comments

Igår var verkligen så mysigt!! Vi blev 9 tjejer från klassen och alla hade med sig något att lägga på vårt julbord. Det blev verkligen över förväntan tyckte alla! Mat i överflöd (har seriöst mat för en månad över), massa tjejsnack och allmänt mysig och positiv stämning. Vi avslutade kvällen med julklapps-spel, vilket alltid är så himla kul och spännande, haha! En perfekt start på en mysig helg.

Likes

Comments

Hej hjärtan! Varit väldigt off ett tag och det beror helt enkelt på att jag ute funnit en fri sekund. Direkt när jag blivit klar med allt för dagen har jag somnat. Veckan har varit full av skola, jobb, träning, stall och ridning, plugg... och igår hann jag dessutom med att skriva ett terminsprov och tävla på samma dag. Känner verkligen att jag är trött i skallen idag, men samtidigt glad. Igår gick det bra på tävlingen, och jag kunde känna mig hoppfull efter. Det har jag inte gjort på 5-6 månader. Verkligen haft en lång och tuff svacka och det har tyngt ner mig så himla mycket, till och med mer än vad jag trott. Gått runt med en klump i magen och bara känt mig omotiverad. Igår var det inte perfekt och vi är inte tillbaka helt till där vi var innan, men känslan var tillbaka och rundan var mycket bättre än vad de varit dessa månader. Ridningen är verkligen det som ligger mig närmst om hjärtat, därav blir det att jag nämner det mycket då det, på gott och ont, påverkar mitt humör så otroligt. Ny ser jag ljuset och hoppet igen om att allt kommer att bli bra och lösa sig, och jag taggar upp till ett bättre 2017. Shit, vad denna resa och svacka var och är lärorik för mig som individ. Känns som jag blivit 100 år klokare, haha!

Slutsnackat om det. Idag ska jag äntligen tillbaka till gymmet idag efter skolan. Inte hunnit vara där i veckan pga mitt schema, så fått motionera ute i kylan de dagar jag hunnit ta mig tid till lite träning. Efter det, min favoritplats - stallet! Ikväll ska jag och några tjejer ha knytkalas-julbord hemma hos mig och det ska bli så himla mysigt!! Har förövrigt världens mysigaste helg framför mig. Mer om det sen, för nu babblar jag lite för mycket. Puss och kram, ta hand om er <3

  • 194 readers

Likes

Comments

Jag är bäst på att analysera, på gott och ont. På gott, då det är lätt att ta lärdom och förstå vad som har hänt, eller vad som gjorde att det som skedde, faktiskt skedde. På ont, då jag överanalyserar så mycket och gör något mindre bra som hänt, 1000 gånger värre och det som inte skett än, målar jag upp 1000 olika utfall till, därav hälften lätt kan vara negativa.

Jag börjar lära mig att nuet är det viktigaste. Man måste leva i nuet för att verkligen leva. Det som har hänt, har hänt. Då är det lika bra att ta det med det man kan som en lärdom och sedan lämna det som drar energi. Det som kommer hända, kan man inte på något vis förutspå, därför är det bättre att strunta i att ta ut allt i förväg och skippa oron som kopplas till det. Man ger sig helt enkelt bäst förutsättningar till att klara av sin uppgift just nu, om man är i nuet. Att lägga all fokus på vad man gör just nu, och inte vad som skall ske eller vad som har hänt. Klart att man ska kunna längta till något i framtiden och kunna njuta av och minnas något i dåtid. Men inte oroa sig för hur något ska gå eller trycka ner sig själv för något som redan har hänt. Jag tror på att allt i dåtid är en lärdom och allt i framtid delvis beror på hur mycket du tar vara på tiden och är i nuet, och delvis händer allt av en anledning. Sjukt flummigt låter det. Men njut nu. Jag är själv världens största drömmare och analyserare och befinner mig lätt i att övertänka om vad som hänt och drömma mig bort/tänka mig bort lite väl långt i framtiden, på gott och ont. Det är så lätt att bygga upp sina egna monster och hinder, som oroar en. Vi är trots allt här och nu, därför vore det synd att inte leva här och nu.

Living in the moment is being aware of the moment we are in. If our minds are in the past or the future, we are not truly alive in the present.”

Likes

Comments

Hej mina hjärtan! Idag är jag tillbaka, efter att jag tog en paus från allt igår. Just nu är jag i en period där jag kämpar och kämpar med det jag älskar mest och ändå inte får något riktigt kvitto på det. Det tär på krafterna, energin och självförtroendet. Så eftermiddagen igår kändes väldigt grå. Just nu kämpar jag för att hitta motivation och fokus, trots att det känns som det inte finns något värt att lägga fokus på och glädjas åt. Men detta är så sjukt, sjukt lärorikt. Känner trots allt hur jag växer som person och lär mig något av det. Finna ljuset i allt är så otroligt svårt, men så jävla bra egenskap att kunna ha med sig. Allt händer av en anledning helt enkelt.

Nog om det. Ska sätta mig och räkna matte några timmar. Där snackar vi 0 motivation. Fast då ljuger jag lite, nästan lite sugen på att mysa med tända ljus, musik och dyka in i matteboken. Klyschigt va?

Likes

Comments

Efter skolan stack jag, Matilda och Johanna (2 underbara klasskompisar!!) in till stan och gick i lite butiker. Jag gjorde misstaget att gå in på Zara, vilket brukar sluta med att jag kommer ut med mindre pengar men desto fler tillskott till garderoben, haha! Ett par jeans, vilket var nödvändigt då jag spräckte mina trogna favoriter i veckan (krossar fortfarande mitt hjärta) och ännu en grå och mysig tröja. Allt som är grått och mysigt går hem hos mig nu till vintern. Btw. Så är min blå jacka på bilden, vilket också är min absoluta favorit i garderoben, även den från Zara. Världens finaste färgklick!

Efter stan drog jag till pappas kontor för att sedan åka vidare på lite ärenden. Kvällen har spenderats i stallet och hade ett superbra kvällspass. Resterande timmar spenderas i soffan framför något program som inte kräver något av hjärnan, typ.

Skaffa er världens finaste helg ❤️

  • 256 readers

Likes

Comments