Min Låtsas Pappa, Missbruk, Den lilla flickan, Depression, Tanken på att dö

Njuter av semestern, idag blir det att åka och bada måste försöka slänga mig i vattnet oavsett hur kallt det är annars kommer Janne tjata om att jag är larvig 😂

Tanken slog mig imorse hur det var förr när jag hade sommarlov. Hur jag verkligen hatade semester, jag ville aldrig åka iväg. Min styvpappa blev ett monster varje semester, minns sista gången så väl jag var väl runt 15 då och mamma sa att vi skulle åka till Lund på semester jag sa nej tack jag följer inte med när han är som han är. Pappa kom och pratade med mig irriterad och sa att han absolut inte skulle förstöra något utan att det var ju jag som gjorde nu. Jag gav med mig tillslut och den semestern slutade i kaos verkligen kaos, jag föll ihop och förstod inte hur jag skulle orka. När man undrar blir aldrig livet bättre än så här ska jag alltid ha det så här, är det min lott i livet. Ordet semester gav mig i många år ångest ren och skär ångest. Semester förr innebar att alltid vara på sin vakt, att tittat ut vart jag skulle ta vägen med mina bröder när helvetet bröt lös, torka tårar, torka blod, lyssna timtal på hur illa han gjort henne, bara henne aldrig oss. Den sista gången i Lund det var droppen för mig orken var slut jag kom hem la mig i sängen, slutade äta slutade bry mig gick inte upp från sängen på flera veckor. Jag var för svag för att kunna ta mig upp till sjukhuset så mamma ringde läkaren ( då förstår ni att jag var dålig eftersom det var hon som ringde). När läkaren kom lyfte han försiktigt upp mig i sin famn och sa det enda denna flicka behöver är en kram 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Vet inte vad det är mest mig idag, blir så irriterad gick på semester klockan tre idag så borde ju bara vara hur glad som helst, men nej det är jag inte. Ni vet en sådan där dag när det är allt och inget. Känner mig ledsen och då över små saker, men antar att jag är övertrött bara det har vänt till imorgon men hatar sådana här dagar jag kan verkligen inte styra över dom. Känslan av att vara värdelös fan vad jag hatar den känslan, är det fler som kan känna så ibland? Att inte duga? Jag är duktig på att se ner på mig själv ibland tyvärr. Tröttsamt.

Ska skärpa mig imorgon. Kramar till er

Likes

Comments

Medberoende, Min Låtsas Pappa, Missbruk

För ett par dagar sedan var en sådan där kväll jag kan ha ibland, ni som följt mig ett tag vet att tankarna kommer och går. Fick upp på Facebook minnen man kan dela med sig och då var det ett kort på min styvpappa. Det var ett kort taget av en gammal vän till honom sista sommaren han levde. Jag minns så väl en av alla gånger han satt på behandlingshem och en del av behandlingen var att missbrukaren skulle be om ursäkt till dom hen gjort illa. Min pappa hade valt mig, jag blev inbjuden att komma på besök till detta ställe. Som god dotter och medberoende så gjorde jag såklart detta, jag åkte dit och så var det som på film att man fick sitta i en grupp och min styvpappa skulle be mig om ursäkt. Jag insåg att jag vill inte vara här, vad spelar denna skit ursäkt för roll när han aldrig gör något åt sitt liv. Jag hade sedan länge förstått att han aldrig skulle sluta med drogerna, utan anledningen till att han sa ja till behandling var för att få vila och äta upp sig och en förhoppning om att det skulle bli en riktig kick nästa gång han tryckte i sig heroin. Jag kände honom bäst jag visste hur han funkade.

Jag visste att han aldrig menade sina ursäkter han tyckte aldrig att de han hade gjort mot sin familj var så farligt det var ofta som han hade glömt det lika fort som det hade hänt. Jag vet inte vad det var jag fattar inte själv att jag lät honom köra över mig år efter år att jag fanns och stöttade genom allt, att jag gjorde allt han bad om. Jag kan bli så arg på mig själv, han behandlade mig som om att jag vore ingen i hans ögon ändå var det som att jag hade en förhoppning om att han någon gång skulle älska mig. Jag visste ju innerst inne att han aldrig skulle sluta, jag visste att han aldrig skulle bry sig om sin familj och jag visste att han aldrig skulle kunna ta hand om oss men det var som att jag hoppades, hoppades på att han en dag skulle se mig, tacka mig, krama mig, älska mig.

Likes

Comments

Min sambo

Kommer hem från jobbet och har ledigt två dagar innan jobbhelg och får då denna påse med godis. Hur glad blir man inte 😊

För er som inte vet så byter jag ofta ut ö till u där av stavningen på påsen. Jag har fått någon inflammation i örat som gör att jag är totalt jädra döv på höger öra. Nästa vecka semester och kan äntligen lägga ner lite tid på bloggen. När har ni semester mina fina vänner? Ska ni gura något kul?

Likes

Comments

Listor

Tack till http://Nouw.com/positivfembarnsmamma och

http://Nouw.com/svenskapache

som taggade mig i denna utmaning, som går ut på att skriva 3 påståenden om sig själv som man tror att andra kan ha svårt att tro. Utmaningen är ursprungligen skapad genom ett samarbete mellan:

@JAGOCHMINAHJÄRTAN och @FRÖKENRÖDLÖK


Okej, då kör vi:


1. Är det bara jag som alltid måste ha något till kaffet, gärna en pluttliten kaka 🍪

2. Är det bara jag som måste dansa när jag hör Freddy Kalas låt 🎶 Jovial?

3. Är det bara jag som säger pluttlite och pluttmycket?


Jag utmanar: http://Nouw.com/tilltrasslad http://Nouw.com/lottashullerombuller och http://Nouw.com/sannaengstrom


Glöm inte att tagga @JAGOCHMINAHJÄRTAN och@FRÖKENRÖDLÖK i inlägget!

Likes

Comments

Missbruk

Våga berätta, våga berätta om din sanning! Jag har äntligen börjat dela med mig av familjens största hemlighet, prata om det som pågick i mitt hem. Det har tagit lång tid att komma dit jag är idag, idag vet jag att det inte längre behöver vara någon skam att ha vuxit upp i ett missbrukshem. Inte heller något fult eller en svaghet, titta runt omkring dig så har var femte person vuxit upp i ett hem med missbrukare.

Jag har nu valt att öppet prata om min barndom för att jag vet att än del av er behöver höra det jag aldrig fick. Jag har lärt mig mycket av livet bland annat: Att älta tjänar jag inget på det tar bara min energi. Tiden läker nästan alla sår. Idag vet jag att vissa saker är oförlåtliga men livet går vidare. Jag vet att idag är det jag som kan påverka min framtid att jag kan leva här och nu.Likes

Comments

Boken

Jag tror det är väldigt många som varit utsatta på ett eller annat vis i skolan. En plats som ska ge trygghet, där lärare ibland inte förstår hur deras kommentarer kan skapa problem. Det kan räcka med en kommentar från en lärare så hakar barnen på och sedan slutar allt i mobbning. Det kan räcka med något så litet som en guldstjärna i boken för att barnen ska känna sig värdelösa. Detta är en sida ur boken är ni intresserade av att läsa den så finns den att beställa hos svenskapache@gmail.com. Ha en riktigt fin eftermiddag och kväll alla mina läsare <3

Likes

Comments

Medberoende, Missbruk

Vad vill du? Vad har du för behov? För anhöriga till missbrukare så är denna fråga omöjlig att svara på. Vadå behov, jag har inga behov, jag vill bara att min pappa, mitt barn m.m slutar med droger och blir lycklig. Den anhöriga hoppas på att alla bekymmer slutar så fort hen blir drogfri. En person som är anhörig och medberoende ber väldigt sällan om hjälp, de har offrat allt för sina missbrukare. När jag fick höra första gången att jag var medberoende så blev jag förbannad, vadå medberoende jag har ju bara ställt upp på honom, det var bara min mor som var medberoende INTE jag.. Eller? Janne brukar säga att din styvfar var lika hemsk mot dig som din biologiska pappa, nja han var ju snäll första halvåret jag levde ihop med honom och han hade små stunder då han var snäll. Vad såg jag som snällt efter det jag varit med om? Räckte ju att någon sa vad fin du är idag så hyllade jag människan.

Efter alla slag, efter all förnedring, efter all rädsla så borde jag inte stått vid hans sida till sista andetaget som jag gjorde, men som jag skrivit förr han var den enda som var någon slags fader för mig och det var drogerna som gjorde honom så här? Än idag så ångrar jag inte att jag ställt upp på honom att jag fanns där vid rättegångar, tog alla telefonsamtal och all skit han slängde ur sig, jag var hans soppåse som han kunde slänga skit på, jag vet att det gjorde att han mådde bättre och jag sämre men som sagt jag har varit och är fortfarande medberoende hur jag än försöker intala mig att så är inte fallet så är jag det. Men det innebär inte att vi är svaga det innebär bara att vi är människor.

Likes

Comments

Boken

Allt började för ca 1 år sedan, Janne läste min blogg och frågade om jag aldrig funderat på att göra en bok. Klart det skulle vara kul men hur tusan gör man och kommer någon ens vilja läsa? Janne trodde på detta och har hjälpt mig hela vägen. han har lagt ner ett stort arbete på att göra boken och han har fått in mina känslor i sina teckningar. Jag läste själv klart boken i helgen med en tår i ögat. Jag skriver oftast mina texter utan att läsa igenom dom efteråt, det blir inte lika jobbigt då. Men det var tufft att läsa boken och som sagt med teckningarna till så blev det känslosamt. Denna bok är första åren i mitt liv, den handlar om överlevnad, misshandel och övergrepp.

Jag vill tacka er alla som följt mig och min blogg, det är tack vare er jag har vågat skriva att jag vågat dela med mig. Ni har peppat mig hela vägen, det betyder så mycket.

En stor kram till er alla 💗För första gången någonsin så delar jag med mig av ett foto av mig själv. Jag vill att ni som har stöttat mig genom allt ska få se vem jag är.

Likes

Comments

Boken

@ASFALTSBLOMMAs barndomsskildring är nu äntligen ute!

Detta är en gripande bok om missbruk, övergrepp och våld, men även om hopp och läkande. Denna illustrerade 96-sidiga bok innehåller dels omarbetade texter från Asfaltsblommas blogg här på Nouw, samt helt nya texter och dikter.

Boken plus porto kostar 130 kronor. Du kan betala via Swish. Numret får du om du mejlar svenskapache@gmail.com

Det går även bra med PayPal. Adressen är då: svenskapache@gmail.com (Kom ihåg att skriva ner ditt namn och adress).

Tack till alla er som förbeställde boken. Kolla era mejlboxar!


Janne & Asfaltsblomma

www.svenskapache.se

Likes

Comments