Det ble noen stille dager her. På onsdag dro Laura og jeg ned til helsestasjon for 6-ukers kontroll. Målinger, legesjekk og rotavaksine. Og gjett om at man da må prioritere. Det ble lite søvn og uroligheter i heimen, da lille jenta fikk vondt i magen og ble ekstra sutrete, tydde lettere til gråten (skriking) i 2 dager etter vaksina.

Jeg meldte meg ikke ut av verden, men mtte bare prioritere bort egentid til blogging. Men var likevel på Bloggerfruene-snapkontoen på torsdag. Jeg ville heller prioritere den da, for gjett om det er moro å få kommunisere så direkte med følgerne. Det er så mye koselige tilbakemeldinger, og man får en mye tettere kontakt. Hvis dere ikke allerede følger - add Bloggerfruene på snap!

I dag er Laura i mye bedre form, og godt er det. I går var vi i en type selskap med familien til Robert hele dagen og hadde folk i hus hos oss selv, til sene kvelden. Derfor godt at lillemor er seg selv igjen.

I dag kommer graveren tilbake, så skal hagen graves opp enda litt til, og etter det blir det vel en rolig kveld, alene for mor og Laura. Mannen i hus skal være et par timer med ene nevøen vår på en lokal sammenkomst i bygda.

Jeg kjenner enda etterdrønninger etter mangelen på søvn, så det skal bli godt å få en rolig kveld. Lørdager altså - ikke helt det samme etter man fikk barn. Her går det i bleieskift, håp om mange timer søvn og å få ligge rett ut på sofaen. Likevel kunne jeg ikke elsket det mer. Rart hvordan vi mennesker er skrudd sammen, du. Sniffe babylukt og mimre om fødselsskrik. Skrik som kunne like gjerne vært hentet ut av den verste skrekkfilm, men likevel så tenker man tilbake på det med glede.. Tulleruskt!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

I går måtte jeg bare innse at sofaen var dit jeg kom, og ikke stort lenger. Eller, joda, til stellebordet også. Ikke sikker på om det var en økedag (økedag er da babyen vil amme ekstra mye for å øke melkeproduksjonen), eller bare vanlig uroligheter, men hver gang jeg skulle få ting gjort så begynte hun å gråte, så rundt klokken 15 ga jeg opp. Det var bare å plassere seg i hjørnet av sofaen, samle alt av nødvendigheter rundt seg - mobil, mobillader, drikke og fjernkontroll. Noen tinte boller fra fryseren ble det også. Med en asfaltmann, og da altså en som er på jobb, så ble det ikke store middagen øå meg heller, enn brødskive med sortpølse. Bedre enn ikke noe i skrotten har jeg funnet ut.


Over til det jeg egentlig skulle tipse om. Nemlig TV-serier til dager som blir slik. Det man må kaste inn håndkle, eventuelt eks. antall gulpekluter til vask.

1. Hart of Dixie (kan sees på Viaplay)

En superkoselig serie hvor man får følge storby-jenta som havner i det lille lokalmiljøet Bluebird. Et lite sted i sør-statene hvor alle kjenner alle. Hun er nyutdannet lege, og får seg en jobb der, og ikke i NY, som var drømmen. Vi følger hennes reise til å finne seg selv, og hvordan hun faller for den lille bygda. En ordentlig FEEL-GOOD serie, og vil kalle det Chich-flick serie, men Cowboy-detaljene gjør det jo i tillegg litt barskt.

2. Nashville (kan sees på Viaplay)

Når jeg var ferdig med Hart of Dixie så er det som alltid etter en god serie: Hva skal jeg gjøre med livet mitt nå? Og jeg snoket rundt på Viaplay etter lignende serier. Vel, det dukket ikke opp noe helt likt, men samtidig så skiller ikke Nashville seg så innmari fra Dixie Hart. Nashville tar oss med inn i country-verden, og selv om serien er FEEL-GOOD, så er den enda barskere og fylt med mer drama. Country-artister som gjør hva som helst for å få den største stjerna, den største plassen på scenen.

3. Gilmore Girls (kan sees på Netflix)

En gammel serie, som jeg aldri blir lei. Vi følger den unge moren Lorelai, som ble mor som 16-åring. Hun har datteren Rory, og med årene har de funnet sin plass i småbyen Stars Hollow. De går til samme kafé hver dag, de er som gode venninner og har det tetteste båndet. Dette blir snudd på hode, og vi ser hvordan de vokser opp sammen. Hvordan kjærligheten kommer og går, og hvordan man kan nå sine drømmer. Livet er fylt med berg- og dalbaner, men sammen kan man klare alt. En serie man kan se om og om igjen.

4. Bones (kan sees på Netflix)

En kriminalserie, fra forskernes side og med etterforskerne på sidelinjen. Bones er dama som er best i sin bransje og kan løse hvilken som helst drapssak, men hun kan ikke danne et vennskap, og langt i fra et kjærlighetsforhold. Hun er steinkald, og kunne like gjerne vært et av skjelettene hun daglig undersøker. Etter en dramatisk opplevelse i barndommen så har hun blitt en mur, en jerndame, men kan den rette mannen ordne opp i dette?

5. American Horror Story (kan sees på Netflix)

Kanskje ikke den beste serien å se hvis du sitter med barseltårer. Jeg er fortiden lei av de dårlige skrekkfilmene som produseres, og ingenting får meg til å skvette, eller reagere, men denne serien kan gi dype grøss. Det er flere sesonger, og hver sesong forteller en annen historie. Tar oss med inn i gamle institusjoner, spøkelseshus, freak-sirkus også videre. Hvis du liker å bli litt redd, og er litt glad i mystikk - ja, da er dette definitivt serien for deg.

Likes

Comments

Det ble stille fra meg i går. Jeg tok meg en pause - og bare nøt søndagen. Vi var i går i familiebursdag. Høylytt familiebursdag som vanlig - full av små og store, til og med pelskledde. Tok ingen bilder der i fra som sagt; tok meg fri. Etter det hadde Robert og jeg besøk av, eller mer Laura da, av hennes bestemor(farmor). Så det ble en lang dag på lillemor, som dermed ble overtrøtt. For sove på dagtid, det går ikke når hun hører masse nye stemmer. Så det ble en laaang natt på mor. Mye oppvåkning, og hun sov virkelig ikke dypt. Tok lang tid til å få hun i søvn også, så. Slått seg på kaffekoppen i dag.

Ellers holdt vi på i hagen denne helgen. Nå er materialer til hundegård handlet inn. Mangler bare støpingen nå, og litt mer graving. Jeg regner med at mye blir gjort den kommende helgen igjen - OG SNAAART kan vi få lille hunden vår tilbake. Det blir stas, og jeg merker at jeg savner han.

Nå skal en trøtt,, hottentott mor bestille fremkalling av bilder - så både vi og stolte besteforeldre får bilde av Laura til albumet. Mye koseligere med et album, enn å bare ha bilder digitalt - ELLER hva synes dere?

Likes

Comments

Det er ikke en hemmlighet at babyer tapper krefter. Det blir mangel på søvn, og amming tar mye energi - ikke bare ved å utføre, men faktiske kalorier for å produsere melken.

Når man så i tillegg oppi hele den nye foreldreverden glemmer fylle på eget drivstoff; for og væske, så er det ikke rart smeller kommer.

I går ble lille Laura 6 uker, seks uker i denne verden. Og mor har ikke gjort stort annet enn å nyte synet av sitt lille mirakel. Man skulle tro at med en gang den lille sover, så sover man selv. Neida. Når den lille ligger der så fredelig OG så fordømt nydelig - ja, da blir man sittende og stirre. Beundre sitt skaperverk.

Og i går tok mangel på søvn, mangel på eget kaloriinntak et grepa tak om meg. Det har faktisk vært ingen barseltårer her, uten om noen gledestårer de første dagene. Men i går kom de alle. Alt Robert sa var feil. Hele dagen var alt feil. Ikke før jeg fikk en tur ut av huset og fikk i meg en stor porsjon taco - da begynte følelsene å lette litt. En bedre natts søvn gjorde også at jeg sto opp med lettere skuldre i dag. All verdens problemer og bekymringer var ikke lenger mine.

En ting er sikkert. Jeg skal huske å gi meg selv mat OG drikke. Og når far er hjemme, så kan han få stirre, bære på vår nye skatt. Vår nye mini-sjef. Vårt lille mirakel.

Likes

Comments

Hadde min første dag på snapchat-kontoen Bloggerfruene i går, og det var helt fantastisk. Jeg stotret nok mye, og pratet litt feil, prøvde å være meg selv oppi all nervøsiteten. Og vet dere hva? Det gikk suverent, ifølge følger-folket vårt. For makan til så mange komplimenter og fine tilbakemeldinger som kom inn. Altså trenger man å få dagen hevet 1000 hakk - så er det disse følgerne man skal ty til. Gleder meg utrolig mye til neste gang - OG DA trenger jeg jo ikke heller ikke miste nattesøvnen på forhånd, eller telle antall følgere for å så begynne å skjelve.

For dere som ikke fulgte dagen min i går (det ble litt dansing altså) - først og fremst add Bloggerfruene - men her har dere noen skjermprinter fra gårsdagen:

​Viktigst av alt: Add snapchat-kontoen Bloggerfruene i dag! I dag kan du nemlig følge Carina som har BURSDAG, og gjør det motsatt - har nemlig en gave til dere følgere! 

Likes

Comments

Plutselig var august her, og jeg innser at snart så har Robert og jeg vært gift i ett år. Ett helt år - hvor går tiden. Føles nesten som i går at bryllupsfesten var, eller at jeg gikk nedover bryggen mot Robert. Jeg kom over en film fra bryllups-vielsen i går - der jeg gikk nedover bryggen mot alle gjestene og mot Robert - og jeg begynte å skjelve på samme vis som selve dagen. Jeg elsket bryllupet mitt - selv med noen par stressende øyeblikk, så var bryllupet helt perfekt. Stemningen!

Men 27 august så har vi altså vært gift i ett helt år, og jeg trenger ideer. For med papirbryllup så må man jo gi en papirgave. Eller noe i den duren da. Kanskje ikke nødvendigvis bar et ark, for å si det sånn. Jeg har googlet og fått noen ideer, men ikke landet helt ennå på en gave. Har dere noen ideer til meg?

Vi får se hva det blir. Gleder meg uansett til å feire dagen. Det blir ikke fest akkurat, men å ta fram bryllupskaken, som vi har fryst ned, ja det skal bli kos.

Likes

Comments

På lørdag var den store release-dagen for Snapchat-kontoen Bloggerfruene. Her kan du følge 7 forskjellige, flotte damer som blogger for NOUW. Vi har alle to ting til felles - bloggplattform og unger, men ellers er vi sju forskjellige damer, som skal vise hverdagen slik den er. Bak blogg, inn i hjemmet.

I morgen er det min tur - torsdager er min faste dag. Dette blir spennende! Håper vi snappes!

Likes

Comments

Vi spratt opp 06.00 etter en vannvittig god natts søvn. Laura sovnet 22.30 og våkna først 06.00. Så lenge, så mange timer sammenhengende er første gang og mest sannsynlig en sjeldenhet, men guud så herlig for mor. Samma søren at jeg våkna i en bløt pøl med melk, fordi puppene ikke helt skjønte hvorfor de ikke ble tømt iløpet av natten.

Likevel har vi nå akkurat kommet under dyna igjen. Det er ufyselig vær her i Hønefoss i dag, og stua var fryktelig kald - så tenkte HVORFOR IKKE. Hvorfor ikke kose oss litt ekstra når vi (jeg) har sjansen. Hun koser seg jo veldig uansett så lenge hun får ligge inntil mamma'n sin. Så da blir det en sånn formiddag.

Senere i dag skal jeg bake grove rundstykker. Jeg fikk inn ett tips på en oppskrift som var lettvin og som burde prøves. Legger det ut i morgen her, tenker jeg. Hvis de blir vellykka da selvsagt, og om jeg i det hele tatt for lagd de. Lillemor styrer!


Likes

Comments

Det ble hektisk i går. Hektisk i hjemmet. Det var nok et økedøgn for lille Laura. Selvfølgelig første dagene alene hjemme, med Robert tilbake på jobb. Hun ville ikke sove, uansett hvor overtrøtt hun ble. Jeg trillet hun i søvn, og med en gang vognen stoppet så åpnet øynene seg. Alle triks i boka funket ikke. Hun sov heldigvis godt til natten, og har nå faktisk snudd døgnet sitt. Nå sover hun vanlig natt, i stedet for å sovne sent og så stå opp sent. Var kanskje noe som skjedde i går, en mening med det.

Det virker heldigvis som at hun er tilbake til sitt vanlige jeg i dag. Ikke urolig, og har allerede fått til å sovne dypt igjen - formiddagsblund, og ikke bare en 10-minutters. Det gjør så vondt i mammahjertet når man ikke klarer å roe ned, og man ser at de er trøtte, men ikke klarer selv å finne søvnen.

Det eneste jeg rakk å gjøre i går var å bake boller. Jeg tok et steg av gangen mellom trille vogn-slagene. Så tilslutt sto de stekt ferdig på benken. Noen dager bare blir sånn.

Det ble 22 boller, som havnet i fryseren, vel utenom noen av de da - som havnet i magen min. Neste runde vil jeg bake noe ordentlig grovt. Jeg har handlet inn mel til grovbakst, og trenger nå noen råd om hva jeg kan bake. Jeg har lyst til å bake noe mer spennende enn grove rundstykker. Kom, kom med råd!

Likes

Comments

Vi flyttet inn i huset vårt i slutten av februar, og med ett svangerskap, sykdom i svangerskap, tid til å bli kjent med vårt lille mirakel og mye annet i mellom så har oppussing og byggeplaner vært på vent, men nå starter vi.

Vi begynner ute, som skrevet før, for å kunne ha hunden vår her hjemme og for å få en hage som er klar til lillemor en dag går. Så best å gjøre det denne sommeren/høsten.

I går hadde vi en graver her, nå er det blitt klart for at en hundegård kan støpes opp. Det blir en stor, fin hundegård. Plass til to hunder, selv om vi bare har en. Hvis alt går som planlagt så skal vi ha en hund til om 2-3 år. Resten av hagen skal graves opp straks og gjøre klar for å lage ny gårdsplass og en ny garasje.

Likes

Comments