Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 64 readers

Likes

Comments

Har regnat hela dagen så har suttit och pluggat hela dagen med Jevina (min granne) på ett kafé som finns i byggnaden vi bor i.

Är inte lång tid kvar tills midterms så lika bra att börja plugga nu så att det blir mindre stress när det väl är dags. Läser ju fem kurser på en gång så blir ju en del att lära in.

  • 73 readers

Likes

Comments

  • 79 readers

Likes

Comments

Kom nyss hem från skolan efter att ha haft lektioner från klockan 9 imorse till kl 19. Har haft lektion i princip konstant så nu är hjärnan helt slut. Men bara att vänja sig för såhär kommer alla mina onsdagar den här terminen att se ut.

Men humöret är ändå på topp för äntligen börjar vädret bli så som jag vill ha det. Sen jag kom hit har temperaturen legat runt 30 grader, hög luftfuktighet och det har knappt gått att skymta solen bakom all dimma på himlen. Nu dom senaste dagarna dock har temperaturen börjat sjunka, luften är mycket svalare och inte lika fuktig och det går äntligen att se himlen. Blir så glad! Dock börjar vissa kalla det för höst men själv skulle jag nog beskriva det som svensk sommar.

  • 150 readers

Likes

Comments

I byggnaden där jag bor finns det ett gym på högsta våningen som vi har fritt tillträde till. Besökte det en gång i början när jag kom hit men blev strax därefter förkyld och har sen dess knappt tränat något. Dock så går jag sjukt mycket i det här landet, enligt telefonen är det oftast minst 5 km om dagen och ibland efter en heldag i skolan kan jag ha gått närmare 10 km och över 20 våningar!

Idag har jag dock inga lektioner då jag inte har någon kurs som går på tisdagar så bestämde mig för att ta mig till gymmet igen. Körde bara ett kort pass eftersom att det var ett tag sen och vill inte att alla muskler ska krampa sönder imorgon när jag ska vara i skolan 9-19. Men det var skönt att få träna ordentligt igen efter ett bra tag.

  • 161 readers

Likes

Comments

  • 169 readers

Likes

Comments

förra fredagen var det dags för inlämning av offline registreringspapprena för kurser. Det har varit kaos när det kommit till online registreringarna och fler än vad som får plats på de olika kurserna har försökt att komma in på dem. Varje gång som online registreringen har öppnat så har därför kurserna blivit fulla på sekunder!

Innan jag kom hit lyckades jag iallafall registrera mig på 4 av 5 kurser som jag behöver. Vad jag då behövde göra för att få min sista kurs var att gå dit när kursen hölls och be läraren skriva på en blankett som visar att jag får delta.

När kursen hölls dök jag såklart upp men det gjorde säkert över 40 andra också! Herregud kaos! Trots det lyckades jag vara bland det 18 som fick underskriften. Lycka!!

Så förra fredags efter min lektion gick jag och en amerikan som jag hade haft lektionen med ner till international office för att lämna in våra blanketter. När vi väl klev in i byggnaden var det återigen KAOS! Sjukt mycket folk utanför kontoret men då alla bara satt ner utan något riktugt kösystem så gick vi raka vägen in till kontoret. Ingen hindrade oss. Där inne stod vi i den kön som var inne på kontoret och efter ett tag inser vi att personerna som sitter utanför faktiskt väntar på att gå in och att vissa har väntat i över 2 timmar. Men vi stod kvar för fortfarande sa ingen till oss att gå ut och ställa oss i kön. Vi blev klara på säkert en kvart. Lite hemska kände vi oss efteråt men ändå skönt att fått det klart så fort. 

  • 189 readers

Likes

Comments

Igår var jag och såg på musikalen Dorian Gray där en av mina favoritsångare hade huvudrollen. Så galet bra! Trots att jag satt högst upp och fick använda såna där opera glasögon för att se ansiktena tydligare ibland. Alla sjöng fantastiskt bra och idag sitter jag och lyssnar på låtarna igen.

Tack igen mamma och pappa som bjöd på biljetten så att jag kunde gå <3

  • 191 readers

Likes

Comments

  • 252 readers

Likes

Comments

Efter en lugn helg är det dags för skola igen. Började dagen kl 9 med intro för kursen korean economy and business som höllnpå till 10.30. Nästa kurs började inte föräns 16 så åkte hem mellan och åt lunch och sov lite.

Efter skolan åkte jag och åt kvällsmat med några jag lärt känna och som också bor på samma ställe som jag. Imorgon har jag inga kurser men måste nog ändå åka till skolan för att fixa med lite papper inför alien card registreringen och sen saker som måste skickas till liu.

Har dock fortfarande en kurs till jag behöver få tag i för att uppfylla kraven på poäng jag läser. Förhoppningsvis finns det platser när sista online registreringen öppnar imorgon.

  • 303 readers

Likes

Comments