Matlagning

Nu får man börja tänka i lite andra banor när det kommer till maten på jobbtid. Tidigare har jag aldrig behövt fundera på vad jag ska äta till lunch, men nu är det bäst att ta med lite färdig gjord mat till lunch på jobbet.

Igår preppade jag och Richard för de kommande dagarna med vårat favorit recept på Grönsakssoppa som jag fått av Karo! Verkligen det bästa sopp-receptet någonsin.

Vill ni också fixa ihop en soppa delar jag med mig av receptet här under!

Grönsakssoppa med fetaost

1 broccoli

1 blomkål

2-3 lite större morötter

1 burk apetina fetaost

3 grönsaksbuljongtärningar

2,5 dl matgrädde

Kryddor

Vatten

Först av allt hackar jag broccolin i mindre bitar.

Sedan samma med blomkålen.

Och morötterna såklart.

Efter att alla grönsaker är i häller jag matlagningsgrädden över och lägger i buljongtärningarna.

Sedan fyller jag kastrullen med vatten tills det nätt och jämt täcker grönsakerna. Efter det får soppan koka tills grönsakerna är mjuka. Jag brukar låta det koka i ca. 30 minuter.

När soppan kokat klart tar jag den av värmen och häller ut lite vatten. Hur mycket är lite olika från gång till gång. Jag vill ha min soppa krämig så jag tar bort lite mer än vad andra skulle kanske göra. Men det väljer man ju helt själv.

När lite av vattnet är borta kryddar jag med diverse kryddor. Oftast blir det örtsalt, citronpeppar och persilja. Efter det stjälper jag i feta burken och mosar allt tillsammans med en potatispress.

När det blivit tillräckligt mosat häller jag (i omgångar) soppan i vår mixer. Har man en handmixer rekommenderar jag att man använder sig av den, men en större mixer funkar lika bra. Sedan har man soppa för en tid framöver. Jag äter lite mindre portioner än Richard så för oss fick vi ut 5 portioner. Men ska alla fördelas lika kan man räkna med 4 lite större portioner!

Den ser kan inte ut som den godaste soppan i dessa tråkiga lunchlådor, men den är verkligen super!

Inspiration att dela med mig av detta recept fick jag av Chevelle.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Enda dagen på veckan utan några som helst planer. Så skönt att bara ligga i soffan och titta på de idol avsnitt som jag missat under veckan.

Får fixa lite tvätt och andra saker som ska göras men det måste man ju tyvärr. För imorgon börjar en ny arbetsvecka och då hinns inget annat med. Men jag ser framemot nästa vecka väldigt mycket. Så härligt att ha ett jobb man mer än gärna vill gå till för en gångs skull.

Hoppas ni alla har mysig söndag med och får en bra start på veckan!

Likes

Comments

Bakning

Idag har jag och Miranca stökat i köket. Vi bakade äpple och kanel muffins till kvällen då vi ska fira Theas födelsedag.

Blev både stora och små.

Nu får vi hoppas gästerna tycker om dem!

Likes

Comments

Vardag

Ja, man kan ju fråga sig varför jag skapar en ny blogg och sedan inte bloggar på den heller.

Men ibland får jag för mig att vara lite kreativ i text- och bildform så då är det ju prima att ha en blogg att utrycka den lilla kreativiteten på.

Hursomhelst, jag har börjat jobba igen. På ett riktigt jobb, ett riktigt "vuxet" jobb. Känns bra att ha ett 9-17 jobb på ett kontor som omväxling till alla de konstiga shiftjobb jag tidigare haft.

Så om nu någon funderar över vad jag faktiskt jobbar med nu så kan jag ju berätta att jag har precis börjat en träning som "Sales & Service Customer Representative". Väldigt lyxigt ord, men förenklat kan man beskriva det som att jag kommer jobba på callcenter. Just nu är jag som sagt i en inskolning som kommer räcka 5 veckor totalt, dvs. 4 veckor till. Produkten jag kommer sälja är "Royal Caribbean" kryssningar som går över hela världen. Så det är definitivt mycket att lära sig. Jag kommer jobba i ett nordiskt kontor med kollegor från Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.

Första veckan har varit väldigt intensiv med presentationer och massa andra info-fyllda uppgifter. Men vi har väldigt roligt också. Och när man själv intresserad av produkten man säljer är det ju så mycket mer intressant att lyssna på presentationerna också! Man blir helt hänförd av alla olika sorters kryssningsfartyg vi har att göra med!Men nu är det äntligen helg. För även om jag haft en super bra första vecka känner jag mig så slut. Jag är borta 12,5 timmar varje dag, eftersom jag måste ta tåget till och från jobbet och det ska bli så skönt att inte behöva ha alarmet på 05.55 imorgon!

Likes

Comments

Vardag

Planer för hösten 2017:

- Börja jobba igen (sker på måndag!!!)

- Flytta ut tillsammans med Richard

- Läsa mycket böcker

- Ha syster Ida på besök i oktober

- Fira min födelsedag med tårta


Nu har jag bott i Nederländerna i över ett år. Det är väldigt länge, men på samma gång inte lång tid alls.

Som ni säkert vet är jag inte löngre au-pair, och har heller inte varit det sedan i mitten på maj.

Jag har extraknäckt lite som städerska, men nu på måndag börjar jag ett nytt fulltids-jobb. Och jag är väldigt exalterad över att få börja med något nytt.

Jag känner det kommer bli en händelserik höst. Och jag ser framemot den så mycket!

Likes

Comments