Hei igjen!

Da var det plutselig utrolig lenge siden en oppdatering. Faktisk helt siden november. Derfor tenkte jeg at det virkelig var på tide å få noe nytt å se på og få lese om, på toppen av bloggen. Kjedelig å komme inn å se det samme gamle hver bidige gang.

Siden sist har jeg gjort ganske mye, i og med det er noen måneder siden sist jeg publiserte noe her. Det har vært jul og nyttår, og jeg har kost meg kjempe masse. Feiret jul med familien og vi koste oss kjempe masse med god mat og pakker. På nyttår spist meg og typen middag med familyen før vi besøkte noen venner for å feire videre. I førjulstiden mente Evald at det ikke var godt nok å ha vanlig adventsstake. Det resulterte i at han satt fire fyrstikker i en fyrstikk eske. Jeg svarte strengt at det var bare tull å tenne på den. Men tror du ikke at neste gang jeg kom inn i rommet, så var toppen av alle fyrstikkene brent. Den tullingen. Haha!

Vi har hatt noen fine hytteturer også siden sist. Både kjærestetur, jentetur og en vennetur i slalåmbakken. Jeg har også farget håret og tatt flere bilder. Klikk her for å komme inn på instagram kontoen min. Der er jeg mye flinkere til å oppdatere med forskjellige bilder.

Det var alt for denne gang! Vi prates!

Photo:
Helt oppe til høyre og helt nede til høyre er tatt av Tarald Aaby (Instagram: Klikk her).
Ellers er resten private bilder.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Nå nærmer det seg veldig til helg. For min del får jeg ikke den "pausen" i uka jeg ønsker mest. Dette på grunn av lesing til eksamen hver dag. Derfor føles det i grunnen ikke som helg i det hele tatt. Heldigvis vet jeg at det bare er tre uker igjen med dette kavet, før juleferie! Men for å se litt positivt, har jeg jo flere ting jeg kan glede meg over. Jeg hadde for eksempel siste skoledag for i år, i går. Meg og typen skal på julebord med klassen hans og kose oss i kveld. Den første eksamenen er den verste, og den blir jeg ferdig med først. Det er jo deilig. Til sist men ikke minst så er det jul til jeg er ferdig med dette.

Når jeg sier anatomi eksamenen er verst, så mener jeg på grunn av alt puggina. Andre ting er lettere å huske. Det blir som en fortelling. Men med mange rare latinske navn og ord, er denne anatomien mye pugg. På den annen side er det veldig interessant når jeg forstår det. Gøy å kunne slike ting. Særlig med tanke på trening og helse.

Flere som holder på med en vanskelig eksamen?

Likes

Comments

I det siste har været virkelig ikke klart å bestemme seg. Først går vi fra sommer med deilig varme, så blir det litt kaldere, men fortsatt ikke høst. Plutselig får vi en dag der bladene er gule slik at bakken nesten ikke er mulig å få øye på. Dette varer kun en dag. Så kommer snøen. Trærne henger med tunge greiner ned mot bakken, og alt er helt hvitt. Nå er vi tilbake til høst igjen Jeg syns været kan bestemme seg, jeg. Man må jo ha fremme ALLE typer sko og ytterklær, så gangen aldri har vært mer overfylt.

Jaja... Vi får se hva neste uke bringer. Kos dere i snøen, rundt høstbladene eller i sommerskoa da.

Vinter og høstbildet er tatt med et par dagers mellomrom i Vennesla. Pus ligger heller i stolen og varmer seg.

God helg folkens!

Likes

Comments

I dag har vært en lang dag. Merkelig nok er jeg fortsatt ikke tappet for energi. Wow.

Dagen startet med to timer fagdidaktikk, hvor vi skulle ha sluttevaluering for året. Etter dette, var det to timer pause, hvor meg og ei venninne kjørte opp til meg og ordnet ting, og så til henne for å ordne ditt og datt. Fra klokka tolv til tre var hele klassen på kurs i skating og parkour. Det var faktisk skikkelig gøy. Hele klassen ble delt i to, og skulle ha begge kursene. Min gruppe hadde parkour først. Det var skikkelig gøy å slenge seg rundt, hoppe og klatre som om jeg var tilbake i ti års alderen. Særlig gøy var trampoline hopping, for da kunne man prøve å triks som det ikke gjorde noe hvordan man landet. Det var fordi landingen var en svær haug med skumgummi dotter man ble begravd i. Det tyngste var å klare å komme som opp av de dottene igjen. Skikkelig tungt faktisk. Etterpå hadde vi skating. Har aldri drevet med det, utenom litt longboard om sommeren, så det var gøy å føle at jeg faktisk mestret ting litt fort. Kjempe stas!

De neste tre timene gikk til lesing til eksamen på grupperom. Følelsen av at vi fikk gjort masse med lite somling, er deilig. Så nå sitter jeg fornøyd og blid hjemme i sofaen, pys er ute på tur og typen slækker også her på siden av meg. Alt i alt: Karakter 6 i god følelse!

Likes

Comments

I dag har vi siste "skoledag" før eksamenlesninga begynner. Det betyr ikke at det er siste dag jeg ser Uia før jul, men i hvert fall siste time med lærer. Nå blir det bare å lese som en hest for å komme i mål med alle eksamener. En uke til første eksamen allerede. Jeg gleder meg uendelig mye til å få juleferie, spise god julemat og kose meg med familie og venner. Jula er faktisk den koseligste og fineste ferien. Selv om jeg elsker sommer, varme, bading og is, må jeg si jula er hakket koseligere. Hver årstid har sin sjarm da.

Til nyåret har jeg satt meg noen ganske tøffe nyttårsforsett.. Tenkte jeg skal lage et innlegg om det når det begynner å nærme seg, så det er bare å glede seg..

Flere som snart har eksamener og gleder seg til jul?

Likes

Comments

Her for et par uker siden, fikk jeg være med på et prosjekt i Stavern. Jeg fikk stå modell for en gruppe mennesker, med prosjektet "Dagdrømmerne". Styling av hår, sminke og setting skulle være Barokken inspirert. Det var utrolig gøy å være med på dette, og ikke minst kjempe koselige folk. Prosjektet skal føre til utstillinger og en bok. Dere kan lese mer her: http://monamoe.com/. Her kan dere lese innlegget fra høstdagen i Stavern http://monamoe.com/hostsang/.

Synes bildene ble så stilige, så måtte dele noe av resultatet med dere!

Likes

Comments

Jeg ferier egentlig ikke halloween. Det har jeg aldri gjort. Men jeg elsker å kle meg ut, så når jeg får anledning til å gjøre det, er bare å finne frem kreativiteten. Da bobler det inni meg som en unge. Jeg kan få lov å være noe jeg ikke er til vanlig! Sånn har jeg vært siden jeg var liten. Vi hadde ei kiste på loftet, med alskens tøy man kunne kle seg ut i. Kista inneholdt klær for å være pippi, en svart parykk, masse kapteinsabeltann utstyr, klovneklær, coboyklær, og noe forskjellige gamle kjoler og skjørt fra 18 pil og bue. Det var alltid stas å kles seg ut, og jeg prøvde alltid å få med meg lillebroren min på å kle oss ut. Selv om min entusiasme for temaet var hakket større enn hans. Haha. Så var det ned å vise seg for mamsen og papsen.

Når vi nå faktisk kan kle oss ut som "voksne", kjenner jeg en iver av barnslighet inni meg. ALLE skal faktisk kle seg ut, ikke bare meg. Woho. Let's dive back to my childhood.

Bildene er fra det lille vorset vi hadde hos oss i helga.

Likes

Comments

Nå er det lenge siden dere har hørt lyd fra meg her. Det er fordi det har skjedd mye som har tatt opp tiden min, istedenfor blogg. Siden sist har det vært mye skole, høstferie, innleveringer og annet på fritiden. Nå holder meg og ei venninne på å skrive en innlevering på 2000 ord, som skal leveres på fredag. Vi har heldigvis bare 400 ord igjen da, men motivasjonen begynner å dabbe av. I morgen har vi Anatomi/Bevegelseslære, Selvforsvar og Håndball. Gleder meg litt til selvforsvar, selv om jeg tror det kommer til å bli ganske tungt. Etter de må rydde en del hjemme, siden jeg ikke får tid i dag. På fredag har jeg heldigvis fri. Rett og slett deilig. Da skal jeg til Stavern på noe. Har fått med meg Sara, så da blir det roadtrip opp og ned.

Etter dette har vi tre uker praksis, to uker skole og så eksamener. Så det går fort mot jul nå. Føler jeg ikke får noe pause av noe slag, men det er bare å stå på for å komme i mål.

Photo: Tarald Aaby
Agecy: Ambition Models

Likes

Comments

Noen her vet kanskje at vi er to søsken hjemme hos mine foreldre. Meg og min bror. Vi har alltid bare vært to. Mamma er enebarn, og derfor har jeg kun fire søskenbarn. To jenter og to gutter. Hver sommer fra vi var små, har vi hatt noe som heter barnebarn-uke. Det er ei uke vi tilbringer på hytta til bestemor og bestefar om sommeren, alle barnebarna deres. Siden vi kun er seks stk så, så har det derfor ikke vært et problem. Ofte har et par av foreldrene våres også vært med. Jeg kan huske hvor koselig vi har hatt det. Hatt fyr på utepeisen, plukket blåbær og jordbær i hagen, badet til huden ble skrukkete, kjørt båt, overnattet i telt i hagen og på øyer rundt ved fjorden. Vi har mest hengt sammen i par. De yngste skiller et år, meg og Birgit er like gamle, og de eldste skiller et år. Det har egentlig vært perfekt. Alle har hatt en lekekamerat på sin egen alder. Dessverre har det vært dårlig med den uka de siste årene. Fem av seks har flyttet hjemmefra og en er gift. Likevel har vi vært gode til å holde kontakte.

Meg og Birgit er som sagt like gamle, og det er henne jeg har holdt best kontakt med. Om sommeren når vi begge har fri, har vi reist frem og tilbake til hverandre og funnet på mye morro. Jeg fikk aldri en søster, men det er søren meg nærme nok. Jeg har kjent henne som en søster, helt siden hun ble født. Vi er like på mange måter, men også veldig ulike. Sikkert akurat slik som alle andre mennesker. Herligland for noen krangler vi har hatt. Den største tror jeg var under ei barnebarn uke. Jeg kan ikke huske hvor gamle vi var, men vi kan ikke ha vært så veldig gamle. Alle barnebarna hadde fått i oppgave å lage steintroll. Det var full hysteri for å finne de beste steinene. Da startet det hele. Vi kunne ikke bli enige om hvem som hadde rundest stein. Jeg var sikker på at det var meg, og hun var sikker på det var henne. Bombesikre var vi. Så startet kranglen, og vi kunne ikke bli enige. Jeg husker kun brudstykker av greia, men bestemor har fortalt at vi bare sure som noen potter i flere timer etter dette her. Jeg synes det er litt morsomt å tenkte tilbake på hva som var brennviktig på den tiden.

I etterkant har kranglene blitt færre og mindre, og kjærligheten blitt større. Vi har også blitt litt likere med årene. Vi har utrolig mange minner sammen, mange fra barnebarn ukene og mange i senere tid. Vi har vært på roadtrip, pakket med oss seng i bilen, kjørt på tur (hadde just fått lappen, så var jo superstas), og laget mat på primus. Vi har vært på telttur, vært på fester og på byen. Noen gange ha det gått litt galt, og andre ganger har vært uforglemmelige og minnerike.

Jeg vil bare si deg en ting, Birgit. Du er og kommer alltid til å være som en søster for meg, uansett hvor etablert og langt vi kommer i livet. Vi er tross alt søskenbarn, og kommer hverandre ikke for uten, så vi må bli venner igjen uansett hva som måtte skje. Dette har vi alltid sagt til hverandre. Jeg er utrolig glad for at du er en så stor del av mitt liv, og at vi begge vet at vi bare er en telefonsamtale unna. Ja, eller en melding, eller en snap, eller en facebook-melding, eller en epost. Ja, hva enn det måtte være. Jeg setter utrolig stor pris på deg, og vil alltid være utrolig glad i deg. I love you <3

Likes

Comments

Da er jeg ferdig med to timer Anatomi og bevegelselære. Vi har hatt om muskler som er ansvarlige for bevegelser i ryggsøylen. Ikke nok med at vi skal kunne navn, feste, utspring og virkning om musklene, så skal vi også kunne musklenes navn på latinsk. Hjernen min snurrer nå. Heldigvis er det kjempe interessant, så tror nok eksamen i dette kommer til å gå greit likevel. Nå skal jeg hjem å pakke meg klar til jentetur til Danmark. Slenger med et par bilder av meg og kjæresten i helgen i konfirmasjon.

Likes

Comments