Header

Nå er det lenge siden dere har hørt lyd fra meg her. Det er fordi det har skjedd mye som har tatt opp tiden min, istedenfor blogg. Siden sist har det vært mye skole, høstferie, innleveringer og annet på fritiden. Nå holder meg og ei venninne på å skrive en innlevering på 2000 ord, som skal leveres på fredag. Vi har heldigvis bare 400 ord igjen da, men motivasjonen begynner å dabbe av. I morgen har vi Anatomi/Bevegelseslære, Selvforsvar og Håndball. Gleder meg litt til selvforsvar, selv om jeg tror det kommer til å bli ganske tungt. Etter de må rydde en del hjemme, siden jeg ikke får tid i dag. På fredag har jeg heldigvis fri. Rett og slett deilig. Da skal jeg til Stavern på noe. Har fått med meg Sara, så da blir det roadtrip opp og ned.

Etter dette har vi tre uker praksis, to uker skole og så eksamener. Så det går fort mot jul nå. Føler jeg ikke får noe pause av noe slag, men det er bare å stå på for å komme i mål.

Photo: Tarald Aaby
Agecy: Ambition Models

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 23 lesere

Likes

Comments

Noen her vet kanskje at vi er to søsken hjemme hos mine foreldre. Meg og min bror. Vi har alltid bare vært to. Mamma er enebarn, og derfor har jeg kun fire søskenbarn. To jenter og to gutter. Hver sommer fra vi var små, har vi hatt noe som heter barnebarn-uke. Det er ei uke vi tilbringer på hytta til bestemor og bestefar om sommeren, alle barnebarna deres. Siden vi kun er seks stk så, så har det derfor ikke vært et problem. Ofte har et par av foreldrene våres også vært med. Jeg kan huske hvor koselig vi har hatt det. Hatt fyr på utepeisen, plukket blåbær og jordbær i hagen, badet til huden ble skrukkete, kjørt båt, overnattet i telt i hagen og på øyer rundt ved fjorden. Vi har mest hengt sammen i par. De yngste skiller et år, meg og Birgit er like gamle, og de eldste skiller et år. Det har egentlig vært perfekt. Alle har hatt en lekekamerat på sin egen alder. Dessverre har det vært dårlig med den uka de siste årene. Fem av seks har flyttet hjemmefra og en er gift. Likevel har vi vært gode til å holde kontakte.

Meg og Birgit er som sagt like gamle, og det er henne jeg har holdt best kontakt med. Om sommeren når vi begge har fri, har vi reist frem og tilbake til hverandre og funnet på mye morro. Jeg fikk aldri en søster, men det er søren meg nærme nok. Jeg har kjent henne som en søster, helt siden hun ble født. Vi er like på mange måter, men også veldig ulike. Sikkert akurat slik som alle andre mennesker. Herligland for noen krangler vi har hatt. Den største tror jeg var under ei barnebarn uke. Jeg kan ikke huske hvor gamle vi var, men vi kan ikke ha vært så veldig gamle. Alle barnebarna hadde fått i oppgave å lage steintroll. Det var full hysteri for å finne de beste steinene. Da startet det hele. Vi kunne ikke bli enige om hvem som hadde rundest stein. Jeg var sikker på at det var meg, og hun var sikker på det var henne. Bombesikre var vi. Så startet kranglen, og vi kunne ikke bli enige. Jeg husker kun brudstykker av greia, men bestemor har fortalt at vi bare sure som noen potter i flere timer etter dette her. Jeg synes det er litt morsomt å tenkte tilbake på hva som var brennviktig på den tiden.

I etterkant har kranglene blitt færre og mindre, og kjærligheten blitt større. Vi har også blitt litt likere med årene. Vi har utrolig mange minner sammen, mange fra barnebarn ukene og mange i senere tid. Vi har vært på roadtrip, pakket med oss seng i bilen, kjørt på tur (hadde just fått lappen, så var jo superstas), og laget mat på primus. Vi har vært på telttur, vært på fester og på byen. Noen gange ha det gått litt galt, og andre ganger har vært uforglemmelige og minnerike.

Jeg vil bare si deg en ting, Birgit. Du er og kommer alltid til å være som en søster for meg, uansett hvor etablert og langt vi kommer i livet. Vi er tross alt søskenbarn, og kommer hverandre ikke for uten, så vi må bli venner igjen uansett hva som måtte skje. Dette har vi alltid sagt til hverandre. Jeg er utrolig glad for at du er en så stor del av mitt liv, og at vi begge vet at vi bare er en telefonsamtale unna. Ja, eller en melding, eller en snap, eller en facebook-melding, eller en epost. Ja, hva enn det måtte være. Jeg setter utrolig stor pris på deg, og vil alltid være utrolig glad i deg. I love you <3

  • 63 lesere

Likes

Comments

Da er jeg ferdig med to timer Anatomi og bevegelselære. Vi har hatt om muskler som er ansvarlige for bevegelser i ryggsøylen. Ikke nok med at vi skal kunne navn, feste, utspring og virkning om musklene, så skal vi også kunne musklenes navn på latinsk. Hjernen min snurrer nå. Heldigvis er det kjempe interessant, så tror nok eksamen i dette kommer til å gå greit likevel. Nå skal jeg hjem å pakke meg klar til jentetur til Danmark. Slenger med et par bilder av meg og kjæresten i helgen i konfirmasjon.

Likes

Comments

Nå kommer jeg med to gladnyheter. Først og fremst klarte jeg ledkortprøven i dag, og kan nå sikre innendørs klatring. Det er kjempe stas. Den andrenyheten er at i helga skal jeg og mine venninner til Danmark og kose oss. Over lengre tid nå, har vi planlagt å gå til syden, men det har aldri passet for alle sammen. Men hvorfor reise så langt, når vi kan kose oss like masse i Danmark? Så, vi reiser torsdag, siden ingen er opptatt med verken skole eller jobb på fredag. Det blir en langhelg, og det skal bli deilig. Jeg føler rett og slett at en slapper mye bedre av med en langhelg enn bare fra fredag til søndag. To av dagene går jo nesten bare til venting og reising, i og med at ferjene bare går to ganger om dagen. Åh, som jeg gleder meg!

Når jeg kommer hjem er det bare å glede seg til neste event. Torsdag er det oktoberfest på kick, og jeg gleder meg som en unge til å kle meg ut igjen. Husker at vi hadde en kiste med utkledningtøy hjemme hos mamma når vi var små. Det var alltid kjempe gøy å kle seg ut. Haha.

Btw. Pus og strikking funker skikkelig dårlig. Skulle strikke et par tøfler, men det tok ikke lang tid før jeg "ikke skulle strikke" et par tøfler lenger. Jeg tror nemlig jeg har lært pus opp til noe dumt. Den syns det er så gøy å leke med tau, så jeg lar den ofte leke i garnnøstene mine. Jeg bruker dem jo aldri uansett. Unntatt i dag, da jeg plutselig fant ut jeg ville strikke. Det gikk ti minutter, og jeg var bare vekke i max 15 sekunder, så hadde pys røsket ut hele strikkepinnene og tradd opp hele strikketøyet. Så slik ble det med de tøflene.¨

Jaja, får finne på noe annet. Snakkes

  • 67 lesere

Likes

Comments

I forrige uke, hang jeg med ei av mine nærmeste venninner, Caroline. Vi bor begge i samme by, og har bodd sammen her et år også, før vi flyttet sammen med kjærester. Vi var rundt å kjørte, hørte på musikk, koste oss, tok bilder og hadde maccen mat. En topp og chill kveld for oss. Legger ved bildene hun tok av meg.

I helgen har jeg vært i konfirmasjon både lørdag og søndag, så det har ikke blitt noe blogging. Men tok noen bilder, som dere skal få se. Legger dem ut senere i dag. Hejdå

Likes

Comments

Som jeg nevnte på mandag i "Uken som gikk", har jeg begynt å se en serie kalt "Devious Maids". Grunnen var egentlig at jeg hadde sett ferdig en annen serie, og trengte/ønsket noe nytt å se på. Jeg hadde sett alt av "True blood". Alle serieelskere kjenner vel til den følelsen av å se siste episode av en serie, og føle seg helt tom etterpå. Hva skal jeg nå gjøre? Hva skal jeg bedrive med de timene av dagen, som jeg egentlig burde brukt til såå mye annet fornuftig, til nå? JO, en ny serie. Jeg blir aldri fornøyd, etter en fantastisk sesongavslutning, når jeg starter å se en ny serie. Men jeg startet på en ny likevel.

Så, jeg startet å se på Devious Maids. Den første episoden/de to første episodene, var det en smule vanskelig å forstå alt og kjenne igjen alle de nye karakterene. Dette gikk seg til etterhvert. Det handler om forskjellige rike familier, og om deres liv, samt hushjelpene deres. Etter et mord, er antall hus hjelpere blitt en færre. En av hovedkarakterene prøver å finne ut av hvem som kan stå bak, og i denne jakten finner hun ut enda flere skumle hemmeligheter som skjuler seg i de forskjellige hjemmene. Ett mord fører etterhvert til et nytt.

Når jeg følger med i serien, føler jeg meg like mye som en detektiv selv. Det er utrolig spennende å sitte å spekulere på hvem som kan stå bak hva. Anbefaler denne serien. Den er underholdende, koselig, trist, har humor og spenning. Jeg har sett en del utrolig gode serier før, så den topper ikke the series of all time, men ligger hakk i hel. Terningkast 5!

Hvilke serier ser du på nå? Noen du kan anbefale meg? Har du sett Devious Maids?

Likes

Comments

Heia!

I dag har vi hatt Anatomi og bevegelseslære. Etter det hadde vi de første timene med klatring. Når vi har hatt alle timene med klatring, får vi et bevis. Det kalles en ledkortprøve, hvor vi tilslutt får ledkort. Før kaltes det for brattkort, men det ble gjort noen endringer, og dermed byttet de navn. Prøven skal gi oss tilstrekkelige kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne opptre sikkert på innendørs klatrevegg. Det var skikkelig morsomt, men også tungt. Når man henger i veggen i en arm, for å prøve å finne bedre grep, kjenner man det godt etterpå. Det er også tungt å sikre. Men utenom at det var tungt, var det kjempe gøy å prøve. Jeg har hatt kjempe lyst til å lære å klatre, siden jeg flyttet til Kristiansand for over fire år siden. Det har liksom bare ikke blitt noe. Derfor var det kjempe gøy at vi får kurs på skolen.

Jeg tok desverre ingen bilder i dag. Derfor slenger jeg med et par fra i sommer.

Bildet av meg ble tatt i Puerto Rico, og det andre ER av Puerto Rico. Har ikke tatt nr. 2 selv. Savner sommer ass..

Likes

Comments

AKKURAT NÅ:

Som dere har fått med dere, har det ikke blitt noe blogging i helga. Har hatt alt for mye å gjøre og tenke på til at det har blitt en prioritet. Men nå er jeg tilbake. Klar for en ny uke.

UKENS PERSON:

Går til to personer..... drumdrumdrum trommevirvel.. AMALIE og BIRGIT! Amalie er ei av mine nærmeste venninner og Birgit er kusina mi. Begge har vært bursdagsbarn denne uka! Og ja, vi er enda barn. Hvertfall litt. Vi trenger så absolutt ikke vokse opp heeelt enda. Uansett. Begge er gode og snille jenter, og fortjener alt godt. Hipp hipp HURRAAA.

UKENS SERIE:

Jeg har blitt helt hekta på Devious Maids, så om du ikke har sett den bør du få rævva i gir, og slå på pc'en. Den er kjempe gøy!

UKENS GLEDINGS:

Langhelg! Guri hvor digg det var! Resulterte jo i jeg fikk gjort masse i leiligheten også!

UKENS MESTRING:

Kajakk padling! Vi hadde kajakk på skolen i forrige uke, og det var en deilig følelse å få det til. Jeg var egentlig litt engstelig fra begynnelsen, for jeg syntes den kajakken var som en badeand i et badekar. Den snurret alle veier og det føltes ut som om den kom til å velte hvert øyeblikk. Men heldigvis gikk det kjempe bra etterhvert.

UKENS OPPTUR:

Å få lille pysekatten min tilbake etter at den var hos noen andre i helga. Jeg er skikkelig dyrevenn, og da mener jeg spesielt katt, så det var stas. Noe av det beste som finnes er en liten hyper ulldott som løfter på stemning og humør til enhver tid.

UKENS MEST LESTE INNLEGG:

http://nouw.com/asandtveit/ny-harfarge-26684368

Hvordan har din uke vært?

Likes

Comments

I dag har vært en skikkelig produktiv dag! Fikk langhelg etter skolen i går, og det var skikkelig deilig. Derfor har jeg brukt dagen på husarbeid. Har fått tømt alle søpler, vaska ned både bad og kjøkken, støvsugd og vaska alle gulv, vaska kattedoen, bretta en haug av håndklær, vaska mer klær, rista tepper, rydda og stelt i stua og hatt opprydding i all sminka mi. Når tørketrommelen står på, har det vært et styr å ha katten med. Det er fordi det blir så sinnsykt varmt inne, at jeg må lufte uten at katten kommer seg ut. Den er nemlig ikke så kjent her i Kristiansand enda. Vinduet har dessuten ingen fancy åpne/lukke mekanisme. Det er enten lukket eller på vidt gap. Så jeg har satt katten i et rom, mens jeg har vasket og styrt på et annet. Vaske gulv på kjøkken var vist kjempe interessant for pys, så mens jeg har sveipa moppen rundt har hun enten stått i veien, eller hoppet rundt for å fange den. Rett og slett sirkus i hjemmet!

Evald har ikke vært hjemme i dag, så meg og pys har styrt sirkus for oss selv. Men nå er det ikke lenge til jeg drar. Skal på klassefest lignende greier, så det tror jeg blir stas. Får derfor ikke lagt ut noe mer her i dag, men har noen spennende planer på gang. Så følg med! Hejdå

Likes

Comments