Välkommen lediga dag. Nu på eftermiddagen har jag kikat genom min förra blogg (modellivet.blogg.se), där jag bloggade under tiden som modell. Skäms ibland över hur omogen jag låter i hur jag skriver haha, men va tusan, det var jag väll också där och då.

Hamnade i arkivet december 2009 då jag reste till Grekland (Aten) för att plåta omslag och modestory för Vogue. Var superglad och tacksam för den bokningen. Dock var det inte den roligaste resan jag varit på..

Jag minns att jag inte fått detaljer kring bokningen förens i sista stund. Adressen jag skulle till googlade jag och insåg då att jag skulle bo i ett lägenhetshus och inte hotell som man oftast får när det gäller direktbokningar. Jag flög dit på kvällen, hoppade in i en taxi och kom fram till huset efter en stund. Väl där möttes jag av en tjej som visade sig vara bokare på agenturen jag tydligen hade i grekland. Klockan var mycket och jag ville sova nästan direkt. Hon hänvisade mig till soffan i vardagsrummet där hon ville fortsätta kolla på tv. Jag la mig alltså för att sova och hon satt kvar i en fotölj bredvid för att se på tv. Bara det är så konstigt. Mitt i natten vaknar jag av att ytterdörren brakar tyst och någon kliver in i hallen, som låg i direkt anslutning till soffan jag sov i. In smyger då tjejens syster som jobbade som flygvärdinna och också skulle sova över. Hon hälsar på mig och hennes syster vaknar och de börjar prata. Käft tänkte jag och stressades över att jag hade calltime kl 04.00

Klockan ringde mitt i natten. Klockan 4 på morgonen kom teamet och hämtade mig och vi plåtade sedan långt in på kvällen. Kom ihåg att jag höll på att somna när vi satt och gjorde hår och smink på mcdonalds i atens centrum. Alla var väldigt gulliga men jag önskade bara att dagen skulle ta slut så jag fick hoppa på planet och sova igen.


Hittade en bild jag hade lagt upp på min andra blogg. Jag har skrivit att det där håret tog två dagar att borsta ut

Minns även att jag under plåtningarna hade skor på mig som jag absolut inte kunde gå i. Måste sett så rolig ut som försökte gå med de minsta kortaste stegen från bilen till ställen vi skulle plåta vid, för att inte ramla framlänges. Stylisten tröttnade en gång, minns det så väl, så han sprang tillbaka till mig som uppenbarligen hamnat långt bakom de som hade gympadojor, tog mig under armen och gick i rask takt. Jag hängde i stortsett på hans arm för att jag inte kunde ta ett normalt steg i de skorna. Måste sett så galet ut

Kolla skorna och hur böjda min fötter är i dem..hög hålfot + monsterklack = katastrof

Men omslaget blev ju coolt. Retuschat som tusan men kul ändå

Likes

Comments

Skrev tidigare att jag plåtade med gänget från Veckorevyn och Clara Henry på Scandic Continental. Nu har jobbet publicerats! Så roligt att jag fick vara med och göra, dels modestoryn i tidningen, men även omslaget. Ett omslag är ju det första man ser i tidningsstället och man blir såklart extra stolt när man varit en del av det ✨

Likes

Comments

I måndags jobbade jag på årets första modevecka! Stockholms modevecka hålls under tre dagar och en av dem kunde jag vara med, kul! Likt förra året assisterade jag Josefine Scherdin, som var key makeupartist, på Stylein och Ida Klamborn. Fin hy är alltid i fokus, på Stylein var maken full av lyster och bruna läppar. Där höll vi till på Berns vilket alltid är så mysigt och trevligt. Där håller de flesta visningarna till och jag träffade massa gamla modellvänner och makeup-artister jag tidigare jobbat med.
På Ida Klamborn gjorde vi en svart eyeliner och en knallrosa rouge längs kinder, tinning och ögonlock. Den visningen var lite mindre och hölls på spybar med endast cirka 60 inbjudna. Kakan Hermansson inledde visningen med att läsa Idas förklaring kring den nya kollektionen. Hon är så cool och jordnära, man blir lite starstrucked. Henne skulle jag vilja sitta ner med och prata om livet, tror det skulle vara väldigt givande.
På Ida dekorerades catwalken (bardisken) med hundratals munkar från dunkin doughnuts som både gästerna och modellerna fick hugga in på vilket gjorde att jag, som ansvarig för läppar precis innan showen började, fick måla läppar och måla läppar om igen.

Likes

Comments

I fredags var det fest! Dagen började med att jag mötte Oscar på hotell Lydmar för att sminka, för Loreals räkning, några tjejer som senare skulle på galan. Jag sminkade Lisa Olsson och Babba Canales, båda ville ha brun/koppar/guldsotning med nudeläppar, snyggt!

Lorealteamet hade även följt dem runt och filmat inför galan, en video som nu ligger uppe på elle.se länk här --> https://youtu.be/KNVd2B5MnN8

När det var klart så sprang och jag O över till Grand där vi sminkade, under Teresa Grundins ledning några dansare som skulle uppträda på Diana Orvings visning. Tidigare hade de andra redan sminkat modellerna så det var dansarna kvar, mycket kul! När sminket var klart där packade vi ihop oss, drack ett glas bubbel och sprang ner till receptionen för att lämna in våra jobbväskor och sedan ta oss in på festen. Vi åt mat, detta året med en fransk touch, finsmakarmat fast i buffeform, otroligt gott. Det var drinkstationer överallt, tårtbuffe och efterrättsbuffe. Det är alltid överdådigt på ELLE-galan och det älskar man ju. Längre in på kvällen spelade Sabina Ddumba och på sluttampen körde Nause i konfettiregn och ljusshower. Överallt fanns människor i branschen jag känt förr och inte sett eller jobbat med på år. Var man än vände sig dök ett välbekant ansikte upp. Vid 12 kände jag att jag var klar, festen stänger kl 01 så det kändes bra att sluta på topp. Började även jobba kl 9 dagen efter så jag fick hämta min väska och hoppa på tuben hemåt.

ELLE, tack igen för en superfest även detta år! Det blir alltid så bra och är alltid helt fantastiskt!

Alla från makeup academy, vi var totalt 15st från skolan som jobbade den kvällen. Vill man in i modebranschen bör man gå den skolan med de kontakterna och utbildningen de har

Drinkarna i stora salen hängde i rep, fiffigt och typ den godaste jag någonsin druckit

Hittade även mammas tonårsförälskelse, Börje Salming. Frågade om ett kort till henne och det ställde han ju upp på och sa " du får hälsa henne så mycket", det blev hon glad över haha

Likes

Comments

Just nu sitter jag på lydmar hotell och inväntar Oscar. Han och jag ska sminka och göra hår på några gäster som ska gå på ellegalan ikväll. När vi är klara här ska vi springa över till Grand hotell och sminka visningslooker till galan. Sen är det fest!! Den roligaste galan/festen är verkligen ellegalan, otrolig mat, uppträdanden och så noga pyntat, drömmen!

Dagen till ära har jag lockat håret med en smal locktång, vad som inte syns på bilden att det faller sig mer vågigt än lockigt, kanske får borsta ut det med svinborsten lite mer. Just nu kör jag ganska naturlig make men kanske adderar någon kul läppfärg till kvällen sen.

Återkommer med resultat och bilder från kvällen imorgon. Vi hörs!

Likes

Comments

Jag har ju som tidigare sagt jobbat som modell. I min förra blogg skrev jag under tiden om vad jag vad med om, var jag reste och svarade på frågor kring modellivet (modellivet.blogg.se). Idag har jag suttit i eftermiddag och kollat genom massa gamla bilder från förr. Otroligt roligt! Tänk vad jag varit med om egentligen. Brukar återkomma till Maldiverna om någon frågar hur jag levde modellivet, maldiverna och att jag reste med chanel jorden runt (nåja, paris, antibes, sydkorea och turkiet).

Tänk att jag fick betalt för att åka till maldiverna. Det är något jag inte alls reflekterade som konstigt eller unikt när jag var inne i branschen. Men nu, många år senare förstår jag vilken chans det var att se världen, och tjäna pengar samtidigt.

Detta är bilder jag hittat på datorn, oretuscherade. Minns att vi inte kunde jobba vissa tider på dygnet då det var alldeles för varmt eller mörkt, vi kunde bara plåta på morgonen och några få timmar på eftermiddagen innan solen gick ner. Vissa dagar blev vi klara tidigt och hoppade i vattnet för att "svalka oss", vattnet var så varmt att det knappt svalkade, minns att jag simmade från mitt hus in till stranden och kände hur svettdropparna föll i pannan.

När solen började skymma kunde vi se rockorna komma mot strandkanten för att äta middag. Även småhajar simmade under våra hyddor som stod på pelare i vattnet. "De är helt ofarliga" sa personalen men om jag kan undvika att simma med hajar så gör jag det mer än gärna.

Those were the days..

Likes

Comments

Firade in nya året i Annedal på middag. 15 personer satt kring bordet, sjöng snapsvisor (nåja, vi hade bubbel i glasen), hade middagslekar och åt otroligt god mat!
Sedan fortsatte vi in till stan, Nalen närmare bestämt, på 20-tals fest. Något besviken på stämningen och arrangemanget där men det var en bra natt ändå.

Likt många andra har jag haft ett supertungt år 2016. Hur kommer det sig? Hur kan så många haft det jobbigt och tunga svackor året som gick? Jag är intresserad av astrologi och redan i början av -16 läste jag att det fanns risk för ett kaotiskt år, men inte tror man väll på negativa förutspådda händelser man läser av en okänd skribent på nätet. Man tänker att sånt egentligen inte är på riktigt. Tji fick jag och alla andra som haft det tufft.
Må 2017 kompensera detta skitår som nu 2016 var. Jag är peppad!

Likes

Comments

På jobbet igår. Stendetaljer från H&M, smink från nyx och fransar från depend ✨

Likes

Comments

Sotat blått med produkter från kiko, nyx och depend cosmetics 💫

Likes

Comments