Idag har min sambo har sättet upp min tavla och äntligen gardinstänger och gardiner så att jag blir inte sur jämt.

Vi hade grillat hamburgare också även om det var för jävligt kallt! Åhh jag hatar att frysa. 😨😵😱

På kvällen tittade vi på majbrasa och fyrverkeriet. Det fanns kör också och jättemånga folk. För det där litet området som Munkfors, man blir förvånad, vart kommer all folk ifrån? 😀😊 När på vintern var det bara tomhet och mörkret. Man ser bästan inga folk alls.

Ha en fin valborgsmässoafton på er. 😍😘😚
Love var rädd på fyrverkerierna och grät 😊 men Liam tycker att det var roligt!.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varje kväll mår jag illa och är så jävligt trött!.

Vi var ute i den lilla skogen idag. Äntligen frisk luft! Det känns bra att gå ut och promenera i naturen; vatten, ekorrar som hoppar mellan träd, ankor, gäss och fåglar. Det känns underbar! Men fan vad det blåste så kallt!!!

Liam och Love tyckte att det var roligt. Tuffingar med solglasögon som sprang, tittade på vattnet och ekorrar gjorde som "se här barnen titta på oss" show.

Innan vi kom hem, så tittade vi på vattnet i vattenfallet.

Men på kvällen grät jag så mycket. När barnen sov, Magnus skulle krama mig men jag har berättat till honom allt och påminde honom att jag mår inte bra! Jag hör honom säger älskar dig men han stöder mig inte emotionellt, så han är här men känns inte så.

Jag berättade också att jag har aldrig lust att ha sex längre, vi hade inte haft så mycket sex längre, en gång i månaden bara. Det är inte hans fel kanske för att när jag tittatde på Christian Grey kände jag ingenting alls eller om jag tittar på film med kyss eller sex, det känns alltså ingenting. Jag blir aldrig kåt nu längre. Jag bryr inte om hur jag ser ut heller, duschar en gång i veckan eller 2.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Godnatt på er och sovgott! 💖

Liam and Love don't sleep right away when we go to bed. They stay awake for a couple of hours playing, hoping on the bed or just fighting.
We have tried different kinds of books but they never listen anyway.

Good thing there are audio books available ang our favorite are from @ehrlinpublishing
We are listening to #kaninensomsågärnavillesomnaon My Story Tell but since the #elefantensomsågärnavillesomna is not yet available there, I've got a cd/dvd from @ehrlinpublishing to try at home.

Liam sleeps almost right away while Love is still trying to figure out what was going on. 😂
Well, anyway it helps them to sleep because of the sound on the background that has a very calming effect and tempting us to sleep, even me! 😉😂

Do you have other tips? Tell me! 😍😘😚

Likes

Comments

Hej kära läsare. Jag heter Lyra Silva och jag har bott i Sverige för 4 år. Mammaledig med två hyperaktiva, busiga och rastlösa barn, 1 och 3 år. Jag är frustrerad sångerska 😂 och hopplös dansare, men jag är en bra konstnär, tror jag😉😂 för att jag är konstig. Jag älskar rock! skulle va underbar att se Metalrockfestival nån dag men jag sjunger Pop och Punk på det flesta. 😂 Ha en bra dag. Hoppas jag inte har förstört det. 😉😍😘😚

Vill ni att jag lägger upp min video när jag sjunger?

Likes

Comments

Igår skulle vara min tur att gå ut och slappna av. Jag skulle åka till Karlstad och titta på bio själv som jag har vunnit från sf bio. Jag skulle titta på Power Rangers 😂😂😂😂 Jag vet att det är inte så bra film därför skulle jag gå själv 😉 men det blir ingen bio för mig. 😢

Min sambo sov hela dagen 😠😠😠

Han har druckit i fredags och hade sovit så sent typ 2 eller 3. Han sa att han visste inte att jag ska gå ut, men han själv visste att den här helgen är min tur. Han var redan jättefull förra helgen.

Nu är det söndag och jag har redan städat och gjort mat och han var så förbannad med barnen som lyssnar aldrig och han jobbar och upptagen med hans datorn. Jag blir också förbannad med honom som håll aldrig käften. Måste klaga på allt möjligt. Jag är så trött på att höra honom klagar en liten sak varje gång. Jag är så trött på honom. Orkar inte honom mer.

Jag är redan fullt upp med barnen för att varje gång när jag behöver hjälp av honom han blir bara arg och säger att jag måste sköta allt hemma för att han jobbar på dagen.

Jag måste göra nåt så att jag kan flytta här ifrån. Jag måste må bra!!!!!!!!

Jag hade tänkt att ta sommarjobb, men han sa: "DET BLIR INGEN RIKTIGT SEMESTER FÖR MIG, ATT TA HAND OM BARNEN ÄR INTE SEMESTER FÖR MIG"

Jag hade tänkt att fråga folk som vill målad av mig, en porträtt eller vad som helst men han sa: "DU HAR SÅ MÅNGA KONSTIGA IDÉER, HUR HINNER DU ATT GÖRA ALLT" jag tänkte om man vill, du kommer det att ske, om man bara vill.

Jag hade tänkt att ta min grannes jobb som en värde på lägenheten här i HSB, jag vet inte vad det kallas för men typ som president alltså, men han sa: " DU KAN INTE KLARA DET!"

Han säger och tänker redan saker för mig även om jag har inte provat dom än. Jag mår så dåligt av det här som jag är så hemsk person, att jag kan aldrig gör nåt bra.


Likes

Comments

Jag har gjort mitt eget Mandala och skrivit ut från Staedlers app.

Jag som trodde att det är jobbigt och svårt med massor av detaljer att måla, men det är jätteroligt faktiskt.

Jag älskar att utmana mig till nya saker, vad tror ni ska jag göra nästa gång?

Likes

Comments

Idag är jag modig nog att berätta mer om mig själv.

Jag fick en utmaningen på instagram att berätta lite om mig själv.
Så här kommer 6 saker majoriteten av er troligtvis inte vet om mig och min familj. 🌷⠀

1. Jag kommer från Filippinerna, hittat kärleken och var gravid direkt! Då kom Liam som hade kolik och vi som första gången som föräldrar vet ingenting vad skulle vi göra. Sömnbrist, stress, trött, oro, allt! Och jag saknar allt, min familj, vänner, hem, stränderna som är min enda sätt att trösta.
Min depression började. Sökt hjälp med psykolog efter 2 år typ men funkar aldrig.

2. Nu har vi två omöjliga, superhyperaktiva, gnälliga barn som vill bara ha uppmärksamhet. Jag vet inte om man kan ha besked att barnen har ADHD eller nåt när dom är bara 3 år. För att jag orkar inte ärligt talat, jag har inte energi alls! Dom som inte förstår säger bara att det är så lätt.

3. Jag har många vänner i mitt hemland men när jag kom till Sverige stängde mig in och ville inte prata med någon. Kände mig inte välkommen och om jag verkligen passar i min sambos värld. Jag försökte men det är svårt. Jag hade en vän och berättade henne om allt och hon var där för mig men tyvärr, hon förlorade kampen mot cancer. Nu börjar jag prata med mina några vänner här i närheten och det känns bra att någon lyssnar och förstår mig. ❤

4. Jag som sagt att jag är flexibel, men jag hade fel. Jag är fortfarande inte van med mörkhet och kallt. Jag är rädd!

5. Jag är sjuksköterska, men inte i Sverige. Jag måste ta kunskaprov men det är inte lätt att läsa hur många böcker som helst med två små barn som vill ta böckerna samtidigt. Samma som min körkort. Jag har redan betalat för intensivkurs men hann inte att försätta, ingen barnpassning om jag ska övningsköra eller kanske jag har ingen självförtroende och är rädd att jag kan inte klara det.

6. Jag älskar att sjunga men det finns en person som jag bryr mig om säger att jag är inte duktig, men att Måla är jag bra på.
När det finns nån som gick snet, fick jag höra varje gång att jag är dum, jag har inga ordning, jag är kaos.

Det är inte lätt för mig att skriva det här förstår ni. Nu ska jag gå och lägga mig.
Tack för mina nya följare och hoppas ni stannar. Jag älskar er! Godnatt! 😍😙😘😚

Likes

Comments

Här i Sverige många som håller på med påskpyssel, kycklingar och påskägg men vet ni verkligen varför firar vi påsk?

I mitt hemland firar vi bara på söndag, alltså på Påskdagen. Vi firar i tradition till minne av Jesu uppståndelse. I gryningen innan Jesus uppståndelse, samlas vi i kyrkan och titta på en pjäs om hur Jesus kom tillbaka till livet och gick till himlen. Sedan äter vi god mat och många går till stranden och badar, och andra har ett stort fest.


På torsdag, Skärtorsdagen – Det betyder "Den sista måltiden" På bibeln Jesus åt tillsammans med sina lärjungar.

En av de viktigaste Påsk traditioner i Filippinerna är Visita Iglesia (spanska för "kyrka besök". Vi besöker flera kyrkor att be.

Långfredagen – Jesu korsfästelse.

Min tradition är att klättra upp till berget, eller att titta på parad av hur Jesus led. Vissa människor bär ett kors och vissa slår sig själv som uttryck för botgöring, för att uppfylla ett löfte, tacksägelse för en bön beviljats. Denna dag vi kom ihåg att Jesus dog för våra synder och så vi ber om förlåtelse till Gud och till familj och vänner.

Vi ger mer betoning på Kristi passion, vi releterar om hans lidande och död.

På det hela taget: Påsken firas till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse.

Eftersom jag bor i Sverige nu, jag och Liam har pysslat lite påskägg. Vi gick ut till snön, lekt och tog kort på vårt ägg.

Glad påsk allihopa! Ha en trevlig påsklov. Kram 💖

Likes

Comments

Oj shit jag var så övertygad att 9:e april var min födelsedag för att många av mina vänner på Facebook har inte glömt att gratulerade mig och jag var bakful 😂 därför har jag glömt att blogga om min födelsedag.

Det var väl inte så speciellt, men ifjol hade jag inte så många vänner som gratulerade mig och är redan deppig då, så nu är det helt okej födelsedag. Hej! Jag är 29 år och nästa år blir det en stor kalas!

Vi har ätit tårta med familj och mina svärföräldrar efter jag gick upp ifrån sängen kl 16.00 nånting. 😂😂 Alltså jag har sovit kl 6.00 på morgonen ochvaknade kl12 men jag låg kvar i sängen, åt mat och tittade på film. Underbart va?! 😊☺

Likes

Comments

Idag mår jag inte bra....

Dagen gick bra med Liam på dagis sen åkte till Ateljén och hämtat mina grejer men det var inte så många folk där. Jag tyckte synd om mina gamla klasskamrater och lärarna som ville gärna se Love igen men jag hoppas att vi kommer dit nästa gång och stanna längre och prata med dem. Jag saknar dom också.

Efter dagis då Liam kom hem rastlös och lyssnar aldrig som vanligt men Magnus mår inte bra, han är hemma ifrån jobbet två dagar nu för att han har huvudvärk, trött och mår inte psykiskt bra också på grund av Liam som är mer än trotsåldern.

Vi lämnade Liam till hans farmor och farfar för att Magnus orkar inte att ha Liam sparkar på honom, på mig, på lillebror, snurrar runt, spottar, klättrar upp i soffan och bara skaka loss. Alltså han har så myckert energi som helst även om han har redan varit på dagis och lekt.

Så jag hade städdat och Love följde mig hela tiden grät för att han ville bara bäras. Det går inte att göra nånting alls även om Liam är inte hemma, Love är kinkig även om hams pappa var med honom. Sen dammsugare påsen fick sönder, kumde inte försätta, så jag gick till granne och lånat dammsugare. När Liam var hemma det var all in igen.

Vi låg i sängen nästan åtta MEN bägga två vill aldrig sova. Love hoppade i sängen och jag var så rädd att kag fick panik, jag mådde så dåligt, yr i huvud, ont i magen, illamående. Jag skakade och hade så svårt att andas.

Nu när jag skriver jag skakar fortfarande.

Likes

Comments

Min BARNmässan video 2017.

BARNmässan var roligt, Liam dansade med Babblarna lite när vi just kom på Scenen för att vi var sent eftersom det var jättesvårt att hitta parkeringen. Liam dansade också med Nasim på stora scenen.

Sedan hälsade och pratade vi med olika utställare och fick några goodiebags eftersom jag var en av VIP bloggare på BARNmässan. Det var typ 16 utställare som gav bort deras produkter, så att vi kan testa dom och berätta och dela vad vi tycker.

På min instagram har jag lagt vilka utställare och vilka produkter vi fick plus bilder.

Det var alltså roligt MEN mitt barn Liam är på hans trottsåldern nu. Han var ganska jobbig, han skulle springa utan att tänka att han kommer försvinna, skrek, låg på golvet, ville inte följa med och värst av allt att jag var riktigt generad när vi tittade på Jollyhörnans snack om nånting som jag aldrig förstått för att Liam gick upp och ville ta alla grejer på scenen. Han skrek när jag tog honom och alla tittade 😯😐.

Jag skulle köpa barnkläder och ville träffa dom andra bloggare och prata mer med utställare men nej, vi jagade honom hela tiden. Han skulle hoppa på hoppborg men han väntade aldrig och sprang överallt bara och alla barn väntade på deras tur, då tittade alla på honom igen

Sen Love var trött att bara bäras, då ville han gå också. När jag pratade med utställare, det var jättesvårt! Liam skulle gå iväg och Love ville gå ner och springa. 😅

Jag ångrade varför har jag inte köpt nån när jag är redan där, men det gick ingen vidare för att vi har omöjliga barn.

Likes

Comments

Imorgon ska vi åka till BARNmässan i Karlstad. Det är en stor ära att få vara med som VIP bloggare.

Jag längtar efter att träffa dom andra bloggare och träffa goa människor!

Vad spännande!

Sen ska vi titta på Babblarnas första musikal på Stora Scenen kl 11.00 och om vi hinner ska vi också vara med på Första hjälpen med Röda Korset 11.30.

Pippi Långstrump barnteater kl. 13.30 ska barnen också titta på.

16.10 ska vi dansa med @barnibalans

Åhh det finns massor av aktiviteter, båda i Stora Scenen och Lilla Scenen. Jag vet inte om vi hinner se på allt men såklart ska jag hälsa på utställare också som

@morslilla.se

@paxscandinavia

@acosverige

@apoteket

@axkid

@medela_sverige

@bakboxen

@bramathemma

@unikaungar

@herobility

@onlyforheroes

@icanspoon

@ehrlinpublishing

@mammamage

@lipfish

@atinylovestory

@hattenforlag

@spoketlaban.se

@siljalinesverige


Vad roligt att @jollyroom är med i år. Där finns Jollyhörnan, monter H:201 i A-Hallen. I Jollyhörnan kommer det att ske roliga aktiviteter, allt från proppfyllda giftbags till tävlingar med värdefulla priser.

I monter F:109B i A-Hallen Liam och Love ska umgås med dessa magiska karaktärer Isprinsessan, Snögubben, den busiga älvan och Spiderman.

Barnen ska också träffa Mumin & Snorkfröken!

Det blir tårtbjudningar, samt Instagram-tävlingar där du kan vinna lyxkryssning. I samarbete med Tallink Silja som ni hittar i monter D:68

Se trollkarlen @joakimekstam

Jag ska vara med att tävla med Mix Megapol för att ha chans att vinna en helhelg på Liseberg – med boende för hela familjen!

Ja vad roligt!!😄😉 Vi ses baby! 💖Gå in på www.barnmässan.se om ni vill veta mer om vilka tider och aktiviteter. @barnmassan
PS: Jag vet att nån som tycker att jag skapar så mycket arbet, men vad glad istället för min skul. Vad glad för att jag är redo och ville träffa folk och inte bara stanna hemma och stänga in mig själv och må dåligt. Det gör mig glad! Verkligen. ❤


Det här är för mig kl 14.30 på Lilla Scenen.

Måste alla vara så jävla lyckliga hela tiden

Ångestsyndrom och depression, inget som hör småbarnslivet till kan man tycka, men ändå en verklighet för många föräldrar.

Likes

Comments