Tänka sig att december börjat lugnt! En tradition av stress är bruten och det var skönt. Både husse och matte är överens om att alla "måsten" liksom klarats av eller lagt sig. Trädgården har gått in i vintervila, det är julpyntat, julklappar är inhandlade och i frysen finns en och annan godsak. Tyvärr har vi även betat av varsin dunderförkylning (nej, inte vi katter - vi är ju vaccinerade 😉). Det blir kort sagt väldigt tråkigt att gå hemma även om man är hängig. Imorgon hoppas vi kunna gå och köpa julgran i alla fall. Storasyster har fixat pynt till granen.

Det finns tid att småpyssla när man går hemma och de flesta fönster är äntligen putsade. Matte läser om Att leva ett liv, inte vinna ett krig. Försöker leva med sina tankar, acceptera dem utan att ta dem för sanningar och lyssna till sin egen värdekompass. Testar att inte äta kött, vilket både är lätt och svårt. Det är kul att testa alternativ till kött och det finns många inspirationskällor att vända sig till.

Hoppas ni får en fin andra advent! ☃️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja hallå allihopa! Vi har visst varit lite för upptagna för att hinna uppdatera här. Senast var det i alla fall fars dag och då firade vi givetvis hussepappa. Tvåbenta tog en cykeltur till Hantverksgården i Ledberg som hade öppet i sin julbutik. Det blev gofika och med hem följde en julsak som lillmatte valt och en krans till dörren.

Kransen behöver kanske lite mer dekorationer, men det kommer nu när det är dags att julpynta.
Vi hoppas pappan var nöjd med sin dag! För sedan lämnade matte oss i ett par dagar för shoppingresa tillsammans med sin systerdotter och vänner. Och eftersom hon kom hem med både det ena och andra och allra särskilt en födelsedagspresent till den här bloggens huvudperson kunde vi förlåta henne för sin bortavaro.
Tillvaron stövlar på litegrann med oss just nu. Julen är rolig, men också kravfylld. Novembermörkret kryper under skinnet även om soliga dagar gör oss glada. Själv har jag fyllt 9 år och fick den där fina leksaken som matte köpt. Lillmatte har haft gymnastikuppvisning och människofamiljen har åkt bort och umgåtts med vänner. Matte har bakat lite inför jul, ätit sushi och gått på bio med en sina finaste vänner. Husse har klippt håret!
Ibland önskar vi att det fanns mer tid för tankar här. De kommer lite då och då. I huvudet finns det gott om dem. Men alla tankar ska vi nog inte dela för de kan ju vara rätt konstiga också.
En riktigt fin första advent önskar vi er alla ☃️🎄🕯️

Likes

Comments

Vi har haft en ganska grådaskig vecka med feber för vissa, missar med barnstolar så att gymnastiken inte blev av för lillmatte samt ledsamt, argt och klängigt humör. Barnen går igenom lite olika faser och husse och matte tycker det är svårt hur de kan bemötas. Lillhusse har börjat visa rejäl ilska och kan matvägra ordentligt om föräldrarna till exempel nekar mer bröd om han inte också äter spaghetti och köttfärssås. Morotssoppa med bacon och gratinerad blomkål gick i och för sig åt i ett nafs, men tyvärr var det inte något som föll storasystern i smaken. Inte lätt att vara båda till lags.

Ibland blir vi helt enkelt väldigt vilsna i hur vi ska hantera vissa situationer. Men husse har i alla fall lyckats laga crosstrainern och städa uterobban inför vinterförvaringen 👍

Eftersom det är fars dag är det på sin plats att gratulera samtliga fäder och lite extra särskilt vår egen hussepappa här hemma. Vi har lite planer för dagen, men får återkomma med rapport om det. Ha det fint!

Likes

Comments

Ellen, Ludvig, mat och bak, pyssel, Simba

Åtta dagar går fort även när matte lyckas vara treledig två gånger. Förra helgen började med att husse for iväg för lite kurs och annat trevligt. Matte försökte sig på att laga köttgryta, men den föll inte barnen så värst i smaken. Det blev nog lite segt med minutbiff. Efter viss övertalning och pedagogisk Daniel Tiger-sång gick det dock att övertyga storasyster om att äta potatis utan sås samt avtorkade morots- och paprikabitar. Lillebror petade också i sig ett par bitar av allt utom köttet till slut.

Dåligt matintag var väl inte det bästa för någons humör, men hyfsat halloweenpyssel blev det i alla fall på fredagseftermiddagen.

Lördagen blev en gladare dag med våfflor till lunch och ett besök hos morbror Joakim på eftermiddagen. Lillmatte, som tittar mycket på Superdräkten, önskade sig långa gula naglar till sin halloweenutstyrsel och efter rotande i återvinningskassarna hittade matte något som kunde passa. Det blev en riktigt mysig lördagskväll.

I det stora hela var det trots allt en fin helg, men också skönt att husse kom hem. För visst saknade vi honom. Vi inledde sedan veckan med att lämna Simba för munsanering hos veterinären. Han kom hem ett par tänder fattigare och tandstensfri. FORL:en fortskrider och vi får göra vad vi kan med regelbunden koll vid vaccination samt tandborstning. Läkningen ser hur som helst ut att gå fint.

Under veckan har vi sedan undvikit magsjukedrabbad förskola, lillmatte klädde ut sig till häxa och lekte bus eller godis och matte träffade mammorna till lillmattes bästa vänner för en trevlig middag. Innan helgjobb passade matte på att ägna sin ledighet åt att gå på linsundersökning, shoppa på ÖB, städa och organisera sitt och lillmattes skrivbord (som för övrigt fått ett tillskott i form av en stol), leka ute med barnen och baka Leilas banankaka.

Denna helg inleddes med långpromenad för matte, lekbesök, feber för lillhusse och pizza framför Idol för de vuxna tvåbenta. Lördagsmorgonen har alla ätit sin frukost så vi hoppas på bra energi och humör. Hoppas ni också får en fin helg 😘

Likes

Comments

Ellen, Simba, pyssel

Det var dags att avsluta minisimmet senast vi skrev och vilken härlig avslutning det blev! Lillmatte visade vilka framsteg som hon gjort - vågade själv gå och ställa sig i kö för att dra sig över en rulle genom att hålla i mammas händer och flöt på groda samtidigt som hon övade bentag. En del barn kastar sig med lätthet rätt ner i vattnet och besväras inte av att doppa huvudet, men Ellen har varit lite mer tveksam och försiktig. Något våghalsigt blötdjur måste hon heller inte bli, det viktiga är att lära sig hantera att vara i vatten, så småningom lära sig simma och vi tycker att hon har tagit fina steg mot det. Till våren hoppas vi kunna gå en ny omgång. I slutet av sista lektionen delades diplom ut och en glass från kiosken utlovades. Snacka om glad lillmatte efter det!

Vi tycker att vi är inne i en ganska seg och tråkig period just nu, är rätt så trötta och i måndags fick husse en konstig yrsel. Matte kunde sluta tidigare och åkte hem för att åka med lillmatte till gymnastiken. När det var dags att åka hem därifrån fick matte synrubbningar och en ögonmigrän var ett faktum. Det fick bli en lugn kväll.
Halloween närmar sig och då brukar vi inte göra något särskilt, förutom att se till att ha (extra) godis hemma. I år har dock storasyster upptäckt detta fenomen och vill klä ut sig och pyssla. Vilken tur att Pinterest och Google finns!
På måndag kommer vi dock att inleda Halloween med att åka med Simba till veterinären och sanera munnen. Håll tummar och tassar för det INTE blir en skräckupplevelse!

Likes

Comments

Det är verkligen så. Mattes kreativitetslust har varit rätt så stark den senaste veckan. Koftan, som var ett 2,5-årigt projekt, blev ju klar häromveckan. En gardin till allrummet ska sys om och överst på villgöralistan står virkade stolsdynor. Samtidigt finns väldigt mycket restgarner i lådorna och det är ju bra om de också går åt. Det lutar åt att det blir något restgarnsprojekt till att börja med.

Men visst är det kul när skaparlusten är stor. Det gäller bara att hålla sig realistisk. I lördags blev det dock annat för matte. En heldag med bara tjejer som startade med hotellfrukost och fortsatte med Prison Island, lunch och Yoump. Dagen avrundades med von Dufvas spa och middag på Pinchos. I stort väldigt trevligt även om Yoump var en utmaning för en räddhågsen matte.

Nu är det ny vecka och nya tag. Att jobba på att acceptera höstdeppen och sänka sina krav. Imorgon blir det avslutning på Minisimmet. Ha det fint alla vänner 😘

Likes

Comments

Hus och trädgård

Ja vi får väl erkänna att hösten har anlänt. Tänk att det redan är oktober! I helgen fick vi besök av mattes mamma och pappa, som hjälpte till att beskära fruktträd och hallonbuskar samt sitta barnvakt. Bägge tvåbenta barn hann bli mammasjuka en kvart innan matte skulle till jobbet, men efter extra mammamys och sagoläsning löste sig allt och det blev mycket bus och pyssel. Vi tackar så mycket för hjälp med trädgård och barn så att matte kunde jobba och husse gå på kurs!

Annars har halva familjen avverkat feber och hängighet sedan senaste inlägget. Förra lördagen var ju en fantastiskt fin dag och hela familjen gick ut för att leka och fixa i trädgården. Det var roligt en stund tyckte lillmatte, men klagade över ont i pannan och gick sedan in och la sig i soffan. Termometern visade på nästan 39 grader. Mycket soffhäng och lirkande blev det för att få henne att ta lite febernedsättande. Och när lillmatte blivit piggare var det husses tur.

Matte hade en rätt fullspäckad vecka och behöver snart en oplanerad dag. Bio med vän samt Leos och mammahäng med barnen blev det i alla fall i förra veckan och det var mycket trevligt alltihop så det finns inget att klaga på 😉

En bok blev också färdigläst - härligt! Som så många söndagar åkte matte på yoga igår kväll och landade efter jobbhelgen. Nu ger vi oss in i ny vecka och hoppas lillebrors förkylning inte blir långvarig! 🍁

Likes

Comments

Ellen, familj, Hus och trädgård, Ludvig

Att böcker och bibliotek är något matte tycker om är ingen hemlighet och att få åka med barnen till biblioteket är så mysigt. Förra fredagen var det dags för ett besök med storasystern som fick välja tre böcker och sedan lästes det i soffan och lades pussel. För matte var det en perfekt inledning på två nätter med jobb. Det är skönt med en lugn aktivitet för att gå in i "natt-mode". Böckerna lånades sedan över disk eftersom datorn vid självbetjäningen inte funkade och då passade bibliotekarien på att berätta hur mysigt hon tyckte att det brukar se ut när mattarna sitter i soffan och läser. Det värmde både bokälskarens och mammans hjärta.

Bebisar i all ära - vi förnekar inte att de får hjärtat att smälta, men stoppa inte tiden! Vi tycker att det är så roligt att se våra härliga små tvåbenta utvecklas och få hjälpa dem att bli alltmer självständiga. Okej perioder av kläng, gnäll och frustration är inte jättekul, men de steg i utvecklingen som de, med (förhoppningsvis) god stöttning, sedan tar är så häftigt att få uppleva. Till exempel hur lillebror också lärt sig rörelser till "Let it go" och på uppmaning och med hjälp kan plocka tillbaka de pennor han vält ut. Storasyster har ju lite aktiviteter och gjorde stora framsteg när pappa var med på senaste minisimmet. Hon kan även vara väldigt klok och förstående och har en fantastisk fantasi. Har hon exempelvis inte rätta grejer till sin lek låtsas hon att något annat är det.

Efter en period av mycket gnäll så var gårdagen riktigt harmonisk och då är det lätt att känna tacksamhet. Som ni ser blommar det än på sina håll i trädgården. Husse plockade samtliga aroniabär och matte röjde i rabatten i rundeln. Grill, utemöbler och parasoll togs in för vinterförvaring. Endast ett caféset blev kvar ute. Det blev en mysig eftermiddag och när barnen lagt sig blev det pizza och godis framför Idol för föräldrarna. Helt okej inledning på helgen 🙂

Likes

Comments

familj, Hus och trädgård

Det diskuteras ibland egentid. Dess vara eller ickevara och vad det egentligen är. Som att vilja ha en stund utan barn innebär att man inte älskar dem (när argumenten mot egentid är att man älskar sina barn och skaffade dem för att man vill vara med dem). Hela debatten mot att man vill göra saker utan sina barn känns helt urspårad. Egentid kan vara att få vara ensam på toaletten med stängd och låst dörr, att i lugn och ro få lyssna på en podd i bilen på väg till jobbet eller få tillbringa en förmiddag med att färga och klippa håret hos frissan och därefter köpa med sig sushi hem. Det var en glad och nöjd matte som kom hem med sushi efter att ha fixat håret förra fredagen. En glad och nöjd matte är också en gladare mamma och dito gäller husse som pappa. De föräldrar som tar sig lite egentid älskar också sina barn och vill vara med dem. Det är ledsamt när man ägnar sig åt att tala om för alla som inte gör som en själv att de gör fel.


Förutom att ge varandra egentid utvecklar husse och matte ständigt sitt trädgårdssnack och diskussioner kring vad som behöver göras i trädgården. Såhär kan det låta:

- Men hur ser en rabarberrot ut? Jag måste googla innan jag börjar gräva.

-Jag hörde på en trädgårdspodd att blåbär, hallon och björnbär behöver sur jord. Så vi kan slänga på lite rhododendronjord i vår.

- Man ska visst inte ha gräs under ett fruktträd för då tar de allt vatten vid ett lättare regn.

Nya idéer och planer kommer hela tiden. Det googlas och dem vi känner med trädgård och/eller intresse får ibland en fråga. Den ena rabarbern har blivit delad och flyttad på. Håll tummarna för att det går bra! Flädern har klippts ner, komposterna är fulla av mikroliv och jordgubbssticklingarna verkar ha tagit sig. Matte som helt tappade energin till trädgård och bara ville vinterstänga fick fart igen. Till nästa år ska vi skydda vårt ätbara lite bättre.

Förra helgen fylldes förutom frisörbesök och trädgårdsfixande av middag och lek med kompisar och ett söndagsbesök på Kolmården. Regnet höll sig mest åt det lättare slaget så det gick bra att åka karuseller och titta på föreställning i Bamses värld, kolla på djur och åka Safarilinbanan. Och tänk att ICA hade söndagsrabatt på 20%. Det gjorde ganska stor skillnad på inträde för två vuxna och ett barn över 3 år!

Nu går vi in i en helg nästan helt utan planer. Hoppas ni får en fin helg allihop! Mjau

Likes

Comments

familj, Tankar

Ja visst var det husse som fyllde år igår 🎂 🎁 Matte och barnen väckte honom vid halv åtta med sång och paket. Husse verkade tacksam bara över sovmorgonen. Det är trevligt när det lilla kan uppskattas. Dagen fortsatte med att familjen tog en förmiddagspromenad för att titta på fåren som flyttat in i en hage nästgårds. Tyvärr var inte fåren där, men det var däremot hästarna och det dög lika bra tyckte lillmatte. Eftersom Frostfebern inte har lagt sig kallades hästarna för Elsa och Anna 😀

Det var en lugn och gråmulen dag som förutom paket och promenad firades med cheesecake och pizza. Husse säger att han är nöjd.

Matte började veckan med nattjobb och efter att ha sovit av fick hon äran att följa med lillmatte på minisim i Mjölby. Det var en riktigt trevlig simhall som mattarna blev sugna på att åka till även när det inte är minisim.

Det har ju regnat en del, men husse har ändå kunnat pyssla med att lägga kantsten längsmed uppfarten. Det blir fint tycker vi! Förutom att lägga kantsten har husse dessutom fått ta ut ett par kråkor som via skorstenen hamnat i kaminen. Jag ville gärna hjälpa till, men husse envisades med att lämna mig utanför och släppte ut fåglarna i det fria.

Efter förskolan i torsdags hängde mattarna med en av förskolevännerna till Vidingsjö och hade en jättemysig eftermiddag. Matte avslutade kvällen med god mat och dryck tillsammans med två av mammorna hon umgåtts med under sin föräldraledighet. Tänk vilken tur att de blev några som var föräldralediga samtidigt från mattes jobb! Det var skönt att få avsluta sina meningar utan barn som pockade på uppmärksamhet 😉

Om det är det gråmulna vädret, jobbstarten som kommit ifatt samt att matte hjälpte till på loppisen förra helgen, förkylningar eller något annat eller allt i kombination vet vi inte, men det la sig som en tjock filt över matte. Orken och lusten bara försvann. Så sent som bara häromdagen nämnde hon det faktum att hon får nedåtperioder. Hon såg första delen av 30 liv i veckan och kände så väl igen sig i de hopplösa tankar som kan komma samt hur tabu det är att prata om det i en kultur besatt av lycka. Samtidigt är det kanske just det vi behöver när vi översköljs av så mycket lyckobilder och tror att vi är ensamma i vår ledsamhet. Att livet består av både ljusa och mörka stunder, liv och död, skratt och gråt. Det är fullt normalt att vara nere ibland, vi behöver inte bedöma det som rätt eller fel - det bara är så.

Det blev ett tungt avslut, men oroa er icke. Det går över. Kram på er ❤️

Likes

Comments