Det är verkligen så. Mattes kreativitetslust har varit rätt så stark den senaste veckan. Koftan, som var ett 2,5-årigt projekt, blev ju klar häromveckan. En gardin till allrummet ska sys om och överst på villgöralistan står virkade stolsdynor. Samtidigt finns väldigt mycket restgarner i lådorna och det är ju bra om de också går åt. Det lutar åt att det blir något restgarnsprojekt till att börja med.

Men visst är det kul när skaparlusten är stor. Det gäller bara att hålla sig realistisk. I lördags blev det dock annat för matte. En heldag med bara tjejer som startade med hotellfrukost och fortsatte med Prison Island, lunch och Yoump. Dagen avrundades med von Dufvas spa och middag på Pinchos. I stort väldigt trevligt även om Yoump var en utmaning för en räddhågsen matte.

Nu är det ny vecka och nya tag. Att jobba på att acceptera höstdeppen och sänka sina krav. Imorgon blir det avslutning på Minisimmet. Ha det fint alla vänner 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hus och trädgård

Ja vi får väl erkänna att hösten har anlänt. Tänk att det redan är oktober! I helgen fick vi besök av mattes mamma och pappa, som hjälpte till att beskära fruktträd och hallonbuskar samt sitta barnvakt. Bägge tvåbenta barn hann bli mammasjuka en kvart innan matte skulle till jobbet, men efter extra mammamys och sagoläsning löste sig allt och det blev mycket bus och pyssel. Vi tackar så mycket för hjälp med trädgård och barn så att matte kunde jobba och husse gå på kurs!

Annars har halva familjen avverkat feber och hängighet sedan senaste inlägget. Förra lördagen var ju en fantastiskt fin dag och hela familjen gick ut för att leka och fixa i trädgården. Det var roligt en stund tyckte lillmatte, men klagade över ont i pannan och gick sedan in och la sig i soffan. Termometern visade på nästan 39 grader. Mycket soffhäng och lirkande blev det för att få henne att ta lite febernedsättande. Och när lillmatte blivit piggare var det husses tur.

Matte hade en rätt fullspäckad vecka och behöver snart en oplanerad dag. Bio med vän samt Leos och mammahäng med barnen blev det i alla fall i förra veckan och det var mycket trevligt alltihop så det finns inget att klaga på 😉

En bok blev också färdigläst - härligt! Som så många söndagar åkte matte på yoga igår kväll och landade efter jobbhelgen. Nu ger vi oss in i ny vecka och hoppas lillebrors förkylning inte blir långvarig! 🍁

Likes

Comments

Ellen, familj, Hus och trädgård, Ludvig

Att böcker och bibliotek är något matte tycker om är ingen hemlighet och att få åka med barnen till biblioteket är så mysigt. Förra fredagen var det dags för ett besök med storasystern som fick välja tre böcker och sedan lästes det i soffan och lades pussel. För matte var det en perfekt inledning på två nätter med jobb. Det är skönt med en lugn aktivitet för att gå in i "natt-mode". Böckerna lånades sedan över disk eftersom datorn vid självbetjäningen inte funkade och då passade bibliotekarien på att berätta hur mysigt hon tyckte att det brukar se ut när mattarna sitter i soffan och läser. Det värmde både bokälskarens och mammans hjärta.

Bebisar i all ära - vi förnekar inte att de får hjärtat att smälta, men stoppa inte tiden! Vi tycker att det är så roligt att se våra härliga små tvåbenta utvecklas och få hjälpa dem att bli alltmer självständiga. Okej perioder av kläng, gnäll och frustration är inte jättekul, men de steg i utvecklingen som de, med (förhoppningsvis) god stöttning, sedan tar är så häftigt att få uppleva. Till exempel hur lillebror också lärt sig rörelser till "Let it go" och på uppmaning och med hjälp kan plocka tillbaka de pennor han vält ut. Storasyster har ju lite aktiviteter och gjorde stora framsteg när pappa var med på senaste minisimmet. Hon kan även vara väldigt klok och förstående och har en fantastisk fantasi. Har hon exempelvis inte rätta grejer till sin lek låtsas hon att något annat är det.

Efter en period av mycket gnäll så var gårdagen riktigt harmonisk och då är det lätt att känna tacksamhet. Som ni ser blommar det än på sina håll i trädgården. Husse plockade samtliga aroniabär och matte röjde i rabatten i rundeln. Grill, utemöbler och parasoll togs in för vinterförvaring. Endast ett caféset blev kvar ute. Det blev en mysig eftermiddag och när barnen lagt sig blev det pizza och godis framför Idol för föräldrarna. Helt okej inledning på helgen 🙂

Likes

Comments

familj, Hus och trädgård

Det diskuteras ibland egentid. Dess vara eller ickevara och vad det egentligen är. Som att vilja ha en stund utan barn innebär att man inte älskar dem (när argumenten mot egentid är att man älskar sina barn och skaffade dem för att man vill vara med dem). Hela debatten mot att man vill göra saker utan sina barn känns helt urspårad. Egentid kan vara att få vara ensam på toaletten med stängd och låst dörr, att i lugn och ro få lyssna på en podd i bilen på väg till jobbet eller få tillbringa en förmiddag med att färga och klippa håret hos frissan och därefter köpa med sig sushi hem. Det var en glad och nöjd matte som kom hem med sushi efter att ha fixat håret förra fredagen. En glad och nöjd matte är också en gladare mamma och dito gäller husse som pappa. De föräldrar som tar sig lite egentid älskar också sina barn och vill vara med dem. Det är ledsamt när man ägnar sig åt att tala om för alla som inte gör som en själv att de gör fel.


Förutom att ge varandra egentid utvecklar husse och matte ständigt sitt trädgårdssnack och diskussioner kring vad som behöver göras i trädgården. Såhär kan det låta:

- Men hur ser en rabarberrot ut? Jag måste googla innan jag börjar gräva.

-Jag hörde på en trädgårdspodd att blåbär, hallon och björnbär behöver sur jord. Så vi kan slänga på lite rhododendronjord i vår.

- Man ska visst inte ha gräs under ett fruktträd för då tar de allt vatten vid ett lättare regn.

Nya idéer och planer kommer hela tiden. Det googlas och dem vi känner med trädgård och/eller intresse får ibland en fråga. Den ena rabarbern har blivit delad och flyttad på. Håll tummarna för att det går bra! Flädern har klippts ner, komposterna är fulla av mikroliv och jordgubbssticklingarna verkar ha tagit sig. Matte som helt tappade energin till trädgård och bara ville vinterstänga fick fart igen. Till nästa år ska vi skydda vårt ätbara lite bättre.

Förra helgen fylldes förutom frisörbesök och trädgårdsfixande av middag och lek med kompisar och ett söndagsbesök på Kolmården. Regnet höll sig mest åt det lättare slaget så det gick bra att åka karuseller och titta på föreställning i Bamses värld, kolla på djur och åka Safarilinbanan. Och tänk att ICA hade söndagsrabatt på 20%. Det gjorde ganska stor skillnad på inträde för två vuxna och ett barn över 3 år!

Nu går vi in i en helg nästan helt utan planer. Hoppas ni får en fin helg allihop! Mjau

Likes

Comments

familj, Tankar

Ja visst var det husse som fyllde år igår 🎂 🎁 Matte och barnen väckte honom vid halv åtta med sång och paket. Husse verkade tacksam bara över sovmorgonen. Det är trevligt när det lilla kan uppskattas. Dagen fortsatte med att familjen tog en förmiddagspromenad för att titta på fåren som flyttat in i en hage nästgårds. Tyvärr var inte fåren där, men det var däremot hästarna och det dög lika bra tyckte lillmatte. Eftersom Frostfebern inte har lagt sig kallades hästarna för Elsa och Anna 😀

Det var en lugn och gråmulen dag som förutom paket och promenad firades med cheesecake och pizza. Husse säger att han är nöjd.

Matte började veckan med nattjobb och efter att ha sovit av fick hon äran att följa med lillmatte på minisim i Mjölby. Det var en riktigt trevlig simhall som mattarna blev sugna på att åka till även när det inte är minisim.

Det har ju regnat en del, men husse har ändå kunnat pyssla med att lägga kantsten längsmed uppfarten. Det blir fint tycker vi! Förutom att lägga kantsten har husse dessutom fått ta ut ett par kråkor som via skorstenen hamnat i kaminen. Jag ville gärna hjälpa till, men husse envisades med att lämna mig utanför och släppte ut fåglarna i det fria.

Efter förskolan i torsdags hängde mattarna med en av förskolevännerna till Vidingsjö och hade en jättemysig eftermiddag. Matte avslutade kvällen med god mat och dryck tillsammans med två av mammorna hon umgåtts med under sin föräldraledighet. Tänk vilken tur att de blev några som var föräldralediga samtidigt från mattes jobb! Det var skönt att få avsluta sina meningar utan barn som pockade på uppmärksamhet 😉

Om det är det gråmulna vädret, jobbstarten som kommit ifatt samt att matte hjälpte till på loppisen förra helgen, förkylningar eller något annat eller allt i kombination vet vi inte, men det la sig som en tjock filt över matte. Orken och lusten bara försvann. Så sent som bara häromdagen nämnde hon det faktum att hon får nedåtperioder. Hon såg första delen av 30 liv i veckan och kände så väl igen sig i de hopplösa tankar som kan komma samt hur tabu det är att prata om det i en kultur besatt av lycka. Samtidigt är det kanske just det vi behöver när vi översköljs av så mycket lyckobilder och tror att vi är ensamma i vår ledsamhet. Att livet består av både ljusa och mörka stunder, liv och död, skratt och gråt. Det är fullt normalt att vara nere ibland, vi behöver inte bedöma det som rätt eller fel - det bara är så.

Det blev ett tungt avslut, men oroa er icke. Det går över. Kram på er ❤️

Likes

Comments

Ellen, Ludvig

En lååång helg är till ända, eller det var nog en lång vecka när vi tänker efter. Det började ju med två dagar ledigt för matte och gymnastik för lillmatte och fortsatte med jobb, fackligt arbete och avslutades med att matte både shoppade och hjälpte till på den stora barnloppisen på Landerydsgården. Husse råddade hemmet och ansvarade för barnen. Det blev en tuff, men samtidigt rolig vecka för matte och lillmatte saknade sin mamma och tyckte att det var jobbigt när hon åkte hemifrån. Desto gladare blev hon när matte kom hem med nya kläder, som alla uppskattades. När det är motigt och kinkigt vissa dagar värmer det föräldrarnas hjärtan när lillmatte kramar om sin mamma och utbrister "Tack mamma! Jag älskar mina nya kläder. Jag var lite avundsjuk en annan dag för att jag ville ha sådana kläder fast jag ville inte visa det, men nu är jag glad för att jag fått dem". Vilken tjej som kan uttrycka sig så fint och visa en sådan tacksamhet ❤️

Landerydsgårdens barnloppis är otroligt populär och det med all rätt! Husse och matte shoppade för första gången i våras och nu till hösten bestämde de sig för att sälja samt att matte även ville hjälpa till eftersom det innebär att hon fick shoppa i förhand med de andra medarbetarna. Det slank tyvärr igenom några ofräscha plagg, men i stort är detta en välorganiserad och välsorterad loppis. Därutöver är det otroligt trevliga och omtänksamma arrangörer samt medhjälpare. Det som inte säljs skänks till välgörenhet. Summan av kardemumman var att helgen var toppen. När allt var över gick energin ur matte med spänningshuvudvärk och en enorm trötthet som följd. Igår kväll var det dock dags för yoga i Fornåsa igen och tack vare den lossnade nästan alla spänningar.

Vi får se vad dagarna har att erbjuda nu när matte inte behöver märka upp och sortera kläder till loppis. Kanske prata med lillhusse som säger fler ord som går att förstå, till exempel "kacka" som betyder macka eller"ka" som betyder katt. Husse lägger kantsten kring uppfarten i alla fall. I dagarna fyller även någon av oss år och lillmatte har gjort det hon behövde göra för att hon skulle få en Elsadocka. Det blir nog en trevlig vecka det här också!

Likes

Comments

Hus och trädgård, Ludvig, handarbete, Simba

Samtliga morötter är skördade. Husse tog ett krafttag och det som inte såg så mycket ut i trädgårdslandet visade sig fylla en hel hink! Tror minsann att de tvåbenta kan känna sig nöjda med årets morotsodling. Förmodligen är även löken redo för skörd och en stunds torkning. Två lökar är upptagna för att se hur det går.

Efter att senast ha varit med för säkert två år sedan var matte på stickfika igår. Under dagen sorterade hon färdigt alla kläder och textilier som ska lämnas in för att säljas på Landerydsgårdens loppis i helgen - ett hett tips på en riktigt bra barnloppis! Sorterande och organiserande har varit ett tema på sistone och det var riktigt skönt att bli klar med just detta för att kunna koncentrera sig på kvällsstickningen. Och där visade det sig att andra ärmen till cirkelkoftan blev klar. Nu ska här bara blockas och monteras!

Lillhusse har utvecklat ett intresse för skor. Vi katter är mest keliga - även när matte glömmer bort att hon stängt ut oss på balkongen (för att vi vägrar komma in) eller när llillhusse glatt och högljutt säger Heeej och klappar oss fint genom att dra lite i pälsen.

Matte fick förresten ett telefonsamtal igår från kvinnan som gjorde observationen av Ludvig för drygt en vecka sedan. Allt var inom medel och förväntat, finmotorik på nedre delen och grovmotoriken på den övre (till exempel att han kan stå och kasta en boll utan att tappa balansen och sätta sig avvägt). Resterande var precis på medelkurvan.

De första paketen från Fyndiq har kommit. Nu väntar vi med spänning på resten!

Samtalet till veterinären resulterade förresten i att Valla hade fullbokat för munsanering hela hösten, och därför står Simba nu i kö för att få tid hos Jägarvallen. Håll tumme och tass!

Likes

Comments

Storasyster tittar på Junk på Barnkanalen. Ernst Billgren är gäst och borrar hål i leksaksbilar. Då tycker storasyster att den där killen är dum. Ja Ernst sorry...

Matte har jobbat natt i helgen medan husse och barnen for till Blekinge för att hänga med farmor, farfar, ett par farbröder, en kusin och ett par sysslingar. Husses morbrors traktorer fick sig också ett besök. Matte passade på att träffa en vän och utan att de visste om det så visade det sig vara deras sjuåriga vänskapsdag på Facebook. Fika och träning i form av Challenge blev det. Riktigt trevligt (och ja lite jobbigt men skönt som träning kan vara).

Det var skönt att i lugn och ro få gå in i nattjobbsbubblan och sova utan störningsmoment eller dåligt samvete. Vi katter hoppade glatt ut när matte kom hem på lördagsmorgonen så hon fick verkligen vara i fred. På söndagen återförenades vi allihop och husse, matte och lillmatte fick smaka sandwichglassen som matte gjort. Det var ett trevligt avslut på helgen (för vissa i alla fall 😉).

Tyvärr har dock förkylningarna drabbat oss. Värst för lillhusse som haft feber. Lillmatte orkade dock gå på sin allra första gymnastiklektion idag och tyckte att det var jättekul! Det är härligt att se henne våga även om hon tycker att det tar emot till en början tycker matte som fick titta på.

Eftersom matte åter börjat få lön så var det efter fredagens löning dags att boka tid för massage och lite klipp och färg. Har ni tips på en kul uppdatering av ett tjockt, lockigt och rätt så frissigt hår så känn er fria att kommentera! Det finns funderingar på ett rejält kap i alla fall... Veckan rullar på och vi får se vad den har att erbjuda. Ha det fint alla våra vänner! Mjau

Likes

Comments

Matte har jobbat två tidiga dagar och idag märks sömnslarvet. När hon kom hem somnade hon i soffan. Ibland får man lära sig den hårda vägen att prioritera sin sömn. Det blir paus från måsten och tidigt i säng ikväll efter en dusch. Skönt när man kan stanna upp och lyssna på sin kropp. Imorgon blir det förhoppningsvis mer energi och nya tag. Zzzzzzz...

Likes

Comments

Ellen, familj, Hus och trädgård, Ludvig, mat och bak, pyssel

Mattes långhelg inleddes alltså med sminkning på Make Up Store. På fredagen var det dags för ettårsobservationen i LiMoNid-studien. Så kul det var! Lillebror fick olika lekuppgifter och han visade sig vara minst lika klurig som vi tycker att han är hemma. Dessutom tittade man på hans motorik och samspel med andra. När observationen var färdig fick matte ett första utlåtande och allt var alldeles åldersadekvat. Vi måste säga att det känns som ett privilegium att få delta i den här studien och få expertutlåtanden. Vid de allra första observationerna när lillhusse bara var några dagar gammal fick vi ju dessutom råd om hur vi kunde stötta honom i sin nyföddhet. Känner ni någon som fått frågan eller om ni själva får den uppmuntrar vi er definitivt till att delta!

Helgen har därefter bestått av att husse ägnade hela fredag eftermiddag åt att vertikalskära gräsmattan och lägga gräsfrö och toppdress. Det passade bra att det sedan regnade.

På lördagen blev det kalas för de tvåbenta i Ljungsbro och någon av oss fyrbenta bajsade på uppfarten. Efter förfrågan kom ett hus till Robban den yngre som tyvärr inte riktigt passade, men ett nytt hus efter våra mått är tydligen redan på gång. Tack snälla mattes syster, hennes sambo samt hans farfar som ordnar så snabbt!

Trevlig shoppingresa önskar vi födelsedagsbarnet!

Söndag har varit en trött historia. Matte var på sitt mesta matlagnings- och bakhumör detta till trots och gjorde krämig indisk böngryta till lunch samt bakpulvertekakor till mellis. Tre av fyra tyckte om grytan medan den fjärde saknade korven i korvstroganoffen. Tummen upp får också Lindas bakskola som har så mycket enkla, goda och inspirerande recept!

Lillhusse har nyligen fått ett intresse för böcker och har en särskild favorit. Med tanke på att intresset tidigare varit lågt och att föräldrarna inte ägnat lika mycket tid åt sagoläsning som med storasyster är åtminstone matte glad över bokintresset. Böcker med ljud verkar vara grejen och lite extra roligt är det att julklappen är uppskattad. Mycket målinriktat letar lillebror upp Alfons och allt som låter i bokhyllan och ser man honom komma gående med en bok i handen kan man ge sig den på att det är den ☺️

Storasyster har börjat tycka det är kul att pärla efter mönster med hjälp av mamma eller pappa. Lite fler nyanser på pärlor behövs nog, men det blir bra med dem vi har också. Husse och matte är imponerade av hennes finmotorik och tålamod.

Dags för ny vecka. Lillmatte önskar att få åka till Kolmården och det har föräldrarna lovat lite längre fram, men Leos kan det nog bli i alla fall. Det är dags att boka tid för Simbas munsanering också. Ha det fint allihop! Mjau

Likes

Comments