Header

Förr tänkte jag alltid att vad spelar det för roll med schampoo och balsam, bara håret blir rent spelar det ingen roll om de kostar 20 kronor. Jag har alltid varit den som valt schampoo och balsam på Ica, men sedan blonderade man håret och håret gick i kaos, och blev illa tvungen till o ha ett dyrare. Nu när jag har använt dyrare scahmpoo som Björn Axen, tycker inte det är jätte dyrt men dyrare än vanligare, så tycker jag verkligen att mitt hår blir så mycket bättre. I veckan skulle jag testa att använda de schampoo som jag använde förr från garnier. Mitt hår gick i kaos och jag längtade bara tills jag kunde ta mig till ett apotek för att köpa det som jag använder annars. Sedan passar ju inte allt till alla hårtyper.

Likes

Comments

Som de flesta vet är det ''inne'' att ha en stor blogg eller youtube kanal idag. Och jag tror inte jag heller har hört snyft historian, att hej jag har massor av diagnoser. Youtube har blivit populärt under de senaste åren och innan youtube blev populärt var det inget man skröt om att man hade en diagnos. Hur många kan ta handen på hjärtat och säga att dem stod och skrek ut i klassrummet när de var mindre och säga att '' jag har ADHD'' eller liknande. Nae jag tror inte det va. 

Hälften av alla som går ut med att dom har hundra diagnoser tror jag inte ett dugg på. Det är ett få tal jag tror har en diagnos. Och varför är det så då? Jo för att jag känner en hel drös av människor som själva har ADHD och andra diagnoser. Och jag kan säga såhär att en person som har en diagnos skryter inte om det och tänker att '' hmm nu ska jag starta en youtube kanal säga att jag har en diagnos och bli känd.'' Utan en person som har en diagnos går oftast utredningar, alla i familjen blir inblandade, även släkten, vänner. Det är ingen dans på röda rosor och ha en diagnos varken för personen eller för de runt om. Man märker mycket tydligt på en person som har en diagnos. Alla som jag känner som har en diagnos har misslyckats TOTALT i skolan, samtidigt som de är super begåvade i andra saker som de gör, de är också spralliga. Och när de har kommit ut med sina diagnoser har det varit '' tyst säg ingenting''. Visst jag tycker det är super bra att man kan stå för att man har en diagnos. Men jag säger bara att nästintill alla vill tysta ner det och vill inte att det ska komma ut. 

Och hela svenska befolkningen kan väl inte ha en diagnos? Ända sedan Therese Lindgren kom ut med att hon hade panikångest har alla fått det? Jaha och om alla hade det varför har det inte kommit ut tidigare? För att Therese berätta om sina symptomer? Eller ni googlar på ''stressad'' aa, då kan jag säga såhär om ni söker på knöl så kommer det komma upp att ni har knöl cancer också, samtidigt som det lika gärna kan vara en muskelknut eller någonting annat. Plus att det är fett respektlöst att gå och ljuga om någonting sådant.  

Den stora skillnaden man märker på folk som ljuger om att de har en diagnos eller självdiagnoserat sig är att deras diagnos faller in när det passar dom. De räcker med o säga '' HEJ JAG HAR EN DIAGNOS'', Men om man kollar på Therese, hon stannar verkligen hemma från allt som andra anser vara kul för hennes diagnos sätter stopp. Hon har bevis på att hon har en sjukdom, saker hindrar henne. Och då kan folk säga '' aa men jag blir stressad av massor av folk jag har panikångest''. Aa, jag blir också stressad av människor och tycker inte om folkmassor men det betyder inte att jag har panikångest, utan man behöver inte tycka om allting?! Som när jag får mina utbrott ska jag säga att jag har agressionsproblem? Vem har sagt att jag har det då? Jo, jag! Det skulle vara så respektlöst mot de som faktiskt har det och säga att jag har det. 

Plus att det ser lite sjukt ut när varje person kommer och säger att de har en diagnos. Och det är sinnessjukt respektlöst 
Likes

Comments

4 dagar kvar till julafton. Har inte fått någon direkt julkänsla än. VART ÄR SNÖN? Vill ju ha en vit jul.. Har inte köpt klart alla julklappar än heller. Ska till stan idag med Linn, kanske kollar lite då och sedan i morgon med Ellinor och kolla lite då med. Mina planer för jul ser ut som så att på torsdag byter jag och Felix julklappar med varandra. Han åker hem på fredag och det blir stressig oså, så vi öppnar tillsammans på torsdag. På fredag åker jag till pappa, äter, spelar bingo lotto och bara umgås. På lördag självaste julafton åker jag, mamma, Robban och ev min bror till mina kusiner på mammas sida på förmiddagen och äter där, kollar Kalle anka osv. Sedan mot kvällen åker jag till pappa och firar jul med honom och farmor. Mina andra kusiner som vi brukar fira med på pappas sida åker till Finland vartannat år, så därför blir det bara vi i år. På detta vis kommer mina julfirningar att se ut detta år. Hoppas att julfeelinget kan ramla in snart också..

Likes

Comments

På vägen hem förut gick jag in på Lyko för att köpa sugar bear hair vitamins. Dom fanns dock inte i butik, men hon i kassan hjälpte mig att beställa på plats för att få snabbare leverans + gratis frakt, hur bra som helst! De borde komma i morgon eller på onsdag.


Sugar bear hair vitamins är tabletter som innehåller massor av olika vitaminer som ska vara bra för håret. Burken innehåller 60 stycken och man ska äta 2 stycken om dagen, alltså räcker burken i ungefär en månad. Resultatet blir olika för alla. Men jag känner att det är värt att testa då mitt hår är ett ända stort kaos just nu. Hårfärg behöver också att köpas. Sålänge jag är brunhårig kommer jag nog att färga hemma. Har dock andra tankar kring hårfärg tror dock inte att jag kommer genomföra dem just nu, kanske till sommaren för att det sliter något enormt.

Är i alla fall taggad på att börja med dessa björnar som de är och resultat kommer självklart att komma upp.Likes

Comments

On My way home. Klockan ringde 4 imorse för Felix mobil hade inte ställt om sig, så 1 h tidigare än när vi skulle upp, förbannat segt! Plus att vi la oss ungefär halv 2. Inte speciellt mycket sömn! Vid kvart över 6 åkte vi av båten. Jag sten somnade. Vid 7 stanna vi vid en mack för att äta lite jag tog dock ingenting. Sedan åkte vi vidare mot Fagersta, jag sov lika mycket även denna gång. När vi kom hem runt 9 skulle vi sova en timme för Felix bil hade vart på lagning och de öppna klockan 10. Dock sov vi till 12 istället, sjukt skönt. Nu är vi på väg mot Norrköping. Ska bli jätte skönt att komma hem.

Saknar denna skrutt!

Likes

Comments

Idag är det time för hemfärd efter 1 dag på båten och tre dagar här. Ska bli skönt att komma hem till min älskade katt och mammis. Dagen då, vi gick upp vid halv 10, åt frukost och kollade i en butik. Sedan gick vi upp på rummet så kollade jag och Felix på film, jag somnade dock efter ett tag. Jag vakna runt kvart i 2, då gick vi ner och badade en sista gång och åt lite mat. Sjukt skönt med bubbel pool, vi satt där i säkert 45 minuter. Sedan gick vi upp på rummet och nu är det time för att göra sig ordning. Kl 6 måste vi var ute ur rummen och halv 7 åker vi mot båten. På vägen hem ska vi få en lyxhytt som har större rum, med soffa och balkong. Är typ as hypad över o se den haha!

Likes

Comments

Med 6 dagar kvar till julafton drar jag i gång en sista veckans blogg för året. Vinnaren dras på fredag 23/12, alltså dagen innan julafton. 1 vinnare kommer att dras.

Reglerna för att delta är:
1. Kommentera ''jag är med'' eller något liknande
2. Följa mig här på nouw, ni som har blogg på annan portal är det okej, finns inte så mycket att göra åt!

Lycka till!!Likes

Comments

Vi gick upp runt halv 10 i morse för att äta frukost. Jag är ju dock ingen frukost person så jag tar typ bara en macka och är sällskap ungefär. När alla var klara gick vi ner till lobbyn och pratade lite och beställde massage. Jag och Felix gick sedan upp till vårt rum och chilla lite. Vid kl 1 gick vi ner till massagen, vi tog en classic som var på rygg, nacke, axlar och lite överarmar i 45 min. Helt sjukt skönt! Varken jag eller Felix har varit på massage förr endast fått hemma och båda över nöjda. Jag somnade till och med.. Sedan gick vi ner och fikade i lobbyn för Felix mamma fyller år idag. Efter det drog vi oss in till poolen och köpte lite mat och bubbla och simma ut och bada hade det allmänt chill. Vid halv 6 gick vi upp på rummet och duschade o skulle göra oss i ordning för att äta tio över 7. När det var ungefär 10 minuter kvar fick jag drastiskt as ont i magen och mådde illa så jag har legat på rummet hela kvällen och somnade i en och en halv timme. Antar att resten av kvällen kommer att spenderas på rummet. Typsikt!

Likes

Comments

Likes

Comments

Idag kom vi fram till Finland med båten. Jag och Felix var väldigt trötta. Resan började dock inte speciellt bra för min del.. Det börja med att Felix stängde igen bildörren rakt på mig. Surskallen som jag är blir jag självklart irriterad efter o har suttit i en bil i ca 3h där det är as trångt på en hård kudde. Det gick över snabbt. Sedan var vi på båten, åt mat och satt och pratade gick och la oss runt 1. Det var super kallt i hytten som jag och Felix hade. Och jag är känslig för sådant, så på morgonen vaknar jag upp med ont i halsen och så säger Felix att man kunde ändra värmen på luft saken. Inte konstigt att man fryser när den står på kallt. Sov i tröja, byxor , mitt täcke och Felix täcke+ på felix.. Så då vaknar man och är förkyld...

Upp kl 6 och åka av båten mot spa hotellet. När vi kommer fram äter vi frukost och sedan går upp på rummen. När jag och Felix kommer till vårt rum fungerar inte vår nyckel. Så Felix mamma får gå ner till receptionen och fixa det. Sedan gick jag och Felix o la oss och sov i några timmar. När jag vakna tog jag en dusch och precis när jag kommit in i duschen ramlar duschslangen när rakt på min fot. Foten blir helt blå och svullen....

Vi gick ner och bada sen och tog de lugnt vid bubbelpoolen och åt lite mat. Efter det gick vi upp på rummet för att sedan gå ner och kolla lite i en butik som finns på hotellet och upp på rummet igen och bara tagit det lugnt. Runt kl 7 åt vi mat med hans föräldrar + moster och spelat på någon spel grej och bara chillat omkring.

I morgon väntas massage, stan, gym och bubbelbad.

Likes

Comments