"Any girl can be glamorous. All you have to do is stand still and look stupid."

- Hedy Lamarr

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har gått och sugit på en karamell i ett tag. . . Vad tycker ni om att jag kanske sätter på levade blommor runt porträtten? Jag tänkte antingen placera ut olika blomblad runt om kvinnan i målningen, eller sätta upp de tre porträtten på en bräda och fästa en massor av blommor runt om porträtten så att de omgivs av vackra blommor. Jag inspirerades av den vackra filmen Dior And I där dem sätter upp blommor på hela väggarna för catwalken. Hur vackert!?

Likes

Comments

The Trouble With Women skriven av Jacky Fleming.

"'Take nobody's word for it'

motto of the Royal Society"

"The first women lived in a domestic sphere.

Inside the sphere women did things which weren't too demanding like childcare, scrubbing the floor, washing the sheets and curtains, sewing on buttons and coal mining."

"Women who ventured outside the Domestic Sphere were known as Fallen Women. There were 6,722 Fallen Women.

There were many ways of becoming Fallen, including having a side-parting, having your own mind, speaking out loud instead of just thinking it, not remaining a virgin after birth.

Only women could fall."

"In the Olden Days there were no women which is why you don't come across them in history lessons at school. There were men and quite a few of them were geniuses.

Then there were a few women but their heads were very small so they were rubbish at everything apart from needlework and croquet."

"Women were occasionally allowed to sit exams but not to qualify as anything because of their small heads.

Very occasionally a woman would learn a foreign language, go abroad to study, and came back qualified as a doctor but that didn't prove anything except that women cause trouble as soon as you allow them out."

"Women weren't allowed out at night because of their poor night vision. They were also too emotional to take anywhere so mostly they stayed in and wept, sometimes hysterically.

As Darwin said by keeping women at home their achievements were paltry compared to men's which proved women were biologically inferior. And he should know because was a Genius. You probably learned about him at school."

"Early women did not need an education as they were feeble minded. Female brains were not only smaller, but they were made of a soft, spongey, lightweight material.

Once girls had learned sixty different embroidery stitches there was no more room to learn anything else."

"Studying also had unattractive side effects, notably hair loss. Notice that in this early portrait of Anna Maria von Scwman she has a full head of hair.

In this later portrait, after studying Latin, Greek, Hebrew, French, English, Italian, Spanish, Aramaic, Turkish, Arabic, Samaritan, Persian, Ethiopic, Syriac, glass-engraving and portraiture, she has noticeably less hair.

"In the end it was simpler just to disguise yourself as a man.

As Ruskin said, 'woman's intellect is not for invention or creation. . . Her great function is praise.'"

Some art by women has accidentally been considered great, a mistake easily rectified by placing it in the Dustbin of History.

Women have been retrieving each other from the Dustbin of History for several thousands years now. . ."

ADELE

Likes

Comments

Glad påsk!

Förra veckan när jag satt på målarkurs började jag tänka på alla dessa fantastiska kvinnor som finns i historien!! Hur ska jag kunna välja bara tre utav dessa oändligt många?! Alla är ju helt ofattbara! Kvinnor äger.

Jag började kolla runt på nätet om kvinnor i historien. Jag skrev ner ett tiotal namn som tilltalade mig, och jag kände stöttade mitt budskap i detta projekt! Jag ska skriva ett inlägg på alla dessa kvinnor där ni kan läsa om vad de gjort och vad de heter, samt se hur de ser ut! Varje vecka fram till visningen ska jag skriva ett inlägg om 5 kvinnor som har förändrat världen som vi lever i just nu. Jag anser att det är viktigt att alla vet om flera starka kvinnor i historien!

Det jag gör i nuläget är att skissa några få skisser på de jag vill måla. Jag kommer trycka upp de bilder som jag sedan väljer ut och vill måla. Det är enklare att ha något proportionellt att måla efter, och att ha för att jämföra.

Denna skissen nedan är av en kvinna som inspirerar mig i detta projektet. Ni får läsa mer om henne och hennes historia snart! Testade att använda kol idag lite hastigt, men lärorikt! Vill lära mig flera olika tekniker. 

ADELE

Likes

Comments

Nu är det endast 54 dagar kvar! Det känns längre än vad det är... tiden kommer flyga förbi! Igår på lektionen började jag tänka på vad jag vill göra under detta projekt. Jag tycker att problemet med jämställdheten mellan de olika könen är ett viktigt ämne. Jag anser att det är sorgligt hur stor skillnad det fortfarande är mellan hur kvinnor och män behandlas, beter sig mot varandra och ses på. Jag tycker att det är viktigt för unga tjejer att förstå att dem kan vara vad dem än vill när dem blir äldre - det bör inte finnas några könsnormer angående hur man ska vara eller vad man bör göra. Valet är personligt. Min idé för mitt projekt är att måla av tre porträtt av tre, av oändligt många kvinnor i historien som inte fått tillräckligt mycket uppmärksamhet. Jag vill visa hur kvinnor kan åstadkomma exakt lika mycket som män kan, och att man bör kämpa för det man vill. Jag vill visa yngre flickor att de kan göra minst lika mycket som vem annan som helst - oberoende kön, etnicitet, religion m.m. Alla borde ha möjligheten till att göra vad de än vill. Jag tycker att det är ett problem hur det inte finns lika många kvinnliga figurer i historieböcker då kvinnor har bidragit till den världen vi lever i idag också. Med dessa tre porträtt vill jag visa hur kvinnor har bidragit och gjort mycket för den världen vi lever i, precis som män har gjort. Kvinnor är också starka. Kvinnor är också smarta. Kvinnor är också modiga.

ADELE


Coco Chanel

Likes

Comments

Jag heter Adele! Jag är sexton år, född år 2000 i London. Jag går i ettan, natur med inriktning bild på Viktor Rydbergs gymnasium Djursholm. Jag älskar att måla. Jag föredrar att måla med olje färg på stora ytor, eftersom jag då inte känner mig begränsad. Jag tycker om att avbilda människor, samt naturen. Jag gillar speciellt att måla blommor. De färger jag tycker om mest att jobba med är varma färger, såsom olika nyanser av rosa och varma hudtoner. När jag inte målar med oljefärg älskar jag att skissa med endast en blyerts penna, eller kol. Ibland kan jag även göra snabba skisser av personer med bläck i min journal. Jag vill skapa saker som är skönt att titta på, vackra saker som har en betydelse. Det är viktigt för mig att inte bara göra stora arbeten som inte har något syfte förutom att vara är vackert. Jag vill att mitt arbete och slutprodukt har ett syfte eller en tanke bakom som förmedlar ett viktigt budskap.

Jag kommer senare publicera några bilder på sådant jag tidigare har gjort!

ADELE

Likes

Comments

För en vecka sedan fick jag ansvaret och möjligheten att skapa, experimentera och konstruera en uppgift och i sin tur en slutprodukt helt själv. Möjligheterna är oändliga! Jag går i ettan på gymnasiet, på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm. Jag går Natur med inriktning bild. Syftet med denna blogg är då för att dokumentera min process under projektet. På denna blogg ska jag uppdatera varje gång jag hittar eller ser något som inspirerar mig, varje gång jag jobbar på mitt projekt och/eller varje gång jag har några tankar angående projektet.

Mitt arbete som jag kommer göra i detta projekt, kommer vara en del av det som presenteras på Kulturkaféet, tisdagen den trettionde maj.

ADELE 


Likes

Comments