Hej alla hur går det?? Jag vill be om ursäkt att jag har inte skrivit mer. Jag hade inget att skriva om. Men idag tänkte jag börja igen med bloggen. Vad jag har gjort sedan förta månaden? Jag har väntat jätte mycket på min födelsedag som har varit på 29 september!!! Jag och mina vänner har haft jätte kul på min fest. Vad vi har gjort? Vi åkte till Växjö och gick till grand Samarkand.. vi åt mat och gick och köpte några saker.. vi var 7 barn där det var super kul!!! Vad mina favorit presenter är? Jag har fått Xbox och några snygga hörlurar.. det tacka jag till Lilla, Nellie, och till min mamma. Vi gick till newyorker, kapphal, subway, Daichmain och fler andra. Vi har haft jätte kul.. hoppas att ni gillar min nyaste inlägg och jag kommer starta igen med bloggen

#växjö #14år #fjortis #staypositive #bestfriendsforever

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni? Just nu är jag på so lektionen och vi i klassen har fått som uppdrag att läsa.. Vad vi läser? Det är historia och det är super tråkig.. Här på so lär vi oss om industriella revolutionen vad jag tycker om det? Det är inte intressant.. Nu har jag slutat skolan och är med min kompis gå in och läs..

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni?? Idag har det varit första dagen i skolan. Just nu tänkte jag berätta om min dag i skolan.hur min dag började... Först vaknade jag mig kl 7:00 efter jag vaknade mig gick jag i toaletten och borstade mina tänder.. Efter tänderna var rena rengjorde jag lite min ansikte med vatten.. Sedan efter allt detta var klart gick jag i min rum och tåg mina kläder på... Sedan kollade jag lite i spelen och kollade om det nya kläderna passade... Och sen efter allt detta med fashion var klart sista passet var bara att fixa håret... Sen när klockan har blivit 7:49 gick jag i skolan där på skolgården väntade oss trumpeterna som spelade för oss... Det först vi gjorde var att vi och vår klassföreståndare berättade om hur våra sommarlov var... Sen har vi fått oss nya skåpar och hade 10 min rast.. Efter rasten hade vi so så sammanlagt var det en super dupper bra dag #schoolstart

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni?? Just nu kolla jag med min familj på fotboll. Just nu står det 1:1 och jag vet inte ännu vem jag håller med. Tjejer i familjen bakar pannkakor tårta med speciell sås av nuttela och marscapone. Eftersom denna dagen har jag inte gjort något speciell utan att kolla på en film. Lagerna i fotboll heter stjärnan och Dynamo. Jag tror jag håller med dynamo och jag hoppas på att dynamo vinner. ⚽️ här nere kommer en lite video ses. #fotbollskväll

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni? Idag tänkte jag skriva om skolans start. På måndag kommer skolan startar igen. Och det kommer att vara ett hel nya spännande saker. Nya klasskamrater, nya lektioner , och massa andra roliga saker. En av min favorit sak med att skolan börjar är att man se alla sina vänner igen. Och har det roligt igen med dem. Nya saker kommer vänta oss. En sak jag har tänkte mig mycket var att jag börjar 8 och det låter så konstig. Mer exakt 83a det låter lite konstig. Jag har blivit så van med 73a så nu låter 83a konstigt. Jag och min BFF har tänkt på det stora nationella prov som kommer komma i 9. Det är bara ett år kvar Detta skrämmer mig lite men jag vet att jag kommer klara det.

Min dag!! Idag har jag vaknat klockan 9:30 och jag tycker att det är jätte sen. Jag som vaknar mig kl 8 efter detta gick jag och borstade mina tänder. Efter detta gick jag i köket och åt lite jordnötssmör det är så gott och jag älskar detta till frukost. Jag tog två makor och la jordnötssmör med ett glas mjölk och det var super gott. Efter detta började jag göra smeten till pannkakor och sen kokade vi dem. Efter allt detta serverade vi dem med malen keks och Nutella. Pannkakorna är ett av min favorit efterrätt. De som jag gillar till Pannkakor är att smeten är så lätt att göras. Här nere kan ni få recepten.

Ingredienser:
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
ca 50 g smör

Hur man fixar smeten!! Mät upp vetemjöl och salt i en bunke. Blanda.

Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.

Vispa sedan i resten av mjölken.

Vispa i äggen.

Låt smeten stå och svälla, gärna ca 20 minuter, så håller pannkakssmeten ihop bättre.

Lägg på en smörklick i stekpannan (en smörklick för varje pannkaka). Hetta upp stekpannan på medelhög effekt.

När smöret slutar bubbla är det dags att hälla på pannkakssmeten.

För varje pannkaka: Vispa i botten av pannkakssmeten (mjölet sjunker snabbt till botten).

Häll på pannkakssmet i stekpannan, ca 0.5-1 dl, mängden beror på hur tjocka pannkakor du vill ha. Lyft upp stekpannan och luta den åt olika håll så att smeten rinner ut och fördelar sig jämnt över stekpannan.

När ytan stelnat och blivit matt (brukar ta ca 1-2 min) är det dags att vända och grädda andra sidan. Lyft försiktigt med en stekspade och vänd snabbt.

Den andra sidan går fortare (ca 30 sek - 1 min). Pannkakan är färdig när den fått fin färg på båda sidor utan att bli bränd.

Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannkaka.

Glöm inte röra om i botten av smeten för varje pannkaka. Justera ev. värmen på spisen så att pannkakorna får fin färg utan att bli brända. Om dina pannkakor går sönder så beror det antagligen på att du inte rört om i smeten ordentligt precis innan du hällt på smeten, eller att pannkakan inte är tillräckligt genomgräddad när du vänder på den vilket kan bero på för hög värme eller att du inte väntat tillräckligt länge.

Servera pannkakorna med goda tillbehör som t.ex. jordgubbssylt, vispad grädde eller hallon.


Likes

Comments

Hej alla vad gör ni?? Idag har jag varit med min syster till en park som jag kommer ihåg från när jag var lite. Vi gick där och åkte i dem karuseller som fanns där. Min syster var så glad när hon åkte där. Vi gjorde massa med bilder och sjöng på vägen alla sång som vi kunde.

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni?? Igår har jag kommit från Rumänien. Det var en jätte lång resa tills vi kom tillbaka. När vi kom här i Sverige gick vi till min mamma och åt pommes med en super gott sås. Efter detta gick vi lite hem och fixade lite hemma hos oss. Sen gick jag med min syster till min mamma och duschade och sen satte vi och sovade. Nästa dag idag grillade vi med hela familjen och åt. Vi hade det jätte kul.

Likes

Comments

Home sweet home !!!

Hej alla vad ska ni göra idag? Nu är det mitt sista dag här i Rumänien. Det var som att igår var det mitt första dag här. Men jag det är bra att vi ska åka tillbaka. Men det är ochså dåligt för att jag ska inte se min mormor och farfar mer. Vi alla är snart färdiga med våran bagage och ska sätta in dem i bilen. Mitt sista plan för idag är att jag ska gå och duscha och måste gå och klippa mitt hår.. jag har precis ätit lite och nu ska jag gå och duscha och sen klippa mitt hår. så vi hörs oss i Sverige #traveltosweeden

Likes

Comments

#bluehair 

Hej alla vad gör ni idag? jag vill berätta vad jag har gjort igår. Eftersom ni kan se i rubriken jag har färgat mitt hår. igår har jag varit med min mormor till min favorit salong och frågade om hon hadde tid att färga mig. sen sa hon att jag skulle komma kl 7:30. För när jag var där och frågade var kl 2:20. Efter detta komm min syster hem och vi lekte lite ute för att det var varmt. och för att jag ville att tiden skulle gå lite snabbare. när klockan var 7:00 började vi gå mot salongen och sen när vi kom satte jag mig ner lite. efter hon kom som jobbar där frågade hon mig vilken färg jag vill ha sa jag blå. Sen sa hon att jag måste först färga den blond och sen blå. om ni undrar varför det? svaren är för att mitt hår är för mörkt för att det blå skulle synas. Efter detta satte jag mig ner på stolen och hon tog fram en konstig hat. Efter hon tog fram den satte hon den på min huvud. sen tog hon fram slingor. efter detta satte hon de blonda färgen och jag satte med den 1 timme. efter detta tvättade hon mitt hår någrant. och sen satte hon de blå färgen. jag satte med den 30 min. efter detta tvättade hon. och torkade håren och la till spray. efter detta mina slingor var klara.

Likes

Comments

Hej alla vad gör ni idag? Jag tänkte att idag ska jag göra några saker som jag har på min lista.. Innan vi börjar skriva min lista vill jag berätta lite hur min dag började. Jag vaknade mig klockan 8:30 och sen gick jag och åt lite frukost. Sen borstade jag mina tänder och efter allt detta satte jag på tv och kollade på serie som jag har aldrig sett innan. Men det var kul och intressant.. Sen kom jag och drack lite kaffe med min kusin och pratade om när vi alla skulle åka tillbak till Sverige. Jag längtar efter att komma tillbak där. Varför? För att där har jag alla mina kompisar.

Top 10 saker jag vill göra idag!!!


10. Baka en kaka med körsbär i.

9. Gå lite och promenera med familjen.

8. Gå och se vad min mormor gör.

7. Fika lite med min syster och prata.

6. Jag tänkte ha en filmkväll.

5. Åker till särbien.

4. Gå på en restaurang och ska äta lite.

3. Köpa lite godis där ifrån.

2. Gå lite i centrum.

1. Gå till min farfar.


OBS!! det har jag gjort igår just nu klockan är 01 : 48 så detta har jag gjort igår

Likes

Comments