Header

Anledningen till att jag inte bloggat på några dagar är pågrund av att jag fokuserat mycket på mitt huvud och mitt välmående. Har inte varit riktigt kry heller. Men hosta och feber osv. Vaknar upp och mår otroligt dåligt , ju mer dagen går desto mer kry blir jag. Men nä, nu får det vara nog! Därför drar jag mig på 8h pass imorgon. Heja mig!

Dock har min kära bonuspappa fyllt år idag. 41 år gammal! (Ser ut som 47 på bilden). Vi i familjen firade honom lite idag med mat, tårta och presenter. Jag älskar honom och respekterar honom som att han vore min egna pappa. Han har alltid gett mig allt jag behöver. Jag är mer än evigt tacksam till denna människa❤️

Sen har dagen bestått av att jag helt seriöst levt i min blåa morgonrock som ni ser nere på bild. Te, hostmedicin, glass och Keeping Up With The Kardashians. Jag älskar denna serie.

Imorgon är det fredag. Sen lördag och jag håller verkar alla fingrar och tår att allt är bra så jag kan spela match.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sover seriöst bort mitt liv???
Jag jobbade i 6 timmar idag. När jag kom hem var jag sjukt irriterad, huvudvärk som alltid och trött. La mig i sängen och somnade i 4 timmar.... Alltså riktigt djup sömn. Helt utslagen! Så jag har tackat nej till att jobba i 8 h framöver nu i några dagar. Kör på 4 h jobb istället. Har varit vaken i någon timme och hunnit prata med Ray, Lona och Eli. Mycket catch up talk. Lite planer för framtiden. Saknar mina älsklingar!!! Jag måste verkligen ta det lugnt denna veckan. Vill så gärna spela i helgen och hoppas verkligen på att jag blir bättre tills dess. Samtidigt så är jag bjuden på maskeradfest, vilket jag gärna också vill dra på. Vi får se.. Håller tummarna för livet right know

Likes

Comments

Likes

Comments

VINST!
När man inte kan spela.. Får man agera Coach!
Är så stolt över mitt lag!!! Vi har klättrat upp på 3dje plats!

Last Night
Mysfika med Anna. Eftersom att hon bor i Växjö och följer sin dröm att bli Polis. Passade vi på att umgås med varandra när hon ändå va hemma i Skåne. My kind of human

Här är tröjan jag pratat om i tidigare inlägg. Älskar älskar älskar!

Likes

Comments

Ska få i mig lite mat i magen innan jag drar mig och hejar fram mitt lag till förhoppningsvis vinst. 16.00 mot Pixbo, Åstorps Sporthall.

Todays

Ser ni öronpropparna eller..?!

Likes

Comments

Igår bestod hela dagen med att återigen endast vara hemma. Då jag kände att jag saknade mina vänner och ville röra på mig en stund, drog jag mig till Helsingborg för att fika. Med öronproppar i öronen , vilket verkligen va en smart idé! Dock kände jag att jag inte kunde stanna där så länge så jag drog mig hemåt efter ett tag. Idag har mitt kära lag match. Det verkligen suger att jag inte kan spela. Men i med öronproppar och så pallrar jag mig dit för att stötta mitt kära lag!!!
Ha en trevlig lördag

Höstnaglar

On point med öronproppar

Likes

Comments

Gårdagen bestod endast av att ligga i sängen i mörkret. Sova sova sova.
Idag kände jag att jag behövde få frisk luft. Moster är på besök med min lilla kusin Kevin. Så jag och Alisia hängde med och gå en liten runda. Hamnade på ett lugnt café och mös lite. Nu ligger jag dock i sängen igen och ska sova en stund. Får se om jag orkar dra mig till Helsingborg idag och träffa Sophie. Då vi endast kommer vara hemma och mysa. Men får se om mitt huvud klarar det. Annars får jag ligga hemma i sängen.

Likes

Comments

Så otroligt tacksam för alla dessa helt underbara människor jag har i mitt liv. Wow! Blev helt rörd av hur många som verkligen visade omtanke. Plus detta är verkligen inte allt heller. Vilka magiska personer. Verkligen lyckligt lottad. Tack ännu en gång för att ni lyfter upp mig. Guldvärd ❤️

Likes

Comments

Hjärnskakning... Again

Har fått svar på många frågor och tankar efter mitt läkarbesök igårkväll. Okej, jag ska försöka ta allt från början och försöka komma ihåg så mycket jag kan. Men känslorna at the moment är inte riktigt stabila.

År 2012 råkade jag ut för en ganska grov hjärnskada, då min klack på skon fastnade mellan två trappsteg. Jag letade efter min kompis och kollade på henne. Tappade balansen. Det var avslutningsmiddag när man gick i 9an och min "baldejt" var en av dem längsta killarna på skolan så att säga. Därför ville jag kompensera detta med högre klackar. Dock flög jag rättare sagt ner från en brant trappa som ungefär var 2/3 meter hög. Slog i huvudet i asfalten och svimmade av helt och hållet. Ambulans, kaos och äckliga känslor. Som att det aldrig va eller rättare sagt är tilräckligt mycket drama runt mig.

Det blev övernattningar på Lunds sjukhus och jag minns hur jobbigt det va när sjuksköterskorna kom och väckte mig flera gånger under natten. Jag missade mycket med vänner under den tiden, sista veckan med klassen. Varken högt ljud, skarpt ljus, sängliggandes. Endast ta det lungt. De som kände mig då vet att det kunde vara något av det svåraste för mig. Man visste att när jag va rastlös drog jag mig oftast ut för att springa. Det va något av det bästa jag visste. Den smällen var så pass allvarlig att det inte riktigt var en hjärnskakning. Utan läkarna kallade det för en hjärnblödning. Återbesöket kom senare och läkarna sa att det inte skulle vara några problem. Jag kunde börja träna igen!

Dock hade jag tappat lite av min ork helt plöstligt? Visst, man hade inte tränat på en månad, sånt tar ju tid. Men detta höll sig kvar.

2014. Hjärnskakning denna gången. Idrottslektionen under gymnasiet. Krockade ihop med en klasskompis. Höll på att falla ner till golvet, men Dennis som jag krockade ihop med fick grepp om mig. Satte mig på bänken och kände genast att jag fick en rejäl huvudvärk, stickningar i hvudet, yrsel och illamående. Jag drog mig hemåt från skolan, tänkte att det bara var att jag var trött som jag oftast alltid va. Somnade hemma. Tror det va så att jag vaknade för att träna den kvällen. Men vet iallafall att på träningen var jag tvungen att avbryta pågrund av att jag kände att vilken sekund som helst skulle jag svimma. Åkte in på akuten och jag fick beskedet att jag hade hjärnskakning. Jag missade kvalmatcherna upp till Div 1 den säsongen.

Men det jag vill komma fram till är att sen i söndagskväll har jag känt av samma symtomer. Vissa av dessa symptomer har jag känt dagligen i 4 år, som blivit ännu värre för 2 år sen. Men jag kommer till det senare i detta inlägget.

Illamående, huvudvärk, yrsel, lättare minnesproblem, koncentrationssvårigheter, lätt irriterad, trött och dålig sömn.

I söndagskväll fick jag en smäll under matchen. Slog i huvudet i sargen, med hög fart och en knuff där jag tappade balansen. Vet inte riktigt hur det såg ut, men det kändes som att jag voltade. När jag satte mig ner efter att ha bytat , kände jag av att det snurrade i huvudet. Men det gör det ofta på mig, därför tänkte jag att det inte var något. Efter några timmar började det slå till. Började må illa i bussen, men det händer att jag blir åksjuk ibland. Det började sticka till i huvudet, tänkte att det va pågrund av att jag var trött. Några dagar gick med hvudvärk. Men huvudvärk, trötthet och orklös har blivit min vardag nu. Jag väntade fram till träningen för att känna efter. Det tog mig knappt 20 minuter tills jag hoppade av och körde till akuten. Hjärnskakning... Igen!

Jag berättade för doktorn hur min vardag helt enkelt ser ut.

Jag kan sova upp till 14/15 h per dag, det är absolut inga problem för min del. Att läsa långa texter orkar jag inte ens lägga energi på. Träna? Jag som brukade dra ut och springa nästan varje kväll när det inte va innebandy eller fotbollsträning. Inte lika mycket ork till det. Ni som känner mig vet vilken vinnarskalle jag är, därför går jag upp och gör det ändå för det kliar i mig att jag inte orkar. Jag skriver detta pågrund av att det är så många som kallar mig lat eller att jag har gått upp lite i vikt osv. I get that! Men när inte min hjärna har tillräckligt med kraft, hur ska då min kropp fungera riktigt? Koncentrationen för mig är ett stort problem, då någon kan prata med mig och jag har absolut ingen aning vad personen sa pga jag tänkte på något helt annat. Jag vet att det kan hända någon gång för andra, men detta är vardag för mig. Jag har aldrig haft problem med att prata, kommer aldrig ha det heller haha.. Nä men jag märker på mig själv hur jag inte orkar prata och berätta för andra om en händelse pga jag inte kommer ihåg allting. Jag måste verkligen anstränga mig för att komma ihåg.

Doktorn frågade mig simpla frågor som "Brukar du vara trött?" "Hur är din koncentration?" "Har du mycket ork efter ett arbetspass?". Jag som helt ärligt brukar typ vara helt slut efter ett arbetspass. Deckar alltid, jätte ovanligt om jag är vaken när jag kommit hem. Då kan vi snacka om pass som endast är i 4 h. Mina nära som levt runt mig under dessa åren, förstår exakt vad jag menar. Dock har jag alltid nämnt att det är pågrund av mina smällar i huvudet. Men ändå har jag varit på vårdcentralen och kollat mig efter järnbrist, Dvitamin eller rättare sagt alla olika vitaminer. Vädret, haha oj vad jag har sagt att det är mörkt ute, det är nog därför man är slö. Men på sommaren då? Äter jag inte tillräckligt med mat? Näringsrik mat? Men helt ärligt fick jag bekräftat av doktorn igår att det är en stor risk att det beror på just detta. Att jag hela mitt liv kanske måste leva med detta. Trötthet, orklös, koncentrationssvårigeter, spänningar, yrsel..yeah you name it. Det får mig att frågasätta min framtid. Innebandy? Ska jag sluta spela innebandy nu helt plötsligt pga jag inte ska slå i huvudet igen? Framtida jobb? Mina drömmar, mina mål!!!

Dock vill jag inte tänka så pass allvarligt ännu.. Fram till jag träffat en speciallist inom det här. Jag är 20 år gammal, endast. Det skrämmer mig lite. Men jag är ändå lite stolt över mig själv som vågar skriva det här. För jag är inte den personen som ger mig ut där och visar mina svagheter. Dock vill jag säga till alla er där ute att så fort ni känner att något inte är rätt, gå och kolla upp det!!!

Nej, nu måste jag sluta skriva.. Måste vila upp mig ordentligt så att jag är tillbaka på innebandyplanen och på jobbet. Livet med hjärnskakning.

Kram Arta

Likes

Comments

Dagen har faktiskt endast bestått av jobb. Första passet på Vedbyskola 08:00-12:00. Sen vidare mot Bofinkenskolan 13:30-16:30.. Kommer va såhär fram till barnen drar sig mot höstlov. Tycker det är kul att jobba med barn och få se deras utveckling. Försöka påverka barn på ett bra sätt och ge dem motivation till att bli bättre. Det kommer komma lite inlägg då och då om allt mellan himmel och jord. Inte endast om vardagen, hur man klär sig eller vad man äter. Vilket känna som det vanliga just nu. Basic. De som känner mig vet att jag varken klarar av basic eller "vanligt" i alla andras ögon. Tycker det är fetare att sträva emot alla andra när det kommer till det mesta. Kanske inte precis allt allt. Och då syftar jag så pass långt som typ politik. Just be you! Så jag ska försöka få med lite real talk om det mesta också, vad jag har för tankar och värdering.

Mina naglar jag fixade igår, halsduken och mobilskalet jag också köpte som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Lite mer detaljerat. Men jag älskar verkligen dem röda naglarna till leopardskalet. Plus att halsduken är olika nyanser av grå, färgen passar till det mesta.

Kvällen igår bestod typ endast av att fixa i mitt rum.. Känns som att jag blir aldrig klar, för vill ha det perfekt. Flyttade tillbaka till Klippan för 2 veckor och har hållit på sen dess. Men ska försöka ta en nap nu då jag har jätte huvudvärk. Senare ikväll drar jag mig till Åstorps sporthall för innebandyträning.

Likes

Comments