Ledsen för att jag vart sämst på att uppdatera! Har typ glömt att jag har en blogg samt att jag inte mått 100% bra för att vara ärlig, även om det sett ut så.

Den här helgen är första gången på ca fem veckor som jag inget har planerat och sover hemma!
Tidigare helger har jag vart i Umeå, Sthlm, Linköping och hälsat på Maria , sist men inte minst, Rom i Italien !!

Valborg kan jag börja med, det var bra i år! Inget Parkäng för första gången ever tror jag! Däremot rockade vi loss på Bj! Grymt drag som vanligt. Därefter tog vi ett glas och käk på stationen med ett gäng. Blev sedan hemmafest hos chris kompis mitt i stan.
Sen bar vi iväg för att grilla hemma hos Emma och Gramoz. Jessica och hennes kille hade kommit hela vägen från Upplands Väsby så det var sjukt kul!
Blev en ganska så tidig kväll för vår del, tror vi drog vid 01. Men jag blir alltid så sjukt seg på Valborg runt 23. Het dricker man sedan kl 10 så får man, är inte 18 längre 😆

Är sämst på att bilder så hittar ingen fler från Valborg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vet inte vart jag ska börja riktigt, har vart en riktigt hektiskt vecka. Tror jag känt allt som går att känna, från panikattacker, sorg, svek, saknad, ilska, förvirring, till glädje, kärlek, gemenskap, älskad. Ja u name it.

Veckan som var kändes mer som en inre resa tillbaka i tiden, tillbaka till mina rötter, tillbaka till gamla sår som ännu inte är läkta.

Hade ju bokat in att åka till Umeå den 14-18 april för att få träffa farfar en sista gång. Men så blev inte fallet då han hann gå bort innan.

Men jag åkte ändå. Där hann jag riva upp sår från 11 år tillbaka! Reda ut missförstånd med släkten, släppa och gå vidare. Sen kom såren från pappas död upp. Eller snarare vad hans fru har gjort mot oss, hur hon har ställt till det, hur hon inte lät oss sörja efter hans bortgång. Att hon stal allt han ägde och sålde bakom våra ryggar. Att jag inte har ärvt ett enda öre från pappa, men det har ingen betydelse jämfört med att jag inte har en enda bild på mig och pappa i vuxen ålder för att hon har även tagit hans album! (Min enda och sista bild jag har tillsammans med pappa är från 2010)
Den ilskan kom upp igen och den här gången kunde jag inte förbi se det.

Sen kunde jag äntligen för nästan första gången enbart sörja pappa! Prata om honom med släkten, be dom prata om honom och minnen de har med honom. Titta på bilder som min farbror har och bara suga in allt för att sen släppa ut det.

Sen kunde jag ta tag i mitt sörjande av farfar! Prata med farmor om honom, prata med min faster som berättade en massa om honom, gråta med mina kusiner som sörjer honom enormt.
Tror jag fortfarande inte har fattat att farfar är borta, jag tror nästan att den chocken kommer sen men jag vet inte.
Hela resan för mig var att försöka sy igen sår från papps bortgång. Allt blev så otroligt verkligt den här gången.

Sist men inte minst, så hade vi begravningsceremonin i samma kyrka som vi hade den för pappa! När jag gick in där i kyrkan och såg kistan så var det som att kliva in i min hemska mardröm som jag hade för fem år sen, bara det att det inte var en mardröm, det var min verklighet för fem år sen. Bara det att det var pappa som låg i kistan då.

Jag ville se min farfar i kistan då den stod öppen i en halvtimme innan ceremonin skulle starta, men fick ta myrsteg fram. Av misstag råkade jag se honom längst bak i kyrkan och jag blev livrädd och äcklad samtidigt som sorgen svepte över!

Till slut gick jag fram och stod bredvid hans kropp tillsammans med hans barn, fru och hans barnbarn.det gjorde fruktansvärt ont att se farmor säga farväl till sin make hon levt med i över 60 år! Jag kan inte ens föreställa mig hennes smärta.

Sen var det dags att åka till kyrkogården för att sänka kistan i graven! Men det var inte vilken grav som helst, utan pappas grav(!) jag hade någonstans förberett mig på det men tror inte att man kan vara tillräckligt förberedd på att se sin pappas grav öppen.

Så såren som jag har pratat om, om att det känns som om någon har öppnat upp dom blev bokstavligt talat. Graven stod öppen, där jag en gång gick igenom mitt livs värsta stund, stod öppen för att ännu en gång få återuppspela den mardrömmen.

Det var riktigt tungt, det som var nästan ännu värre var att se farmor vara så förkrossad, när hon brister: min son är där och nu ska min make oxå dit. Alltså stackars stackars farmor, vad hon har fått genomlida. Jag led även med min faster och farbröder som har fått begrava sin bror och nu även sin pappa i samman grav

Och min lillebror som inte hade någon aning om att farfar skulle begravas i samma grav. När vi närmade oss graven såg jag hans chockade och förkrossade min. Jag sprang fram till honom för att förklara läget samtidigt som jag gav honom en hård kram. Den minnen gjorde verkligen ont att se!

Allt var riktigt tufft! Som att begrava pappa igen, som om den stunden är något man vill uppleva igen...

Samtidigt var det en rejäl bearbetning för mig.

När vi vaknade på morgonen för att åka till kyrkan var det sånt dystert väder, det snöade slask snö, det var mörkt och mulet.

Men ju fler folk lämnade graven desto bättre väder blev det. Det slutade att snöa slask och himlen öppnade upp sig. Jag och min bror ville stå kvar vid graven ett tag efter att alla andra hade gått. Mina underbara kusiner stod med oss och tröstade oss. Jag sa högt "pappa jag saknar dig så"!!

I samma veva jag sa det så kände jag hans närvaro så starkt lite bakom mig och hörde hans röst säga: gå därifrån jag är inte där. Jag berättade det för mina kusiner när jag kände det. Precis då kom en stark vind som puttade bort mig från graven. En av kusinernas så då, där har du det, din pappa skickade en vind som ett tecken.

När vi gick ifrån graven blev det strålande sol!

Exakt samma väder som det var på pappas begravning.

Vid minnesstunden så höll min kusin ett sånt fint tal. Han bad farfars fru,syskon,barn och barnbarn att ställa sig upp, och sa att han lever vidare via oss!

HAr mer att berätta men bloggen krånglar så, så skriver ner det vid senare tillfälle.

Farmor och farfar så vackra ❤️

Likes

Comments

Kan inte sova....

Stod och borstade ut en hund idag när min mobil plingade till två gånger i rad. Tvekade på att kolla vad det var tills strax innan vovven blev klar. Såg då en bild på farfar i en gruppchatt min kusin hade skapat där det står att farfar har somnat in... och på hans begäran kommer det ske en begravningsceremoni och att han ska begravas bredvid min pappa. Kunde inte läsa allt innan chocken slog till! Fick en sån chock att jag la mig ner på golvet med tårar forsande.
Första känslan efter chocken var ilska! Jag var så arg på mig själv som har snackat om att åka upp till Umeå för att träffa honom så länge då jag visste att tiden kan vara inne för honom när som helst. Jag hade ju precis köpt flygbiljetter till Umeå för att hälsa på honom.... men det visade sig att jag bokat de två veckor för sent 😔 andra känslan var skuld!
Har haft alla känslor man kan ha idag. Chockad, Ilska,skuld,sorg, saknad, lättad över att han längre inte lider. Farfar har haft det riktigt tufft både fysiskt och psykiskt! Han har förlorat två barn och två barnbarn och INGEN ska behöva begrava sitt barn, det är inte naturligt!
Kärlek, tomhet, ännu mer sorg. Det värsta av allt just nu är att det känns som om jag förlorat pappa igen! En del av honom har alltid levt kvar i hans familj och i hans pappa , och nu när han är borta så har även den delen av min pappa som levde kvar gått bort.
Hela det scenariot med pappas bortgång spelas upp och det känns som att det går på repeat.

Vet inte om jag bearbetade pappas bortgång så bra, jag förträngde mycket! Faktum att hans äckliga exfru snodde allt han ägde och vi har idag inget från pappa, inte ens våra gamla fotoalbum. har fortfarande en sån ilska gentemot henne.
Jag gick till mitt gamla jobb två dagar efter hans begravning! Ville liksom inte tycka synd om mig själv för jag visste att det finns folk som har det värre än mig.

Jag skrev en gång att tiden läker sår, men det var felformulerat av mig! Tiden kanske läker sår, men ärren finns alltid kvar och man lär sig leva med det här feta ärret, fast varje gång man kollar på det eller nuddar vi det så gör det ont. I det här fallet känns det som om någon har tagit en kniv och skurit upp det här feta pulserande ärret och ut forsar blod som har legat förträngt i flera år.
Jag är ledsen för den målande bilden men jag behöver skriva av mig. Kan inte sova och har tusen olika känslor och tankar som surrar i mitt huvud.

​Jag hoppas på att farfar äntligen funnit frid och är återförenad med min pappa ❤

Likes

Comments

You wanna look hot in a bikini, you better work bitch! 💪🏼👌🏼
LatAde mig igår och hoppade träningen (Tabata och core) och grillade med grabbarna istället. Blev en burgare och massa skitsnack med grabbsen. Skitkul att vara den enda tjejen. Jag trivs i grabbars sällskap. Tror helt ärligt jag har vart en kille i mitt tidigare liv! 😅

Så kötta på hårt med träningen idag istället. Uppvärmning med 5 min cykling 5 min löpning och sen körde jag ett nytt pass. Power hette passet. Vi var bara tre pers där haha.
Blev en timmes pass för att sen stanna kvar och köra en timmes zumba! Haha instruktören blev fett choklad när jag stod kvar som en idiot efter passet och ba : ska du köra ett TILL pass??
Yep det är ju kul med zumba sa jag 😄
Cyklade hem på det. Mår sååå bra av att träna och FATTAR VERKLIGEN INTE varför inte ALLA gör det?!

Likes

Comments

Blev en bra helg tycker bara att det går lite för fort. Mys med älsk i fredags med film och tv spel 😄 igår åkte jag till sthlm för att hänga med Isabellee och gå på en gammal kollegas 25 års fest. Hon äger macacos som säljer acai bowls som hon hämtar från Brasilien så temat var rio! 😋
Väldigt svårt att klä ut sig så jag körde på en korallfärgad klänning med paljetter och fjädrar till örhängen. Lite samba /carneval inspirerat. Blev en kort vistelse för vi båda körde nyktert och var inte allt för taggade egentligen. Men kom i kontakt med intressanta människor. Bla Victor frisk föredetta roomie. :)
Åkte direkt sent till emma och Gramoz där Christoffer var. Vi spelade kort spel sent in i natten :p

Idag åkte vi till sthlm igen och hängde med syrran Fredric och Teddy 😄 så mysigt att leka med honom!! Han är föööör sööt! Vi börjar Bonda nu. Innan var han för liten och jag vågade knappt hålla i honom 😅 Fredric sa flera gånger att han gillar
Mig så det är ju alltid kul att höra 😍💖

Var ju sånt underbart väder idag!
Efter att ha hängt med familjen gemsiö så åkte vi vidare till hillsong church i Vasateatern. Riktigt bra 👍🏼

Nu är vi tillbaka i soffan och jag ska strax börja med maten.

​juste vi köpte nya stolar oxå som jag är supernöjd med :) nu är det bara ett nytt bord som gäller 👍🏼

Likes

Comments

Nyss var det fredag och vi är redan inne på onsdag, tiden går för fort!

I måndags körde jag Tabata och core tillsammans med raisa och igår körde vi även functional toning 👌🏼 idag blir det vila och fika med några tjejer. Men köttar nog på på torsdag igen 😅

Haha vi skämtar om att jag är hennes största stalker 😆

Likes

Comments

Blev världens lugnaste men mysigaste helg! 😄 i hade jag besök i salongen av bästa Susanna och därefter kom Jessica, Aqvelina och steffi för att få Aqves vovve klippt hos mig för andra gången ☺️
Dom alla hade med sig sina vovvar så det var fem
Hundar här i salongen med pixie som härjade. Haha så mysigt 😄
Blev en lejonklippning på mattes begäran 😅🦁

Efter det tog jag en fika med min fina och Max på stan för att sen cykla direkt till gymmet för att köra Tabata och core med favvoinstruktören 💪🏼 var själv hemma resten av kvällen hemma. Passade på att storstöda, kolla massa youtube klipp och måla naglarna. Längesen jag var själv hemma så det var ganska mysigt ändå :)

På lördagen hängde vi med Gramoz hela dagen. Käkade sushi, lekte med gomman ute och spenderade timmar med att spela tomb Raider 😄😄 haha alltså drömmen att få spela det med andra! Senare kom emma över och vi körde super Nintendo donkey kong allihopa 😄😄 bästa spelet!! Körde alltid det när jag var liten alltså ca 20 år sen(!) haha knas. Så tomb Raider och super Nintendo på samma kväll, inte illa 👌🏼

Igår tog vi det såå lugnt! Åkte och handlade massa, jag lagade persiskmat, (fezenjon) och sen tittade vi på skönheten och odjuret tecknades versionen. Såå mysigt! Nostalgi på hög nivå! 😄😄

Likes

Comments

Hade ju skrivit värsta texten och allt försvann såklart!

Har kört på hårt med massa pass på gymmet med min favorit instruktör sen i torsdags 😄

Tors: Flex och core
Fre: Tabata och core
Mån: Tabata och core
Tis: functional toning och sen zumba sammanlagt 2 timmars träning 👌🏼
Ons:vila
Tors: Flex och core!

Favvo instruktören har kört massa pass så det är därför jag har kört extra hårt med henne. Haha värsta stalken som hakar på hennes pass på varje actic gym 😅
Något hon sa själv under passet framför alla, ba du är en trogen följare 😋

Jag kan inte förstå dom som inte tränar alls! Kroppen är det vi kommer leva med resten av våra liv! Med tanke på hur vi lever idag är det jätteviktigt att stärka sin kropp så den ska kunna palla leva i minst 50 år till liksom! Visst jag känner mig extra duktig som satsar den här veckan, men annars är man egentligen inte duktig som tränar... snarare lat om man inte gör det?! Haha hata inte på mig nu latmaskar som har alla möjliga slags ursäkter för att inte aktivera kroppen. Hinner du inte till gymmet? Well ladda ner en träningssapp så kan du köra hemma. En av många anledningar till varför folk idag är så deprimerade tror jag ör brist på motion! Motion motverkar depression och det är faktum.
Så upp och hoppa och skaka rumpa 👌🏼👏🏼

Likes

Comments

Ska försöka satsa ordentligt på träningen nu. Inser hur bra jag mår av det och har som mål att få till min drömrumpa! Om inte den så nära iaf. Körde Tabata och core igår och i fredags (jobbigaste passet) tänkte eventuellt köra functional toning och bodybalance ikväll :)
Glömde nämna att vi har även bokat en resa till Albanien i sommar med emma och Gramoz 😄 måste ju även vara fit inför det 👌🏼

Likes

Comments

Har ju vart sääämst på att blogga sorry. Skulle ha skrivit om min födelsedag. Blev väckt på morgonen av älsk som hade satt på den persiska versionen av "ja må du leva" samtidigt som han kom in med frukost presenter och ljus. Blev bananpannkaka med chokladsås 😍 med motivation "på sin födelsedag får man faktiskt äta chokladsås till frukost" haha 😅

Fick en liten rund Box som vägde noll tillsammans med chokladen "romerska bågar" som jag knappt gillar. Reagerade på en gång och ba jaha ehm gott. Och han ba jaa jag vet att du gillar choklad. Men när jah öppnade den tomma boxen och längst ner satt en bild på Rom då fattade jag på en gång 😍😍 han ska bjuda mig på en resa till Rom och därmed chokladen "romerska bågar".
Har aaaalltid vela åka till Rom! Det har vart en dröm destination! Men när Chris sa att han vart där och inte ville tillbaka har jag vart så ledsen över det och ba, vem ska jag då åka med till en av världens mest romantiska stad? Så det blev en rejäl överraskning 😍😄

Efter jobbet blev jag överraskad av mamma styvpappa och hans syster som gömde sig med en feeeet tårta 😄
Så mysigt!!

Likes

Comments