Inläggen som ploppat upp de senaste dagarna är inte ens hälften av det jag upplevt. Men det är en start. Jag kände mig tvungen att få ner det i skrift. Hela texten skrevs i början av hösten. Under en längre tid hade jag haft ett sug efter att få skriva, men jag visste bara inte vad. Några dagar innan jag bestämde mig för att skriva hade jag tusen idéer. Dagen kom, jag var ensam hemma i vår gamla lägenhet med djuren, startade upp datorn och det blev tomt. Ingenting fanns. "Det här är hopplöst." En tangent. En till. Och en till.​ Helt plötsligt hade jag skrivit en uppsats om mitt liv. Två timmar hade passerat och jag kunde andas. Efter dessa timmar kände jag mig fri. Att något så simpelt kunde lätta tyngden från mina axlar. Få känner till hela min historia, men trots det är det inget jag döljer. Frågar någon, då svarar jag. Om nu människan är värd att få veta det. Vissa frågar endast för att snoka, andra för att de bryr sig.

Vår kisse har fått dille på att bära runt på plastpåsar med saker i. För en vecka sedan tog hon Hundens mat som låg nerpackat för att vi skulle iväg. För en liten stund sedan tog hon en annan plastpåse med burkarna till pizzasalladen och såsen. Nu springer hon runt med papper i en påse. Tror något är fel på den katten. Idag ska jag ta det lugnt och försöka ta mig iväg till karaten ikväll. Lär vara slutkörd imorgon och det är vanligtvis ett plus, men nu vet jag inte. Ska på ett möte angående ett eventuellt framtida jobb...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag skulle skriva. Vinflaska nummer två korkade jag upp för en timme sen, om inte mer. Är trotts det bara inne på första glaset av Tommasis tvilling. Något svagare i smaken. Mjukare, men ändå en blandning av torrt och fruktigt. Det finns många människor idag, som mår precis likadant. Ingen har en aning om hur den andre kan förstå hur det känns att vara vilsen och bortglömd. Ensam i denna värld och oförstådd. Faktum är att jag tror vi alla förstår. Ingen vågar ta till sig det bara.

Universums bästa idé, rakt i handen på dig.​

Likes

Comments

Att samhället valt att exponera utseendet hos alla levande varelser idag, från husdjur till människor, äcklar mig. Det skadar. Utseendet har förvisso spela stor roll under hela jordens existens. Grottmänniskor skulle bära den största pälsen från deras senaste jakt, under romartidens styre skulle man vara man. Enligt egyptierna var smink, smycken och peruker nyckeln till makt. I den viktorianska levnadstiden regerade pampiga kläder och desto ljusare hy man hade, desto vackrare var man. Men detta gällde ju överklassen. Idag gäller det alla, så långt det tillåter. Folk delas fortfarande upp i grupper. Kategoriseras efter vad man är född in i. Kastningen är kvar även här. Nästan oavsett så är dyrast bäst. Dyrast gym, mobil, surfplatta, bil, bostad, plagg, smink, alkohol, krog, mat, inredning, luft. Redan från tidig ålder, blöjåldern utan att överdriva, dras man in i det livet. Inte för att den nyfödda människan själv valt det, föräldern låter det hända. Idag blir alla föräldrar. Precis som förr. Nu är det dock mer tydligt. En 16-åring där och en 43-åring där. Låt alla vara föräldrar och låt alla göra det de vill. Så länge de tar ansvar. Ett utav samhällets mest grundläggande stenar. Tyvärr ses det inte lika ofta, som den senaste pojkbandsparfymen känns.

Likes

Comments

Fredagen blev en dag fylld med äventyr. Det är sällan jag går runt med en konstig magkänsla utan anledning och det gjorde jag inte denna gången heller. Begravningen och minnesstunden var jättefin. En stor del av släkten var där och många fina ord sades. Det jag oroade mig för var onödigt. Alla som jag trodde skulle drabba samman skötte det fint, ja, även jag. Det var först på hemresan det värsta hände. Från Askersund till Landeryd tar det ungefär 4 timmar. Efter halva resan var vi strax innan Jönköping. Då var bilen på väg att ge upp. Jag orkar verkligen inte dra hela historian, men en lampa börja blinka och det var helt fel lampa. "Check engine" Men nej. Visade sig att motoroljan var slut och tror ni var nära en bemannad mack? Nä. Vi befann oss mitt ute i ingenstans och det slutade med att bärgaren fick hämta oss. Vi räknade med att vara att vara hemma vid 19-20 på kvällen. Kom hem 01.40. Jag och brorsan hade kul åtminstone! I fyra timmar satt vi i en iskall bil med regnet utanför och glodde på alla bilar som passerade. Räknade ner sekunderna innan de satte på helljuset för att se varför det stod en bild mitt ute i ingenmansland. Bäst av allt var att mamma var irriterad på hela situationen, medans jag och lillebror med jämna mellanrum upprepade frasen "det kunde varit värre", samtidigt som vi kom på olika scenarion som faktiskt var värre... Men! Vi kom hem och vi fick åka bärgare! Så värt det. Mamma har nu införskaffat sig en ny bil, då den gamla totalt vägrade att starta. Det var knappt att varningssignalerna fungerade. Så med detta nerskrivet vill jag bara tipsa om en sak:
Se för fan till att kolla bilhelvetet innan ni åker en längre resa eller en resa mot ett okänt mål.

Likes

Comments

Oath. Ed. Betydelsen av mitt förnamn. Fyra helt biologiska syskon och alla namn börjar på bokstaven A. Känns som när den nya omgången av kalvar kommer ut på bondgården. Rosa, Rita, Rosanna, Richard, Robin, Ragata… Brukar skämta och säga att vi föddes till A-lagare. Mamma ville att jag skulle ha ett amerikanskt namn, tydligen blev det en nitlott där, men förstår henne. Mitt namn förknippas ofta med Amerika. Katten Gustafs rosa flickvän och jag delar namn, gissa om jag är stolt över det. Utav fyra syskon är jag enda tjejen. På toppen av det är jag äldst. Jag växte in i rollen som extraförälder rätt tidigt, då pappa gav sig iväg innan den sista hade sett dagens ljus. Mamma påtvingade mig inte den rollen på något sätt, men jag tog den automatiskt. Hon kunde be om hjälp med att mata någon av bröderna eller om det skulle dukas. I den tidiga åldern begriper man inte mycket, men jag såg mer än vad jag borde. Var med om mer än tillräckligt. Hörde. Kände. Smakade. Gjorde. Jag levde. Hade vänner som inte bodde långt ifrån, trivdes på dagis, skolan och i klubbarna. Leksakerna var blandade. Barbies, Betty Spaghetti, Action-Man, men ingen tamagucchi. Jag ville inte ha någon. En tekniskt styrd filur som måste tas om hand, för annars bildas två kryss till ögon. Det var något jag kunde fokusera på när jag blev äldre. En pojkflicka. En som under idrotten kunde bli vald framför andra killar, av killar. En som i sjätte klass sprang in på Shock, Brunnsparken i Göteborg och köpte sin första och enda palestinasjal. En som under högstadiet bar två centimeter tjock ögonskugga, matchandes med svarta kläder. En som slungades mellan två städer nästan två timmars resa ifrån varann. Det var jag.

Likes

Comments

Mitt förnamn är irländskt, första efternamnet filippinskt och sista efternamnet. Svensson. Det namnet har jag kvar endast för att min farmor finns kvar. Hon är den enda av far- och morföräldrarna som jag har träffat. De andra fick jag aldrig chansen att träffa. Sverigenamnet kommer egentligen av någon som ska föreställa min far. Antagligen är jag inte en mycket bättre dotter, då jag faktiskt bröt kontakten med honom. Saknar jag honom kan man fråga sig. Som förälder var han inte mycket att ha. Missade ofta träningar då han inte kom ihåg tiderna. Fotbollen och simningen tog han oss till, mest för att det var vad han skulle göra, men också för att det ingick i hans roll. Något som inte gick att leva upp till. Jag tror att han gav upp och ville fly. Mina tankar och känslor säger att han är svag. Det säger jag inte för att förolämpa honom, det är det han visat. En positiv sak jag minns från min barndom och med honom som förälder, det var de längre resorna. Mer än 40 minuters bilfärd innebar att jag fick en prinsesstidning från någon av mackarna på vägen. Jag valde alltid den med Disney-prinsessorna som prydde omslaget. Han som verkligen var min far saknar jag. Inte den människa han var när vi senast talades vid. Den personen känner jag inte till, jag har valt att inte göra det. Sanningen är att jag mår mycket bättre utan än med.

Likes

Comments

Mors lille gris som suckar nöjt vid fötterna, är en av få män jag behöver i mitt liv och då är han ändå fyrbent. Hade någon frågat mig för två år sedan, om jag skulle ha hund, katt, sambo och lägenhet idag, då hade jag skrattat som vilken medelsvensson som helst. Viftat bort det i luften. Men här är jag. Jag är så jäkla svensk det går att bli. Lillpojkens familj flyttade till Sveriges framsida, Göteborg och kunde inte ha med honom. Med fyra, fem ägare under loppet av ett till två år, hade han inte långt kvar. Ägarna vill jag skrika på. Fösta familjen vill jag lavetta. En hund är inte endast en prydnad. Det är inte något djur. Eller människa för den delen. Den är något av dig, den förlitar sig på dig. Han hade avlivats om inte jag tagit honom. Jag hade knappt råd att ta hand om mig själv, men jag hade inte råd med ett förlorat liv på samvetet heller. Idag, över ett år senare, är han 7 år och en av mina bästa vänner. En av hans bästa vänner, det är hans lillasyster. Katten. De tre första veckorna var de bittra fiender som kunde få Zeus och Hades att framstå som idealparet. Nu agerar de varandras svansar. Kissen är för övrigt pappas lilla flicka. Vid läggdags ska det bråkas med hans tår, efter en halvtimme har all energi runnit ur. Då ligger hon helst under täcket, mellan sambons håriga ben. När det är dags att vakna biter hon honom i skägget.

Likes

Comments

Det är få saker som skrämmer mig och då menar jag verkligen skrämmer. Att vara ovetandes kan tas på två helt olika sätt. Allt beror på hur jag känner mig, vilken psykisk nivå jag ligger på. Oftast bemöter jag det främmande bra, tar det lugnt, är positiv och ser det som en kul utmaning. Men det finns dem gånger då jag fryser till, går med en klump i magen och önskar att det aldrig behöver ske. Imorgon är en sådan dag och denna dag har gått åt till ångest. Jag ska på begravning imorgon. En kvinna som alltid funnits där, är nu ute på nya äventyr. Det är inte själva begravningen som gör ont, jag är glad att personen slipper lida. Varför all ångest då? Vissa personer ska inte befinna sig i samma stad. Ännu mindre i samma kyrka eller på samma minnesstund. För första gången på jag vet inte hur många år, ska fel människor återförenas. Mina skilda föräldrar, pappas fru, farmor, farfar, jag och min äldsta lillebror. Jag fasar ärligt talat inför morgondagen.

Vi ska bila i ungefär fyra timmar, från Landeryd till Askersund. På ett ungefär. Jag har en mage som vrider sig och ett huvud med tusen tankar och scenarion som utspelar sig. Huvudvärk. Min familj... Min familj är ingen familj utan dispyter. Situationen är inget jag tänker förklara här, men för att underlätta är det mycket agg från olika håll. Förhoppningsvis är det bara som jag ser allting gå åt skogen. Jag hoppas innerligt på att de (inklusive jag, jag borde drogas innan folksamlingen möts) kan bete sig som folk imorgon. Varför nu? Varför detta folk? Mina föräldrar pratar helst inte med varandra, min och pappas kontakt existerar knappt, lillebror är väl den enda som pratar med alla. Eller som kan göra det. Åh, hjälp, vill bara att dagen flyter på utan några onödiga tjafs. Vill inte ens befinna mig i denna situation. Vill inte, vill inte, vill inte. Jag hoppas kaffe kan hjälpa mig nu. Det är mitt sista hopp. Sen ger jag upp.

Likes

Comments

Har helt och hållet fastnat för serien Lie to me. Den kan liknas med en vanlig kriminalserie, som CSI Miami, fast ändå inte. Serien är inte precis ny, men då jag sällan kollar på tv har jag aldrig hängt med på vilken serie man ska kolla på. Game of thrones? Ingen aning. Breaking bad? Öh... Walking dead? Sett något avsnitt, helt okej.​ Jag fastnade för just detta, för att det inte är den typiska serien. En byrå som jobbar med att lösa olika brott genom att läsa av människor, ansiktsuttryck, kroppsrörelser, blickar. Det fångar mig mer än läppstiftsmärket på fimpen. Jag tror definitivt inte på att allt är vetenskapligt, men det är kul att låta sig tro det i 40 minuter. Med ett glas citronvatten, sällskap av hund och katt, ska jag nu fördriva tiden innan jag åker iväg till min familj genom att glo på en dumburk. Ha det fint!

Likes

Comments

Jag sätter igång datorn med universums bästa idé bakom. Tillfället har aldrig varit bättre och det är något som kommer finnas för alltid. Med plingandet från en av vår tids största sociala nätverk i bakgrunden, en katt som klättrar upp för mina ben för att sen lägga sig i knät och mammas lilla pojke nere vid fötterna är jag redo. Rödvinsglaset från Ikea står bredvid datorn, en sipp kvar av Tommasin, max. Men det är lugnt, har två oöppnade flaskor i köket. Både rött och vitt. Den ena är ett sommarvin, lika söt som årets tredje nyplockade smultron, för vi vet alla att den första är övermogen och den andra hälften rosa, hälften grönvit. Håller kvar vid den för att hösten precis har anlänt och vintern är långt ifrån. Att snön har börjat falla längre upp i landet förnekas in i det sista. Rödvinet, det skulle tydligen gillas av vinmunnen om Tommasin var en fröjd. Ingen aning om vad det är. Sambon införskaffade det på systemet i stan, medans jag sprang in på Gallerian för att göra mina ärenden på en av 5-kronors toaletterna. Idag finns inte många fickor fyllda med växel från senaste betalningen. Det ska knappas koder eller swischas. Jag är en av dem som inte vågar gå fram till kassörskan i kiosken och be henne växla en tjuga till femmor och tior. Ett paket med Extras tuggummi, vildbärssmak. "Blir det bra så?" Jo, det blir det.

Likes

Comments