Allmänt

Tror att jag har nämnt det tidigare, men om inte; jag är sämst på att hålla en jämn uppdatering här på bloggen. På hösten får man en snilleblixt och tror stenhårt på att man kan hålla igång en blogg. Sedan kommer verkligheten och säger att det kan du inte. Så vad har hänt sen senast?

Jag är numera Halmstadbo och färdigflyttad från ena stället till det andra. Har uppgraderat min gamla trotjänare (boran) och införskaffat en Ford Focus tillsammans med A. Står med ett jobb som jag verkligen trivs med, IKL Design är för min del fortfarande på hobbynivå, men fingers crossed för att det ändras. Jag har fått dille på rosa/cerise saker. Ouch. För mig som knappt klarade av att ta i det, är det ett bra steg framåt och jag är faktiskt helt okej med det. Det är As förtjänst, han retades och sa att jag borde skaffa rosa plagg, någon hjärntvättade mig helt enkelt. Minsta kissen pratar för fullt och visar tydligt att mamma är favoriten.

När vi flyttade ihop sa vi inga levande saker, självklart utöver katterna. Det kommer bara att uppstå död och misär. Någon eller ALLA hörde det och bestämde sig för att ge oss..växter.. Förvånansvärt så lever alla möjliga sorter, däremot måste jag plantera om två stycken snart. En aloe vera planta som fått för många skott (någon som vill ha?) och en bladväxt som snart har för lite jord i krukan. Lite senare idag ska vi till Ullared, skulle egentligen dit igår, meneeh denna tös tyckte att groggar, öl och shotar var en fantastisk idé i lördags. Det tyckte jag inte igår.

Må bäst och simma lugnt, måndagar behöver inte vara det värsta som finns.

Sambon var iväg och jobbade, kom hem med detta lass strax efter att jag hittat ett recept på nyttiga brownies. Good bye healthy life.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Bilder

Det är helt oförståeligt hur tiden bara kan susa iväg. In i det sista har jag försökt undvika att köpa julklappar, tänkt att det inte är bråttom, att jag har tid. Idag insåg jag att om jag inte drar mig själv i kragen, yrar runt i varenda affär och hatar människor, så kommer ingen få julklappar. Lätt att gissa sig fram till, men jag har fixat julklappar. En del. Är ju tydligen en morgondag också för fredagen kan ni glömma att jag eller någon vettig människa handlar. Första människan som går in i en kommer ha kraften av ett ånglok. Nej tack.
Xena, minstingen i familjen ska kastreras nästa vecka. Stackars liten, hon har inte en blekaste aning om vad som väntar. Har ställt fram kattburen och hoppas på att hon kan bli vän med den innan dagen kommer. När jag hämtade hem henne vägrade hon kattburen, jamade och hade ihjäl mitt katt mamma hjärta. Slutade med att hon fick sitta insvept i en filt i min famn och kolla ut genom fönsterrutan. Men inte denna gång, nu åker jag själv och vill hon prata höjer jag musiken. Både Rogue och Xena är innekatter, jag vill inom en snar framtid se att båda kan vara inne och ute, men innan dess ska båda kastreras. Det är första anledningen till att de berövas en del av sina kroppar. Andra anledningen är nog lite större.
På Facebook får man minnen som ploppar fram emellanåt. Sjukligt pinsamma sådana och ingen vill se dem. Men idag fick jag en härlig liten påminnelse. Jag har idag bott två år i min lilla lägenhet ute i ingenmansland. Yay! Det blir snart ändring på det. Sakta men säkert så har A och jag börjat dona hemma hos honom, skapat mer förvaring, gjort det mer kattsäkert och ringt samtal. Istället för att pendla som två nötter mellan Schweiz och Island så ska vi nu flytta ihop. Fingers crossed för att vi dra få detta att funka, jag har rätt stora förhoppningar nu när vi överlevde Ikea tillsammans. Saker inhandlades till oss, inte var och en. Vi hade faktiska diskussioner om hur vi vill ha det och vi lämnade allt öppet för förslag. Jag tror att den egentliga anledningen till att det gick bra, var för att jag var dunderbakis och A lovade att försöka vara snäll. 😂 Förstår ni hur lättad jag var över att pappa skämten låg hemma på hyllan för denna gång? Den sista mars ser jag min lägenhet för sista gången och A och jag börjar ett nytt kapitel. Tillsammans.

Lilla fisen, rädd för en colaburk och hon ska möta veterinären nästa vecka.

Likes

Comments

Allmänt, Musik

Detta kan vara en av dem bättre skivorna som jag har lyssnat på. Winnerbäck i sig är en duktig musiker och hans låtar väcker en hel del minnen från förr, bitterljuva sådana. Hoppas ni har haft en härlig måndag och får en bra vecka, tredje advent har passerat och snart sjunger Lucias följeslagare för den mörka världen.

Likes

Comments

Allmänt, workieworkie

God morgon, förmiddag, dag! Har idag en ledig dag och jag har redan slarvat bort tiden. Gick upp tidigt som attan för att köra A till jobbet, åkte sen hem och la mig direkt i sängen. Jag ville sova. Ligga ner, under täcket, ha två gosiga katter bredvid, blunda, andas djupare, snarka. Gick det? Nae. Har nu efter tre timmars försök gett upp på den biten, Borde sätta kaffebryggaren i arbete, behöver mitt svarta guld i mängder.
Gårdagen lyckades aldrig mata ut sin raka höger, den bjöd istället på en mycket givande dag med hela IKL Design, en hel del företagare i Hylte och även näringslivet i Hylte och Halland. Att få vara del av ett småföretag är strängt, men intressant. Man ser en del av samhället som i vanliga fall enbart existerar i en mindre artikel i lokaltidningen. Efter jullunchen med Hyltes näringsliv samlades trion från IKL hemma hos Ida för kaffe och samtal kring företaget. Det var förvirrande att sitta alla tre runt ett bord, då vi finns utspridda från södra Halland till norra Småland och mötena oftast äger rum på Skype. Ändå kändes det som att vi suttit tillsammans på ett kontor sedan vi började jobba ihop. Det finns så många idéer som ska in och ut och runt i en tvättmaskin innan man får det att bli verklighet, men en iiiten liiiten magkänsla säger att det går väldigt mycket framåt nu. Helgen närmar sig nu med stormsteg, har ni några planer? Jag ska nog försöka tjafsa med A, kan vara kul ibland.. 😉 Innan han är klar med jobbet ska jag försöka hålla granen ståendes, marodörerna i miniformat här hemma hade lyckats välta den i morse, behöver jag säga att det inte är lika många julgranskulor i den nu, som när jag satte upp den?

Likes

Comments

Allmänt

Igår var en sådan dag som var hur lång som helst, men som tog slut i ett nafs. Sent på tisdagen tränade vi armar och igår önskade jag att jag inte hade gjort det. Under jobbet kändes det som att armarna skulle ramla av, efter jobbet på vägen hem spöregnade det och jag fick hålla extra hårt i ratten. Sekunden jag blev klar med jobbet insåg jag hur hungrig jag var och ville bara få komma hem. Väl hemma tog jag en dusch och satt sedan och funderade på vad jag skulle hitta på. Med andra ord, gårdagens föda bestod av frukost, lussebullar och godis. Sällan jag glömmer bort att äta eller inte orkar laga mat, så jag tycker ändå gårdagen var okej. Storhandlade på kvällen och varje gång som jag ska handla mer än 15 varor vill jag därifrån. Har inte en blekaste aning om vad som behövs, vad som finns, vart saker finns och vem jag är. Jag tappar helt enkelt bort mig själv, för där inne gick vi fram och tillbaka, mot kassan, mot ingången, rundade köttdisken hundra gånger och glömde kaffefilter som såklart finns i början av butiken. Två papperspåsar och två plastpåsar senare skuttade vi ut från Maxi som Lilleskutt och katten Janson. Typ, vi var väl mer som sniglar efter ett maraton. Avslutade äventyret med en biltvätt och sen sa dagen mer eller mindre tack och hej. Så här tidigt på morgonen borde jag inte vara i mitt alldeles för pigga tillstånd, men är bra utvilad efter 10 timmars sömn. Får passa på att mysa lite med katterna innan dagen hinner ge en en rak höger.

Måste skryta då jag tycker det är välförtjänt; hann precis stänga av mitt alarm innan den gick av nu klockan 8. Alarm dodging master, woop!

Likes

Comments