Hej alle sammen. Så er det blevet tid til et indlæg om svømning. Som nævnt tidligere svømmer jeg for skolens svømmehold. På min skole er svømme en efterårssport som bliver dyrket fra august til sidst oktober. Vi er et hold på 49. Vi er et meget stort hold. Da vi ikke har nogen pool på skolen køre vi til the aquatics center som er den lokale pool hvor klubholdene også svømmer. I år har vi kunnen træner (coach Matt) hvor der normalt ville være en hjælpetrænerne oven i. Det gør dog at vi ikke altid for gjort så meget teknik arbejde med focus på den enkelte. Mange svømmer også for en klub samtidig med at de svømmer for skolen så langt fra alle 50 møder op til træning. Dem der svømmer klub skal også bare møde op til enten deres klub træning eller vores. Om onsdagen skal alle dog være der da det er dagen inden vores meets som er om torsdagen. Det er også der vi får alle de helt vigtige beskeder. Der er to klubber der også svømmer i samme pool som os. Det er the pirates (piraterne) og fast (hurtigt). Alle tre af mine værtssøskende svømmer for the pirates. De fleste klubsvømmere på mit hold svømmer for en af de to. Der er også få som svømmer for Ford men det er ikke mange da de ikke svømme i the aquatic centers pool men i u of a (University og Arizona)s pool som ligger godt 40 min her fra.

Træning:
Træning starter kl. 4:45 med dryland. Bussen køre fra skolen kl. 4:15 og ankommer omkring kl. 4:30 hvorefter vi klæder om og gør os klar til at coach kommer. Vi starter med udstrækninger inden vi begynder på dryland. Dryland er styrketræning. Vi har et program som vi har bygget på siden vi startede. Vi er op på 20 mavebøjninger 10 armbøjninger og vi er lige begyndt på 10 squats. Og nej nej det er ikke kun en runde og normale mavebøjninger og armbøjninger det er jeg ved ikke hvor mange runder med alle former for mærkelige udgaver af nævnte øvelser. Vi laver noget det hedder en diamant spupermand armbøjning som skulle være den sværeste armbøjning i verden (som ingen rent faktisk kan finde ud af). Vi laver også drageklogen, normal supermand og mange andre mærkelige armbøjninger. Mavebøjningerne er lidt mere normale men stadig ikke kun den klassiske. Vi lave med benene oppe, halvt oppe, en inde og en ude op over jorden og mange andre. En gang i mellem føler han dog at han skal kaste os et kødben og lader os spille Ultimate frisbee, squat tik eller volleybold. Det er sjovt men stadig okay hårdt. Man skal også tænke på at alt dette forgår udenfor i 40c med meget lidt skygge. Og oven i det er det ikke altid kønt når man sætter en flok svømmere til at spille volley og lave sindsyg mærkelig styrketræning, der er en grund til vi svømmer. Vi laver også nogle gange nogle forskellige løbe ting hvor styrketræningen er bygget ind.... igen det er ikke altid kønt når man sætter en flok svømmere til at løbe.
Efter 45 min dryland går vi til poolen. Vi starter med ca 10 mind opvarmning. I starten havde han er program for opvarmningen men det er på det senest begyndt at være hvad vi selv føler vi har brug for at gøre. Derefter begynder vi på dagens program. Vores program variere meget fra dag til dag. Vi svømmer gennemsnitligt 3000 yards (2743 m) pr. dag. Dage efter meets har vi en "nem" træning på "kun" omkring 2500 yards (2286 m) (nogle gange mere).Træning slutter kl. 7 hvorefter Andy eller Jen henter mig.

Lørdags træning:
Vi har lørdagstræning som ikke er obligatorisk. Jeg kan dog rigtig godt lide at tage med til dem da der normalt ikke kommer ret mange og det giver mere tid til teknik arbejde og til at få hjælp fra coach eller nogle af de rigtig gode svømmere. Normalt er vi omkring 12 hvilket vil sige at der kun er 2 i hver af vores 6 baner. Træning er fra 9:15 til 10:30. Jeg tager ikke med til alle da jeg ikke altid har tid men jeg prøver at tage med til de fleste da det er en god mulighed for at få øvet teknik og spring

Første meet: home
Vores første meet var et hjemme meet. Det ville sige at vi svømmede i the aquatics center (vores hjemme pool). Vi svømmede mod Tucson High. Vi fik fri fra skole kl. 2:15 (1 time før skole normalt slutter) og bussen kørte 2:30. Vi startede med at varme op da vi var på hjemmebane. Vi havde en halv times tid til at varme op. Jeg svømmede 2 såkaldte "events". Jeg svømmede 50 crawl og 100 rygsvømning. Begge gik fint. Mit mål var ikke at komme sidst i nogle af dem og det gjorde jeg ikke så det var jeg godt tilfreds med. Coach bestemmer hvem der svømmer hvad til meets. Han går udfra hvad vi har fyldt ud på hans seddel vi helst vil og hvad vi er bedst til. Der er de normale "events" som er dem jeg svømmede og så er der relay races som er dem hvor man er 4 der svømmer efter hinanden. I de normale events er det første heat et såkaldt "scoringheat" hvor det gælder om at komme først. Det er derfor kun de rigtig gode der svømmer dem. I de andre heats i de normale events gælder det bare om at få en god tid og hvis man kan så slå sin personlige bedste. I de heats for man point bare for at færdiggøre. Tiden man ikke svømmede blev brugt på at heppe. Det var meget sjovt. Elsker mit hold da vi har meget hold spirit og alle står og hepper af folk. Det var Tucson High dog ikke så gode til. Det endte også med at vi heppede på dem da der ikke var nogle fra deres eget hold der gjorde det. Vi sluttede ved 6:30 tiden. Jen havde været frivillig tidstager så hun var der. Efter hvert meet fortæller coach os pointe og uddeler meetets svømmer præmier og seabiscut præmien som man får når man har tabt sine svømmebriller mens man svømmede men alligevel færdiggjorde. Til dette meet vandt vores piger 175 til 123 og drengene 182 til 82. Meetets svømmer blev Ana og Angel (Angel smed 12 sekunder af hans personlige bedste (hvilket er rigtig rigtig meget)).
Det var et sjovt meet. Vores hold er rigtig godt både til at svømme og støtte op om hinanden og have det sjovt sammen.

Anden meet: Marana
Vores næste meet var den efterfølgende uge. Denne gang var meetet i Marana og vi svømme mod både Marana og Mountain View så det var lidt større. Vi fik fri kl. 2 og bussen skulle køre kl. 2:15 men kom ikke før 2:40. På bussen sad jeg med min ven Amanda. Det var hyggeligt. Da vi ankom skiftede vi og begyndte at varme op. Poolen var vildt lav i den ene ende (den ende man ikke oppede i) hvilket gjorde vendinger lidt uhyggelige. Jeg var vildt bange for at ramme bunden men der var ikke nogen der ramte. Efter opvarmning begyndte meetet så. Jeg havde kun fået en "event" 50 crawl. Det gik godt. Jeg fik 7 sekunder af min personligt bedste tid og jeg komme ikke til sidst. 7 sekunder er ret meget men der fra kommer det også til at gå ned af da jeg nu nok kun kommer til at kunne komme af med få sekunder og halve sekunder men jeg var stadig glad. Meetet giver godt for de fleste. Vi heppede som sindsyge som altid. En af mine venner der hedder Dominick havde fået 100 butterfly (som hverken er hans (eller nogen andres) ynglings eller den han ville have) han gjorde det vildt godt og var forud indtil han fik vand siddende fast i halsen. Han var okay men havde det ikke sindsyg godt bagefter. Han svømmede dog stadig sin 100 crawl relay senere. Han blev meetets svømmer sammen med en af pigerne ved navn Valeria som gjorde det vildt godt i 500 crawl. Da meetet var overe pakkede vi vores ting sammen og det passede med at vi var kommet ombord på bussen da det begyndte at regne. Stemning var god da vi endnu en gang havde vundet (jeg kunne dog ikke høre scoren så fik ikke skrevet pointe ned men jeg ved vi vandt). Buschaufføren spillede radioen højt og alle sang med. Da vi kom tilbage til skolen hentede Andy mig.

Første invitationals: Chandler
Vores første invitationals var så om lørdagen. Invitationals er store stævner for rigtig mange skoler. Det er der hvor det rigtig gælder. Det er der man får officielle tider og kan kvalificere til stats mesterskaber. Denne gang var det i Chandler som ligger syd for Phoenix (155km væk). Jeg stod op kl. 4:15 da vi skulle møde på skolen kl. 5. Bussen skulle komme kl. 5:30 men det viste sig har den var blevet bestilt til 6:30 i stedet. Det betød at alle dem som der var i den første event som er medly relayen blev nød til at blive kørt af forældre. Det endte med at vi kun var 8 på bussen på vej der op. I forvejen var vi ikke mange der var med når man tænker på at vi er et hold på 49. Tror vi var ca 20. På bussen sad jeg aller bagerst med Dominick og Sophie. Dominick og jeg sad på de aller bagerste sæder hvilket så viste sig at være lige over motoren og air condition generatoren sø det blev hurtigt meget meget varmt. Gulvet var helt brandene og det samme med sæderne. Alle prøvede at sove. Det var dog kun få der havde held med sig. Sophie og Amanda faldt på magisk vis i søvn men hverken Dominick eller jeg kunne sove. Hver gang jeg var lige ved at falde i søvn ramte vi et bump. Det skal siges at skolebusserne er VILDT ringe. Selv på motorvejen hvor asfalten er god føles det som at køre på en vej i Afrika. Sæderne er også meget ubehagelige og jeg har meget ondt af alle der er bare lidt højere end mig da jeg knap nok kan side ligefrem med benene. Efter en lidt over 2 timers bus tur fra helvede ankom vi til Chandler High School.

Vi fik sat vores Camp op. Vi kom lige præcis til national melodien (som bliver spillet før hvert meet og invitationals mens man kigger på flaget som hænger et eller andet sted hved hver pool). Jeg var sammen med Dominick og Sophie det meste af dagen. Der var ikke nogle af os der havde nogle af de første events så vi sad bare og slappede af og spiste. Både Sophie og Dominick skulle svømme 50 crawl. Til invitationals er der 2 pools. En drenge og pige pool. Det er fordi det er så stort og der er så mange heats af hver event at det ville tage alt for lang tid hvis man skulle gøre det skiftevis som til de normale meets. Der var op til 20 heats pr event. Til invitationals er det ikke kun det første heat der gælder. Det går efter hvor god ens officielle tid er. Det første heat er for dem uden officiel tid og så går det ellers fra de bedste tider til de værste. Både Dominick og Sophie gjorde det godt i deres 50 crawl. Dominick fik en rigtig god tid på 26.69 sekunder. Ved ikke hvad for en tid Sophie fik men hun sagde det gik godt. Meget af tiden sad vi i opvarmnings poolen. Der var en opvarmnings pool med 6 baner og et stykke hvor der ingen baner var og hvor vi kunne stå og køle af i den bagene sol. Der var sjovt. Jeg havde kun 1 event som var 100 bryst. Jeg var vildt glad for at have fået 100 bryst da jeg ikke har fået den endnu og det er helt klart min bedste. Jeg svømmede kort efter Sophie svømmede hendes 100 ryg. Det gik rigtig godt for hende og hun fik 10 sekunder af sin tid! Jeg var i heat 1 for bryst da jeg ingen officiel tid havde. Jeg var vildt nervøs. Jeg var faktisk så nervøs så jeg glemte at lave en 2 håndevending på en af mine vendinger hvilket var vildt irriterende da det betød at jeg blev diskvalificeret. Det var jeg vildt træt af og sur på mig selv over da jeg endelig havde fået lov at svømme 100 bryst og jeg fik også en ret god tid på 1:36. Jeg kom også først i mit heat (også selvom det ikke rigtig betyder noget her da alt går efter ens tid). Det hele betød dog ikke noget da intet af det er officielt når jeg blev diskvalificeret. Der var dog en god ting ved det og det var at coach så at jeg rent faktisk er god til det og senere har puttet mig på 100 bryst til meets (til meets bestemmer han hvad vi svømmer hvor til invitationals er det efter hvad vi melder os selv til). Han sagde at jeg gjorde det rigtig godt jeg skulle bare ikke havde blevet diskvalificeret.
Vi skiftede tøj og pakkede vores Camp sammen. Over All var det ikke gået helt fantastisk for vores hold. Der var mange der havde misset deres event (det kan være meget svært at holde styr på hvornår man skal svømme da der er mange mennesker og mange heats og ingen præcis tid for hvornår man skal svømme) og så var der jo min fine diskvalifikation (som stadig irritere mig meget). Der var dog nogle der gjorde det rigtig godt som fx Owen der fik en vildt god tid som var en direkte kvalifikation til stats mesterskaberne og Dominick of Sophie med deres gode tider. Det havde dog også været en sjov dag. På vej hjem på bussen (hvor vi ikke sad på de bagerste sæder) havde vi det også sjovt. Vi stoppede og fik fælles hold frokost på eg sted der hedder Canes. Det var godt. Da vi kom hjem (kl. 5) hentede Jen mig. Det havde været en god dag men også lang og jeg var meget træt.

Tredje meet: Flowing Wells
Vores tredje meet var i torsdags mod Flowing Wells og Suraro. Det blev afholdt ved Flowing Wells. Vi fik fri kl. 2 og bussen skulle komme kl. 2:15. Det viste sig så at der var nogle der havde afbestilt bussen så vi fik ikke en før kl. 3:30 hvilket faktisk er lige efter skolen slutter så vi kunne godt havde haft sidste time. Vi fik vores hold t-shirts i mellem tiden og vi fik lov til at sidde i kantinen. Vores hold t-shirts er fine. Jeg kan godt lide farven. Alle var dog enige om at der godt kunne have været skolen logo i stedet for bare en tilfældig høg men alle var dog stadig meget godt tilfredse. Jeg havde bestilt en small (da alt der unisex og amerikansk bliver nød til at være en small for mig hvis ikke det skal være alt for stort) den var dog stadig lidt lang. Det gør ikke så meget jeg binder den bare så den sidder lidt bedere. Da bussen endelig kom sad jeg med Jordyn, Tristan og Dominick. Det var hyggeligt. Turen god ca en halv time. Da vi kom for sent var det bare med at få skiftet og varmet lidt op da meetet allerede var blevet skubbet bagud da vi var sent på den. Poolen var så lav at selv de blokke man dykker fra var sindsyg lave. Dog ikke alle havde set ralationen så Dominick var lige ved at ramme bunden da han dykkede for lavt. Opvarmning blev ikke så gennemført som normalt men der var heldigvis en opvarmnings bane som var dobbelt størrelse og vi kunne hænge ud i. Alle svømmede godt og det var sjovt at hænge ud i opvarmningspoolen. Jeg var sammen med Sophie, Audriana, Angel, Tristan, Dominick, Aubrey og Jordyn det meste af tiden. Det var rigtig hyggeligt. Sophie og jeg havde hver kun fået 1 event (hun havde fået 100 ryg og jeg havde fået 100 bryst) det viste sig dog at ingen af os kom til at svømme da de havde aflyst alle andre en det første/scoring heat i de to events da der åbenbart kun normalt er et (og de andre to skoler havde ikke nært så store hold). Det var rigtig træls og coach blev også virkelig sur. Der var ikke rigtig nogle der forstod hvorfor men det kommer åbenbart til at blive sådan fremover da vores hold er meget stort og der er rigtig mange piger. Det betyder at ikke alle kommer til at svømme til meets fremover hvilket er ret træls men der er ikke rigtig noget nogen kan gøre noget ved.
Meetet gik ellers rigtig godt for os. Pointe lød:
Pigerne:
Flowing wells 3 point
Suraro 12 point
Iroonwood 79 point

Drengene:
Flowing Wells 7 point
Suraro 25 point
Iroonwood 62 point

Det var vildt fedt og det betyder at vi indtil videre har vundet alle vores meets.

Jeg nyder rigtig at gå til svømning. Jeg har fået nogle rigtig gode venner. Det er hårdt men også sjovt. Jeg er rigtig glad for at jeg tog på holdet sa jeg i hvert fald har fået venner som jeg kommer til at beholde selv når svømme sæsonen er over (hvilket er alt for snart). Næste weekend har vi Brophy invitationals hvilket er et meget stort og vigtigt invitationals så det skal der nok komme et blog indlæg om. På tirsdag er det også min fødselsdag som vi også skal fejre imorgen så der skal nok også komme et indlæg om det også selvom der ikke er de helt store planer.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments