Psykisk ohälsa

Den här bilden tog jag på mig själv 9 december förra året. Jag tyckte då att jag mådde bra. Ser jag ut att må bra?

Mycket har hänt på ett år. Jag nådde botten i våras och tagit mig tillbaka igen. Jag har gjort saker under detta året jag inte är stolt över. Jag har sårat min familj och vänner. Många av dessa saker hade gått att undvika om jag fått den psykologiska och fysiska hjälp av vården jag bad om att få. Inte ens när kroppen kollapsar för att man inte bryr sig längre, så är man inte tillräckligt sjuk för att få psykiatrisk hjälp.

Tack vare EN persons insteg i mitt liv har jag hittat tillbaka till livet och viljan att göra om och göra rätt. Jag är inte perfekt men jag lever och känner tilltro på framtiden.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jul 2017, Kläder

Åkte hem till älsklingen i em. Han hade bakat lussekatter och oj vad goda de va. På kvällen unnade vi oss glögg och lussekatter till sista avsnittet av Så mycket bättre.

Mina frusna fötter har fått nya värmande strumpor, stickade av min kusins fru. Varma, snygga och lagom stora till mina onormalt breda fötter. Toppen nöjd!

Likes

Comments

En mysig dag på stan med dottern och hennes pojkvän. Vi kollade in den nyöppnade HM i Växjö city. Home sektionen var inget att hurra för men wow vilket utbud på kläder! Dottern hittade en body men vi andra fönstershoppade bara.

En tur till Espresso house hanns också med för den årliga Tomtelatten och saffransbullen. Har blivit en tradition för mig och dottern.

På vägen hem talade dotterns pojkvän om att han hade huvudvärk. Han fick två Alvedon och gick och la sig när vi kom hem. Sov en timme, gick upp och åt och la sig igen. Huvudvärken blev värre och värre och när han låg och grät av smärta så bestämde vi att nu åker vi till akuten.

Vid skrivandets stund har han fått lämna prover och vi väntar på röntgen av hjärnan.

Likes

Comments

Jul 2017

Hjälpte Mattias att ta fram advent pyntet i kväll. Blev mysigt.

Likes

Comments

Jul 2017

Orkade inte med en massa trängsel och liv i år så jag hängde med Mattias på julskyltning i Rävemåla. Handlaren bjöd på kokt korv, pepparkakor och glögg. Kallt och rått men lite mysigt.

Likes

Comments

Allmänt

I onsdags kväll drog jag. Mitt hjärta värkte och jag var på väg att vända när jag körde hem till min dotter Lovisa. Var det slut eller var vi särbo? Just då visste jag inte mer än att vi inte kunde bo ihop längre.

Dagen efter skulle jag träffa min psykolog på habiliteringen för första gången. Mattias och jag hade pratat om att han skulle följa med dit och så blev det också. Det var ett bra möte och vi pratade om oss men också om de svårigheter jag har i och med min autism diagnos (Asperger).

Efter mötet åkte vi och fikade tillsammans och pratade ut. Där och då slog vi fast att känslorna för varandra var inte borta men att vi skulle bli särbo. Exakt vad som lett till detta är något jag behåller privat men ingen av oss har varit otrogna eller varit elaka. Vi behöver helt enkelt varsitt hem.

Jag var och tittade på en etta på kvällen. En andrahands lägenhet men med snabb inflyttning. Jag kan inte bo på Lovisas soffa speciellt länge för då blir vi ovänner. Haha.

Mattias och jag har inte träffats sen i torsdags men ska hem till honom idag. Saknar honom.

Likes

Comments

Idag unnade vi oss en skön sovmorgon, ända till 10. Jag kände mig som en pigg 80-åring efter gårdagens bravader på röntgen och i affärer.
Sambon gick upp och bakade GI-scones som vi avnjöt till brunch. Resten av denna lördag blir slapp och ledig.
Vad hittar ni på idag?

Likes

Comments

Det var inte mycket intressant på Black friday tyckte vi, men en blender från OBH Nordica hittade vi på Maxi. Två flaskor medföljde så vill man kan man göra två smoothie och sen dra iväg. Smart!

Likes

Comments

Den 12:e och 13:e november ägnade jag ett antal timmar på akuten. Den 12:e valde vi att åka hem utan att göra röntgen men jag vart sämre dagen efter. Då blev det akut röntgen. Diagnosen blev väskefylda cystor vid mjälten och de orsakar smärta och illamående då de trycker på magsäck och tarmar.

Vad de inte gjorde, fast det var beställt var röntgen även av bröstkorgen, så jag får göra om hela proceduren på fredag. Sen kanske jag får svar på vidare behandling. Jag vet så mycket som att det inte är cancer iaf.

Dag 1.

Jag är svårstucken men så här svårt brukar det inte vara.

Dag 2.

Likes

Comments

Då var det dags för ett nytt ett foto i timmen. Jag får ta det väldigt lugnt. Har fått väskefylda cystor vid mjälten som inte är speciellt skönt. Ska röntgas igen på fredag och sen hoppas jag på mer besked. Det enda jag vet nu är det inte är cancer.

Fler som också fotar EFIT finner ni på: ettfotoitimmen.se

Lämna gärna en kommentar innan ni surfar vidare.

00.30: Slösurfar och försöker somna

07.00: Medicindags

10.00: Frukost
(Jag somnade om efter medicinen)

11:00: Te och Outlander

12.00: Mer Outlander 
13.00: Lunch 
14.00: Vilar 
15.00: Utprovning av sambons nya rullstol hemma i vardagsrummet 
16.00: Utprovningen pågår ännu. Mycket ska stämma och kännas bra. 
17.00: Glömde fota
18:00: Middag 
19.00: Nyheter är bra att se ibland 
20.00: Kvällte


Med det avslutar jag dagens Efit 

Likes

Comments