Hej!

Det finns en sak som jag ville berätta, för att det har väldigt mycket att göra med min uppväxt och vem jag är idag.
Jag har hatat min pappa sedan jag kan minnas. Visst fanns det bra, och lite mindre bra tider men vi har aldrig varit vänner.
Idag tror jag mig veta tillräckligt mycket för att kunna säga att hatet började för att jag såg att han gjorde min mamma olycklig. Barn vill alltid sina föräldrars bästa och eftersom jag stod min mamma mycket närmre, blev det så, att det var henne jag ville beskydda.
Barn är väldigt känsliga och observativa, och vid en tidig ålder började jag snappa upp, att mamma inte vågade säga ifrån till pappa, vilket automatiskt satte henne i ett offers position.
Egentligen var jag arg på min mamma, för att hon inte kunde säga ifrån, varken när hon själv, eller vi barn for illa ut. Men jag kunde naturligtvis inte lägga skulden på henne och jag skylde på pappa istället, för att det var han som gjorde oss ont.
Jag hade förstås anledning till att hata honom. När mina syskon och jag var mindre hände det inte sällan, att han slåg oss, eller nedvärderade både oss och mamma. Jag kommer så väl ihåg, att han slog mig när jag kom hem med mitt första betyg i ettan, och inte var godkänd i matte.
Och jag kan inte glömma den gången då jag berättade om min absolut största dröm att bli astronaut, och han sa att jag aldrig skulle kunna bli det, för att jag var för dum.
Inget barn ska behöva höra en förälder säga något sådant! Var det inte så att man skulle bli älskad i alla lägen, även om man inte var godkänd i matte?
Jag växte inte upp med den kärleken och jag kan inte heller säga att jag var ett självsäkert barn.
Jag tyckte att jag var för tjock, äcklig och dum i huvudet.
Jag var inte värd att bli sedd eller få uppmerksamhet av någon, vilket också är en av anledningarna till varför jag blev så självständig, vilket jag är än idag!
Jag bad aldrig om hjälp och senare, när jag fick beröm av min farmor och farfar, för att jag var så duktig för att jag klarade saker på egen hand, förstärktes beteendet. Jag fick känna mig duktig igenom att inte synas.
Att inte synas blev mitt sätt att synas. Hur konstigt det än låter. Som vilket annat barn som helst, ville jag djupt inom mig också få uppmerksamhet, .

Jag vill inte snacka skit om mina släktingar, för att jag älskar dem och kan acceptera/gilla min pappa idag.
Men jag vet att det fanns en mycket lång period då jag inte ens kunde vara i samma rum som min pappa utan att börja gråta. Hans närvaro var så påtvingande och hotande. Mina farföräldrar kritiserade mig dessutom för att jag gick och fick hjälp av en psykoterapeft, vilket naturligtvis inte hjälpte ett dugg.

Istället för att vara rädd och underkasta mig honom, började jag att säga ifrån till min pappa. Han tyckte förstås att mitt beteende var oförklarligt och att jag hade blivit helt galen och lika väl kunde adopteras bort. En sådan olydig unge kunde man minsann inte ha!
Att jag inte var hans dotter och att han inte ville ha mig sa han förstås bara rent utav egen förtvivlan. Jag vet det nu, men då tog jag åt mig och kände mig värdelös och missförstodd.

Igenom hela min barndom har jag ofta undrat hur jag har förtjänat allt detta.

När jag hade börjat säga ifrån ett tag stegrades det ofta upp till en maktkamp.
Jag kommer framförallt ihåg en gång, då jag behövde använda hans/ familjens ända dator för att göra en uppgift till Sofia Distans (detta var alltså bara för ca. 3 år sedan!) och han vägrade ge mig datorn. Det fick bägaren att rinna över och jag blev helt vansinnig!
Jag gick fram till honom och slog honom, försökte dra datorn (som han hade tagit ifrån mig) ur hans händer, vilket naturligtvis inte funkade eftersom han är en björn i gämförelse med mig!
Jag skakade av panik och förtvivlan och till slut väntade jag bara på att min mamma skulle komma och ta mig i famnen så att jag skulle kunna slippa slå vidare på min pappa. Själv tänkte jag definitivt inte kapitulera på eget initiativ!
Som sagt var det i slutendan en enda maktkamp. Det handlade inte ens längre om datorn!
Som tur klev hon emellan efter att hon såg att jag blev trött och vi satte oss på soffan, där hon försökte lugna ner mig.
Ärligt talat känns det fortfarande känsligt att skriva om det för, som sagt, är min pappas och min relation inte fullständigt okej igen.

Och då gjorde min pappa någonting som jag bara hatade honom ännu mera för:
Han satte sig på en fotölj mittemot mamma och mig och frågade om han fick sätta sig bredvid mig. Bara sitta, påpekade han.

Jaja, det låter jätte sympatiskt nu när jag skriver det, men sättet han sa det på, och det känslomässiga läget jag befann mig i då, fick mig att känna som om han pratade med mig som om jag var ett djur som behövde tämjas!

Jag kände mig så nedvärderad! Som om jag bara var ett paket av känslor som man kunde fixa på bara några timmar!
Som om det var MIG det var fel på?!!?

Så fort jag kom hem från skolan stack jag raka vägen in i mitt rum. Jag åt varken frukost eller kvällsmat med familjen eftersom jag inte kunde vara i samma rum som han utan att få panik. Jag hade faktiskt aldrig tänkt så långt, men nu i efterhand berättar mina syskon att det är någonting som lämnade spår hos dem, vilket jag förstås ångrar väldigt mycket! Jag fokuserade så mycket på mig själv och mina behov, att jag helt glömde bort, vilken effekt det skulle ha på dem andra!
Men ärligt talat var det ett aktivt beslut jag tog, för att beskydda mig själv, vilket alltid borde vara prioritet nummer ett!

Lyckligtvis separerade mina föräldrar år 2014 så det blev lugn och ro hemma. Jag minns första gången jag realiserade hur fri jag kände mig, för att jag kunde sitta i fotöljen i vardagsrummet en eftermiddag.
Ingen att vara rädd för och ingen att behöve fly ifrån!

Distansen till min pappa har hjälpt mig väldigt mycket i helingsprocessen!
Bara så kunde jag komma ifrån mitt försvarsläge och fundera kring situationen och se den från ett nytt perspektiv.
Jag är så tacksam att min mamma entligen vågade ta det steget, men ärligt talat kan jag fortfarande inte förlåta henne till fullo, för att det
skulle ta så lång tid, att jag behövde må så dåligt innan hon insåg att det var akut behov för förändring!
Runt hela den perioden, innan mina föräldrar separerade, led jag ofta under kortvarande depressioner, tankar på självmord och panikattacker.
Ibland försvann jag hemifrån för några timmar för att jag kände mig som en fånge i mitt egna hem. Inte ens i mitt rum kände jag mig trygg, för att min pappa brukade storma in utan att knacka, eller ignorera att man sa "nej".
Hans ande och dåliga energi dominerade i hela huset och jag kände mig hotad och som på flykt hela tiden. Även när han inte var hemma var jag på min vakt. Minsta lilla ljud av en knarrande trappa eller att en dörr öppnades eller stängdes fick mig att fara upp. Det led till att jag var på helspänn hela tiden, vilket i sin tur ledde till att jag hade väldigt mycket huvudvärk.
Jag gick till tre olika doktorer för att åtgärda detta: En fysioterapeft (jag hade också problem med ryggen), en man som 'masserade' min rygg för att lösa spänningar som orsakade huvudvärk (dessa massager var definitivt inte sköna och kunde göra så ont att jag fick hålla tillbaka tårarna!) och en tredje som mamma och jag gick och pratade med lite då och då.
Den tredje som jag just nämde misstänkte faktiskt till och med att jag hade en hjärntumör!

Det känns så skönt att skriva det här. Jag får tårar i ögonen.
Jag hade nästan glömt hur dåligt jag mådde. Att jag tycker att det är jobbigt att skriva om detta betyder faktiskt att jag inte har kommit över det ordentligt. Jag rekommenderar verkligen att skriva om saker som har varit traumatiska! Även om man tror att man mår bra igen!

Just nu försöker jag förlåta min pappa för allt det hemska han har gjort och ärligt talat är det inte ens bara det! Jag försöker komma över den instinktiva känslan inom mig, att han är farlig! Det är intressant att känslan av att hata någon kan förvandlas till en instinkt över längre tid!
Jag fascineras gång på gång av hur duktig själen är på att bygga upp skyddsmekanismer! Jag tycker att det är jättespännande!

Jag vill inte smutskasta eller skuldbelägga någon i min familj. Inget av det som hände är en specifik persons fel.
Vi är alla delaktiga i denna familj och alla spelar därmed en roll i hela konceptet.
Allting skulle se annorlunda ut om den ena inte hade funnits och jag är glad för vart jag är nu.

Anledningen till varför det har blivit så aktuellt för mig att bli vän med min pappa just nu, är ärligt talat för att jag läste mitt horoskop för 2017 härom dagen.
Jag brukar inte tro på sådant, men eftersom det som stod skulle hända 2016 stämde in på mig rätt så bra, nämligen att det skulle ske en stor förändring som t.ex. att man skulle flytta till ett annat land(!), fick mig att bli uppmerksam.

År 2017 skulle det vara dags för mig att ta hand om gamla relationer, som hade hamnat i glömska eller inte avslutats på ett bra sätt.
Relationen till min pappa är definitivt inget undantag!

Jag är inte den personen att gå runt och suga på en karamell för långe så jag tänkte inte vänta till nyår. Jag kan lika väl börja på en gång.

/Ari@ne

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Det är alltid bra att få inspiration och YouTube är mitt favorit-ställe för just detta!
Här är mina absoluta favoriter:

1. NaturallyStefanie

Hon är rolig, snygg och vet vad hon pratar om!
Sport har alltid tagit en central plats i hennes liv och att gymma och simma anser hon vara de bästa sportarterna för att få hennes figur.
Hon vloggar både till vardags och när hon är ute och reser. Definitivt min bästa favorit!

2. Kalel

Kalel kommer dock på andra plats!
Hon har haft en lång historia på YouTube men vid nuläget är hon aktiv på den här kanalen, fastän hon tar små pauser för att kunna ägna sig åt andra saker lite då och då. Att hon ändå är 2:a bevisar bara att hon ändå är en av de absolut bästa!
För det mästa laddar hon upp vloggar eller specifika matlagnings-videor. Alltid i bra kvalitet och hon är generellt en härlig tjej med ett speciellt skratt och fina katter!

3. Henya Mania

Hon är lite mer rättfram med sitt budskap för djurens rättigheter än dem andra två tejerna jag visat hittills.
Istället för att bry sig om den estetiska biten (NaturallyStefanie) eller om själva livsstilen (Kalel) är hon väldigt mycket för att bara acceptera sig själv och stå upp för de svaga. Doch tar även hon lite avstånd från YouTube för att kunna fokusera på annat, vilket förstås inte alls betyder att hon aldrig laddar upp något nytt! Jag gillar hennes öppenhet och vi får verkligen följa med henne på hennes livsväg! Hon reser också väldigt mycket och har inget problem att prata med främmande människor vilket inspirerar mig personligen väldigt mycket!

4. Sergi G

Också relativt ny på YouTube kunde vi följa hans resa från att vara en köttätare till att bli vegan på 30 dagar.
Han är mycket bra vän med "Jon Venus", som kommer som nummer fem på denna lista och båda bor i Spanien.
Efter 30-dagars-challengen har han inte varit konsekvent med att ladda upp ofta men när han väl gör det är det mycket bra kvalitet på videorna! Man kan verkligen lära sig mycket från honom på alla sätt och vis!

5. Jon Venus

Han fokuserar (som man ser😅) också på det estetiska.
Detta får du se i hans videor: god mat, ibland fast food, vloggar, hans syn på olika saker, VEGAN GAINS GARANTERAT!
En bra kanal för både tjejer och killar!

6. The Vegan Spartan

Även han filmar och klipper ihop sina videor väldigt professionellt!
Han har humor och magmuskler...😋
Recept, vloggar, diskussioner och för inte så länge sedan gjorde han faktiskt en kollaboration med NaturallyStefanie👍🏼

7. Freelee the banana girl

En klassiker!
Ärligt talat är hon inte en av mina absoluta favoriter men på något sätt är ingen lista komplett utan henne. Det är liksom hon som fick det hela att rulla på. Håller du med mig?
Hon bjuder på vloggar och videor där hon försöker hjälpa kända männsikor (för det mästa andra YouTubers) vilket många inte tycker att hon gör på ett konstruktivt sätt. Är man själv vegan tror jag i alla fall att man förstår henne mycket väl!

Jag hoppas att du hittade några nya favoriter!

/Ari@ne🤗

Likes

Comments

Hej!

Den här veckan har det börjat bli betydligt mycket kallare än förut och det ända jag kan tänka på medans jag huttrar vid busstationen är den här soppan. Min mamma brukade göra den väldigt ofta den senaste vintern, men nu när man har flyttat hemifrån får man se till att laga maten själv 🤗 (vilket jag absolut inte har någonting emot!).

Ingredienser
(Till 4 personer)

- 400g sötpotatis

- 1 lök

- tomat

- 1 matsked olivolja (jag brukar hoppa över det)

- curry (smaka dig fram!)

- riven muskotnöt (smaka dig fram!)

- riven ingefära (smaka dig fram!)

-7dl vatten (om du vill med grönsaksbuljong)1. Skala löken och hacka den, sötpotatisarna och tomaten i mindre bitar.

2. Lägg det, kryddorna och ingefäran i en kastrull (och stek lite lätt i olivoljan).

3. Tillsätt vattnet och låt småkoka i ca. 20-30 minuter.

4. Mosa för hand (med en potatismosare!🙈) eller pyrera de resterande bitarna till soppan får den konsistensen du vill ha.

5. Servera med bröd och garnera med valfria kryddor, en halv baby- tomat (som på bilden) eller en klick vegansk grädde eller crème fraiche.

Likes

Comments

Hej!

Jag har länge tyckt att det här är pinsamt att prata om men idag vill jag bara hälla ur mig...

JAG ÄR FEMTON ÅR GAMMAL
OCH HAR INTE FÅTT MIN MENS ÄN

Det är inget feministiskt eller medvetet normbrytande uttalande:

det är helt enkelt jag.

I sjuan och åttan blev jag retad av killarna lite då och då. Jag såg helt enkelt inte ut så, som en tjej i min ålder borde se ut. Jag var lika platt på bröstet som de svenska bergen, brukade den coolaste killen i gänget säga. Naturligtvis höll alla andra med honom.
Även om en av de andra killarna skulle bli kär i mig, vilket jag fick intrycket av att det hände under dessa två år som vi gick i samma klass, skulle det inte vara acceptabelt att erkänna det. Jag var inte den sortens tjej man kunde ha en sådan relation med. I alla fall inte enligt den coolaste av killarna. Det var han som bestämde vad som gick igenom, vad och framförallt vem man skrattade åt.

Jag hade naturligtvis stödet av min närmaste kompis vid den tiden,

men jag kände mig ändå annorlunda.

Nu är det tre år sedan och jag har hunnit flytta från Schweiz till Sverige.
För en vecka sedan hade jag en obligatorisk termin hos den nya skolans skolsköterska. Innan vi möttes fick jag, och alla andra tjejer och killar för den delen, fylla ut en lapp med de typiska frågorna. Tar man droger, äter man frukost varje dag, går man och lägger sig i tid och
- har man fått sin mens? (Den frågan fick dock bara tjejerna... 😅)

Jag hade redan bestämt mig i förväg att det INTE skulle kännas pinsamt att prata med skolsköterskan om det.
Det gjorde det inte heller.

Hon förklarade för mig att den åldern när man får sin första mens är genetiskt betingad och att jag inte hade fått min mens en även skulle kunna ha med det att göra att jag en gång i tiden inte gav min kropp den maten den behövde, vilket jag egentligen redan visste...

Hon skulle naturligtvis även påpeka att jag måste komma ihåg att äta mer eftersom jag är vegan, framför allt när det kommer till proteinerna!
Jag vill naturligtvis inte döma henne för det, det är trotsallt hennes jobb att upplysa mig om det, men jag råkar faktiskt vara den typen av vegan som vet vad hen håller på med. Det kunde i och för sig inte hon veta...

I alla fall frågade jag henne om jag inte skulle utreda min situation och ta reda på vad som låg bakom, som du säkert kan förstå är jag läss på att höra att det är "normalt" att inte ha fått sin mens vid min ålder och bla bla bla...

Till min lättnad sa hon att vi skulle vänta till i vår med en noggrann undersökning, och jag säker 'till min lättnad', för att jag i samma veva fick reda på att det skulle involvera ett blodprov vilket jag inte alls var/är pigg på!

Det spelar egentligen ingen roll hur historien kommer att fortsätta...

Jag ville säga att oberoende av om du är 11, 15 eller 18 år, och inte har fått din mens än eller helt enkelt inte ser ut som de andra typiska tjejerna i din ålder, så ska du INTE känna att du på något sätt är mindre älskvärd eller underbar!
Du är exakt så som du ska vara just NU och INGEN ska få ta ifrån dig din allmäna stålthet över dig själv!

Jag vet inte vad det är för "fel" på mig, och om det ens är det...?

Jag kanske 'drabbas' av PCOS. Vem vet?!

Jag är helt enkelt KLAR med att känna skam för hur jag helt enkelt ÄR. Det är faktiskt inte JAG som har valt detta öde och därför ska inte heller JAG behöva stå till svars för det!

Det kanske inte är så farligt som jag alltid har tyckt att det har varit, för att när jag talade om för min nya, närmaste kompis att jag inte har fått min mens en (helt enkelt bara för att jag ville att hon skulle veta), så reagerade hon inte alls så, som jag hade fruktat att hon skulle reagera. Hon sa någonting som liknade det här:

"Jaha, men det är ingenting att vara orolig för!"

Jag vet inte om hon bara sa det för att lugna mig, men jag tror att hon genuint menade det hon sa. Inte för att det lugnar mig i min egna situation med min kropp men det kändes bra att få en sådan, nåstan likgiltig respons. Då könnar jag mig mindre onormal.

Jag har beslutit att jag, om puberteten någonting skulle komme på tals, inte ska tveka på att säga som det är. Jag fyller 16 år i November och har inte fått min mens än.
Och det bästa av allt är att jag kommer att säga det med en likgiltig röst, som om det vore ett av det vanligaste på den här jorden. För det är det.

Du är inte ensam.

/Ari@ne
Likes

Comments

Älskar du Halloween?
I alla fall är det en bra ursäkt för att unna sig någonting gott! Inte för att man behöver en ursäkt, sålänge det är veganskt men...
Istället för att skriva ner alla recept här (vilket skulle ha slutat med ett otroligt långt inlägg!) hänvisar jag till videon som jag laddade upp på YouTube för bara några dagar sedan.
Är det förresten bara jag som skriver "YouTube" på detta viset? Eller skriver man nu för tiden youtube/Youtube...?
Jag hoppas att du gillar min lilla Halloween-special-video och jag önskar dig...
🎃HAPPY HALLOWEEN👻
Ps: Jag ser fram emot vintern så sjukt mycket!
Fun fact: Det är faktiskt min första svenska vinter någonsin...🙈

/Ari@ne

Likes

Comments

Hej

Visst älskar vi alla sommaren och så fort det blir kallare hörs det en inre suck. Man låser in sig i sitt rum och deppar - Inte så konstigt att vi inte får i oss vitamin D och blir deprimerade!

Jag tycker att det är dags att vi slutar med att skylla det dåliga humöret på mörkret och kylan och istället börjar njuta utav den i fulla drag som vi gör varje sommar.

Därför tänkte jag idag dela med mig av många olika saker och aktiviteter som kommer att lysa upp årstiden och få dig att bli på bättre humör!


1. Gå till ett fält och plocka äpplen! Det är en amerikansk klassiker men jag är säker på att det är möjligt här i Sverige med. Ta gärna med dig en kompis!

2. Pröva ett nytt recept - och du vet vilken ingrediens som ska inkluderas...😏

Eller så kan du också göra din mormors berömda favoritsoppa om du är som jag och är rädd för att det ska bli ett disaster eftersom du inte känner receptet än.

3. Varm choklad!!! Och ja, det finns även en vegansk version: den bilden jag valde att visa är just en sådan. Visst ser det gott ut!? Bra toppings vore: kokosgrädde, havregrädde, kanel, vaniljsocker, hackad choklad, krossade polkagrisar, chokladsås, marshmallows...

4. Naturligtvis måste vi baka! Men om du har tröttnat på de vanliga lussekatterna så kan du forma de annorlunda.

Till exempel kann du göra en stor, fin krans utav hela degen, eller kanske återuppliva gamla klassiker som du inte äns visste fanns?

5. Ge en ask pepparkakor till en nära vän eller släkting. Deras glädje över gåvan kommer att få dig att må bra!

6. Maximera mysfaktorn med ljus och goda dofter som sprider sig i rummet. Antingen kan du använda dig utav doftljus eller så kokar du apelsinskivor, kanelstänger och annat gott i hett vatten. Jag lovar dig: Ditt rum kommer att dofta ljuvligt!

7. Fixa en ny frisyr!

Ibland kan det vara skönt att bara fokusera på sig själv ett tag istället för att vara deppig...inte sant?!

Den här bilden är bara ett exempel och om du har kort hår - det gör inget! Har du inte märkt att det finns tusentals frisyrer för korthåriga kvinnor också? Titta på alla kändisar! De flästa har eller kommer någon gång i sina liv klippa håret kort (titta på Jennifer Lawrence) och de ser alla jättesnygga ut!

Jag antar att det handlar mer om att ge sig själv lite kärlek mellan varven på skidbacken...🤔...?

...Jag vet inte vart det kom ifrån men glöm inte att ta hand om dig själv medans det är kallt ute! Man kan faktiskt ta chansen och nyttja att man mer eller mindre måste stanna inomhus också!

Prova så får du se att det blir kul. En challenge som jag vill anta mig är att försöka göra en inbakad fläta på mig själv. Jag har klarat det en gång hittills men det kräver faktiskt lite skills om man säger så...8. Även om du har tröttnat på det gamla vanliga så kanske man kan köra med den klassiska Lussekatts- formen för traditionens skull. Någon i din familj kommer säkert att uppskatta det!

(Om inte, kan du alltid komma till mig, sålänge bullarna är veganska förstås😏).

Det är faktiskt väldigt mysigt att baka med familjen så du kan se till att reservera en lördag till att ha myspys i köket med dina nära och kära redan nu. Att knåda runt i bunkar är mycket roligare när man är fler, testa!

Naturligtvis har jag även en rolig variant på pepparkakorna (ifall du har tröttnat på det svenska sättet här med). Den amerikanska stilen är väl inte helt fel?!

9. Nu tycker jag att det blir dags för en aktivitet utomhus.

Har du en cykel? - Vad bra, och annars kan du ta en promenad istället! Om varje höst såg ut sådär skulle jag faktiskt inte ha någonting emot att gå ut... same?

Jag vet att många har det som mål att stanna aktiv på hösten/vintern men glöm inte att det mäst av allt ska vara kul! Njut utav att gå ut, inte behöva stressa och att bara ha tid att iaktta människorna runt omkring dig.

Det spelar ingen roll om du cyklar, går, joggar eller sitter på en parkbänk -Så länge du är vid friska luften och tankar lite vitamin D är det så bra det bara kan bli!


10. Gör en höst- playlist som passar tull den mysiga stämningen och om det blir långtråkigt kan du ju redan se till att ladda ner julmusik...😋

​11. Organisera en mysig picknick! 

Likes

Comments

Hej

Jag är säker på att jag inte är den ända som har skyhöga drömmar när det kommer till min framtid och framförallt när det kommer till hur jag vill bo. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna möjliggöra detta men man kan alltid hoppas!

Om vi börjar med själva huset: I början av mitt liv vill jag nog i vilket fall som helst bo i en lägenhet, men senare (kanske med 30-40-50-årsåldern) kommer jag skaffa mig ett hus...om jag har råd...


En söt villa ur träd (gärna med veranda) eller en

svensk klassiker 😜.

Är det bara jag som tror det eller är de första tre husen i amerikansk stil?

Gräsmatta och trädgård får definitivt inte fattas.

Eller kanske ändå...

...en modern kåk nära skogen, djungeln eller havet. (Jag menar verkligen djungeln)

Och så kan vi inte glömma utsikten förstås...

Jag sa ju att mina drömmar var skyhöga! 😅

Jag kan inte bestämma mig vilken husstil jag gillar mäst och jag vet inte äns om jag kommer att vilja stanna i Sverige hela livet. Tänk om jag flyttar till Skottland, tillbaka till Schweiz eller kanske till och med Thailand...

Men vad det nu än blir så är jag rätt så säker på hur köket, badrummet, vardagsrummet och sovrummet ska se ut. Jag varnar dig : Även här finns ingen budget...🙈😝

Inte för att jag vill att du ska bli sömnig men...

Vill man inte bara gå och lägga sig när man ser det här...?

😴😻

Bilden längst ned till vänster —> är någonting man skulle kunne ha i alperna i Schweiz. Den påminner mig dess-

utom om Himalaya... fråga mig inte varför ❄️🤔😇 I alla fall mysigt!

V


A


R


D


A


G


S


R


U


M

Det är det rummet i det man sitter om kvällarna, äter sushi med sina kompisar och tittar på PLL... 😝

Du vet, vardagsrummet kan användas för allting! Både formella och lite mer privata saker (...som PLL💁)

Man ska både kunna ligga och läsa i soffan med en filt över sig och kunna bjuda sin chef på ett glas vin.

(glöm inte att vi pratar om framtiden!)

Men det är inte bara därför som jag håller vardagsrummet på den simpla sidan: jag måste spara lite av det roliga till sist (och skona plånboken för det här blir på tok för dyrt😝)

För mig är köket det absolut heligaste i hela huset. Som du vet älskar jag att laga mat och baka och ett fint lantkök passar min smak perfekt!

Men jag måste ändå medge att det inte skulle passa lika bra till ett modernt hus som jag visade innan, så jag tror att jag även skulle nöja mig med ett modernt kök om själva huset passade bättre till det.

Jag tror också att det beror på var jag bor. Här kommer min filosofi om det:

Bor jag i Schweiz eller Sverige vill jag ha ett fint kök (oberoende om det är modernt eller ett gammeldags lantkök) för att jag vill kunna laga mycket god mat. Men om jag bor i ett land där det är sommar mer eller mindre hela året runt, bryr jag mig inte lika mycket, eftersom jag tror att jag skulle föredra att äta färsk frukt före lagad mat i vilket fall som helst.

Det kanske låter löjligt men när man tänker på det tycker jag att det stämmer in rätt så bra: Eller blir du sugen på Lussekatter och en varm soppa när du tänker på att fira jul i 30+ grader? 😏

Oberoende vad det är jag letar efter; vardagsrum, sovrum, kök eller badrum, så är de bilderna som fångar mitt öga mäst alltid shabby chic eller rustic- inspirerade. Därifrån drar jag slutsatsen att jag helt enkelt inte är särskilt modern (fastän jag har några förslag på sådana hus också).

Ibland längtar jag till det gamla, mystiska, hemsnickrade och ibland känner jag för det blanka, fräscha moderna.

Det får gärna vara i träd och antingen vitt, blått eller baby-färgat.

Ärligt talat föredrar jag duschar före bad... är det bara jag? -Ok, det där rimmade, jag är så cool 😎...eller...

​/Ariane

Likes

Comments

Hej

Vegomässan den 3 september 2016 i Nacka Strand var en succé!

Det bjöds på mängder av otroligt god mat och det fanns även ett stort utbud i fina skor, hattar, skärp och snygga väskor.

Även om du bara har en vag aning om vem jag är, räcker det redan för att veta att jag inte kunde hejda mig när det kom till choklad och bakelser. Visst var "fisk"- pinnarna och "kött"-färssåsen goda men...

måste jag äns förklara hur chokladtårtan eller kola... (kakan?) smakade?!

Jag tror att bilderna talar för sig själva!

Inträdet var 120.- medans barn upp till 12 år gick gratis (!). Om du frågar mig var det definitivt värt pengarna.

Ärligt talat åt jag mig proppmätt på att gå runt och "bara" smaka på grejerna (mycket...smaka mycket)

Om du inte var på mässan måste du definitivt gå på nästa oberoenda utav om du är vegan eller inte! Jag har läst om att det ska bli någonting nytt att gå på den 5-6 november. Var du också på mässan och i sådana fall vad tycker du var godast?

/ Ari@ne

Likes

Comments

​hej

Denna blogg ska handla om alla mina intressen:

Det veganska livet/köket, filosofi och psykologi, djur&natur, mina erfarenheter och händelser i det dagliga livet, sport och såklart massor av inspiration! 🤗 

Det skulle kanske, eventuellt, någon gång i framtiden (😅) kunna hända att jag delar med mig av lite mode... (Bara kanske, jag lovar😜)

Jag vill verkligen ​understryka​ att denna blogg är för alla som väljer att läsa och ta del.

​Du kan altso också vara med och forma och bestämma hur det ska se ut nästan lika mycket som jag (det lovar jag också😜)

Njut av vad den här bloggen har att erbjuda så hörs vi snart.

/Ari@neLikes

Comments