View tracker

Onsdag 24 augusti och sommarlovets allra sista dag! Helt sjukt hur snabbt sommaren har gått. Nyss var jag ju i skolan och tog emot mitt betyg och sa adjö till min klass och nu ska jag börja gymnasiet?!
Jag ser verkligen fram emot gymnasiet om jag ska vara ärlig. Det känns skönt att få starta om helt. Helt ny klass och helt nya människor.
Jag valde natur och var osäker i början men nu är jag så nöjd med mitt val. Dock ska mängden läxor och uppgifter bli mindre kul :((

Sommarlovets sista dag började jag med frukost, amerikanska pannkakor med bär och frukt! Mums.
Sedan for jag ner till stan och träffade Rania och vi kikade runt i butiker. Jag köpte en super mysig tröja med turtleneck som är perfekt nu inför hösten.
Vi fikade lite och Rania hade en bokad tid hos frisören. Nu är jag hemma och ska alldeles strax kolla på Idol!!
Lite nervös inför imorgon men det går säkert bra :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon!
Alltså shit vad längesedan det var jag bloggade! Hela sommaren har gått utan ett enda skrivet inlägg, hur lyckas jag?

Men det har varit så härligt att ta det lugnt med tanke på de sista veckorna i 9:an då jag mådde piss!!

Nuu är det iallafall suuper! Morgonen startades med en smoothie bowl, en stor favorit!
Snabb och enkel att göra och hur god som helst, dessutom är den nyttig och kan varieras i all oändlighet.

Detta är receptet som jag alltid kör på:
- En halv fryst banan
- En deciliter frysta blåbär
- Havremjölk till önskad konsistens

Sedan blandar jag bara allt i min Magic Bullet (mixer) och häller i en skål och dekorerar med mina favorit ingredienser som banan, kokos och müsli. LOVE IT!

Likes

Comments

View tracker

ROOM TOUR

Inredning är ett av det bästa som finns, eller hur? Det är så kul att få fixa och jag tycker att man uttrycker sig själv i hur man inreder ett rum. Jag ÄLSKAR vitt, min absoluta favorit färg, mit rum tycker jag är tjejigt liksom moget tjejigt, förstår du? Därför har jag rosa detaljer, blommor osv. Tycker ännu inte att mitt rum är fulländat, känns som att det fortfarande saknas något. Jag skulle vilja hänga upp foton ovanför/vid sängen, exakt så som man kan se på WE HEART IT. Det är verkligen så fint. och lite old school tycker jag då man har riktiga foton och inte allt i telefonen. Sedan vill jag även ha mer koppar detaljer, det är trendigt nu och så fint, jag tycker att det gör att rummet ser mer modernt ut med silver, guld och koppar detaljer.

​Detta är då mitt rum, mycket vitt. Hur är erat rum, vilka färger och tema? skulle vara kul att få veta! 

Likes

Comments

25 MARS - VÅFFELDAGEN!

När jag fick reda på att idag är VÅFFELDAGEN blev jag nästan överdrivet glad! Jag bestämde mig att göra våfflor till frukost/lunch. 

Jag lade mig sent igår och njöt verkligen av att jag skulle få sova ut, dock ringde mitt alarm 06.30 (som det gör på vanliga dagar) och jag vaknade och kunde inte somna om!!!

Men men, tog en varm dusch och började göra våfflorna. Goda blev de iallafall :)

Likes

Comments

Hur bra är inte vi tjejer?
Vi borde få en klapp på axeln.
Vi är hur underbara som helst!
I många länder anses tjejer som en klass lägre än pojkar, som att vi är mindre värda än de och inte har samma rättigheter som de. Mammor och pappor i länder KRÄVER en pojke för att flickor är en börda för familjen. I familjer får pojkarna börja äta maten och tjejerna äta det som finns kvar. Pojkar blir givna utbildning medan flickor som inte vill något annat än att gå i skolan inte ens får chansen. De förväntas vara hemma och ta hand om hushållet. Samtidigt får de inte höja rösten och säga emot och hela tiden acceptera det som bestäms åt de. Tvångsäktenskap tillexempel, flickor så tidigt som 10 år gifts bort till äldre män. Under äktenskapet utsätts de för ofta för misshandel och våldtäkt. Hur skevt är inte det?! De tvingas att växa upp direkt och deras barndom är över. De ses som objekt och är maktlösa. Ändå är de hjältar i mina ögon, de kämpar och vill verkligen.
Detta gör mig så otroligt tacksam över hur jag lever, över min familj och landet som jag är uppväxt i. Sverige, eftersom här har man kommit så långt. Men ändå finns orättvisor här, bara att kvinnor tjänar mindre gör mig irriterad. Att tjejer i skolan ska bli utsatt för sexuella trakasserier är sjukt, man ska känna sig trygg i skolan och är där för en anledning. Pojkar dominerar vart vi än går, arbetsplatser, skolan osv. Jag vill verkligen att fler människor ska öppna ögonen för detta problem och inte låta det vara bara för att det är vanligt och är det samhälle vi växt upp i. Vi måste göra något åt det och förändra hur vi ser på varandra!

Länk till två superbra klipp om detta:
https://m.youtube.com/watch?v=rknZ9qWh7n0

https://m.youtube.com/watch?v=XjJQBjWYDTs

Likes

Comments

Mat

Igår bestämde vi (jag och tjejerna) att vi skulle fixa en middag tillsammans, så det fick bli fajitas. Jag tog kikärtor #livetsomvegetarian medan de åt kyckling. Det blev hur gott som helst och kvällen var allmänt mysig med tända ljus och prat.

Likes

Comments