Vardag

Jag har nu varit hemma i Sverige i snart 3 veckor, och har valt att bara vara hemma och "landa" lite. Har haft otroligt mycket att tänka och reflektera över, och det tar på krafterna. Men jag har nu kommit igång med att jobba, vilket är väldigt roligt då jag trivs och mår bra av det. Är just nu vikarie på en skola här i Söderköping, och trivs som sagt jättebra.

Har även passat på att hälsa på vännerna och släktingarna, då jag inte träffat dem på väldigt länge... och har självklart spenderat mycket tid med Esther. Helt galet att hon hunnit växa så mycket under tiden jag varit borta.

Jag saknar Argostoli och Kefalonia väldigt mycket, och alla fina människor jag träffat där nere. Men är fortfarande väldigt glad över att vara hemma i Sverige igen.

Kraaam

// Esther //

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Reseledare

Heeej! För några veckor sedan så passade vi i teamet på att äta en superhärlig frukost på ett av våra hotell. Bästa starten på dagen, då jag älskar hotellet och deras frukost.
Kraaam

Likes

Comments

Reseledare

Hur ser en dag ut för mig?

Ingen dag är den andra lik, utan det är alltid något nytt på gång, med varierande arbetsuppgifter och nya människor. Men jag tycker om variationen. För det mesta så är jag iväg på alla våra hotell och har servicetid, annars så är jag och mina kollegor väldigt mycket på kontoret. Vi har ju såklart också departure och arrival, vilket jag tycker är väldigt roligt.


Vad gör jag på fritiden?

Varje vecka så har vi en dag ledigt, och vad vi gör på den är helt upp till oss. Jag brukar oftast åka in till Lassi och lägga mig på någon strand och sola/bada. Och ibland så hänger jag i lägenheten hela dagen och bara tittar på film och njuter av ledigheten.

Vad är det tuffaste med att vara reseledare?

I mitt fall så har det främst varit min hemlängtan... då jag aldrig bott helt ensam innan, så ibland så känner man sig ensam. Annars så är det nog när man inte känner att man räcker till, man vill så gärna hjälpa en gäst men man har inte rätt kunskap eller medel för att kunna göra något.

Fördelar/nackdelar med en liten destination?

Fördelar:

- Man kommer sina kollegor mycket närmre än på en stor destination.

- Det är lättare att hålla koll på färre hotell vilket gör att man kommer ihåg väldigt mycket som är viktigt.

- Man får ta mycket eget ansvar och verkligen sätta sig själv på prövning, vilket gör att man växer väldigt mycket.

Nackdelar:

- Man är tyvärr inte ledig samtidigt som sina kollegor.

- Det blir lätt att man tar på sig för mycket arbetsuppgifter, då man vill hinna med allt.

Likes

Comments

Reseledare

Fredagar är väldigt uppskattade här, då både jag och Anna är lediga. Och igår så passade vi på att ta en vinkväll vid en mysig restaurang som låg precis vid havet. Så vackert och mysigt. Vi satt kvar i några timmar och pratade och skrattade (mycket och högt).

Likes

Comments

Minnen, Reseledare

Hade verkligen en helt underbar födelsedag igår. Mina fina kollegor hade köpt en riktigt mumsig tårta åt mig och på kvällen så käkade vi på vår favoritrestaurang och avslutade dagen men ett glas bubbel på Oinops. Kunde absolut inte ha önskat mig en bättre födelsedag. Så tacksam över alla fina människor jag har runt om kring mig som firat och gratulerat mig.

Kraaam

Likes

Comments

Reseledare

Min härliga Anna-🍌:a

Hellu! Efter ett par hektiska dagar så bestämde vi oss i teamet för att unna oss en taco-kväll. Så vi var först och handla lite ingredienser och även en massa frukt till efterrätt.
Detta var verkligen så välbehövligt för oss.
Och förresten, utsikten... behöver jag säga mer?

Kraaam

Likes

Comments

Hello! Imorgon så är det den 6:e augusti vilket betyder att jag fyller år, och jag blir hela 20 år. Herregud...

Jag kommer fira morgondagen med mina härliga kollegor med att äta lite tårta och på kvällen åka till en av våra favoritrestauranger och äta. Känns fortfarande lite konstigt dock då jag aldrig firat min födelsedag utan mina föräldrar, men jag är helt övertygad om att det kommer bli bra ändå. Och fyller man år så får man ju faktiskt önska sig något (läs några saker). så jag har satt ihop ett litet collage med några saker jag önskar mig. Enjoy!


1. En klocka från Waldor & Co 2. Denna fina labyrint hylla, från Bruka Design 3. Ölglas från serien Essence, iittala 4. Denna fina bricka från Cervera 5. Köksmaskin från KitchenAid 6. En högtalare från Marshall

Likes

Comments

Igår så var jag ledig, och spenderade förmiddagen på stranden vilket var behövligt. Gick sedan hem för att vila lite, behövs verkligen efter en dag på stranden.
På kvällen så var Anna också ledig så vi passade på att ta bussen in till Lassi för att dricka lite drinkar och bada. En jättemysig kväll med en magisk solnedgång vid havet. Något vi definitivt kommer göra om.

Kraaam

Likes

Comments