Hej mina fina vänner och familjemedlemmar! Nu har det gått ett bra tag sedan jag skrev här, vilket både Linnéa och mamma uppmärksammat (och klagat på!). Anledningen till den dåliga uppdateringen är att vi inte har hittat på så mycket spännande de senaste dagarna då vädret varit dåligt och det har varit mycket skolarbete som skulle göras.

Inte nog med att det är grupparbeten och inlämningar som ska färdigställas så har jag midterm exam (i min marketing-kurs) nästa vecka, vilket känns rätt tungt. Jag har inte hunnit plugga så mycket ännu så idag satte jag och Linnéa oss i biblioteket, eller "bibblo" som Linnéa kallar det, ett par timmar för att få lite av ångesten att lägga sig!
Gjorde övningstester inför mitt midterm som gick förvånansvärt bra! "High score" med 87% rätt (trots att jag knappt ens kikat igenom mina kapitel), känns som jag borde lyckas få ett godkänt nästa vecka i alla fall! :)


Och nu till den roliga delen av detta inlägg! Igår tog vi oss äntligen ut till IKEA! Kändes verkligen som hemma (och ökade på hemlängtan en hel del). Eftersom jag levt den första månaden här i Aussie utan tallrikar, glas, bestick, täcke med mera så var det minst sagt välbehövligt att ta en tripp till IKEA. Jag köpte, utöver köksgrejer och småsaker till mitt rum, lite svenskt godis och mat. Har nog aldrig haft ett så starkt vill-ha-begär efter lösgodis som nu när jag varit här!! Så det var helt underbart att äntligen få lite igår :) Jag och Linnéa köpte även varsin gosedjurs kanin, hennes heter Bentley och min Blake. Så nu har jag äntligen "någon" att mysa med om nätterna ;)

Det här blev visst ett långt inlägg! Nu är det dags för mig att krypa till sängs! Imorgon ska vädret (ÄNTLIGEN!) bli bättre :) Ska försöka börja uppdatera er lite oftare.

Massa kärlek från Australien <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Snart dags för dagens andra lektion, eller ja, tutorial.
Måste erkänna att det är lite surt att sitta inomhus när himlen är klarblå, solen skiner och det inte finns ett moln så långt ögat kan se... ☀️

Likes

Comments

Det är lite svårt att veta hur jag ska inleda det här inlägget.. Det känns som om alla dagar på något sätt blivit ett med varandra så det blir lite svårt att förklara dag för dag. Men jag får sammanfatta lite kort vad vi har hittat på hittills :)

När jag kom hit till Perth åkte jag och Linnéa (som går på Jibs i vanliga fall) direkt till våra boenden, eller direkt är kanske en överdrift då taxichauffören varken kunde engelska eller visste var vi skulle.. Därav diverse förseningar ;)

När vi på något vänster tillslut kom fram till mitt boende var jag helt slut. Jag bor i ett hus på Vickery som ligger på campus. Här finns det 42 hus/enheter (där det bor mellan 6-8 personer i varje). I mitt "hus" bor vi bara tjejer. Vi är 6 stycken som delar kök/vardagsrum, 2 toaletter och ett duschrum med två duschar. Bilderna ovan är båda tagna här på Vickery :)

Utöver att jag har hängt i mitt lilla rum på Vickery har vi besökt stranden ett par gånger! Det är nästan för varmt för att inte göra det. Stränderna här är helt fantastiskt fina. Helt vit sand och klarblått vatten, så himla fint.

För att ta sig till stränderna får man ta buss och tåg. Det går dock rätt så smidigt här. Vi har hittills besökt två olika stränder Cottesloe och Scarborough. Hittills är Cottesloe min favorit, men båda två är, som ni kan se på bilderna helt fantastiska.

Vi har även åkt in till stan, Perth, ett antal gånger. En dag åkte vi in för att se Kings Park som är en jättestor park som ligger lite i utkanten av Perth. Därifrån kan man se typ hela Perth från diverse utsiktsplatser. Kings Park är, precis som ALLT här i Perth, helt galet vacker.

Men bland det bästa som hänt hittills är att man har träffat så himla mycket snälla och trevliga människor. Vi svenskar gillar dock att hålla ihop med varandra och en kille från Tyskland, Fin, har blivit lite av en anhängare till vår lilla svenska familj. Bjussar på lite bilder på några av mina nya vänner!

Och självklart kunde vi inte hålla oss från att åka till Perth Zoo för att kika på lite djur som härstammar härifrån Australien.... Denna krabat blev vår kompis under vistelsen:

Nu ska jag inte tjata mer idag om våra äventyr här på andra sidan jorden. Hoppas ni fick lite mer inblick i vad jag har sysslat med dom senaste veckorna! 


Nu ska jag plugga en snabbis innan jag går och lägger mig. Imorgon har jag veckans längsta skoldag, har lektioner och tutorials (typ seminarie) mellan 9-16. Uppdaterar mer om skolan någon annan dag. 

Ta hand om er där hemma och njut av vårsolen! :) 

PS. Idag bokade vi en resa till Bali där vi ska spendera vårt spring break!!!! :D

Likes

Comments

Kom på att det kanske kan vara kul (för dom som inte vet) att få lite bakgrundshistorik om hur hela det här äventyret började! För cirka 2,5 år sedan började jag plugga på Högskolan i Jönköping. Efter lite om och men så blev det tillslut medie- och kommunikation, med inriktning PR- och marknadskommunikation. Jag har sedan länge varit intresserad av marknadsföring, ett intresse som verkligen blommade under min gymnasietid, men då ekonomi aldrig varit min starka sida började jag inse att PR och marknadskommunikation skulle vara ett bättre val för mig.

Hursomhelst, för lite mer en ett år sedan fick vi chansen att ansöka om en termin utomlands. Vi hade ett antal partneruniversitet som vi kunde välja mellan. Platserna som fanns var minst sagt begränsade och jag var helt övertygad om att jag inte skulle bli en av de lyckligt lottade som skulle få en plats.. Jag ställde siktet på USA, som jag alltid velat besöka, men efter att jag hade kikat igenom alla skolor som fanns att välja mellan i USA kändes det inte lika självklart längre (jag hade velat åka till Kalifornien, men tyvärr fanns det inte någon plats där) så jag fortsatte leta. Jag funderade lite på Kanada men jag kände att jag inte ville lämna Sverige för ett annat ställe med massa snö. Då kom jag fram till att jag i princip hade två stycken önskemål: 1. att det skulle vara ett bra universitet (då jag faktiskt skulle åka iväg för att studera) 2. att det gärna fick vara varmt och nära till stränder (soldyrkare som man är...). Det självklara valet blev då Australien. Och efter att jag plussat ihop bästa universitetet med flest soltimmar blev Curtin University i Perth mitt förstahandsval. Turen hade jag på min sida då jag ett antal veckor senare fick veta att jag hade kommit in på mitt förstahandsval. Och nu sitter jag här! :) 

Ska försöka blogga om de första två veckorna här i Aussie lite senare! 

(bilden nedan är från Italien, men tänkte att den passade in eftersom jag såg rätt lycklig ut)

Likes

Comments

​Fick höra från olika håll att ni är intresserade av att följa mig på mitt äventyr på andra sidan jorden. Därför gjorde jag en blogg där jag kan skriva mer i detalj om vad som händer och kanske till och med slänga upp lite bilder då och då :) Vågar inte lova att jag kommer uppdatera ofta men jag ska försöka att i alla fall skriva något inlägg i veckan! Så ja, välkomna till min Aussie-blogg. Säg till om det är något speciellt ni vill att jag ska dela med er, om inte annat ska jag försöka hinna med ett inlägg (inom de närmaste dagarna) som sammanfattar mina två första veckor här i Perth! Var tar tiden vägen?! Haha. 

Nä nu måste jag runda av lite, vi ska iväg på dagsfest om en liten stund och jag sitter fortfarande i sovkläder och oborstat hår! Så vi hörs snart igen, saknar er redan därhemma. 

Likes

Comments