Header
  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Ni vet ett sånt skrik som skär i hela hjärtat. När man inte vet vad felet är och hon är otröstlig. Då man önskar att man bara kunde ta bort smärtan eller åtminstone lokalisera den. Hon får tydligen otroligt ont när hon fiser och pruttar ibland. Förstår inte varför. Så jag ska ringa till någon barnmottagning på måndag. Hon skriker i ungefär 15-20 minuter och pruttar några gånger sen går det över verkar det som. Hon skriker verkligen.

Jag är inte van för hon har verkligen aldrig gjort det förut. Inte på det här sättet.

Hon kastar sig bakåt och det spelar liksom ingen roll vad man gör. Jag går med henne, håller om henne men hon vill ingenting. Hon har fortfarande ont ibland när hon bajsar och blir hård i magen men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Det är oftast om vi missat att ge henne katrinplommon eller fruktpure under dagen, eller att hon helt enkelt inte velat ha. Min lilla tjej.

Sen när allt är över återgår hon till att vara bara världens gosigaste tjej igen. Trött och slut. Idag vaknade hon vid 9.30. Jag tycker så synd om henne när det blir sånt här krångel. I två dagar har hon åmat sig och haft ont till och från. Endast kvällstid också. Nån som vet vad det kan bero på?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej fina du!

Vi är några bloggare som vill följa nya fantastiska bloggar men även få inspiration. Så häng med på vår följartåg som går till såhär:

🔹 Följ alla bloggar här nedan och kommentera med ett ️❤
🔹 Vi alla kommer att följa tillbaka, så det är follow for follow som gäller.

Det här följartåget kommer ligga uppe i 24h.

Så häng på och följ dessa fantastiska bloggar här nedan så följer vi tillbaka:

💜
@TheQueenieSe
💜
@bolmgren
💜
@Archeyyy
💜
@Denjessica
💜
@Jagochminahjärtan
💜
@MotherToAPrince
💜
@empin
💜
@EmAndreasson
💜
@beckalindhe
💜
@mariastankar
💜
@guzel
💜

Likes

Comments

Det har hänt så fruktansvärt mycket bara på dom åren som är mellan min generation och tonåringarna idag.

Jag passade på att smita över till min granne tidigare ikväll. Verkligen verkligen efterlängtat då livet kommit emellan senaste tiden. Vi pratade om allt som hänt sen senast och givetvis kom vår nya utmaning på tal. Diskuterade rädslor angående att vi inte riktigt vet vad det är sonen får i sig. Eller fått för han verkar ha skött sig rätt bra sen sist (förhoppningsvis). Ingen av oss har svar. Ingen alls verkar ha svar.

Vi pratade om hur annorlunda synen på droger är nu jämfört med när vi var tonåringar. Då var det alkohol som var spännande, droger var bara farligt. Inte alls många man visste om och dom man visste använde var oftast bara dumma i huvudet. Det känns surrealistiskt att dagens ungdomar är så fruktansvärt drogliberala. Hur kan synsättet ha ändrat sig så otroligt mycket på bara 15-20 år?! Utvecklingen är skrämmande.

Alla som vill kan få tag i droger. Vilka droger som helst. Vilka åldrar som helst. Idag verkar gränserna vara helt utsuddade. Finns ingen rädsla.

Vuxna människor säljer till barn. Barn som inte ens hunnit fylla 15 år. Ingen tar ansvar. Vem tänker på framtiden för dessa barn? Förr "skitade" man inte ner på sin egen bakgård - idag kan du inte gå någonstans utan att känna obehag för sent på kvällen. Småungar rånar äldre. Tonåringar våldtar. 12-åringar är ute och springer kl 3 på natten. Vart är alla vuxna? Jag känner obehag inför allt som verkar gå åt fel håll. Vapen, droger och våld känns som vardagsmat. Är människor verkligen så avtrubbade? Att höra om mord och våldtäkter är inget ovanligt, vi blir verkligen exponerade för den här skiten i orealistiska mängder. Herregud, när jag var yngre ryggade man tillbaka om nyheterna skrev om någonting liknande. Jag minns bara för drygt 10-12 år sen när två tjejer endast 12 och 13 år gamla blev utsatta för våldtäkt här i närheten, där endast en av dom klarade sig med livet i behåll. Knivhuggen och våldtagen men ändå vid liv. Den andra tjejen gick det inte lika bra för. Vi var förskräckta. Hela Sverige blev lamslaget. Alla känner till den historien.

Hur avtrubbat har samhället blivit när halva Sveriges befolkning knappt lyfter på ögonbrynen när en händelse rubriceras som mord idag. Allt är alltid drogrelaterat. Alla är ständigt höga. Och många vill legalisera cannabis. Jag hoppas jag inte längre är vid liv när det sker. För det kommer. En dag.

Man kan sitta på pendeltåget idag och prata öppet om droger utan att människor ens reagerar. Bara det säger ganska mycket. Jag kommer aldrig acceptera. Aldrig sluta jaga mina tonåringar. Aldrig. Jagar till världens ände om det behövs. Och hoppas att det inte utvecklar sig till något annat.

Likes

Comments

Ja alltså jag provade och provade, hittade ett par sandaler som verkade passa okej på Ellies fötter men när hon gått med dom 5 min på Stockholms gator och torg insåg jag att dom var för små (strl 18-19). Och lat som jag är orkar jag inte gå tillbaka med dom... så jag ger bort dom. Som sagt dom är använda 5 min!

Jag har även ett par gympaskor (strl 20) som aldrig någonsin stått på ett platt underlag. Dom är i princip oanvända (endast testade) men tyvärr för små för Ellie så därför uppdaterar jag denna giveaway och lägger till dessa.

Jag kommer alltså välja en person som får sandalerna och en person som får skorna. Allt du behöver göra är:

🌸 Följ mig här på nouw och instagram .

🌸 Kommentera med "brun" för sandalerna och "rosa" för gympaskorna.

🌸 Tagga två vänner och sprid vidare att du är med.

Gör detta så kommer jag välja två vinnare på söndag kl 20.00! Ingen frakt ingen avgift.

#tävling #giveaway #nouwgiveaway #sandaler #kidsfashion #followme

Likes

Comments

När vi kom fram till Rålis och klev ur bilen insåg jag snabbt att vi var tvungna att köpa nya sandaler och keps för solskydd till Ellie. Det var helt enkelt för varmt att gå med gympaskor. Så det var bara för mig att knata hela vägen till centralen för att komma till dom affärerna jag ville åt. Typ H&M. Sagt och gjort vi gick. Vilken fantastisk promenadsträcka det är längs med Norr Mälarstrand. Jag älskar att bo i Stockholm.

Efter H&M mötte vi upp Petra - Ellies gudmor, som gick i gummistövlar, de skor hon valt sa tydligen upp sig när hon klev utanför dörren hemma. Ellie behövde också nya sandaler igen. Dom jag först köpte på H&M blev inge bra så jag kör en giveaway på dom HÄR. Delta gärna!

Well well, vi gick ner i gallerian och körde en svepning på både Skopunkten och Din Sko. Ja givetvis fick även jag ett par skor.

Ellie slocknade av allt skoletande och provande. Ganska lagom i tid med hennes vanliga sov-och-mat-klocka.

Vi mötte upp Caroline och tog sen hela promenadstråket längs Norr Mälarstrand tillbaka igen mot Rålis. Solen ville inte riktigt hänga med och lika skönt det kände jag för Ellies skull men värmen fanns så timmarna där var underbara hursomhelst.

Caroline satte sig och rensade melon som Petra krossat mot en trädrot. Smartaste idén genom tiderna. Hon hade sett nåt Youtube-klipp. Vi hade ju inte med oss nå knivar. Det var det ingen som tänkte på.

Mata är något Ellie brinner för just nu. Hon matar allt och alla. Med allt. Det är tur vi har frivilliga inte kräsna människor i våra liv. Oavsett hur många rullningar melonerna gjort på marken så åts det för fullt. Och Ellie var lyckligare än någon unge i världshistorien.

Även Snickers var där och delade ut glassar till alla. Ellie fick en liten givetvis. Och iom det vet vi även att hon inte är nötallergiker.

Sen var det bus och frukt för hela slanten. Vilket Ellie och vi tyckte var alldeles lagom.

Och när mammas telefon dött är det fritt fram att leka med den. Tycker Ellie. Kanske mamma också.

Hoppas ni haft en fantastiskt dag. Precis som vi. Glöm inte att besöka Petras blogg happyfoodbypetra  för inspiration till fantastisk vegomat. Lättlagad vardagsmat för den som värnar om djuren.

Likes

Comments

Ellie blev en månad gammal då. Idag är hon ett år och en månad. Inlägget hittar ni HÄR.

Vi levde i vår bubbla. Allt var bara vår bebisbubbla. Ellie var världens vackraste lilla prinsessa. Hon sov, åt, gick upp i vikt och utvecklades precis perfekt. Som hon skulle. Amningen funkade. Livet funkade. Ingenting kunde vara mer perfekt än då. För ett år sen.

Likes

Comments

I morse var vi återigen förbi på öppna förskolan och hälsade på en stund medan pojken sov. Ingen skola idag heller och det kändes ändå lika bra. Så jag har vabat för honom hela dagen. Det hade varit sista arbetsdagen för mig om jag gått dit. På måndag går W tillbaka till jobbet och jag går hem på föräldraledighet igen. Räknar med att vara hemma till augusti/september iaf sen får vi se hur det blir. Allt beror på hur det löser sig med sonen. Kvällen igår var riktigt mysig. Han var hemma tidigt och vi tittade på film tillsammans. Båda pojkarna och jag.

En kär vän till oss från öppna förskolan flyttar efter helgen. Hem till Polen igen. Så vi har sagt hej då. Det är så tråkigt men dom kommer förhoppningsvis och hälsar på då och då. Fina Borys och bästa Edyta, hoppas er resa går bra och att flytten blir så bra som ni tänkt er.

Likes

Comments