Header

Länkar/Utmaningar/Bloggar, Inspo, Familj & Vänner, Ellie 15-18 månader, Hyllningar - gör någon glad, Mat

Nu ska jag berätta en historia om en fantastiskt vacker människa. En kvinna som imponerar på mig varje dag. Någon som trots tunga motgångar ständigt fortsätter kämpa. EN KVINNA JAG VALT SOM FÖREBILD FÖR MIN DOTTER.

Det här inlägget kommer att bli mer som en novell än ett vanligt blogginlägg. Jag skulle nämligen kunna skriva en hel bok om hur mycket den här människan betyder för mig. Jag tror inte att någon som orkar läsa hela inlägget från början till slut lämnas oberörd. För oavsett hur mycket känslor jag än väver in i varje ord kommer det aldrig att göra henne rättvisa. Det finns nämligen inte ord nog för att helt och fullt beskriva vem Petra är - och kommer att vara för många människor i framtiden.

För det här är bara början...

För ett år sedan delade jag ett tidningsurklipp från Arbetarbladet - ni hittar det HÄR - det beskriver en del av Petra. Ganska mycket faktiskt men ändå inte nog. Hon är värd ännu mer.

Petra Cavini har levt. Trots sina ynka 23 år har hon levt mer än många, jag tror att det är därför hon är så stark. Jag saknar henne och tänker på henne ofta, vi ses inte så mycket som jag önskar men med allt hon ständigt har på gång är det inte så konstigt. Det som imponerar mest på mig när det gäller Petra så är det hennes kämparglöd. Hon ger ALDRIG upp! Och hon finns, alltid för de som betyder något för henne. Jag är verkligen lyckligt lottad som får ha henne i mitt liv och allra mest för min dotters skull, ingen skulle passa bättre som förebild än Petra, hennes egen gudmor Petra. Det är nämligen så att Petra är noga utvald som Ellies gudmor. Det var en självklarhet. En flicka behöver en stark kvinna att se upp till och trots Petras ringa ålder så har hon ett bagage som skulle kunnat knäcka vem som helst men hon reser sig gång på gång och som den obotliga optimisten hon är ger hon aldrig upp. Det finns inga bättre egenskaper att ge sin dotter som förebild.

Jag träffade Petra första gången 2014. Hon klev in på kontoret jag arbetade på och fyllde rummet med ljus och glädje. Det glittrade om henne. Hon engagerade sig i ALLT och det gick liksom inte att göra annat än älska henne. En superblond helt galen glittrande tjej med världens vackraste personlighet. Sen den dagen har jag älskat henne som min egen syster.

Vi har haft så otroligt roligt, även om vi egentligen inte känt varandra så länge känns det som en livstid. Jag ser Petras inre och är övertygad om att vi följts åt i tidigare liv. Vi är otroligt lika även om jag är något fegare än henne. Många gånger önskar jag att jag hade vågat kasta mig ut i världen och det okända precis som Petra och följa mina drömmar men jag är bekväm och vill gärna stå med fötterna stadigt, vilket tyvärr hämmat mig. Jag tror att det är en stor bidragande faktor till att jag imponeras så otroligt mycket av hennes glöd och entusiasm. Jag önskar att jag var modig som Petra, bara hälften så modig hade räckt långt.

Vi har inte bara många personliga likheter utan även många erfarenheter vi delar. Petra har blivit utnyttjad både känslomässigt och sexuellt, blivit psykiskt och fysiskt misshandlad - erfarenheter vi tyvärr delar men vi har båda klivit fram och växt till starka kvinnor med fantastiskt mycket skinn på näsan och någonstans tror jag att vi hittade varandra på ett djupare plan när vi möttes. Kanske just på grund av våra erfarenheter. För sånt behöver man inte berätta, det vet man bara.

Petra ville starta ett företag, då startade Petra ett företag. Petra ville samla pengar till barn - då gjorde Petra det. Och det här är verkligen charmen men denna fantastiska människa!! Hon gör det hon tänker även om det är ett infall - hon kör all in! En tanke blir snabbt till handling och kanske inte alltid så genomtänkt men attans så roligt det varit att följa Petras många ryck!

Men hur ska man få chansen att lyckas om man aldrig tar den?

Därför står Petra idag i ett kök fullt med barn, som hon älskar och lagar mat, som hon älskar samtidigt som hon driver Sveriges största veganblogg och skriver en kokbok samt återigen tävlar om matbloggspriset! Precis allt hon älskar!

För ett år sen ungefär följde vi spända och förhoppningsfulla tävlingen om matbloggspriset. Helt galet vad Petra kämpar för att nå sina mål. Hon har gått från att slita ut sig med både ekonomi, personal och reception på olika företag till att lämna allt och grabba tag i en liten chans för att följa sina drömmar! OCH SLITA ÄNNU MER.

Förra året kom hon inte riktigt hela vägen men i år ska hon vinna!! Det kan hon bara göra med er hjälp!

Nominera www.happyfoodbypetra.com / Mat som gör dig glad / via http://matbloggspriset.se/nominera/

Spread the word!! DELA!

Puss & Kram Anna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ellie 15-18 månader, Familj & Vänner, Tankar/Privat, Diagnoser - vi är npf, Mina tonåringar

Finns väl inte många andra sätt att rensa tankarna än en promenad. Frisk luft. Lugn. Något annat att se än samma 4 väggar. Grabben är inte hemma. Vill inte vara hemma. Vi har nog gått i klinsch ordentligt denna gång. Jag är trött. Han är missnöjd. En arg och revolterande tonåring är inte lätt att tas med. Hur gör man? Han är arg. Jag är arg. Har försökt i så många år att lösa, fixa och tillfredställa. Nu är min ork slut.

Såklart revolterar han där han är trygg. Men det gör ont. Fruktansvärt ont. Jag försöker vara här men jag är slut efter alla års fighter. Först för honom och nu med honom. Hur räcker man till?

Jag tar Ellies nya vagn och går ut. Försöka andas och hitta nån form av syfte med allt.

Puss & Kram Anna.

Likes

Comments

Inspo, Ellie 15-18 månader

Det ska bli så roligt! Jag fick en inbjudan till bloggfrukosten på UnderBARA Barnmässan i år! Över en timmes tidigare insläpp, fin-fin goodiebag och enorma nätverksmöjligheter. Knyta nya kontakter och sprida min blogg - både med företag och andra bloggare.

Ni kommer att få följa med under hela vistelsen. Lär både instagramma och bloggspamma.

Vilka fler ska besöka mässan i Älvsjö i år? Jag kommer att vara där den 13:e hela dagen antagligen. Det skulle vara så roligt att råka springa in i någon härifrån exempelvis! Glöm inte rycka tag i mig och säga hej om ni känner igen mig för jag är fruktansvärt dålig på att kika runt och se människor, har nämligen pga adhd:n lite svårt med koncentrationen i större sammanhang.

Information om aktiviteter & utställare samt biljetter hittar ni HÄR

Psst...
Puss & Kram Anna.

Likes

Comments

Ellie 15-18 månader, Familj & Vänner, Inspo, Hemma hos mig, Diagnoser - vi är npf, Inredning

Nu är vårt sovrum perfekt! Tills jag kommer på nåt annat. Så det är dags för vardagsrummet att få en makeover. Ska möblera om och slänga ut soffan. Våra nya soffor kommer denna vecka och eftersom dom inte dykt upp idag lär det bli under helgen så funderar på att slänga ut soffan på nån köp- & säljsida på facebook och hoppas någon vill köpa den annars får återvinningscentralen ta den.

Snyggingen här fick gå i regnet och hämta prinsessan på dagis.

Ellie fick en ny vagn nu. En Emmaljunga Cangaroo! Vilket härligt gung det är i den! Älskade att köra den. Så nu ska jag kasta ut vår Super Viking till försäljning 😢

Problemen som dök upp väldigt plötsligt och stressen jag känt över alldeles gör mycket verkar börja lägga sig nu. Jag ska försöka skriva ner vad jag känner för att få sätta ord på allt som brinner inuti. Det är mycket nu. Men det hjälper att få ordna upp i rörorna jag stället till med när jag mår såhär. Jag har en superrolig sak att se fram emot som jag avslöjar i morgon bitti.

Hoppas ni alla har det bra ❤️

Puss & Kram Anna.

Likes

Comments

Adore Us Babies, Hemma hos mig, Inredning, Kalasdekorationer, Vanimeli, Samarbeten/Sponsrade inlägg

Detta är ett delvis sponsrat inlägg från fler företag.

Sånt gör jag när jag behöver känna frid i själen. Och shoppar. Det sistnämnda kanske inte lika smart men roligt. Jag har ännu inte byggt väggen i lillhallen men det kommer. Längre fram. Däremot så är sovrummet vårt nästintill färdigt. Bara lite småtjafs kvar. Och här kan jag ändå trivas på något sätt. Det är fint. En riktig fröjd för ögat.

Jag har redan hunnit göra om ytterligare en gång sen tisdags och kanske kommer jag på något nytt igen men sån är jag. Det blir aldrig färdigt någonstans hemma hos mig. Bara en miljon ständigt pågående projekt. Men detta är jag nöjd med så länge. Verkligen nöjd.

De stora (50x70) helt fantastiskt vackra tavlorna som hänger över Ellies superfina uråldriga växasäng kommer från vanimeli.com.

Pom-pomen i rosa som hänger i hörnet, princesstexten samt vimpeln kommer ifrån kalasdekorationer.se. Detta är ett levande bevis på att man inte MÅSTE ha kalas för att dekorera. Det funkar alldeles utmärkt även till vardags. Det ska upp ytterligare 4 pom-poms.

Den supersöta födelsetavlan med kaninen kommer från adoreusbabies.com.

Puss & Kram Anna.

Likes

Comments

Länkar/Utmaningar/Bloggar, Veckans Bloggmamma
Veckans Bloggmamma blir länkad i sidomenyn i en vecka, samt får en shoutout på min instagram!

Äntligen är det dags att rösta fram din favoritbloggmamma!! De nominerade hittar du i listan här nere 👇🏻 röstningen är aktiv fram till midnatt på söndag.

Länkar till bloggarna hittar du här:
Vinnaren presenteras kl 21.00 måndag kväll. Lycka till! May the best mom win.

Psst... är du en av de nominerade? Vill du öka dina chanser till vinst? Sprid inlägget och be dina läsare rösta - ju fler röster desto säkrare vinst.

Puss & Kram Anna.

Likes

Comments

Tankar/Privat, Diagnoser - vi är npf

Likgiltig. Det är känslan. Den enda känslan. Inför allt. Eller det mesta. Försöker göra saker som brukade vara roliga. Sysselsätta mig med något som kanske väcker glädje. Eller känslor överhuvudtaget. Men ingenting. Mörker och negativitet. Därför jag inte vill synas här. Därför jag inte skriver. Vill inte överösa er alla med allt strunt.

Nu gör jag det ändå. Måste bara ventilera lite.

Det är mycket nu. Mycket som sker utom min kontroll. Då zoonar jag ut. Försvinner. Kommer tillbaka snart och då har jag massor med positivitet. För trots depressionen så finns planer. Likgiltigheten ska inte få styra mig. Inte helt iaf.

Puss & Kram Anna.

Likes

Comments