För visst gör vi väl det. Ler för att skydda oss själva. Sätter upp en fasad utåt. För att ingen ska se oss. Ja alltså det riktiga oss. Ett snapfilter och sen är vi good to go... det perfekta instafotot och vi glömmer allt som var orsaken. Så många som gömmer sig. Jag ser ibland på bilder, läser statusar eller blogginlägg och funderar på hur verkligt det egentligen är. Undrar vad som gömmer sig där bakom, bortanför det vi ser, under alla filter, mellan raderna. Genuint nyfiken kan jag studera det. Syna närmre. Och ofta... väldigt ofta ser jag trötta ögon. Sorgsna själar. Något som lyser igenom, det som inte går att sätta fingret på men inte heller är jag förmögen att slå bort det.

Och allt detta är frukten av en dömande värld.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så tittar vårsolen fram och med den även njutaren. Kyla och vind biter inte på mig dagar som denna. Det här är tjusningen med våren. Vi har inte hunnit bli bortskämda med sol och värme ännu. Därför uppskattas det så mycket. Lyckan rusar genom varje liten ven i kroppen. Älska våren!

Vi hann på öppnis idag med. Har lekt och sjungit och klappat händerna. Ellie släppte taget och stod utan stöd flera sekunder. Hon utmanar sig själv mer och mer. Blir modigare. Mobilare. Vill och kan. Övervinner sina begränsningar. Jag är så stolt. Sen somnade hon i vagnen på vägen hem. Nu ligger hon och sover i sängen, mormor snarkar brevid. Dom ska få umgås medan jag är på gruppen.

Likes

Comments

Och det gör så fruktansvärt ont. Nej visst - nej vi kommer inte sluta ses. Vi kommer fortfarande träffas varje dag. Men inte som nu. Våra stunder. Våra lekar. Våra rutiner. Våra egna dagar. Då det bara är DU och JAG. BARA VI! Dom är snart slut. Min mage knyter sig. Mitt hjärta slits itu. Hur ska jag klara mig en enda sekund utan dig? Jag vill inte. Vill fortsätta som nu. Vill ha alla sekunder, varje minut, varje dag med dig. Vill inte åka hemifrån när du fortfarande sover eller komma hem en - möjligtvis två timmar innan du ska sova igen. Hur ska jag klara det här?! Jag är så beroende av dig. Du är ju allt för mig. Jag vill inte.

Min älskade tok. Jag kommer sakna allt som är bara vårt.

Likes

Comments

Åh jag minns det som igår!! Jag var så tacksam och lycklig för att jag hade bf innan BB Sophia skulle stänga igen. Det gjorde så ont i mig att inga fler skulle få möjligheten att föda där. Demonstrerade den dagen med många andra mammor, pappor, gravida och engagerade. Stod och gjorde 8:or då förvärkarna fortfarande var jobbiga och smärtsamma, hoppades att Ellie skulle åka ner lite extra i kanalen och kanske titta ut efter några timmar på fötterna.  

Ett inlägg blev publicerat den 22/3-2016:
DEMONSTRATION IDAG

Fotona är tagna och publicerade mellan 20-23/3 på min Instagram

Viktigast är att minnas. Känna igen känslan. Jag kommer vara tacksam för varje dag jag bloggar och ger mig själv möjligheten att få ha kvar mina minnen. Om ett år blickar jag tillbaka även på detta ögonblick och påminner mig själv om att vara tacksam för att jag får minnas. Tack.

Likes

Comments

Kanske är jag en kvällsmänniska bara. Konstruerad att leva nattetid och sova på dagen. Som en fladdermus eller en uggla. Jägare möjligtvis. Kanske var jag det i ett liv innan detta. Jag vet inte. Det jag vet är att mina tankar alltid kommer på kvällen. Jag blir oförklarligt pigg när jag rent logiskt borde vara trött. Jag kan vara vaken tidigt och bli trött när jag ska, sen händer det något när jag lägger mig.

Hjärnan börjar arbeta. Jag får idéer. Går igenom dagen. Livet. Hanterar konflikter. Löser livspussel. Effektiviserar vår vardag. Hoppar från det ena till det andra. Börjar fundera på sånt som gör mig lycklig, tacksamheten jag känner inför vad som berikar mitt liv. Även sorg. Sånt jag förlorat.

Tänker på personer jag älskar som inte finns mer eller dom som inte riktigt hittat rätt ännu. Mycket jag önskar jag kunde göra. Sträcka ut en hand till exempel. Ibland måste jag dock skydda mig själv och de mina. Så det händer att jag säger nej. Av kärlek. Till dom eller oss - det kvittar egentligen. Funderar på riktningar. Mina livsval. Stora och små. Vad kunde jag gjort annorlunda. Vad har jag vunnit. Resor jag gör samt gjort och ska göra.

Hur livet ser ut egentligen. Sånt kan jag fundera mycket på. Hur det var och hur det utvecklat sig. Vilka jag har med mig och vilka jag lämnat bakom mig. Och jag tänker på Pumba -"lämna ditt bakomflutna framför dig" det bästa citatet som någonsin uttalats.

Ja... jag tänker. En hel del. Och jag kommer fram till att jag är här eftersom jag varit någonstans, gjort någonting - det är ganska trevligt när det kommer till kritan. För här är jag. Och jag har tre fantastiska barn. En W. Vi har det ganska bra. Vi älskar varandra. Det var vi mot världen men känner lite att vi är i världen nu istället. Det är bättre. En bromskloss och en dragkrok tillsammans ger nog en sorts balans ändå. Lite som yin & yang. Jag trivs med livet. Precis här och nu. Jag älskar det.

Men nu har jag nog rensat det mesta. Sov gott.

Likes

Comments

Nu är Ellie över 10kg-strecket iaf. Med nöd och näppe. 10055 gram sa vågen. Längden ökade inte nåt speciellt dock, 74 cm var hon nu - men det kan bli så eftersom ibland är hon inte så medgörlig. Och så får det vara. Hon växer och lär sig nya saker, det är viktigast.

Mysplutten gosade in sig ordentligt i morse. Älskar att vakna med henne. Hon är alltid så glad.

Likes

Comments

Att du skulle återfinna drivet var något jag bara kunde hoppas på. Eller ja det kändes så under en väldigt lång tid. Men du gjorde det. Du vände på en femöring. Bara sådär. Och jag är så otroligt stolt över dig. Glad för dig. Så lycklig att du till slut bara gjorde det. Och fortsatte. Jag var livrädd och helt oförmögen ett tag. Kände mig maktlös. Visste inte hur eller varför eller vad. Önskade och hoppades att jag skulle hitta vägar för att hjälpa dig lyckas med det här. Det viktigaste i ditt liv just nu. Men du gjorde det. Helt själv. En dag bara vaknade du och gick och har fortsatt gå. Jag är helt mållös och så obeskrivligt stolt. Ja älskling, det är jag - för att du vill lyckas.

Likes

Comments

Som #allaslikavärde såklart! Vi #rockasockorna2017 också. Precis som året innan det. Och året innan det.
Så jag kom att tänka på en rolig och viktig utmaning! Jag utmanar 

@TheQueenieSe

@sandrarosen  

@EmmaochMelissa 

att byta till en Rocka sockorna-bloggheader under dagen! Utmana gärna 3 andra bloggare att göra detsamma så ser vi hur många vi blir! Här är min ----->

Något annat viktigt att uppmärksamma är Ellies första målning! Vi ska rama in och beundra den i många år!

Likes

Comments