Header
  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Sjukstuga här. Jag är förkyld. Ellie är förkyld. W är bakis. Antonio nyser. Tvättberget fungerar som min huvudkudde nu för det blev aldrig gjort igår. Ellie somnade kl 23. Jag kl 3. Är så trött. Ikväll ska jag försöka mig på en halv imovane, får se om det hjälper.

Vi alla har någonting. Orkeslösheten och handlingsförlamningen är boss idag. Inte vi. Inte jag. Vi är bara slavar under trötta huvuden och tunga ögonlock. Men prinsessan är pigg. Oavsett hur mycket hon snorar. Well hon har ingen feber eller så, inte jag heller men snoret är tjockt och halsen gör ont. Största katastrofen när man är sjuk är att barnen är pigga oavsett hur sjuka dom är (eller ja när det kommer till förkylningar iaf).

När man är småbarnsförälder finns inget utrymme att vara sjuk. Det behövs fortfarande både frukost, lunch och middag. Bytas blöjor, ges mellanmål, sövas middag, torkas näsor, tröstas och underhållas... just idag har jag ingen lust. Nån som känner igen sig?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är lite som i filmen 3 män och en baby om ni har sett den. Ellie är ensam bebis bland W:s vänner, the inner circle är drygt 10 grabbar som är otroligt tighta - det faller sig naturligt att Ellie då blir allas deras lilla prinsessa. Hon har verkligen tur.

Igår var W och några av dom på Grönan, allt som vanns gick till Ellie. W kom alltså hem med en hel stor kasse med gosedjur! Inte för att jag vet var vi ska göra av dom...

Det spelades och vanns - "den ska Ellie få" - varje gång.

Man skulle kunna tänka att gänget hade blivit ett utan W efter att han fick Ellie, det brukar ofta bli så nämligen, men dom har varit med allihop från start och Ellie har liksom blivit lite som allas lilla tjej. Dom älskar henne och bryr sig otroligt mycket om henne allihop. Som om hon skulle varit deras. Världens finaste killar!

Likes

Comments

Eller ja så känns det iaf. Ellie har en egen parkeringsplats i vardagsrummet... En trehjuling, bobbycar, gåvagn, gunghäst och en till cykel - vart gör man av alla såna saker? Jag vill ha dom tillgängliga så Ellie kan leka med dom vilket innebär att hon måste se dom, men jag vill inte snubbla över dom hela tiden.

Oavsett är jag riktigt nöjd med hennes nya hylla och att jag givit mig själv möjligheten att sortera hennes leksaker på en bra sätt. Är det någon som vet var jag kan få tag i en bokhylla som står på golvet med pinnar som håller böckerna på plats om ni förstår vad jag menar?

Likes

Comments

Ellie har fortfarande en helt snedvriden sömnrytm sen vi kom hem från Grekland. Jag får inte till det. Försöker ha henne att sova en gång om dagen men det spelar ingen roll och sover hon två gånger som innan fungerat hur bra som helst funkar inte det heller. Jag vill ha henne i säng kl 19-ish. Hon har ju alltid somnat då. Men nu har hon börjat ta siesta då med. Vad jag än gör vaknar hon 1-2 timmar senare och är omöjlig att söva om. Det innebär att jag lika gärna kan ta upp henne så hon får somna i soffan, vilket hon nu gjort några kvällar. Jag vill liksom inte lägga mig kl 21 och jag vill inte vara vaken till midnatt... vet inte riktigt hur jag ska göra nu med henne. Ska jag bara låta det gå och hon somnar där hon somnar när hon är trött?

För mig blir det problem vilket som. Eftersom hon vaknar flera gånger efter hon somnat för natten blir jag orolig över att ta min insomningstablett - tänk om jag inte vaknar ifall hon gör det? Hur ska det sluta?! Är lite nervös över det så jag har inte vågat ta en ännu... trots att jag skulle behöva. Med andra ord sover jag ingenting som vanligt. Alldeles för lite sömn alldeles för länge är dömt att sluta i katastrof. Jag kommer ju säcka ihop.

Men hon är vacker visst. Så så vacker.

Likes

Comments

Håller ju på och rensar klädkammaren och garderoben så jag får bättre koll på mina kläder, mer plats i tvättstugan och hitta ett bättre system för våra sängkläder. Under detta projekt har jag lyckats hitta på femtioelva andra projekt och haft riktiga down-perioder vilket resulterat i noll fokus - ingenting blir gjort. Därför bestämde jag mig igår kväll för att ta ut kläderna som lagts på hög i tvättstugan i väntan på sortering och faktiskt ta tag i det. Så nu ligger allt i soffan... ikväll ska det fixas!

Min prinsessa mår efter omständigheterna bra och verkar inte påverkad överhuvudtaget, inte ens lite ont. Jag hoppas det fortsätter så. Det såg riktigt illa ut men har lagt sig ganska mycket nu. Rivmärke på benet är nästan helt borta och ljumsken är fortfarande ett sår men mycket finare. Jag håller rent och torrt så gott jag kan och håller tummarna för snabb läkning.

Likes

Comments

Efter besöket på akuten skulle brorsan åka på NA-möte på Mariatorget och för att dom skulle slippa åka fram och tillbaka igen så övertalade han mig att följa med. Det var ett öppet möte vilket innebär att alla är välkomna även om man inte är beroende. Det är första mötet jag besökt på över 10 år! Jag gick förut eftersom jag är vad man kallar anhörig & vuxet barn inom 12-stegsrörelsen. Har gjort 2 anhörigveckor på Korpberget tidigare och i den vevan började jag gå på möten. Har även följt med pappa ett par gånger när det varit öppna möten och NA-konvent.

När jag satt där och lyssnade på alla delningar fick jag verkligen en överväldigande känsla av den acceptansen som råder inom 12-stegsrörelsen. Varför slutade jag gå på möten?! Jag ska ta kontakt med ACOA och Al-anon för att se vart det finns möten för mig som vuxet barn och anhörig till missbrukare. Det är en enormt varm gemenskap.

Jag började fundera lite på om jag ska ta med mig grabben på nåt möte också. Ge honom en annan bild av missbruk. Träffa människor med erfarenhet och låta honom få lite perspektiv.

Efter mötet åkte vi hem och umgicks, drack te och lyssnade på musik ute på altanen. Vilket fantastiskt väder vi haft idag!

Likes

Comments

Ber om ursäkt för naket men jag har försökt dölja allt utom såret så gott jag kan.

När vi hade ätit frukost i morse och jag ställt ner Ellie på golvet och tagit av henne pyjamas och blöjan så tänkte jag att hon skulle få springa runt lite naken. Tvättmaskinen plingade klar så jag skulle bara in och hänga tvätten... då hör jag världens duns och efterföljande illvrål. Sprang ut med hjärtat i halsgropen och hittade Ellie på golvet nedanför vår kökspall, första tanken var kolla huvudet vilket verkade intakt. Inga bulor eller märken så jag kramade och tröstade, hämtade en blöja och tänkte sätta på henne den. Lägger ner henne på soffan och får då se världens rivmärke längs med halva magen, ljumsken och hela benet.

Blir först orolig för det såg verkligen illa ut men tvättade lite och tänkte att det bra var ett rivmärke men bestämde mig ändå efter att ha pratat med några vänner att jag ändå skulle ringa 1177 och fråga för säkerhets skull.

Sjuksköterskan ville att jag skulle åka in och få det kollat så inget inuti var trasigt. Sagt och gjort, ringde brorsan som har vår bil för tillfället och åkte in till Sachsska barnakut med prinsessan. Dom är så himla fina där. Dom tittade på såret och sa att det bara ska hållas rent och luftas, märker jag att hon får svårt att röra sig, svullnar upp eller blir infekterad med feber ska jag komma tillbaka med henne. I övrigt var allt okej.

Vår morgon slutade ändå bra, hur har ni haft det?

Likes

Comments

Lite så är det. Lite så. Och det är jag. Ibland blir jag bara såhär. I perioder. Till och från. Jag letar förklaringar utanför men måste förstå att det bara är jag. Sån jag är. För jag har alltid varit såhär. Och jag vet ju att det går över. För det gör det. Varje gång.

Likes

Comments

...än innan. För ja hennes leksaker har alltid stått i vardagsrummet men nu är det sorterat och snyggt. Ellie tycker det är superkul att dra ut lådorna och se vad dom gömmer. Det behövs dock en hylla till för hennes böcker. Och en låda till för större leksaker. Just nu klättrar hon runt på mig i soffan medan vi tittar på teletubbies. Jag la henne för natten kl 19 men hon tog tydligen bara siesta... till 20.30! Sen var det kört. Hon fick sova en gång idag just för att jag tänkte att läggningen skulle bli bra och hoppades på att hon skulle sova vidare men icke sa nicke. Så hon får vara uppe till jag lägger mig, vilket är typ snart.

Hoppas ni haft en fin dag.

Likes

Comments

Ber om ursäkt för ett sent inlägg men ibland kommer livet mellan.

Den här tjejen hittade jag genom era nomineringar i DETTA inlägg. Jag har varit inne hos allihop och läst o läst. Vinnande mamma i min nya hyllningskategori Veckans Nouwmamma är ingen mindre än @Mäklarmorsan

Detta eftersom hon är en fantastiskt driven person, någon jag ett upp till och inspireras av. Jag har följt henne ganska länge och tröttnar aldrig på hennes positiva inlägg och vackra bilder, allt direkt taget ur vardagen.

Likes

Comments