Alltså lilla sötnosen! Älskar att sjunga och följa med i rörelser, hon börjar verkligen få kläm på det där med "imse vimse spindel" nu! Min unge är smartast i hela världen såklart!

Likes

Comments

När jag skriver så gör jag oftast det med hjärtat. Nästintill uteslutande.

Antingen sånt som gör mig glad i vardagen, Ellie till exempel är en sån sak jag skulle kunna riktigt spama med - och gör - hela hon och allt som händer kring henne är ju mitt största ljus i livet just nu. Pojkarna också, allt positivt som jag får uppleva med dom. Det händer så himla mycket i deras tonårsliv att det är roligt att dela med sig av då jag är så obeskrivligt stolt över den resan dom gör. Även min stora kärlek, min livskamrat, skulle jag kunna skriva mycket mer om och även vänner då vi hittar på trevliga saker och resten av min stora underbara familj som jag älskar så högt.

Men allt det här andra... allt det nakna... det hemska, sorgliga, mörka och ibland stötande som bor i mig. Det jag egentligen behöver få ur mig. Det jag inte vill prata om pga att jag inte vill ha råd eller stöttning i annat än möjligtvis ett öra eller i det här fallet ett öga. Allt det här jag inte vill bli dömd för att jag känner. Det jag inte vill att andra ska kommentera. Det jag egentligen bara vill skriva för att bli av med... det som jag känner ett behov av att spy ur mig.

Jag skriver inte dagbok. Jag vill inte skriva för hand och gömma det för det hjälper inte mig, det tar inte bort någonting, det skingrar inte mina mörka moln. Jag skriver en öppen blogg. Alla får läsa. Det är den kanalen jag valt då jag kan få mina känslor bekräftade och det är precis det jag vill. Veta att jag inte är ensam och att jag har rätt att känna som jag gör. Vissa saker vill jag bara inte ha besvarade. Inte mer än förståelse för. Jag vill skriva naket för det har jag ett stort behov av ibland men jag vågar inte alltid för det kan hända att någon missförstår, tolkar, tycker och tänker, vill hjälpa och ge råd. Jag vill inte alltid ha råd. Jag vill inte få mina känslor ifrågasatta eller förminskade. Jag vill bara vara tillåten att känna. Texten överst i bloggen betyder just "ingen skall straffas för sina tankar" och det betyder så oerhört mycket för mig.

Självklart blir jag glad att människor bryr sig och jag vet att många vill hjälpa och ge råd med hjärtat, dom vill inget illa men ibland stjälper det mer än hjälper. Jag vet oftast redan allt det där. Jag har redan råden. Jag har verktygen. Men det betyder inte att känslorna försvinner. Känslor är viktigt för mig. Jag är otroligt känslig. Möjligt överkänslig. Överanalyserande och allt som kommer med det.

Det finns några som följt mig under mina bloggande år. Dom vet hur min blogg sett ut tidigare. Sen slutade jag. Sen började jag igen. Jag har blivit ifrågasatt om att lämna ut mig själv så som jag gjort. Jag har låtit bli att lyssna på det. Jag har försökt att stänga inne allt som är jag men det håller inte i längden. Jag vill inte att någon ska tycka att jag är knäpp eller är oförmögen att ta hand om mina känslor för det är jag inte. Jag vill inte att någon ska tro att jag inte har kontroll över mitt för det har jag. Jag måste kunna skriva som jag känner utan att någon ska bli rädd för mina känslor. Jag vill inte påverka någon negativt eller trampa någon på tårna så hur mycket vågar man egentligen dela med sig av?

Likes

Comments

I arla stund har vi sagt hej då till moster Karin och Anna, kramats och gosats. Så här sitter vi, jag och Ellie, vid frukostbordet och saknar... Ellie är lyckligt ovetande men jag tycker det blir så himla tomt varje gång dom far hem igen! Karin har ändå varit här en hel månad. Jag är såååå tacksam för all hjälp jag fått, hon har lagat mat, passat Ellie, hjälpt till att städa och varit ett uppskattat sällskap. Jag har inga ord för hur tacksam jag är för allt!! Det finns ingen i världen som kan ersätta eller fylla den speciella relationen och platsen i ens hjärta som en syster. Undrar om Ellie kommer leta efter henne.

Får se när dom tar sig ner igen. Kanske kanske jag får möjligheten att åka upp något annars. Karin fyller år i slutet på mars och Ellie i slutet på april, någon av dom gångerna kanske vi kan pricka in att ses igen. Hoppas!

Likes

Comments

Gaaah! Har gett henne spray och försökt suga näsan, torkar och torkar men det tar aldrig slut. Världens snorchock här ikväll... hur mycket snor ryms det egentligen i en sån liten bebis?! Iaf har hon ingen feber så jag tror detta beror på tänderna! Sista lilla piggen (av 4) sticker ut nu där uppe! Stackars lilla hjärtat att hon har det så fruktansvärt jobbigt. Just nu ligger hon här brevid mig och är nöjd med att suga - andas - suga - andas på nappen och dra mig i håret. Även om jag blir skallig på kuppen så är det värt det! Ungefär så roligt tycker jag att vi har! Ibland är det skönt att veta att småbarnsåren går över fort... så nu har jag pumpat i henne lite alvedon och sett till att hon druckit massa vatten, hoppas därför att vi får sova längre än bara nån timme mellan snorattackerna!

Likes

Comments

Ligger i soffan och glor på telefonen - läser diverse bloggar, facebookleker "jag har aldrig" och väntar på tvätten... så reagerar jag på skumma omänskliga ljud från tv:n... min 16-åring ligger o kollar på youtube-klipp från nån som streamar sitt spel... asså dom kan ju inte vara friska någon av dom?! Jag har reagerat många gånger på hur grabben sitter o låter och gapar i micen framför datorn, funderar då ofta på vart det gick fel... trodde han var "one of a kind" men det känns tryggt att resten av datagenerationen är preciiiiiis likadana!

Nu ska jag hänga tvätten och sen säga god natt!

Likes

Comments

Varning för jääääääääääättelångt inlägg. Jag absolut älskar att läsa om och försöka förstå olika personligheter och "typer" så jag ramlar då och då över såna här tester och har gjort min beskärda del, både seriösa och oseriösa. Jag hamnar alltid oavsett i kategorin typ 2% av befolkningen och just ENTP som betyder - extroversion, intuition, thinking, perception.

Här hittar ni testet jag gjort nu ----> TEST

Eftersom de olika delarna i beskrivningen av ENTP-personen är väldigt långa så kommer jag köra på ett inläggsmarathon och publicera ett kapitel per vecka. Varje lördag kl 19 några veckor framåt blir det publicerat. Endast det här inlägget som är en liten sammanfattning om ENTP är på svenska, resterande kommer att publiceras på engelska.

“Följ i den outforskade och självständiga tänkarens fotspår. Uttryck dina idéer för att skapa debatt. Säg vad du tycker och oroa dig inte mer över att bli stämplad som “tokig” än stigman att vara anpassad. Och när det gäller frågor du tycker är viktiga, stå för din sak och se till att folk lyssnar.”
Thomas J. Watson

ENTP personligheten är den ultimata djävulens advokat, de älskar att strimla sönder argument och övertygelser, för alla att se. Till skillnad från deras mer beslutsamma Planerande (J) motsvarigheter, gör ENTPare inte detta för att försöka uppnå ett syfte eller ett strategiskt mål, de gör det för nöjets skull. Ingen gillar mentala debatter mer än en ENTPare, då det ger dem en möjlighet att slipa sin slagfärdighet, bredda kunskapsbasen och öka förmågan att sammanfoga olikartade idéer för att överbevisa sig själva.

En märklig juxtaposition uppstår med ENTPare eftersom de är kompromisslöst ärliga samtidigt som de outtröttligt kan agrumentera för något de inte tror på, de drar på sig en annans skor för att kunna debattera från ett annat perspektiv.
Att spela djävulens advokat hjälper de med ENTP personlighetstypen att inte bara utveckla en bättre känsla för andras resonemang, men även en bättre förståelse av motstående idéer – eftersom ENTParen är den som argumenterar.

Taktiken bör inte blandas ihop med den ömsesidiga förståelsen Diplomater (NF) söker – ENTPare, precis som alla andra Analytiska (NT) personlighetstyperna, är på konstant jakt efter ny kunskap, och finns det ett bättre sätt att lära sig något nytt än att attackera och försvara idén från varje möjlig synvinkel?

HÄR FINNS INGA REGLER – VI FÖRSÖKER ÅSTADKOMMA NÅGOT!

ENTPare gillar ett underläge, de uppskattar den mentala övningen av att ifrågasätta rådande tankesätt och göra dem oersättliga genom att omarbeta existerande system eller möblera om och driva dem i nya riktningar. De är däremot värdelösa på att hantera den dagliga mekaniken som krävs för att verkställa deras förslag. ENTP personligheter älskar att brainstorma och tänka stort, men de gör allt de kan för att undvika att behöva göra grovjobbet. ENTPare upptar endast tre procent av befolkningen, vilket är helt perfekt då det tillåter dem att skapa orginella idéer för att sedan ta ett steg tillbaka och låta mer kräsna och nogranna personligheter hantera genomförandet och underhållet.

En ENTPares förmåga att debattera kan vara irriterande – den uppskattas ofta när den behövs men kan vara oerhört skadlig när den används för att trampa andra på tårna, t.ex. genom att öppet ifrågasätta chefen under ett möte eller tivla på allt ens respektive säger. Förmågan blir ännu mer komplicerad på grund av ENTPares obevekliga ärlighet, eftersom denna personlighetstypen inte tvekar att säga precis vad de tycker och inte bryr sig särkilt mycket om att verka känsliga eller medkännande. Likasinnade typer kommer väl överrens med personer som har ENTP personligheten, men mer känsliga typer och samhället i allmänhet är ofta ogillande till deras agerande och föredrar känslor, bekvämlighet och till och med vita lögner över otrevliga sanningar och hård rationalitet.

Detta frustrerar ENTPare, och de känner att lite underhållning kan bränna många broar när de, genom att ifrågasätta deras tro och känslor, oavsikligt plogar sig igenom andras tålamod. ENTPare behandlar andra som de själva vill bli behandlade, de vill inte bli daltade med och ogillar när folk går som katten kring het gröt, framför allt när de ber om en tjänst. ENTP personligheter respekteras för sin klarsynthet, självsäkerhet, kunskap och sinne för humor, men kämpar ofta med att försöka använda sina egenskaper för att skapa djupare och långsiktiga vänskaper och romantiska förhållanden.

MÖJLIGHETER MISSAS FÖR ATT DET SER UT SOM HÅRT ARBETE

Det kan vara svårt för en ENTPare att tygla sina naturliga talanger – deras intellektuella självständighet och klarsynthet är oerhört värdefull när de är de som bestämmer, eller när någon som bestämmer lyssnar på dem, men att komma till den punkten kräver ett fullföljande som ENTPare har svårt med.

När de väl har tagits sig till en sådan position, är det viktigt att de kommer ihåg att de alltid måste lita på att andra drar sitt strå till stacken – har de spenderat för mycket tid med att “vinna” argument istället för att bygga konsensus, kommer många ENTPare hitta sig själva i en position där de inte har det stöd som krävs. Personer med denna personligheten är väldigt duktiga på att spela djävulens advokat, men deras mest komplexa och intellektuellt givande utmaning är att förstå sig på ett mer sentimentalt perspektiv och att överväga omtanke och kompromisser samman med logik och utveckling.

​OBS - all text och bilderna är tagna från www.16personalities.com

Likes

Comments

Nu har Ellies "bur" kommit! (*TW)

Har ju letat efter en lekhage så himla länge utan att hitta nån jag gillat (priset på) men för en tid sen så ringde Anna och Karin o sa att det fanns en billig, så jag klippte den direkt givetvis!

Jag vet att det här är en fråga som är hetsigt omdiskuterad i diverse mammagrupper på facebook. *PK-mammorna vs "Old fashion"- & *PI-mammorna etc etc.
Jag själv tycker om tanken med lekhage, dels ur en säkerhetssynpunkt men även för att den ger en annan möjlighet för (eller hjälper på ett annat sätt) barnet att lära sig dra sig upp och stå med stöd osv. Sen givetvis är det lättare att hålla resten av lägenheten fri(-are) från leksaker. Jag tycker alltså INTE att det är jämförbart med att stänga in eller som många lekhagemotståndare kallar det "bura in" barnet! Och jag menar givetvis INTE att föräldrar som väljer bort lekhage är dåliga föräldrar som inte tänker på sitt barns säkerhet osv osv...

Nu känns det som att jag har alla Ellie grejer lite mer ihopsamlat på ett ställe!

*TW = trigger warning
*PK = politiskt korrekt
*PI = politiskt inkorrekt

OCH OCH OCH !!! När Anna kom hade hon även med sig en superfin 5-armad kandelaber till mig!! I Love it!! Har velat ha hur länge som helst men tycker dom är så sjukt dyra! Måste bara komma på nån bra plats att ställa den på så den syns och gör sig rättvisa liksom!!

Ellie ligger och sover för natten sen 1,5 timme lite drygt. Jag ska försöka passa på att se om jag kan få henne att sova EN längre period på dagen istället för två. Nu sover hon 1,5-2 timmar på förmiddagen och likadant på eftermiddagen men det kan ofta bli liksom lite tokigt om vi inte är hemma eller om vi sover lite längre på morgonen osv. Skulle vara skönt om hon sov kanske 3 sammanhängande timmar en gång om dagen istället, jag inbillar mig att det är lite lättare att anpassa sig till.

Likes

Comments

Haft uppehåll med Concertan nu i en vecka. Proverna verkar ha sett bra ut enligt sjuksköterskan, när hon ringde idag, vilket innebär att jag nu ska köra på igen så får vi se vad som hänt på måndag. Har läkarbesök kl 9. Ska ta 54mg concerta lörd, sönd och månd så ska vi se hur blodtrycket ser ut. Är ju lika trött med som utan så tror inte detta beror på just medicinen. Ingen aning vad som gör mig såååå trött!! Sköldkörteln verkar vara okej också så jag blir lite konfundersam...

Min lilla plutt käkade lite leverpastej igår och kollade på Dora! Hon börjar bli så himla stor nu! Hon ställde sig upp på öppnis idag flera gånger mot kanten på lekpölen. Höll på att trilla över ett par gånger också så hon blev rädd. Men det gick över snabbt.

Likes

Comments

Vi gick till öppnis i morse kl 9 och mådde gott! Ellie har full koll på vart vi ska direkt när vi kliver in genom dörren och parkerar vagnen. Hon älskar det. Speciellt som vi oftast är själva där när vi kommer kl 9, resten brukar trilla in runt 9.30-10 ungefär. Hon är helt överlycklig varje sångstund och hänger verkligen med i rörelserna mer och mer för varje gång känns det som nu! "Imse vimse spindel" har hon full koll på, även "klappa vinka" och "hästen plopp" det är några av favoriterna! I morse var hon pigg och på kanonhumör!

Tänk att man kan bli så glad för lite frukost! Ägg och leverpastej stod på menyn idag, gott!

Likes

Comments