View tracker
Postad i: Bakning

Till 4 personer behöver du;

4 dl grekisk yoghurt
3 msk lemon curd
! dl grovhackade cashewnötter
0,5 dl grovhackad mandel
2 msk socker
0,5 msk smör
1 st granatäpple
1 st citron

Gör så här

  1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna och låt det bli karamelliserat. Lägg sedan på ett bakplåtspapper för att svalna.
  2. Blanda lemon curd och grekisk yoghurt i en skål. Fördela sedan i fyra skålar/glas att servera i.
  3. Halvera granatäpplet och tag ur kärnorna, strö över nötterna på citronkrämen, på med kärnorna och riv lite citronskal över. Klart!



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Matlagning

​Potatispuré, laxfilé i ugn med färdig sås från ABBA som går att köpa i alla matbutiker, ärtor, paprika och knäckebröd med god ost på. Går supersnabbt att tillaga och är jättegott. 

Likes

Comments

View tracker
Postad i: Matlagning

Du behöver

  • 400 g valfri pasta
  • 400 g kronärtskockor i olja
  • 0,5 purjolök (det vita)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk god olivolja
  • 1 msk smör
  • 70 g spenat
  • salt och peppar
  • citron
  • parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan 2 min kortare än vad det står på paketet, häll av den men spara en mugg av pastavattnet.
  2. Medan pastan kokar: Dela kronärtskockan i mindre bitar. Dela purjolöken på längden och skiva den sedan. Skölj den i ett durkslag. Pressa ned vitlöken eller skär den i små tunna skivor.
  3. Ta en stor stekpanna och tillsätt olivolja och smör. Tillsätt kronärtskocka, purjolök och vitlök och stek på medelvärme i 3 minuter. Salta och peppra.
  4. Höj värmen och tillsätt grädden. Låt grädden koka ihop med grönsakerna och tillsätt sedan pastan i såsen, rör runt och tillsätt lite av pastavattnet. Låt pastan koka med såsen i två minuter för maximal smak.
  5. Lägg pastan i en stor skål och häll på spenaten samt persiljan. Salta lite mer och rör runt tills spenaten har mjuknat och blandats med allt.
  6. Servera med riven parmesan och lite citronsaft över.

Likes

Comments

Postad i: Bakning

Du behöver

  • 1 ägg
  • En burk Nutella
  • Mjöl (gick på känsla, smeten ska vara geggig men lätt att forma i handen)

Gör så här

  1. Vispa ihop Nutella, ägg och mjöl.
  2. Klicka ut en boll på bakplåtspapper.
  3. Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 8-10 min.

Tips är att ha i mycket mjöl! Mina blev lite sladdriga men det var första gången så det gör inget! 

    Likes

    Comments

    Postad i: Bakning

    Kakbotten

    • 15 st digestivekex (vi blandade digestive med chocolate chip cookies)
    • 75 gram smör

    Fyllning

    • 4 st gelatinblad
    • 2 st ägg
    • 400 g Philadelphiaost
    • 2 dl crème fraiche
    • 1,5 dl socker
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 st citron (rivet skal samt saft)

    Glasyr

    • 1 st gelatinblad
    • 1 msk socker
    • 4 msk vatten
    • 4 st passionsfrukter

    Gör så här

    1. Botten
      Krossa kexen fint.
    2. Smält smöret.
    3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.
    4. Ställ i kylen.
    5. Fyllning
      Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten cirka 5 minuter.
    6. Dela äggen i gulor och vitor.
    7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
    8. Vispa äggulorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
    9. Värm citronsaften i en kastrull och tag sedan av den från värmen.
    10. Krama ur gelatinbladen och låt de sedan smälta i citronsaften.
    11. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ned i citronsmeten under omrörning.
    12. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen i minst en timme.
    13. Glasyr
      Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.
    14. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
    15. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. (Rör ned hallon eller annan frukt/bär i sockerlösningen om ni vill ha annan smak. Vi gjorde både hallon och passionsfrukt.)
    16. Låt svalna.
    17. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
    18. Låt stelna i kyl minst tre timmar.

    Likes

    Comments

    Postad i: Matlagning, Bakning

    En enkel men fin dukning på långbord.

    Fräsch sallad med paprika, gurka, sockerärtor, majs, tomater och fetaost.

    Sallad, klassisk lasagne och egengjorda vitlöksbröd. (Smör, persilja och vitlök blandat)

    ​Till efterrätt bjöd vi på två olika sorters cheesecake varav en hade hallontäcke med mynta och den andra hade ett täcke av passionsfrukt. Recept på dessa kommer snart! 

    Likes

    Comments

    Postad i: Bakning

    Vi gjorde en nyttigare variant av ischoklad och använde oss av smör istället för kokosfett och sedan använde vi choklad med lime i för lite roligare smak! ​

    Ingredienser 

    75 gram smör
    200 gram mörk choklad
    1 ägg 

    Gör så här

    Smält chokladen över vattenbad
    Häll i bitar av smöret i chokladen
    Knäck ägget, vispa och häll ned i smälta chokladen
    Fyll metallformarna och låt stelna i kyl några timmar. 

    Likes

    Comments

    Postad i: Information

    Hej!

    Vi som driver denna blogg heter Maja och Ellen. Vi två är kusiner som står otroligt nära varandra och är mer som syskon då vi i princip ses och bor tillsammans hela tiden. Maja är 13 år, älskar cheerleading och Ellen är 17 år och pluggar. Vi bor i Stockholm tillsammans med våra familjer som står varandra otroligt nära. Maja har en storasyster som heter Tilma och jag, Ellen, har en lillebror som heter Erik. Vi fyra är som syskon och har gjort allt tillsammans! Vi tänkte göra en video till er där vi tänkte berätta mer om oss lite senare!

    Anledningen till att vi startade denna blogg är för att vi har ett stort intresse för mat, bakning men även saker som får andra att inspireras som till exempel  videos, bloggar eller bilder. Av den anledningen valde vi helt enkelt att starta en blogg där vi kommer dela med oss av det vi gör.

    Hoppas ni tycker om oss och vår blogg, kram!

    Likes

    Comments