Ibland hamnar man ur balans. Något oförutsett sker och stör ens sköna vardag och det kan va svårt att hitta ett lugn i röran. Början av den här veckan kändes så för mig, det blev lite kaos där ett tag och jag kände mig ganska frustrerad och irriterad. Som tur är redde vi ut det ganska snabbt och om man ska se något positivt i det så kom jag, Ebba, Petter och Axel varandra lite närmre, partners in (not committed) crime typ.

Det jag har kommit på i såna här lägen är att fysisk aktivitet hjälper mig jättemycket att koppla bort stress och störande tankar. Det ska helst vara riktigt köttigt och svettigt, då hinner man liksom inte tänka på annat. Tro nu inte att detta är ett försök att vara någon jävla hälsoguru, jag struntar fullständigt i vad andra människor gör med sina kroppar. Detta handlar bara om att jag just nu tycker att träning kan vara ett najs sätt för mig att lindra stress. Tidigare när jag hade häst kunde jag använda ridningen och stallhänget som stress release för att det också krävde ett fokus på annat håll. Och när fokus inte krävdes kunde jag och Kajsa ventilera tankar och känslor med varandra. Jag kan verkligen sakna den tiden ibland.

Enligt mig är dans utan tvekan den roligaste träningsformen, men även annan träning som jag vet kommer att hjälpa mig i dansen kan kännas kul, t.ex. fyspasset vi har i skolan. Vi brukar göra cirkelträning där vi kör sex stationer med olika muskelgrupper och 1-2 minuter på varje station, och så kör vi två varv av det. Att sitta två minuter i 90 grader mot väggen gör fett ont, men det är väldigt tillfredsställande att se sina gradvis växande lårmuskler genom balettrikåerna efteråt. I träningen som inte är dans hittar jag ändå motivationen från dansen.

Nu byter jag spår lite men jag måste bara säga att jag är så sjukt tacksam över att jag får hålla på med det jag älskar varje dag. Även om det kommer lite gupp i vägen ibland är livet väldigt najs.


​xoxo Wilda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag sitter återigen på SJ regionaltåg, men är nu på väg hem till Göteborg. Och jag känner mig inte lika taggad som förra gången jag åkte SJ regionaltåg (alltså i fredags), för nu är jag på väg bort från Hedda och Sissel. Och det känns inte så kul. För jag vill ha dem nära mig alltid. För de är bäst. Punkt.

Vi har haft en sjukt chill och mysig helg, knappt gjort något speciellt och det är så skönt att ha vänner som man bara kan "va" med. Inget särskilt måste hända, vi kan bara hänga och prata om små eller stora saker. Vi förstår varandra så bra och de är verkligen en trygg punkt i mitt liv. Jag önskar att vi hade bott närmre varandra och hade kunnat umgås mycket oftare, men även nu när vi inte gör det så vet jag att de alltid finns där ändå vilket jag är väldigt tacksam för.

Älskar er till månen och tillbaka, tack för att ni finns <33


xoxo Wilda

Just chillin' på Dellan

Såhär ska en söndag vara

Och sendan söndagsmiddag på Pinchos med Sissel, Hedda och Julia

Likes

Comments

Jaha, då har ännu en skolvecka på Wendelsberg passerat och det känns som att tiden bara flyger iväg! Jag har snart gått här i två månader, helt sjukt. Men den här veckan har varit lite extra kul för vi började på ett ensemblenummer vi ska visa upp för skolan om ett par veckor. Det är öppningslåten från Sweeney Todd, som är en av mina absoluta favoritmusikaler. Den har helt galna stämmor på vissa ställen och jag är imponerad av att vi tog oss igenom hela på bara några få lektioner. Vi har även stageat lite mer än halva låten så det känns som att det här kommer kunna bli hur bra som helst. Vi har spontanövat stämmor mellan lektionerna hela veckan, alla andra måste tro att vi är knäppa som går runt och gastar Sweeney, Sweeney, SWEENEY, SWEEEEEEENEEEEEY!! Oh well, de får ju förklaringen sen när vi visar upp det haha.

Just nu sitter jag på SJ regionaltåg mot Växjö, jag ska nämligen hälsa på Hedda på Sigge (folkis), och Sissel ska också dit så detta kommer bli en amazing helg! Saknar dem som fan, det ska verkligen bli kul att träffa dem och prata om allt som händer i våra liv. Det kommer inte va många tysta sekunder ehehe...

xoxo Wilda

Likes

Comments

Precis som rubriken avslöjar så har jag nu fått ett eget rum här på internatet! Det känns skönt, men också lite tråkigt för jag har trivts väldigt bra med att bo med Ebba. Jag trodde det skulle dröja ett tag innan jag skulle kunna få eget rum så därför blev jag väldigt paff när Ela kom och sa att det fanns ett rum till mig, och det första jag tänkte var att det skulle bli tråkigt att inte bo med Ebba så jag blev knappt glad över rummet från början vilket förvånade mig själv mer än någon annan. Sedan visade det sig att Ebba hade tänkt precis lika dant! Så fint ändå att vi funkar så bra ihop att vår spontana reaktion var att vi inte ville flytta ifrån varandra. Men ganska snart kom vi fram till att det skulle va väldigt skönt att bo ensamma och slippa ta hänsyn till någon annan än sig själv, och att vi kommer ses tillräckligt mycket ändå haha. Och om hon lutar sig ut från sitt fönster kan hon se in i mitt rum så då kan vi vinka godnatt till varandra varje kväll!

Jag har inte hunnit gosa till det än men annars gillar jag rummet, kanske lite onödigt många sängar, men jag använder dem som förvaring till vardags och så kan ju mina kompisar komma och sova över när de vill! Hela familjen kunde egentligen sovit här nu i helgen när de kommer och hälsar på, men vi ska bo på hotell i Göteborg och det ska bli supermysigt! Man hade dock kunnat önskat lite bättre väder nu när de kommer hit, just nu hällregnar det och blåser halvt storm, hoppas det klarnar upp lite till imorgon...


xoxo Wilda

Likes

Comments

Den här helgen har varit underbar för jag har fått hänga med mina underbara slampor igen! Eller ja, tyvärr inte alla av dem men vi var sju av tolv så ändå en rätt stor del. Btw om ni undrar varför vi kallar oss för slamporna så är det en lång historia från Eslövstiden som jag inte orkar dra nu, men vi är the ones and onlys slamporna i alla fall. Igår var vi på Liseberg hela dagen och idag käkade vi sushi och hände på stan ett tag och det kändes SÅ BRA att vara tillsammans. Så jävla mycket kärlek på er, och på er som inte kunde vara med!! Här kommer ett gäng bilder från helgen!

"Jag kommer dö! Jag kommer dö!"

Mandis är alltid redo för kameran!

Ska vi va snygga eller fula? Ingen vet.

Finisar

​Hejdå för nu, älskar er gränslöst <3 <3 <3


​xoxo Wilda

Likes

Comments

Alltså okej, vad hände precis?? mitt liv blev plötsligt en gnutta jättemycket coolare. Jag, Ebba, Nellie, Alma och Jesper sitter och chillar på första våningen i slottet och så kommer det fram en kvinna till oss som frågar hur ofta bussarna går. Och den kvinnan råkar vara Marika Lagercrantz!! Och hon visade sig vara typ den skönaste människan nånsin!

Hon fortsatte med att fråga om vi gick teaterlinjen och sedan satte hon sig ner och pratade en stund(!!) Hon är tydligen på Wendelsberg för en föreläsning under helgen, och så sa hon att hon kanske kunde hålla en session för oss på teaterlinjen imorgon om hon inte var för trött efter föreläsningen, men hon sa att hon inte kunde lova något. Men så jävla coolt att hon erbjöd det bara sådär! Dock kommer jag inte kunna va med om det blir av för jag ska ha reunion med slamporna... Men det ska såklart bli skitkul! Jag är faktiskt på väg till Siri just nu för att tjuvstarta reunion med henne och Alina ikväll.

Känner mig lite high on life just nu, är fortfarande kvar i känslan av "Vad hände precis?!?!". Ah nämen då kan jag väl säga att jag har en kontakt i branschen nu då ehehe.. Nja.. Men det var fett i alla fall, peace out.

xoxo Wilda

Likes

Comments

Sång kan innehålla så förbannat mycket känslor. Jag vill åt dem, vill beröra och bli berörd, det är därför jag sjunger. Och mina klasskompisar är sjukt duktiga på att beröra, det märkte jag igår när Ebba, Jasmine och Emma hade sina framföranden på scenisk sång. De fick sjunga sina låtar några gånger och Maria gav dem olika förutsättningar att jobba med. Ebba sjöng Dancing on my own och hon fick mig verkligen att tro att hon haft ett förhållande som kraschat, och det var inte långt ifrån att jag började gråta men jag kunde hålla igen. Gråten kom sedan störtande när Emma sjöng Ulrik Munthers Jag vet inte hur man gör, och fick förutsättningen att hon och en kompis (som spelades av Emma P) hade hamnat djupt i knarkträsket och nu låg kompisen och balanserade mellan liv och död. Jag var inte riktigt beredd på min egen reaktion, jag hur det riktigt stack i hjärtat direkt när de började och Emma P låg och skakade och Emma G kom in och såg sin vän vara på väg att tyna bort. Det kändes så äkta, det slog så hårt.

Jag tror att jag är rädd för döden. Inte att jag själv ska dö, men att andra som står mig nära ska det. Inte så att jag går runt och tänker på det speciellt ofta, men i såna här situationer där jag triggas att tänka på hur det skulle vara om det var min bästa vän som låg där och var på väg bort, då känner jag det. Jag har svårt för avslut och avsked, jag grät till och med på skolavslutningen i nian och då hade jag inte ens stått nära hälften av personerna i min klass. Men det verkar som att sådana tydliga avslut som skolavslutningar (särskilt då om jag vet att det är sista avslutningen med den klassen) trycker på någon knapp hos mig. Och om vi ska återgå till döden så är begravningar givetvis ännu jobbigare, men jag tror att jag hade kunnat gå på en begravning för en för mig helt okänd människa och gråta ändå bara för själva grejen.

Men oj vad mörkt det blev helt plötsligt! Men om jag ska återgå lite till sången så tänker jag att jag ska försöka lära mig att utnyttja mina egna "knappar" så att jag kan trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle och få ut maximalt med känsla. Det är väl typ det som är method acting, fast det ska jag låta va osagt, har inte superkoll på det där. Människan är ett häftigt djur ibland alltså, att vi kan använda lite toner och lite ord och bilda någonting som bara skakar om en så brutalt och underbart.

Veckans låt: Jag vet inte hur man gör - Ulrik Munther


xoxo Wilda

Likes

Comments

I fredags var det fest för teaterlinjen med tema rymden, och många från min klass valde att klä ut sig till sina stjärntecken, men vi hade också ett och annat stjärnfall och lite mörk materia. Jag hade inte mobilen på mig på hela festen så dessa är de enda bilderna jag tog från kvällen, ni får hålla till godo med dem ^^

xoxo Wilda

Likes

Comments

Jag har gått i skolan i en månad nu och under den tiden har nästan alla i klassen haft någon typ av sjukdom i olika långa perioder, och hittills hade jag klarat mig helt frisk. Jag blev inte ens sjuk när Ebba låg och hostade i en hel vecka, kände mig nästan lite stolt över det. Men nu var det tydligen min tur, och det kom som en jäkla käftsmäll! I måndags eftermiddag började jag känna mig smått hängig och halsen började kännas lite raspig, så jag gick till affären och köpte ingefära och honung för att kunna kurera mig lite. Senare under middagen kände jag hur febern började komma, gick och lade mig i sängen och sedan dess har jag spenderat nästan all tid i sängen. Så sjukt att det gick ett par timmar från att jag började känna mig lite hängig till att jag knappt orkade gå upp och hämta ett glas vatten.

Just vid såna här sjukdomstillfällen kan jag säga att jag inte jättemycket uppskattar att jag bor på internat. Även om de jag träffar på i korridoren är superfina och frågar hur jag mår så vill jag egentligen helst inte träffa någon alls. Jag vill kunna gå omkring och vara febersvettig, äcklig och känna mig piss utan att någon annan tar del av det. Det känns inte så kul att gå till köket heller, även om jag vet att jag tvättat händerna och inte nyser på någon annans saker så vet jag också att jag själv inte hade varit överförtjust över att ha en annan sjuk människa i mitt kök. Jag tycker lite synd om Ebba också, jag hoppas verkligen att hon inte blir smittad av vad det nu är jag har.

Efter lite googling nu på förmiddagen verkar det som att det är halsfluss jag dragit på mig, yay!! Hoppas jag slipper gå till en läkare, pallar inte det. Men efter vad jag läste så verkar det som att en inte behöver söka vård om febern går ner efter två dagar, och det känns som att jag nästan inte har någon feber kvar nu efter 1,5 dag så jag håller tummarna. Har dock jävligt ont i halsen fortfarande så vi får väl se hur jag gör...

Fan, jag hatar verkligen att vara sjuk! Det är så jävla tråkigt! Och nu har jag missat två dagar i skolan, två dagar så bara är borta, som jag aldrig kan få tillbaka. Jag hoppas jag är så pass frisk imorgon att jag i alla fall orkar sitta med och titta på lektionerna, det kan också vara väldigt givande. Och på fredag MÅSTE jag vara frisk, för då är det fest för hela teaterlinjen (sjukt viktigt ehehe). Nä men jag vill verkligen inte missa det, jag har till och med planerat vad jag ska ha på mig och hur jag ska sminka mig. Det är nämligen rymdtema, och de flesta i min klass tänker klä ut sig till sina stjärntecken. Jag är ju fisk, och jag vill testa en ny grej jag sett (det är säkert inte alls nytt men jag såg det för första gången nyligen) där man tar en nätstrumpa över huvudet och sminkar ovanpå den. När man sedan tar av den så blir det rutor som ser ut som fjäll, fett coolt! Men jag får väl se hur jag mår då, håller tummarna för att jag blir frisk i alla fall. Nu ska jag gå och duscha, bara det lär göra att jag känner mig grymt mycket bättre!

​xoxo Wilda


Likes

Comments

Igår gick det årliga Wendelsbergsloppet av stapeln och jag vann!! Lol, nej, skoja bara. Jag var inte ens i närheten av att vinna, jag gick hela sträckan pga en lite smärtande ljumske som jag försöker att ta hand om. Vinnare var John i tal2 och Hanna i samhälle, de var sjukt snabba, jag hade aldrig orkat med i deras tempo även med en helfrisk ljumske haha. Men även om jag bara gick så svettades jag något kopiöst. Det har nämligen varit värsta värmeböljan de senaste dagarna och luften är så fuktig man kan sitta stilla på en stol och ändå svettas. Vill egentligen inte klaga på värme, men det har faktiskt inte varit så mysigt... Speciellt inte eftersom det känns som att hela mitt rum är fuktigt också, handdukar och träningskläder vill inte bli torra vilket ju känns lite halvfräscht.

Men men, tillbaka till gårdagen! Det är tradition att klä ut sig på wendelsloppet men min klass han inte riktigt planera så mycket så vårt tema blev Miranda Sings + unibrow, vilket ungefär innebar rött läppstift långt utanför läpparna, mjukisbyxor upp till armhålorna och ett vackert ifyllt unibrow.

Efter att ha visat sig för hela skolan i denna vackra utstyrsel var det ganska skönt att svida om till festkläder, för på kvällen var det kalas för hela skolan. Jag hade en svart och vit långklänning och mina ashöga, röda klackskor som jag köpte på Malmö Operas utförsäljning så jag kände mig väldigt fancy. Jag och Ebba pumpade partymusik på vårt rum medan vi gjorde oss i ordning, vi är bäst på förfest!

Jag tog mig försiktigt ner för de tre trapporna till slottets första våning i mina orimligt höga klackar. Där bjöds det på middag, musikquiz med väldigt varierad svårighetsgrad på frågorna, efterrätt och disco! Den fuktiga värmen stannade kvar hela kvällen så alla svettades som jag vet inte vad, och det blev knappast bättre av att vi dansade som galningar. Men kul hade vi i alla fall! Synd bara att discot avslutades redan vid halv tio. Antar att våra lärare som höll i hela altet var ganska sugna på att gå hem då i och för sig, men jag hade gärna hållit på lite längre. Man var ändå så uppe i varv så man var inte sugen på att gå och lägga sig redan då när det slutade. Men vi blev ett litet gäng som hängde vidare i mellis och spelade Cards Against Humanity, myspys!

Imorgon ska hela klassen hem till Lovisa. Det ska bli najs att hänga med bara klassen en stund och att även externaterna kommer vara med, för här på internatet blir det häng med så många olika människor vilket ju är kul men det känns gött att få en chans att tajta ihop klassen lite för sig själv också. Vi jobbar ju ihop i skolan hela tiden men det är ju ändå inte samma sak som att umgås och lära känna varandra på fritiden. Så det får vi chans till imorgon. Och så ska vi äta mycket chips. Och popcorn. Och dricka läsk. Ja. Gott. Godnatt!

​xoxo Wilda

Likes

Comments