View tracker

Igår jobbade jag som professionell pokemontränare, den du! Inte alla som har gjort det! Nämen såhär var det. Jag, Jasmine, Najomi och Lovisa jobbade som skådespelare på eventet Allt ljus på Marstrand, och min roll var att vara pokemontränare och leda pokemonjakter för barnen. Och nu tänker ni "Vilket bra jobb för dig, du som älskar barn!" och då säger jag "Jag vet!!" Men de här barnen tyckte att jag var ganska cool så då tyckte jag att de också var ganska coola. Så jag hade en väldigt trevlig dag, och det skadade ju inte att själva spelplatsen var en nästintill magisk ö som var hur vacker som helst. Plus att jag fick typ 50 000 xp på Pokemon Go för att jag spelade det några timmar.

Hela äventyret började dock inte så bra, för p.g.a. lite brist i informationen så trodde vi att evenemanget var i fredags, så vi gjorde oss redo och åkte ut till Marstrand, vilket tar ungefär 1,5 timme från Mölnlycke. Vi kommer fram till hotellet där vi ska möta arrangören och ser en affisch med texten Allt ljus på Marstrand, lördag 26/11, och vi bara Ooh nooo... Och så var det, vi var där en dag för tidigt, shit happens haha. Vi fick i alla fall tag på arrangören och träffade honom, fick en genomgång på hur programmet skulle se ut och sen begav vi oss hemåt igen. Det som kändes tråkigast med att det blivit fel var egentligen att vi missade skolan i onödan, det kändes väldigt surt faktiskt. Men som sagt, shit happens, det blir fel ibland. Jasmine fick jättedåligt samvete för det men det var verkligen inte hennes fel, det hade blivit en miss i dialogen.

Från början var det tänkt att Lovisa skulle vara pokemontränaren och jag skulle spela ett fattigt, tjuvaktigt barn som poliserna Blomdahl och Larsson (Najomi och Jasmine) skulle jaga. Men eftersom jobbet nu var på lördagen och inte fredagen så körde det ihop sig lite med Lovisas jobb. Hon lyckades byta till ett senare pass men var ändå tvungen att åka lite tidigare än det slutade, så hon och jag bytte roller då pokemontränaren var tvungen att vara kvar ändå tills slutet och prisutdelningen.

Det var kul att se när barnen lärde känna Lovisas karaktär, hon och poliserna var tänkta att vara från sekelskiftet ungefär så hon låtsades inte veta vad moderna saker var för något (typ mobiltelefon och Pokemon Go som alla barnen hade) och de förklarade väldigt pedagogiskt för henne hur allt fungerade. De började också skydda och gömma henne för poliserna när de kom, och det blev nästan lika viktigt som pokemontävlingen.

När vår arbetsdag var slut gick vi på en konsert där några kompisar till Jasmine spelade mysig julmusik, sedan bar det av hemåt och dagen avslutades med pizzaätande. Kul och annorlunda helg, hoppas de vill ha oss på fler event!


xoxo Wilda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilken kväll! 20-talsfest på skolan i all dess glans och glamour, ypperligt sällskap och dans till jazzigt liveband, kan det bli mycket bättre än så? Ja faktiskt, för när festen på skolan tog slut bjöd Emma in till mys på sitt rum, vilket lite senare övergick till galen dans i gympasalen. Vi improviserade fram många fantastiska musikalnummer där, det känns lovande inför revyn i tvåan haha! För mig, Ebba och Ida avslutades kvällen alldeles nyss med att kränga makaroner, mackor och äggröra till nattamaud (mm fundera på vad det är för ord, alla icke-skåningar!). Nu ska jag bara tvätta av sminket, sen är det bums i säng! Natti natti!


​xoxo Wilda

Likes

Comments

View tracker

Nu är det inte många timmar kvar tills det amerikanska presidentvalet avgörs, och jag känner mig ganska orolig alltså. Tänk så vinner Trump? FY FAN VAD SJUKT!! Vad kommer ens hända med världen då liksom? Tänk att ha honom på en av de mäktigaste positionerna som finns, det går ju knappt att föreställa sig. Det är ett skämt! Eller, rättare sagt, en kunde önska att det var ett skämt. Men det läskiga är ju egentligen inte att det finns en idiot som vill skrika ut sina skeva åsikter och tycker att han själv är bäst i världen, utan att det finns så otroligt många som vill ha idioten som PRESIDENT!?

Hela det politiska klimatet är så konstigt och infekterat och jag får uppfattningen av att det är väldigt selektivt vad folk väljer att fokusera på. Jag tänker på att Clinton har haft några typ "småskandaler" som jag helt ärligt har väldigt dålig koll på (men FBI bestämde väl sig för att inte väcka åtal i alla fall) men det har snackats mycket om de här e-mailen i alla fall. Men det känns som att de som röstar på Trump bara skiter i allt negativt som kommer fram om honom. Sexuella trakasserier, rasism osv. Jag förstår dem inte. Jag. kan. inte. fatta.

För övrigt så tycker jag det är på tiden att USA får en kvinnlig present. "Men kandidaterna ska ju bedömas på sin politik och kunskap, inte kön!" Ja ja, bla bla bla säger jag då, för de som tror att höga politiska poster och chefspositioner osv. är mansdominerade för att män är bättre på såna jobb än kvinnor kan slänga sig i väggen. Ställde ni tillbaka klockan till stenåldern förra lördagen eller? Och vi kan titta på Sverige lite snabbt också, som aldrig haft en kvinnlig stadsminister. Kan det vara så att det inte under alla dessa år funnits en enda kvinna som hade klarat av jobbet som stadsminister? Bitch please. Skulle inte tro det va.

Jag har hört talas om att valresultatet ska komma vid 4-tiden i natt och jag är sugen på att gå upp och valvaka lite då, men vi får se vad kroppen säger när alarmet ringer. Om jag skulle vara för trött för att gå upp lär det ändå inte vara speciellt svårt att få nyheter om resultatet när jag går upp senare imorgon bitti, men det hade känts bättre att få det från en nyhetskanal än att se Facebook bombaderat med inlägg.

Oavsett blir morgondagen en spännande dag, vi ses.


​xoxo Wilda

Likes

Comments

Då var årets höstlov till ända och det med besked, det verkar ju som att vintern redan är här. Jag känner mig aningen oförberedd på den här kylan trots att den kommer varje år... Men på riktigt, snö i början av november är väl lite att ta i, eller? Oh well, det är som det är och jag ska verkligen försöka att inte klaga på vädret, jag har en stark tendens att göra det ganska mycket och det är ju så sjukt onödigt egentligen.


Men nu var det ju just inte vädret vi skulle prata om utan höstlovet! Det blev en del tvära kast mellan att inte göra någonting alls och att vara väldigt aktiv, jag var kanske lite oplanerad men överlag är jag nöjd med veckan. Första lördagen började med familjehäng hemma, t.o.m. Dennis var där woop woop! Sedan på kvällen var jag och Sissel ute på Moriskan och halloweenade oss. De senaste åren har jag varit bra på att bestämma och skapa en utklädnad i ganska god tid men jag vet inte riktigt vad som hände det här året. På fredagen bestämde jag mig för att jag skulle vara Alex från A Clockwork Orange och under dagen på lördagen då så plockade jag ihop kläder och accessoarer, tur jag har snälla föräldrar som lånar ut saker till mig. Det var egentligen ganska slumpartat att jag valde att klä ut mig till Alex Delarge, jag såg filmen för första gången för ett par veckor sedan och kunde inte riktigt släppa tankarna på den så det fick bli så. Men tydligen var jag inte den enda som hade tänkt på Alex, för när vi hade varit på Moriskan en liten stund säger Sissel plötsligt "Där är ju ditt crew!", och där stod fyra Alex-snubbar minsann! Vi gick fram och snackade lite med dem (obligatoriskt när en har samma kostym ju) och de var hur trevliga som helst, och vi stötte på varandra flera gånger senare under kvällen så det var lite kul. En allmänt lyckad klubbkväll får jag säga!

Sissel var en mytologisk bock från Saturnus.


Sedan spenderade jag och Sissel några dagar med att i princip bara kolla på Vänner. Vi tog några promenader och lagade lite mat också, men i övrigt var det mest Vänner. Det bara blev så. Och det var awesome. Jag tror vi hann med ca 2,5 säsonger, ändå starkt jobbat tycker jag.


Sedan gick det från att göra absolut ingenting vettigt ensam hemma till att köra till Attitude och dansa i onsdags och torsdags kväll, vilket såklart var SÅÅÅ KUUUL! Jag hade inte berättat för någon att jag tänkt hälsa på så när jag kom dit i onsdags blev jag överfallen av förvånade kramar. Det var framförallt kul att träffa Annette igen, hon har inspirerat mig sjukt mycket (och gör det fortfarande) och hon är underbar att hänga med. Klasserna blev en ordentlig utmaning eftersom jag aldrig varit med på de koreografierna som de har nu. Det var bara att kasta sig ut och köra, det är bra övning det med! Jag insåg också hur mycket jag saknar raggan, jag har inte riktigt någon "släppa loss-klass" nu eftersom jag valt att inrikta mig på teknik den här terminen, så jag ville bara pausa tiden där ett tag och få shakea loss ett tag till.

Det gamla vanliga svettig-glad-trött-totalt-tillfredsställd-fejset efter dans.


Jag hann inte med att träffa familjen så väldigt mycket eftersom de jobbar på dagarna och jag drog iväg på kvällarna, så det var lite dumt. Men som vi sa, det är ju inte så långt till jul och då kommer jag hem igen haha! Och vi får väl skypea eller nåt, så ser vi ju varandra ändå.


Helgen spenderade jag tillbaka i Göteborg och jag hade Norea som inneboende för hon jobbade på halloween på Liseberg. Hon försökte få mig att gå dit men det där med skräckhus lockar inte mig direkt... Jag njöt av hennes sällskap hemma på mitt rum istället. Det blev en väldigt najs och aktiv avslutning på det här höstlovet igår kväll för jag, Ebba, Alma och Emma houseade i över en timme och stretchade riktigt ordentligt efteråt. Då kände vi oss redo att tackla nya skolveckor!


Det var mitt lov det, vi ses och hörs.

xoxo Wilda

Likes

Comments

Ibland hamnar man ur balans. Något oförutsett sker och stör ens sköna vardag och det kan va svårt att hitta ett lugn i röran. Början av den här veckan kändes så för mig, det blev lite kaos där ett tag och jag kände mig ganska frustrerad och irriterad. Som tur är redde vi ut det ganska snabbt och om man ska se något positivt i det så kom jag, Ebba, Petter och Axel varandra lite närmre, partners in (not committed) crime typ.

Det jag har kommit på i såna här lägen är att fysisk aktivitet hjälper mig jättemycket att koppla bort stress och störande tankar. Det ska helst vara riktigt köttigt och svettigt, då hinner man liksom inte tänka på annat. Tro nu inte att detta är ett försök att vara någon jävla hälsoguru, jag struntar fullständigt i vad andra människor gör med sina kroppar. Detta handlar bara om att jag just nu tycker att träning kan vara ett najs sätt för mig att lindra stress. Tidigare när jag hade häst kunde jag använda ridningen och stallhänget som stress release för att det också krävde ett fokus på annat håll. Och när fokus inte krävdes kunde jag och Kajsa ventilera tankar och känslor med varandra. Jag kan verkligen sakna den tiden ibland.

Enligt mig är dans utan tvekan den roligaste träningsformen, men även annan träning som jag vet kommer att hjälpa mig i dansen kan kännas kul, t.ex. fyspasset vi har i skolan. Vi brukar göra cirkelträning där vi kör sex stationer med olika muskelgrupper och 1-2 minuter på varje station, och så kör vi två varv av det. Att sitta två minuter i 90 grader mot väggen gör fett ont, men det är väldigt tillfredsställande att se sina gradvis växande lårmuskler genom balettrikåerna efteråt. I träningen som inte är dans hittar jag ändå motivationen från dansen.

Nu byter jag spår lite men jag måste bara säga att jag är så sjukt tacksam över att jag får hålla på med det jag älskar varje dag. Även om det kommer lite gupp i vägen ibland är livet väldigt najs.


​xoxo Wilda

Likes

Comments

Jag sitter återigen på SJ regionaltåg, men är nu på väg hem till Göteborg. Och jag känner mig inte lika taggad som förra gången jag åkte SJ regionaltåg (alltså i fredags), för nu är jag på väg bort från Hedda och Sissel. Och det känns inte så kul. För jag vill ha dem nära mig alltid. För de är bäst. Punkt.

Vi har haft en sjukt chill och mysig helg, knappt gjort något speciellt och det är så skönt att ha vänner som man bara kan "va" med. Inget särskilt måste hända, vi kan bara hänga och prata om små eller stora saker. Vi förstår varandra så bra och de är verkligen en trygg punkt i mitt liv. Jag önskar att vi hade bott närmre varandra och hade kunnat umgås mycket oftare, men även nu när vi inte gör det så vet jag att de alltid finns där ändå vilket jag är väldigt tacksam för.

Älskar er till månen och tillbaka, tack för att ni finns <33


xoxo Wilda

Just chillin' på Dellan

Såhär ska en söndag vara

Och sendan söndagsmiddag på Pinchos med Sissel, Hedda och Julia

Likes

Comments

Jaha, då har ännu en skolvecka på Wendelsberg passerat och det känns som att tiden bara flyger iväg! Jag har snart gått här i två månader, helt sjukt. Men den här veckan har varit lite extra kul för vi började på ett ensemblenummer vi ska visa upp för skolan om ett par veckor. Det är öppningslåten från Sweeney Todd, som är en av mina absoluta favoritmusikaler. Den har helt galna stämmor på vissa ställen och jag är imponerad av att vi tog oss igenom hela på bara några få lektioner. Vi har även stageat lite mer än halva låten så det känns som att det här kommer kunna bli hur bra som helst. Vi har spontanövat stämmor mellan lektionerna hela veckan, alla andra måste tro att vi är knäppa som går runt och gastar Sweeney, Sweeney, SWEENEY, SWEEEEEEENEEEEEY!! Oh well, de får ju förklaringen sen när vi visar upp det haha.

Just nu sitter jag på SJ regionaltåg mot Växjö, jag ska nämligen hälsa på Hedda på Sigge (folkis), och Sissel ska också dit så detta kommer bli en amazing helg! Saknar dem som fan, det ska verkligen bli kul att träffa dem och prata om allt som händer i våra liv. Det kommer inte va många tysta sekunder ehehe...

xoxo Wilda

Likes

Comments

Precis som rubriken avslöjar så har jag nu fått ett eget rum här på internatet! Det känns skönt, men också lite tråkigt för jag har trivts väldigt bra med att bo med Ebba. Jag trodde det skulle dröja ett tag innan jag skulle kunna få eget rum så därför blev jag väldigt paff när Ela kom och sa att det fanns ett rum till mig, och det första jag tänkte var att det skulle bli tråkigt att inte bo med Ebba så jag blev knappt glad över rummet från början vilket förvånade mig själv mer än någon annan. Sedan visade det sig att Ebba hade tänkt precis lika dant! Så fint ändå att vi funkar så bra ihop att vår spontana reaktion var att vi inte ville flytta ifrån varandra. Men ganska snart kom vi fram till att det skulle va väldigt skönt att bo ensamma och slippa ta hänsyn till någon annan än sig själv, och att vi kommer ses tillräckligt mycket ändå haha. Och om hon lutar sig ut från sitt fönster kan hon se in i mitt rum så då kan vi vinka godnatt till varandra varje kväll!

Jag har inte hunnit gosa till det än men annars gillar jag rummet, kanske lite onödigt många sängar, men jag använder dem som förvaring till vardags och så kan ju mina kompisar komma och sova över när de vill! Hela familjen kunde egentligen sovit här nu i helgen när de kommer och hälsar på, men vi ska bo på hotell i Göteborg och det ska bli supermysigt! Man hade dock kunnat önskat lite bättre väder nu när de kommer hit, just nu hällregnar det och blåser halvt storm, hoppas det klarnar upp lite till imorgon...


xoxo Wilda

Likes

Comments

Den här helgen har varit underbar för jag har fått hänga med mina underbara slampor igen! Eller ja, tyvärr inte alla av dem men vi var sju av tolv så ändå en rätt stor del. Btw om ni undrar varför vi kallar oss för slamporna så är det en lång historia från Eslövstiden som jag inte orkar dra nu, men vi är the ones and onlys slamporna i alla fall. Igår var vi på Liseberg hela dagen och idag käkade vi sushi och hände på stan ett tag och det kändes SÅ BRA att vara tillsammans. Så jävla mycket kärlek på er, och på er som inte kunde vara med!! Här kommer ett gäng bilder från helgen!

"Jag kommer dö! Jag kommer dö!"

Mandis är alltid redo för kameran!

Ska vi va snygga eller fula? Ingen vet.

Finisar

​Hejdå för nu, älskar er gränslöst <3 <3 <3


​xoxo Wilda

Likes

Comments

Alltså okej, vad hände precis?? mitt liv blev plötsligt en gnutta jättemycket coolare. Jag, Ebba, Nellie, Alma och Jesper sitter och chillar på första våningen i slottet och så kommer det fram en kvinna till oss som frågar hur ofta bussarna går. Och den kvinnan råkar vara Marika Lagercrantz!! Och hon visade sig vara typ den skönaste människan nånsin!

Hon fortsatte med att fråga om vi gick teaterlinjen och sedan satte hon sig ner och pratade en stund(!!) Hon är tydligen på Wendelsberg för en föreläsning under helgen, och så sa hon att hon kanske kunde hålla en session för oss på teaterlinjen imorgon om hon inte var för trött efter föreläsningen, men hon sa att hon inte kunde lova något. Men så jävla coolt att hon erbjöd det bara sådär! Dock kommer jag inte kunna va med om det blir av för jag ska ha reunion med slamporna... Men det ska såklart bli skitkul! Jag är faktiskt på väg till Siri just nu för att tjuvstarta reunion med henne och Alina ikväll.

Känner mig lite high on life just nu, är fortfarande kvar i känslan av "Vad hände precis?!?!". Ah nämen då kan jag väl säga att jag har en kontakt i branschen nu då ehehe.. Nja.. Men det var fett i alla fall, peace out.

xoxo Wilda

Likes

Comments