Allmänt

Jaha.. Jag som trodde att snön inte skulle komma till mig men den kom, för tillfället, förhoppningsvis. Med 90 procent säkerhet så när jag kommer hem igen från skolan så kommer majoriteten av snön vara borta och har övergått till blötta pölar från busshållplatsen till mitt hem.

Jag bor i Sölvesborgs kommun som ligger i södra Sverige, i Blekinge där vi typ de senaste åren har inte haft så mycket snö som övriga ställen i landet. Det bruka lägga sig på marken och försvinna över dagen. Men ja, jag tycker i alla fall inte om snön, oavsett hur läge det ligger. Men jag kan inte säga emot att det är vackert.

Sedan par år tillbaka så började jag tappa stinget för snön. Eftersom att då, vet inte vilket år det var men det var i alla fall när jag gick på mellanstadiet. Då låg snön typ från mitten av november till den sista snön som försvann från min by som jag bor i, var typ i april. Snön log i fem hela månader. Det märkes även på oss unga att det började bli tråkigt i längden och nästan önskade att snön försvann på tre sekunder.

Redan då började jag inte tycka om snö som ligger för länge. Men snö som ligger över jul och nyår skulle vara fint och att man inte behöver fira en grön jul istället för en vit jul. Tycker om när det alldeles mörkt utomhus och snön bara ligger de och glittra i mörkret. Helt fantastiskt!

Jag personligen tycker inte om mycket snö och minusgrader. Men när det väl ligger och får vara över jul och nyår, så att man får fira en vit jul är helt fantastiskt!

Har fortsatt bra dag, oavsett om du får gå i snöblandat eller i snöväder. Var rädda om er! 💓

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Idag så av gick stapeln för den årliga idrottsgalan, där man hyllar alla idrottare och delar ut priser både till höger och vänster. Även hyllar de idrottsprofiler som lämnade denna värd.

Den hyllningen som jag tycker var absolut finast och som gjorde mig nästan fylld med tårar, var hyllningen till Anna Holmlund. Det var under förra året som skicross-profilen Anna Holmlund skadades sig riktigt illa på en träning där hjärnskakning var en stor följd och hon har en lång väg tillbaka. Med rehabilitering för får sin styrka tillbaka och även sitt tal igen. Hon är helt fantastiskt! Så mycket hon har gjort under detta mer än dryga året. Hon har krossat allt! Hon får fram tal och hon klara de enklaste övningar för kroppen som sedan leder till hon snart kan vara tillbaka till den personen som hon än gång var. She is a strong girl 💪

Ändå det är Idrottsgalan så vill jag rikta grattis till alla som har fått tagit emot pris i de olika kategorier som finns. Alla har lika värde de priser som de har fått men de som föll på målsnöret ska också vara lika tacksamma att de får vara nominerade. Det är inte många som får vara det i idrottssammanhang.

Här finnas alla som kampade hem ett pris på dagens gala;

Årets nykomling: Armand Duplantis, stavhopp.
Årets lag: Tre Kronor, ishockey.
Årets peppare: Gerestaskolan.
Årets ledare: Graham Potter, Östersunds FK.
Årets manlige idrottare: Daniel Ståhl, diskus.
Årets kvinnliga idrottare: Sarah Sjöström, simning.
Årets prestation: Östersunds FK, fotboll.

Jerringpriset: Peder Fredricson, ridsport.

Åter igen; Stort grattis till alla som vann ett pris, men även till de personer som var nominerade och alla andra som gör idrotten i Sverige bättre och nya förebilder skapas! Tack alla!

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar

Alla bär på drömmar, även jag. Jag har många drömmar som jag vill uppfylla med den tiden som jag har på jorden. Visa saker uppfyller man väldigt samt men andra inte lika fort och visa kommer man aldrig att uppfylla innan man behöver gå vidare. Det är just det som jag oroa mig för.

Alla personer vet att alla kommer att dö, någon gång. Ingen vet när man behöver gå vidare till nästa liv. För det oroa mig, varje dag. När den dagen själv kommer. När man sluta andas, när hjärtat sluta slå och att man aldrig kommer att vaknar något mer. Det skrämmer mig och de förhoppningar som jag har på framtiden.

Jag är tacksam för varje dag som jag får tillsammans med min familj. Jag är tacksam att jag kan vakna på morgnarna och inser att jag lever även denna dag. Även de dagar som jag har bakom mig, att jag komma väg till skolan för att lära mig nytt och att jag kan komma hem precis som när jag åkte hemifrån, helt skinnade. Att jag kan utföra mina stora intressen, musiken och politiken varje vecka, är för mig helt amazing! Att jag kan komma till och från mina möten i de centrala delarna av Sölvesborg och hem till min lilla byhålla, 1 mil utanför Sölvesborg.

Jag har så mycket saker som jag är väldig tacksam att jag. Mina närmaste vänner, min familj och de personer som finns runt om mig, varje dag i skolan och de vänner som jag träffar inom SSU och Socialdemokraterna varje år. För utan dom så skulle jag inte vara den personen som jag är idag. Framför allt inte dom som jag har träffat inom SSU och Socialdemokraterna. För de har ändrat mitt liv totalt. Utan mitt politiska intresse så skulle jag inte vara något.

Mitt livs mening är att jag ska har så kul som det är möjligt. Trots att visa dagar komma att vara ett rent helvete. Men det som ingen vet om morgon dagen kommer att vara det sista. Jag tar på vara alla chanser som jag få utan livet och allt som händer runt om mig. Jag, precis som du som läser det är; bara ett liv. Och jag vill inte slösa bort det på onödiga saker som får mig att må dåligt eller saker som vill förstöra mig eller någon i min närhet.

Fånga dagen kära läsare! Liv livet fullt ut ❤

Likes

Comments

Alla har ju val som man ska göra och allt sånt här. Ett val som man brukar får höra som kan spela en stor och avgörande roll för ens framtid är när man ska välja vilket program som man ska gå på gymnasiet. Jag är idag 17 år, om några månader så blir jag 18 år. Jag går nu andra året på gymnasiet och har 1,5 år kvar tills jag kan får sjunga "Jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra". Jag går programmet vård- och omsorg. Ett program som kan leda till att man att jobb redan veckan efter man har tagit studenten och även att man kan jobba som timvikarie på helger och lov. Men jag valde inte efter jobb, jag valde programmet efter andra själ.

Jag tycker väldigt mycket om att vara med andra personer och att jag vill hellre se det glada och tacksamma att jag har gjort något som betyder mycket för dom. Även att bara vara glada att någon är hos en och bara vara där. För jag tycker verkligen om att hjälpa personer. Det spelar igen roll hur gamla eller unga personerna är. Bara att jag kan hjälpa dom med den som jag kan och vet, så spelar det ingen roll för mig.

När jag har gått denna linje halvvägs, så jag riktat in mig på en specifik mål grupp och det är äldre personer och som leder av någon demenssjukdom. Eftersom att jag tycker det på ett sätt hur coolt som helst att en frisk person med klar minne och allt, kan på grund av denna hemska sjukdomen som det är, att förlora typ allt närminne som de har och att de inte kan komma ihåg att de har en kaffekopp med kaffe, som står rakt under näsan. Tycker att detta är bara så coolt.

Jag fick upp ögonen för demens och äldre personer var efter APL (arbetsplatsförlagt lärande) som jag hade förra året. Jag hamlade på ett demensboende och jag personligen tyckte så synd om de personer. Att deras minne inte fungera som de ska och att de kan ställa samma fråga om och om igen. Trots att det har gått 1 minut sedan de ställde samma fråga. Även att de hade gått från välfungerande personer som inte behövde hjälp med någonting, till att behöver hjälp i stor sätt som allt.

Efter jag har gått ut gymnasiet så kommer jag jobba som undersköterska direkt. Eftersom att jag vill tjäna in pengar men även att jag är så fruktansvärd skoltrött just nu. Varför jag väljer som jag gör. är att jag kan samla mer kött på benen och kanske vill stanna som undersköterska och sedan specialisera mig som undersköterska mot demens istället för att lägga tre år på högskola för att bli sjuksköterska och sedan två år för att jobba som sjuksköterska innan jag kan bli demenssjuksköterska (en sjuksköterska som utreder om man har demens eller inte). MEN! Demenssjuksköterska är en dröm som jag drömmer om att bli. När och om jag blir det, är det framtiden som avgör ✨

Likes

Comments

Allmänt, Fritid

Nu har det blivit lördag igen. Andra lördagen på detta året. Även det första helgen som jag spendera hemma. För förra helgen så var jag på utbildning med världens bästa SSU och nästa helg så blir det åter dags igen för utbildning, men denna gången så kommer det att vara med SSU Blekinge och jag kommer vara då handledare och föreläsare för ett pass. Kommer att bli kul! 😁

Som många andra "vanliga" helger utan jag åker iväg på utbildning eller något helt annat som bryter det vanliga rutiner som jag och min familj bruka har på helgerna, så är våra helger för det mesta lika varandra. Antagligen så är vi bara hemma eller så åker vi till e n av de närmaste storstäderna, för att spendera tid för att handla, umgås och eventuellt ta en fika tillsammans. Sedan om vi har varit iväg och sånt här så dröjer det inte länge innan vi laga mat. Oftast något grillad eller som görs i ugn. Där efter så dröjer det inte länge tills klockan slå både, 20, 21 och 22. Alla i familjen gå nästan och lägga sig timme efter timme, tills jag lägger mig sist vid typ 23 och senare.

En fullkomlig helg oss mig och min familj. 

Jag hoppas att ni får en trevlig lördag nu så hörs vi! 👋

/Mallan


Likes

Comments

Veckans citat

Från och med nästa vecka, 3, så kommer jag att lägga upp varje fredag, ett nytt citat varje vecka och sedan med några få meningar reflektera över den. Detta gör jag eftersom att jag tycker om citat och bruka sitta framför datorskärmen och försöker hitta de perfekta citaten som jag verkligen faller för och kunna ger. Alla inlägg som kommer att handla om citat kommer att finna under kategorien "Veckans citat" så att man kan gå tillbaka till de andra citaten och reflektionerna som jag har skrivit om. Men jag kommer bjuda redan på ett citat idag.

Det citat som jag kommer att bjuda på, är från fysiken och Nobelpristagaren i fysik år 1922; Albert Einstein. En av hans många citat som jag har fastnar för är följande: "Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst".

För mig så kändes att detta stämde så jäkla rätt. Eftersom att vi alla har ett mål de vill nå eller besöker en plats som man har saknad, viktigt eller har aldrig besökt innan. Med bil tar man sig alltid från A till B med. Logiskt. Men har man fantasin vid sin sida, så står hela världen öppen för en. För ingen kan stoppa en med sin fantasi. Bilen kan får slut på bensin/disel, motorn kan lägga av totalt och allt det här som rör sig med bil. Med fantasin så tar man sig längre. Mycket längre.

Likes

Comments

Allmänt

Skolor börja öppna för varje dag som går under denna vecka och idag så var jag tillbaka i skolan. Det kändes som vanligt att komma tillbaka. Det känns inte det var så länge sen jag gick på jullov, men det har varit skönt med lov. Man kanske önskar att man kan får ett längre jullov men men sånt är ju livet i skolan.

Kanske det mest segaste som var idag, var säkert i morse när man skulle upp och fixa allt och sånt som tillhör med skolan. Jag som har varit på utbildning i fem dagar och har tappat så pass många timmar under de dagarna som jag inte har varit hemma, har jag fortfarande känningar kvar. Trots att jag har sovit som en klubbat oxe både natten till måndag och natten till tisdag. Men förhoppningsvis så kan jag komma in i rätt dygns rytm igen.

Personligt så tycker jag att det har varit kul på ett sätt att komma tillbaka. Men ändå inte. Eftersom att man har en förståelse att det är nu 1,5 år tills jag kommer gå ur gymnasiet och står förmodligen med jobb, redan på måndag efter studenten. Det skulle vara så sjukt men jag tillhör verkligen den arbetsgruppen som skriker mest efter person. Då slipper man i alla fall plugga vidare och på den vägen blir något.

Jag hoppas att du som läser detta inlägg också har haft en bra dag!

Har det bra så hörs vi! 👋 /Mallan

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar

Tisdag. Snart dags för skolan igen. I morgon så ringer klockan igen för att få liv i mig och göra så att jag kan gå upp, fixa mig och sedan ta bussen till skolan igen. Skolan är i alla fall inte något som man längtat efter. Det känns skönt har tillbringat ledigheten till saker som jag tycker om och även kunna åka iväg på fem dagars utbildning med fantastiska SSU. Men i morgon är det tillbaka till vardagen igen.

I morgon så kommer det säkert att kännas att studenten är bara 1,5 år kvar till. Gud vad man längtar tills den dagen. Stå där på trappan och sjunger om stunden. Vill bara ditt just nu, så att man slipper gå i skolan och kunna jobba istället för att sitta vid en skolbänk mellan 08-16 varje dag. För mig känns det bättre att åka till ett jobb som färdig undersköterska och kunna göra dagen mer meningsfull för de äldre personerna som jag drömmer om att våda. Personer som har byggt upp detta land. Det är helt otroligt hur det har gjort. All min heder går till dom utan att tveka om det.

Som min rubrik lyder för idag, "var nöjd med allt som livet ger" behöver inte förklara så himla mycket med ändå krävs nästan en förklaring till det. Varför jag valde den titeln var efter när jag såg Cancergalan på tv4 igår. Jag var tårögd igenom hela galan och tänkte på alla som blir drabbade av den hemska sjukdom men även en tanke till alla personer som är runt om en cancersjuk person. För alla bli drabbade, på ett eller annat sätt.

Jag tycker så hemskt synd om personer som får cancer, oavsett vilken ålder dom är i. Det spelar ingen roll om det är Ida 1,5 år eller Nisse 65 år. Båda två är drabbade och kommer alltid att kämpa för varje dag, att blir en normal frisk människa igen och att undvika döden. För många är cancer lika med döden. Visa personer kommer att inte klara sin cancersjukdom, om det är en elakartad tumör eller om det en cancersjukdom som har sprid sig eller bara om kroppen har gett upp hoppet, trots att personen vill kämpa mer.

Oavsett om du som läser detta inlägg, om du är sjuk i cancer, friskt eller bär på någon annan hemskt sjukdom som absolut ingen vill har. Försök att se varje dag som det sista och njut av den med. Eftersom att man vet aldrig, oavsett om man är frisk eller har en sjukdom som kan lida till slutet på detta livet, så ska man leva varje dag och tar dagen som den kommer. För absolut ingen vet när slutet är nära. Jag är tacksam att jag vakna varje dag, att komma till och från min skola hel skenade. Även att mina föräldrar lever, trots, framför allt min pappa har ett jobb där han är på vägarna eller på en byggnad som håller på ett byggas upp, att han inte har blivit varken påkörd eller ramlat ner från en ställning och att han kommer alltid hem från sitt jobb, gör mig tacksam att jag har honom kvar i mitt liv. Annars vet jag inte vad jag skulle har gjort om jag skulle förlora honom.

Jag är tacksam för mitt liv och jag är precis som Baloo och Mowgli nöjd med vad mitt liv ger mig. Jag är nöjd med vad mina föräldrar och min bror tillför mitt liv. Jag är nöjd med de vänner som jag har och allt som gör att jag blir nöjd. Jag lever som jag lär och tar vara på varje dag som kommer och fina glädjen för varje ny dag som gryr fram.

Tack vara på livet, kära läsare! Oavsett vem du än är och hur din vardag ser ut, tar vara på livet och njut av varje dag som det var den sista. Var precis som Baloo och Mowgli, var nöjd med allt som livet ger ❤

Likes

Comments

Nyårskurserna 2018

Igår så kom jag hem efter fem lärorika dagar från en av världens finaste platser; Bommersvik. Bommersvik tillhör SSU och deras medlemmar sedan dryga 80 år tillbaka i tiden. Bommersvik är den platsen som de allra största kurserna hålls, som nyårskurserna som jag har varit på nu.

Jag är väldig tacksam att jag har fått gå denna krusen som jag har fått. Många nya vänner och mer kunskap som man har fått, genom duktiga föreläsare men framför allt alla som gick i samma grupp som mig. Jag har dom att tackar så mycket för att göra det värd att går kursen.

Under dessa dagar som jag har tillbringat min tid på Bommersvik har gjort att jag har växt som person och har fått en bättre förståelse inför det kommande valet i september och även det förra valet år 2014. Det var mycket snack om dessa två valen och allt som behövs för att lyckas vinna valet. Även att kunna behålla makten och inte hända precis som andra socialdemokratiska partier runt om i Europa. Partier som har förlorat sin regeringsmakt eller de som sitter i opposition och fick sämre valresultat än förgående val.

Även har det varit i fokus om våra egna personliga ledarskap men även som ledare i vår fantastiska organisation. Eftersom att ledarskapet är väldigt stort och man behöver vara en ledare på flera olika plan, för att kunna vara en ledare för alla. På grund av att alla är ju olika och att det finns olika personer i en organisation, oavsett vilken organisation som man än nu väljer och en ledare måste på ett eller annat sätt anpassa sig efter andra personer men ändå kunna vara den ledaren som han/hon egentligen är från början.

Som sakt. Jag har lärt mig så mycket av denna veckan. Allt från valet 2014 och vad som man ska göra för valseger i år och allt runt om; vad som nästan krävs att vara en ledare och vad som man ska lägga lite extra krut på vid ett valår.

Här nere vid så kommer det bilder från alla dagarna på Bommersvik. En riktig gott och blandat 😊

Ha det så bra så hörs vi! 👋

/Mallan

Likes

Comments

Nyårskurserna 2018

Idag kom dagen då den fantastiska och lärorika distriktledarutbildningen nått sitt slut. Sitter nu på tåget hem mot mitt vackra söder och Sölvesborg. Fem dagar går verkligen fått, medan man har haft så roligt som Vi har haft det.

Dessa dagarna har varit fantastiska och helt underbara! Vilka personer som jag har fått träffat och fått lära känna. Även vilka fantastiska föreläsare har man haft. Helt fantastiskt! Det slog verkligen all förväntning och allt som har tänkt på innan utbildningen.

Utbildningen var givande och jag som många andra, oavsett vilken kurs man gick, så vill vi tillbaka till våra klubbar, kommuner och distrikt för att påverka och ger järnet inför det kommande riksdagsvalet som sker om cirka 9 månader.

Har som sagt haft roligt under denna vecka. Imorgon så kommer ett nytt inlägg om vad jag tillsammans med min utbildningsgrupp under de dagar som vi har varit tillsammans och fler bilder kommer att dyka upp från kursen. Så länge kommer det fem bilder som jag tog tidigare idag.

Har det bra så hörs vi! 👋

Likes

Comments