View tracker

Nu är det dags att få i dig rödbetsjuice inför vinter. Hjälper dig med skidåkning. Det visar sig att rödbetor ger direkta effekter på den fysiska nivå. Man har bland annat sett att rödbetor ger effektivare energianvändning i musklerna. Har dock ävfen visat sig minska kroppens syreförbrukning vid lågintensiv träning och förbättra uthålligheten vid uthålligheten vid högintensiv träning.

Gör gärna inlagda rödbetor. Helst ekologisk. Bättre smak och konsistens.

Gott till en härlig god kött middag med hasselbackspotatis och svartvinbärs gelé.

Lycka till. !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Varje gång när man skall bädda sin säng. Då blir man inte ensam. Lakan skall på men det går visst så där. Du kanske känner igen dig. Lägger du på lakan då kutar katten upp i sängen snabbt som ögat och hann under lakan innan den hamnar på sängen. Du kan då se en bula som sticker upp. Har du tur så ser du att den rör sig, hihi. Flytta bort katten och tja.. då är det att bädda om igen. Vet ej hur många gånger man försöker att släta ut lakan, men då kutar katten hela sängen och skrynkla till det igen. Riktigt busig. Katter gillar att ligga helst under täcke och lakan, så man måste se efter så att inte man lägger sig på katten. Det tar sig en tid att bädda sängen. Men vad gör de. Gulliga är dem.

Likes

Comments

View tracker

På Ica Maxi säljer dom julmust, 1.4 L för 5 kr styck. Är ett måste på julbordet. Så passa på att köp. Vet ej hur länge detta fynd pågår. Sen dröjer det inte länge att vi har påskmust på bordet. Är det samma som julmust. Har för mig att dom har haft Sommar must också. Kanske det kommer Lucia must. Gott med must, dock inte för mycket.

Likes

Comments

Idag den 27/11 2016, var det adventsmys på Hotell Eggers kl 13 - 16.

Kommer in via entrén, ögonen blev stora. Väl omhändertagen på en gång med trevlig stämning. Stående och häpen. Rakt framför mig står det en stor jättefin makalös julgran från 1940 - talet, eller var de kanske 1800 talet. Gamla kulor och figurer, rullande tåg med släp på räls under julgranen. Ganska medelstor jultomte bredvid granen. På två håll finns det trappor med röda mattan. Gick till foaje och satte mig på en av dessa exklusiva soffor. Passform med sammet tyg.. Otroligt vackra tapeter på hotellet. Finns sammets sängar. Sagolika rum. Marmor på toaletten. Lyxigt och vackert miljö. Restaurangen med spännande mat. Händelserik hotell. Du kommer aldrig att glömma denne hotell. Till och med kan det spöka.

Likes

Comments

Kommer hem och sätter sig på soffan efter en tuff skolvecka. Tar fram läxorna som man måste göra. Ögonlocken åker ner sakta bit för bit. Till slut somnade man till. Vaknade efter en timme och är lite yrvaken. Kollade på klockan några gånger och trodde ej att det var sant att den var så mycket. Läxorna ogjorda. Tanken på att fixa inför i morgon med kläder blev glömd. Gick och åt kvällsmat, borstade tänderna och lade sig i sängen. Blev klarvaken när man har lagt sig, kunde ej somna om. Tog fram läxorna och räknade några tal. Gick inte att tänka alls. Lade bort boken och blundade. Klockan blev kl 23:35. Somnade till slut.

Morgonen gryr och vaknade och gick upp. Såg att klockan blev mycket och var tvungen att åka iväg till skolan. Jäktade med kläderna. Tog fram t- shirt och jumper, strumpor och byxor ur garderoben. Under jumper såg man att halsmodellen funkade ej med jumpern. Fel färg också. Byxorna var för små. Kom på att dessa har legat länge i garderoben. Hade inte rensat på flera år. Paniken växte, tiden gick. Rev ut all överdel kläder på golvet. Hittar ej någon passande. Fick ta det som man hade framme. Satte på mig blusen som är skrynklig. Utav panik o jäkt, tog man på sig vad som helst som blev opassande. Sen jacka och skor, sprang iväg för att hinna till skolan.

Bästa är att fixa i ordning kläderna och lägg dessa på en stol dagen innan. Morgon därpå kan man sätta på sig i lugn o ro utan jäkt.

Du kanske känner igen dig?


Likes

Comments

Snart slut på svart glitter nagellack. Passade så bra in på Halloween grejen. Kan även användas till vardagar. För det mesta använder man vinrött nagellack. Det är ovanligt med använda helt andra färger. Men kul att testa på. Förstärker naglarna och blir hållbar om man har långa naglar. Vem vet kanske man skall testa orange nagellack nästa gång. Eventuellt med glitter.

Likes

Comments

Sista dagen för julmarknad vid Kobergs slott i morgon. Öppet kl 10 - 18.  Rekommendera er att åk dit och är där när dom öppnar. Idag var det en lång kö till slottet. Trafiken stod stilla, från Trollhätta/Vänersborg mot slottet. Kanske det blir en sån lång kö i morgon med. Det var redan kl 11 tiden. Vid 13.00 var det ännu mera bilar som skulle dit. Visst kan det vara mysigt att vara där när mörkret skymmer på platsen. Rekommendera att passa på att gå på stall museum. Fina vagnar och guide är på plats. Gratis dessutom också. Matboden kan man smaka och jag rekommendera er att köpa honung med smultron och honung med punsch. Fina burkar på köpet. Passa på att smaka på vilt kött. Vildsvin och hjort m.m. Hemma gjord bak och mat. Julglögg från Kobergs slott var jättegod. En flaska 60 kr. Men är värd. Inträde 80 kr och parkering ingår. 

Likes

Comments

Nu finns det glögg glass på Coop. Finns olika smaker och är ekologiska. Smakade på glögg glassen och jag rekommendera inte detta. Var ej god. Du som inte gillar att ha massor med nötter och russin i glass. Då är det inget för dig. Men ovanlig smak. Tyvärr ganska dyr. Tillfälligt parti. Denna vecka är det sänkt pris men dock inte på alla glass sorter. Skall smakar dem andra också.

Likes

Comments

Tufft träning. Det är intensiv och har olika uppdrag. Första träning är det 40 sekunder, resten 30 sekunder. Kort vila. Ingen uppvärmning heller. Träningen var i 45 min. Vissa blev helt slut. Jag blev nöjd och tyckte det var roligt. Trots jag kämpade var jag inte så helt slut som dem andre var. Efter denne pass fick jag en ekologisk banan. Kommer att boka denna pass fler gång. Rekommendera er att boka in er CrossCage på gymmet.

Likes

Comments

Det blev bra med fisk gratängen. Skaffade fryst tork. Strödde lite flingsalt på botten av formen. Använde flytande smör. Lade fisken på detta och sen hällde över en hel påse med fisk mix. Bara att ställa in i ugnen sen. Ta ut formen ca 40 min. Blev god och lite sprödig samt såsig. Potatis till den. Sist och inte minst, skiva tomater och lägg bredvid fisken när allt är klart. Färdig att äta.

Att det kan vara så enkelt att laga en fisk rätt. Man kan ha lingonsylt till också. Ännu godare tycker jag.

Likes

Comments