Vi är vana att det skall vara choklad i adventskalender år från år. 

Många som känner igen sig att vi öppnar alla luckor på en dag och äter upp all choklad. För att vi kan ju inte vänta till nästa dag.  I år är det annorlunda. Danska adventskalender har dem bacon i varje lucka. Skulle du tänka dig att köpa en sån? Och skippa chokladen i år? 

Det var en dansk som kom på idén efter gin och tonic. Varje dag bakom luckan fram till julafton är det olika smaker av bacon. Finns bl.a speciella smaker som dansken inte vill avslöja vilka det är. Det kommer ifrån speciella grisar som inte finns så mycket av.  Gör plats för adventskalender i kylen. Kostnad för denne produkt för 775 kr. Smakar det så kostar de. Innehåller rökt sidfläsk också. 

Smakligt advent. :) 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Månaderna går fort. Plötsligt sitter man vid mat bordet med julmaten framför näsan. Äter och njuter med hela familjen. Julaftons dag. Paketutdelning och tv tittande. 

Kan ju börja pyssla redan nu så man blir klar. Närmaste veckorna inför jul kan man ta det lugnt, med detsamma man ser andra stressa sig den tiden. 

Snön kommer snart också. Får nog byta dubbeldäck. 

Förkylning har sattes igång för många.  Krya på er.  

Likes

Comments

​Du som bor i Göteborg. Ute med din hund på gatornas fina stad. Samtidigt känner du sugen på något gott. 

Det finns en café 21 ans Hörne, som ligger på Bangatan 21 i Göteborg. 

Du och din hund är välkommen in och ta hembakat och hemlagat. Finns något gott till hunden också. 

Öppet tisdag till fredag. 

Fika med din hund.

Likes

Comments

​Många som drömmer att bli kändis när man var liten. 

Du växer och blir vuxen. En dag ändrar du din dröm, för du insåg att vara kändis kan bli jobbigt i längden. En del hoppar in och prova på med att blir lite kändis. Åka hit och dit antingen som modell eller artist. Vecka efter vecka känner du sliten och längtar hem.  Vill mysa och gosa och inte kan. 

Tänk er att få komma hem till frugan eller mannen med familjen, utan att sitta i bussen, timme efter timme. Mil efter mil. Längre bort blir du ifrån din älskade familj. Sena kvällar och nätter och sova par timmar. Kommer hem till din kära, då blir du så trött att du inte orkar med käraste. 

Det är så skönt att inte bli kändis. 

Likes

Comments

​Andra året på raken har jag inte satt ut tomatplantor. Antingen har det varit kallt eller så är det djur på dem som äter och lämna släm efter sig. Det var bättre förut. Många medelstora och fina tomater. Var så söta i smaken. Likaså med cocktail tomater. Små runda och söta. Bättre att odla tomater själv än att köpa i affär. 

Likes

Comments

Jättefin tanke.

En kille som var så kär i en underbar tjej. Har då varit tillsammans i 2 år. Tänkte han överraska henne med nått vacker, fint och läcker, i födelsedags present. Tyvärr så gick hon bakom ryggen och dumpade honom innan han hann ge till henne presenten som han har köpt.

En vacker korsett med spets och trosor som tillbehör.

Killen satte ut en annons att skänka bort den till någon som verkligen behöver den med att bjuda honom på öl eller nått.

Synd att det blir så som man älskar någon.

Avsluta kapitel och börja om från början, fast det tar en tid. Lycka till med nästa.


Likes

Comments

​Nu är det denne tid att bli sjuk. Många som gör allt för att inte bli sjuka. T ex. dricka varm te med honung. Också att lägga en halstablett i denne varma koppen. Köper nässpray för förebyggande syfte. Kanske spraya på fast man inte behöver. Köper hostmedicin för i så fall att om man blir sjuk. Ta några klunkar för man tror att det hjälper utan man är sjuk. Skaffa massor med kosttillskott. Massor med c- vitaminer. Bästa är ju att ta en del citroner. Mest apelsiner. Än så länge är man frisk. du som är sjuk, krya på dig. 

Likes

Comments

På väg och handla, men på vägen dit kände man doften av nybakat bröd. Blev jättehungrig och gick in på Subway. Beställde en nygräddad mellangrov macka med skagenröra, grösaker och ost i mellan. Det var inte lätt att välja vilken bröd man vill äta och vilket pålägg. Mycket att välja. Mätt blev man och fortsatte med handlingen. Lättast att äta innan man går och handla mat. Då köper man inte i onödan. Subway är en bra ställe att äta när man blir hungrig. Bra servis och billigt. 

Likes

Comments

Blev nyfiken på Tabata. Bokade in mig gruppträningen i måndags och var förväntansfull. Dagarna gick. Räknade de sista timmarna och där var jag i salen och såg som frågetecken vad det skulle komma hända för träning.  Kollade vad andra gjorde och tog fram som något liknad pallar, eller vad de nu hette. Jo, stepp pall.  Sen tog vi fram hantlar och tyngdlyft stång och matta, lade allt bredvid mig på golvet. Först steppade vi upp och ner på stepp pallen i 30 sekunder. Kompenerade med hantlar. Bytte sen till tyngdlyft stång. Vi alla körde hårt. Trettio minuter grupp pass. Man blev varm och det var skönt att ta sig en dusch. Snart blir det att boka nästa pass. Vad det blir vet jag inte än. 

Likes

Comments

En dag promenerade jag med en go hund som är både klipsk och snäll. En familj hund, Golden.  Gata upp och gata ner. Trappor till nästa gata.  Ett par gick och små pratade och log. Såg så sött ut. Säkert väldigt kära i varann.  Hunden upptäckte dem och tog en omväg runt dem för inte störa. Fortsatte mot parken. När vi väl kommer fram gick hunden och satte sig mitt på gräsmattan och luktade på löven. Precis som tjuren Ferdinand. Därefter rullade i gräset och var så glad. Reste på sig och vi fortsatte vårt vandring. Vägen längre fram upptäckte vi ett mysko villa. Stannade upp vid ingången och kikade in mot villan. Tja, man såg ju inte så mycket av den. Enar var i vägen samt stora träd. Man måste gå igenom enarna som har växt till sig och har inte blivit klippt på år och dar. Var som labyrint. Såg ej ytterdörren heller. Man visste inte vad vägen bär en. Stora träd som täckte framför fönster på villan.  En gammal röd bil stod på tomten och platsen var trångt. Har dock ståt orört i månader. Ändå är det nån som bor där. Där hade man gärna vilja gått in. Kul när det känns spännande och mysko ställe. Det är som en film.  

Likes

Comments