Vart ute och gått med hunden i den vackra skogen. Följde stigen till höger sen fortsatt mot till den andre stigen åt vänster. Kom längre in i skogen, hörde de sjunga vid örat "Min vän, min vän" .... Idag kom myggorna fram och är så sugna på mat. Vad gör dom för nytta? Ger bara besvär med massa klåda. Helst på nätterna så vill dom bara bråka. Går ju inte sova då. Myggor är inga roliga att göra med. Nä, nog med myggor. Så får man gå till sängs..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vackra blommor och buskar. Fina krukor och tillbehör. Välkommen att gå bland utställare och titta på trädgårdsdagar på Liseberg. Den 11 - 14 maj 2017. Få tips om hur man gör. Få inspiration och glädje. Slutet på dagen och blir sugen på att fixa i din trädgård. Att ha gröna fingrar är kul.

Likes

Comments

Mer och mer tar affärer inte emot kontanter. Måste betala med kort eller swish. Folket som inte har kort får problem. Har man kontanter, då får man nog bara ha dem hemma som pryl och titta på. Fördel och nackdel med kontantfri handel. Gamla människor som har vana inne med kontant blev inte glada.

Likes

Comments

Gick ut med hunden i det soliga harmoni väder med blåst. Vår promenaden var spännande. Gick uppför en trappa in i skogs stigen. Längre in så finns det flera vägar att välja på. Tog den som ligger rakt fram. Plötsligt rasslade till bland grenar och löv. Vände hunden och jag om lite på sidan, där stod vi öga mot öga med 2 fina rådjur. Ena stack uppåt mot skogen och den andre med sina bruna stora ögon var nyfiken och stannade en stund och tittade på oss en stund innan den stack mot sin partnen. Hunden blev lite lektagen och glad att svansen vispade runt och tog glädje skutt. Bägge rådjur stack längre in i skogen men vände sig om och kollade efter oss igen. Väldigt nyfiken. Vi fortsatte mot huset i byn. Härligt dag. Hälsorik och vetenskap. Studera naturen.

Likes

Comments

Många som är intresserad av Star wars. Både filmer och prylar. Många som samlar på dessa. Idag är det speciell dag. Egen Star wars dag. Star wars mässa finnes i Göteborg en gång om året. Blir ofta fullt på mässan så det blir trångt. Vissa filmer kostar miljoner. Finnes värde samling. Likaså med prylar. Nu är det inte långt kvar till nästa speciell dag.

Likes

Comments

Snart 1 maj. Idag är det valborg.Mycket folk på stan som har sett Chalmers Cortegen. Klockan 21.00 är det slut och alla går kors och tvärs. Vissa skall hem och vissa skall vara kvar på stan och festa. Efter fest på flera håll. Några är väl fulla nu. Kanske blir det stök i natt. Återstå att se. Vet i alla fall att det blir fest på Terassen i kväll och inpå natten. Vi hade tur med vädret idag. Solsken och +7 grader. Vissa har fått vårkänslor och pussas. Äntligen har vi fått lägga bort långkalsongen och mössa, vantar samt raggsockor. Lättklädd skall vi vara nu. Ha en trevlig kväll och natt. :)

Likes

Comments

Cirka 2 miljarder mynt byts ut. Upptäckt att nya mynt är inte så hållbara som man kan tro.

Dom kan rosta och blir obrukbar. Dom har testat, doppade nya kronan och den gamla kronan i saltat vatten. Lade dessa på en tallrik. Tre dagar senare fick man se resultat. Nya mynt rostade men inte den gamla mynt.

Nya mynt tillverkade av kopparpläterat stål, det vill säga att de har en kärna av stål och ett tunt ytterskikt av koppar.

Järnet under kopparskiktet kommer att rosta kraftigt och myntet kommer att bli mer eller mindre obrukbart,

Men Euro mynt tillverkade detsamma och där har inte hänt så. Har fungerat bra i 15 år.

Har räknat med att mynten ska hålla 25-30 år. Mynten kan blir missfärgat på kort tid. Kopparfärgen mörknar efter ett tag.

Likes

Comments

I morgon så är det Chalmers Cortegen på Avenyn, Göteborg. Flera vägar stänger av samt spårvagnar blir påverkade. Dessa går i annan rutt. Går in på Västtrafiken och kolla vilken hållplats du skall åka med. Kommer att bli mycket folk på stan. Ta det försiktigt var väl behåll när ni skall hem på natten.

Chalmerister är påhittiga och bygger, fixar och donar inför paraden genom stan. Hade nog haft det kul. Mer kul blir det på vägarna. Kommer dock bli trängsel så var ute i god tid att kunna vara på bra plats för att se.

Cortegen börjar kl 18.15 - 21.00

Blir sol och varmare än i dag.


Likes

Comments

Hittade denne i affären.

Köp 5 kexchoklad och få en mössa.

Kanske det skulle passa till modekläder.

Likes

Comments

Roligt att se dessa gamla filmer med Charlie Chaplin. Har sett dessa filmer för flera år sen. Den här filmen har jag inte sett. Tyckte man har sett alla men de hade jag fel. Många filmer Charlie har medverkat i. Han är nog mångas favoriter. Glömmer aldrig när det bli tok med väckarklockan. Försökte att laga den men gick sönder istället. Mer berättar inte om filmen.

Likes

Comments