Earrings - H&M // Down Jacket - Totême // Sweater - Club Monaco // Pantent leather skirt - Isabel Marant // Boots - Acne

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


"Women who wear black live clororful lives"


Den klassiske New York-uniformen #allblackeverything slår aldri feil. Ingen kan si noe på hvor uanstrengt chic et helsort antrekk fremstår, og personlig får jeg alltid mer selvtillit og oppmerksomhet i et helsort antrekk enn i et fargerikt. Elsker også at håraccessories er tilbake, det perfekte lille ekstra som får et antrekk til å skille seg ut.

//When in doubt: throw on an #allblackeverything outfit like the fashionistas of New York. There’s no denying how effortlessly chic an all black outfit is, and personally I always feel more confident and get more attention in an all black outif than when wearing something colorful. Also, I love that hair accessories are back, the perfect little extra to make an outfit stand out.

Likes

Comments


God torsdag! Det betyr jo praktisk talt helg sant?! Her skinner solen igjen, og stemningen har lettet litt etter det store sjokket. Jeg får stadig spørsmål om New York-tips og hva som er det nyeste hotte (er selvskreven ekspert så forstår jo det *blunkefjes blunkefjes*) og i det siste har jeg blitt mye flinkere til å legge ut instastories, så om dere ønsker å følge meg rundt i "The city" så legg meg gjerne til på @emmelinehammer

//Happy Thursday! That practically means weekend right?! The sun is back out, and the ambiance feels a bit lighter today after the big shock. I get tons of questions about New York City and the latest hot news (obviously - I'm an expert *wink wink*) and lately I've amped up my game at insta-stories, so if you would like to follow me around in the city, hit me up @emmelinehammer


Likes

Comments


Det var en rar dag å våkne opp i USA på. Det regntunge været gjenspeiler stemningen i New York. Det utenkelige har skjedd, og det ryster folk over hele verden. Jeg fulgte med på valgvaken i natt og kunne ikke forstå hva som skjedde foran øynene mine. Jeg er rystet, sjokkert og føler meg dessverre desto mer distansert til den amerikanske befolkningen. Spørsmålet jeg og alle stiller er; hvordan kunne dette skje? Jeg tror det er mange faktorer som spiller inn, og du kan lese titalls forskjellige vinklinger i media. Jeg har det siste døgnet prøvd å forstå resultatet. Sett saken fra forskjellige sider. Men ingenting kan få meg til å forsvare det valget så mange amerikanere har vært med på å ta. Allikevel prøver jeg å lytte til deres åpenbare rop om hjelp. En mye dypere aggresjon mot et ødelagt politisk system enn det jeg var klar over. Jeg tror mange valgte å stemme på Trump ikke fordi de er enige med han, ikke fordi de liker personligheten til denne klovnen, ikke fordi de er rasister eller kvinnehatere, men fordi de kan - alene bak lukkede gardiner med et håpet om forandring. Tenk deg om du har en døende sykdom, og en lege tilbyr deg en siste ukonvensjonell behandlingsmetode som uten garanti kan kurere deg, hadde du ikke takket ja? Denne gruppen mennesker lukker øynene og ørene for Trumps fadeser og svake karakter fordi han har gjenskapt en nasjonalfølelse og et samhold innad i landet, og en fiende utenfor nasjonen å legge skylden på for at ting går dårlig med USA. Jeg syntes det er synd at ikke flere amerikanere forstår at den politikken som Bernie Sanders prøvde å fremme hadde gjort landet godt, og at det tar tid, optimisme og et åpent sinn for å komme til den fremtiden Obama har jobbet mot de siste 8 årene. Om de forventer at Trump skal komme med en quick-fix så tror jeg vi vil se mange skuffede amerikanere og et annet resultat om 4 år. Det eneste man kan gjøre frem til det, som Hilary sa i sin nederlagstale, er å gi Trump en sjanse og håpe han har gode rådgivere rundt seg. At politikken og deres ideologier justeres etter folkets behov for jobber, inntekter og muligheten til et verdig liv. Så får jeg se om jeg slipper inn i landet igjen etter jul...


Likes

Comments


Hører det er full vinter hjemme i Norge?! Tiden går alt for fort! Håper selvfølgelig på sne når jeg kommer hjem til jul, men akkurat nå må jeg innrømme at jeg er glad jeg er i New York med milde vakre høstdager. Ah som jeg elsker høsten! Uansett hvor man går så er det picture perfect. Ble så revet med at jeg til og med kjøpte min første pumpkin spice latte i går, og konklusjonen er at jeg åpenbart har andre smakspreferanser enn amerikanere. Blir min vanlige kopp med svart kaffe fremover, og varm sjokolade når jeg skal "skeie ut" en ekstra kjølig dag. Kall meg gjerne kjedelig. Naturlig nok er det fullt fokus på presidentvalget her, og det har vært helt surrealistisk å følge med på valgkampanjen. Og det blir veldig spennende å følge med på resultatene ikveld.

//It's full winter back in Norway, but for now I appreciate the beautiful fall weather here in New York. The most picture perfect time of the year, still with those mild, sunny and beautiful autumn days. I even bought my first pumpkin spice latte yesterday, and learned I'm definitely still Norwegian and will stick with my regular black coffee in the future. Naturally it's all about the president election here, and it's been surreal to observe the election campaign the last months. Can't wait for the results tonight!

Likes

Comments

Jeg håper du akkurat har spist?! Ellers forbered deg på seriøs magerumling. Det som gjør New York til en av verdens beste byer er de uendelige valgmulighetene i matveien. Allikevel er det dager hvor jeg kun drømmer om kjente smaker jeg vokste opp med. Heldigvis takket være danske Claus Meyer kan jeg endelig få dempet savnet. I juni åpnet Noma-entrepeneuren, Great Northern Food Hall, i Vanderbilt Hall på Grand Central. En mathall som bokstavelig talt snakker mitt språk. Fem forskjellige paviljonger spesialiserer seg på forskjellige matretter og drikkevarer, alle selvfølgelig fra det nordiske kjøkken.

//I hope you've just been eating, or prepare for some serious tummy rumbling. What makes New York one of the worlds greatest citys are the endless options when it comes to food, but then there are the days where I just dream about the familiar flavors I grew up with. Thanks to the genius, Claus Meyer, I can now get my Norwegian fix at the Grand Central. Located in the beautiful Vanderbilt Hall, the Great Northern Food Hall serves Scandinavian specialties from five different pavilions.

"Ca-nel-snoorr" - et par amerikanere bak meg i køen prøver å tyde de skandinaviske navnene, åpenbart imponerte da jeg bestiller med min perfekte uttale (JA! Det var et veldig tilfredstillende øyeblikk). Hos Mayers Bageri får man uten tvil de beste og nærmest autentiske skandinaviske kanelbollene jeg har smakt i New York. Om kalorier hadde vært like innbilt som enhjørninger hadde jeg uten tvil bodd her. Og jeg har fått meg en ny skandinavisk favoritt; Tebriks med valmuefrø og mandelfyll. Så god jeg tror jeg velger denne over kanelbollen neste gang. Gisp! Ja, jeg sa det...

//"Can-nel-snorr" - a couple of Americans in line behind be tries to interpret the Scandinavian names, clearly impressed by my perfect pronunciation (YES, it was a very satisfying moment). At Mayers Bageri you'll get the best cinnamon buns (the real scandi ones) in New York. If calories was as imaginary as unicorns I definitely would be living here. And I got myself a new favourite; Tebriks with poppyseeds and almond paste... promise my you'll try one!

På Open Rye får du deilige åpne smørbrød med toppinger som smaker like godt som det ser ut - disse sender deg rett til Nyhavn i København.

//At the Open Rye you get the classic smørrebrød which taste as good as they look. Not as travel friendly as some of the sandwiches, but these are the real deal. Your regular toast will never feel the same.

De forskjellige avdelingene inkluderer også en bar, perfect for en kjapp øl og litt barsnacks med kollegaer etter jobb, eller hva med et par aquavit-shots for å fyre opp stemningen før en middagsdate? Ikke forvent å bli servert kjedelig havregrøt med kanel og sukker på Grain Bar, men nyskapende både søte og salte grøtvarianter. Blant annet får du deres versjon av den danske kjente retten øllebrød - en grøt lagd av rugbrød og øl med topping som forandrer seg etter sesongens råvarer.

//Among the pavilions there are also a bar, perfect for a beer and some light bar snacks with your colleagues after work, or a couple of aquavit-shots to lighten the mood before a dinner date. Don't expect to get served the plain cinnamon/raisin oatmeal at Grain Bar, here you get both sweet an savory porridge options like the famous danish dish, øllebrød, a porridge made with rye and beer.

Morrabrød? Sier ikke nei takk jeg... Rikelige med "grab and go" alternativer for stamkunder, samt turister som skal videre fra Grand Central Terminal. Rundt hjørnet finner du også Danish Dogs som spesialiserer seg på pølse i brød med topping og den kritikerroste Agern restaurant. Et fine dining alternativ, som jeg dør etter å få prøvd.

//Plenty of "grab and go" options for the regular customer, or for the ones traveling from the Grand Central Terminal. Around the corner you'll also find Danish Dogs, who specializing in sausages with toppings and the critically acclaimed Agern restaurant. A fine dining option, which I've been dying to try.

The nordiske kjøkken er fantastisk, og jeg håper New York er klare for å omfavne smakene. Jeg kommer hvert fall til å fortsette og rekruttere både skandinavere og amerikanere den veien.


//The northern kitchen is in fact great, and I hope New York is ready to embrace the flavors. I know I will continue recruiting both scandis and americans that direction, knowing they also make this a frequent go to spot.


Great Northern Food Hall
​Grand Central Terminal
​89 Vanderbilt Ave, East 42nd Street
​New York, NY 10017

6am-10pm

Likes

Comments


​Har du noen gang lurt på hvor "no white after Labor Day" kommer fra? Sjæl ass! Så jeg har spart deg bryet med å google det. Reglen stammer originalt fra tidlig 1900-tallet da overklassekvinnene så og si hadde en kleskode for enhver anledning. Etter Labor Day i September ønsket de da å spare sine nye hvite antrekk til våren og sommeren da de skulle flykte byvarmen og delta på mer casual sommereventer. I tillegg lagde overklassen en hel haug med moteregler for å skille klassene fra hverandre og for å se hvem som hadde penger.

Det er åpenbart ingen grunn til å fortsatt skulle følge denne regelen, dessuten syntes jeg ofte "moteregler" går i mot hele konseptet med mote og personlig stil. Men det må sies, da jeg hadde på meg dette antrekket her om dag, så var det over 20 grader her. Jeg forstår godt at det ikke er like passende å tasse rundt i den hvite jeansen på en uhyggelig regnfull høstdag. Poenget er at tidene har forandret seg, og med det også den antikke regelen om at du ikke kan ha på deg hvitt etter Labor day.


//Ever wonder where the "no white after Labor Day" originates from? Me too! So I've saved you the trouble googling. The rule with many others started in the early 1900's where there was practically a dress code for every occasion. Back then, the people wanted to save their fresh white attire for spring and summer when escaping the heat to attend more casual summer events outside the city. The Women of higher class also created a bunch of fashion rules in order to separate the different classes and to see who really had money.

Obviously there is no reason those rules still need to be followed, and I often find fashion rules to actually ruin the whole concept of fashion and personal style. It must be said though, that the other day when I wore this outfit, it felt more like summer than fall with over 70 degrees outside. I'm not saying that white pants is the best option when it's one of those grim wet fall days. The point is, times has changed. And with them, the antiquated notion that you can't wear white after Labor Day.

Likes

Comments


​Hva er det jeans har som gjør at alle elsker dem? Den fantastiske Yves Saint Lauren forklarte det så godt engang; "Jeg skulle ønske jeg oppfant jeansen: den mest spektakulære, mest praktiske, mest avslappende og nonchalante. De har et unikt uttrykk, beskjedenhet, sex appeal, enkelhet - alt jeg ønsker av et klesplagg". Noe som gjør at jeansen alltid vil trone høyt oppe på trend-listene. Men jeanstrendene er i stadig forandring, og for tiden har "mom jeansen" funnet veien fra mors gamle klesskap til benene til mange fashionistaer. Høyt liv, rette ben og løsere modell a.k.a. hengeræv-bukser som jeg ofte kaller de, er kanskje ikke de mest flatterende (om du ikke er supermodell), men denne strammere modellen fra ASOS fremhever formene mine noe faktisk både jeg og kjæresten min ser ut til å like. Hva syntes du om denne jeanstrenden?

​//What do jeans have that makes everyone loves them? The amazing Yves Saint Laurent once explained it so well; “I wish I had invented blue jeans: the most spectacular, the most practical, the most relaxed and nonchalant. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity – all I hope for in my clothes”. Making the jeans an eternal comeback at the trend-lists. But the jeans trends keep changing, and now the "mom jeans" have found it's way from your moms old closet to many fashionistas legs. High waist, loser and straighter fit a.k.a. long bottom-jeans as I often call them, are not often not the most flattering (if you're not a supermodel), but I do feel more like a woman (or maybe a mom from all I know) in this slim fit version from ASOS, because how it highlights my curves. And it seems like my boyfriend isn't protesting either... What do you think of this denim trend?

Likes

Comments


Come on Barbie, Let's go Party!

Kanskje jeg har bodd litt lenge i USA eller? Made in plastic, it's fantastic! Ikke helt enda, men benyttet muligheten til å kle meg opp som min barndoms største forbilde; Barbie. Alltid vært en stolt Barbie-fan! Personlig syntes jeg Barbie har fått ufortjent mye tyn. At hun er for perfekt med sin urealistiske kroppsfigur og utseende. Men hun er jo faktisk en dukke, og ikke realistisk! Noe jeg tror de fleste små jenter forstår, og at det heller er voksne som sliter med egne problemer. Fokuset burde være på hvorfor Barbie er et godt forbilde for unge. I 50 år har hun vist jenter at de kan bli og gjøre akkurat det de ønsker! Et ikon og en feministisk rollemodell i yrker som ofte er dominert av menn som; lege, astronaut, fotballtrener, NASCAR sjåfør og til og med president i USA. Et godt eksempel er "Career girl Barbie" som kom ut i 1963, rett etter "the women's rights movement". Alt for mye fokus er på Barbie sitt utseende, og alt for lite på hva hun har oppnådd - et stort problem i dagens samfunn. Jeg elsker hvert fall at hun viser jenter at de kan være den de vil, selv kledd i rosa fra topp til tå i designersko. Barbie for president!

//So maybe I lived in The U.S. for too long now huh? Made in plastic, it's fantastic! Not yet, but I tok the opportunity to dress up as my childhood role model; Barbie! I've always been a loyal fan. Personally I think she received too much undeserved criticism. That's she's too perfect with her tiny waist and unrealistic proportions. Exactly! She is a doll and is of course not realistic. And I think most little girls now that. It's rather how adults have issues of their own. The focus should be on why she's a good role model, inspiring girls for more than 50 years to be and do what ever they desire. There are so many representations of Barbie doing jobs that are usually dominated by males (doctor, astronaut, football coach, NASCAR driver and even the president of the United States) proving that she is an icon for feminism and all around role model. One of the first examples of this was "Career girl Barbie", who came out right after "The women's rights movement" in 1963. Too much focus is put onto Barbie's appearance and not enough on her accomplishments - a common problem in todays society. But I love that she shows girls that they can be however they want to be, even dressed in all pink and designer heels. Barbie for president!



Barbie hadde det uansett utrolig gøy på Halloween-Party på lørdag. ALLE går virkelig all in med kostymer her, så anbefaler å feire den i USA en gang i livet. Selv om de fleste feiret nå i helgen, er jo selve Halloween idag, og siden jeg hverken har barn og er for gammel til å gå "trick or treat" så skal jeg og noen venninner se Halloween-paraden i kveld. Forventer mange ville kostymer!

//Anyway, Barbie had a great time celebrating Halloween on Saturday. I love that everybody here goes all in with their costumes. Highly recommend experiencing the real Halloween in USA once in your life. It's really beyond. Since today's the actual Halloween day, me and some girlfriends are watching the Halloween Village Parade tonight. I'm expecting to see some crazy costumes!

Likes

Comments


A black nitrogen infused coffee to go please...


In New York er det alltid noe "helt fantaaastisk nytt og revolusjonerende" som dukker opp. Som nordmannen jeg er stiller jeg meg selvfølgelig skeptisk til motsatte er bevist. Men føler det var min plikt som koffein-avhengig og teste ut denne nye kaffetrenden. RISE Coffee lager iskaffen sin med peruanske kaffebønner og filtrert vann. Alt infusert med nitrogen, lagret på tønner, servert fra tappekran. Så ja, som øl, bare at det er iskaffe! Jeg en en klassisk "black coffee; no sugar, no milk kinda gal" (la kaffe være kaffe) men vanlig cold brew syntes jeg blir alt for bittert. På grunn av nitrogenet i RISE kaffen er den 80% mindre syrlig, naturlig søtere og det beste av alt, har 1.5 ganger så mye koffein enn vanlig kaffe. Beste cold brew kaffen jeg har smakt, så for meg VAR denne faktisk revolusjonerende. Venter allerede på at de skal åpne en sjappe i Chelsea.

//In New York City there's always something "amaaaaazing and revolutionary" popping up. Being Norwegian I am naturally always sceptic until the opposite is proven. But as a caffeine addict I tok it as my duty to try this new coffee trend. RISE Coffee makes their cold brew with Peruvian fair-trade coffee beans and filtered water. All infused with nitrogen, stored on kegs and served from tap. So yeah, much like beer, but it's cold brew! I'm a classic "black coffee; no sugar, no milk kinda gal" but I find normal cold brew to be way too bitter for my taste. Because of the nitrogen in the RISE brew it's 80% less acidic, naturally sweeter and the best part, 1.5 more caffein than regular coffee. The best cold brew I ever tasted, so for me this actually WAS revolutionary. Already waiting for a place to open in Chelsea.


Foreløpig finner du RISE pop-up café på Lower East Side på 85 Stanton St. åpent fra 7:30 til 16 seks dager i uken.

//For now, you'll find RISE pop-up café at Lower East Side at 85 Stanton St. Open from 7:30AM to 4PM six days a week.

Likes

Comments

Instagram@emmelinehammer