View tracker



Tjena, tanken med den här bloggen var att jag skulle vara aktiv, och det ska jag men det blev ett avbrott då jag åkte till Italien drygt en vecka. Och de va tur för då åt och drack jag gott, så jag kan dela med mig till er:)

Vi bilade ner till Italien och stannade några korta stopp i Tyskland på vägen ner. Vårt första stopp var på ett hotell som heter 'Hotel Schlausse' som ligger utanför München, och det var inte riktigt ett hotel som hade någon restaurang utan man var tvungen att äta någonstans i närheten, så vi gick längs forsen som gick utanför hotellet ner ett par hundra meter och hittade en typisk Tysk restaurang som hade grymt bra mat och allt stod såklart på tyska. det jag åt där var Schweinhaxe mit kartoffelknödel, vilket betyder fläsklägg med en typ av kroppkaka som är gjort på bröd, och till det fick man en vitaminsallad(som är med på bilden) och krautsallat. Det var en himla god rätt men inte så rolig att ha med på bild så jag fick med desserten på bild och den består av Apselstrudel samt någon typ ugnspannaka som jag inte minns namnet på, som serverades med inlagda plommon.

Vidare på resan in i Italien stannade vi först vid Garda sjön som är en av världens största sjöar där och Italiens största, svalt i vattnet och 40 grader i luften. På vårar lunchstopp hamnade vi på ett hotell som låg precis vid sjön där vi såklart åt en av Italiens bästa rätter..Spaghetti Vongole som var över all förväntan på ett hotell.
Efter stoppet vid Garda sjön fortsatte resan mot San-Sano i Toscana/Florence.

Längre in på veckan hade jag och pappa som högsta mål att åka runt på en massa olika vingårdar och vårt första stopp blev på 'Castello di Verrazzano' som ligger 5minuter m bil från San-Sano. Det blev tyvärr ingen vinprovning på den vingården utan en lunch som var lika himmelsk som utsikten ut över vingården och plantagerna. Till lunch blev det Tagliatelle com zucchini. Desserten var cantuccini m dessertvin som man doppar kakorna i, vinet var självklart hemmagjort. Upplevelsen på vingården var underbar och rekommenderas att besöka!

Andra vingården vi besökte heter ' La porta di vertine' och ligger i Gaiole,10-15 minuter m bil från San-Sano. Och där blev det allt vinprovning samt olivoljs provning.
Vinerna vi provade var följande:
Chianti Rosato, ett Rosèvin från 2013
Chianti classico, riserva 2010
Chianti classico riserva 2009
Jag ska inte säga för mycket, men det verkade vara bra viner, speciellt Chianti classico riserva 2009 med en stor smak av bland annat svartvinbär och lite Strävare smaker som nötter. Alkoholhalten var hög på alla tre viner, procent volymen låg runt 14,5%.
Men som sagt har jag ingen stor kunskap av vin utan det återlämnar jag till min vinkunniga fader som tycker mycket bra om vinerna och köptes sig några kartonger(han rekommenderar vinerna)

Jag skulle kunna skriva om en massa ställen vi besökt men det skulle ni inte orka läsa, men i helhet var det en smakrik resa jag gärna gör om.
Hoppas att ni gillade det ni läste, tack.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

(Grillad i Roteseri)

4 portioner
Tid: 1h 20 min

Kycklingen :
2 Spädkycklingar
1/2 kruka timjan
1kruka persilja
Olja
Salt & peppar

Risotton:
4 dl arborioris eller carnaroliris
1 knippe sparris
2 schalottenlökar/rödlök finhackad
2 dl riven parmesanost
Ca 1 L varm kycklingbuljong
2-3 dl torrt vitt vin
Salt & peppar
OlivOlja

Börja med att sätta på grillen, om du har en roteserifunktion på grillen, använd den, annars går det bra att grilla som vanligt.
Stoppa kycklingen med halva persiljekrukan och all timjan samt lite olja. Salta och peppra kycklingen som du sedan grillar tills innetemperaturen blivit 72 grader.

Under tiden kycklingen tillagas, Värm buljongen i en kastrull för sig.
I en tjockbottnad kastrull fräser du löken tills den blivit mjuk. Tillsätt riset, höj värmen en aning och fräs vidare, häll i vinet och rör om hela tiden när du gör risotto! Det bränner i bottnen väldigt enkelt. Tillsätt ca 3 dl av buljongen till riset, sedan 1 dl i taget tills riset nästan är färdigt. Under tiden Blancherar du sparrisen och slantar den.
När riset blivit i rätt konstisens tillsätter du parmesanosten och därefter sparrisen.

Dela på spädkycklingen så att alla får varsin halva, servera.

Likes

Comments

View tracker

En förrätt som är enkel att tillaga och som har det lilla extra

4 portioner

Tid: 20-30 minuter

8 Pilgrimsmusslor

2 Silverlökar

2 Rediga msk Ankfett (Jag använder 'Clos Saint Sozy')

8 Palsternackor

3 DL Mjölk

Smör

Salt/Peppar

Persilja till garnering 

Ta bort och släng den vita muskeln som sitter på sidan av pilgrimsmusslorna. Lägg musslorna på ett fat med hushållspapper så att överflödig vätska försvinner. (Salta&Peppra)

Skala och tärna palsternackorna som du sedan kokar i mjölken, salta en aning. Låt koka i 7-10 minuter så att tärningarna blivit mjuka. 

Under tiden skala löken och skiva tunt, hetta upp en stekpanna, lägg i ankfettet och tillsätt löken efter några sekunder, bryn löken tills den fått fin gyllenbrun färg. Mixa Palsternackan samt mjölken med resterande mjölk tills det blir en slät purè, smaka av m salt.

Musslorna halstrar jag A la Minutè på grillen, men det går även bra med en vanlig grillpanna. Grilla musslorna ca 40 sekunder på varje sida.

Lägg upp en klick av purèn i storlek av 1/2 tennisboll på en tallrik, ovanpå lägger du löken, höst upp lägger du en mussla m den andra på sidan av, toppa m en liten kvist persilja. 

Likes

Comments