Idag är det dag 2 på min lilla nystart. Klockan är snart 11 och jag har precis hunnit äta frukost. Det är lite kämpigt med en nyfödd och en vilding på 1 år och 8 månader.

Hur som helst! Brunchen bestod av biffar och smör. Måste hålla mig mätt tills i eftermiddag och s här i efterhand skulle jag tagit lite mer smör. I skrivande stund är jag 2,1 kg ifrån min första delmålsvikt.

Likes

Comments

Imorgon är det sista dagen på året. Jag kan inte annat säga att 2016 har bjudit på en mängd överraskningar.

I början av året var jag fortfarande föräldraledig med Wilma. I februari efter 9 månader med en konstant krävande bebis gav jag upp och lämnade över den rollen till Fredrik. Mitt jobb jag hade innan Wilma kom fanns inte längre kvar och jag gav mig ut på jakt efter nytt.

Efter ett par veckor fick jag napp på ett jobb som skulle vara i 8 veckor, både bemanningsföretaget och själva företaget var klara med från början att det tyvärr inte kunde bli mer än 8 veckor hur bra det än gick, behovet fanns inte. Fine, lika bra med öppna kort.

I maj fyllde Wilma 1 år och hon kunde nu gå och vi som föräldrar förstod allt mer ofta henne när hon pratade. Dagen före 1 års dagen blev vi rejält överraskade; vi väntade barn nr 2. Vi fick tid för ultraljud i mitten av juli och fram tills dess låtsades vi knappt om att vi kanske skulle bli fler i familjen.

Anställningen på jobbet närmade sig sitt slut. Men en vecka före semesterstängningen fick jag förfrågan om att vara kvar 2 månader till efter semestern. Jag sa ja och hade lite ångest över att inte berättat om graviditeten.

Juli kom och ultraljudet visade en fin liten pojke.

Det gick sedan så bra på jobbet att det börjades hinta om att jag skulle få vara kvar längre. Ångesten var total och helt plötsligt kändes det som att jag väntat för länge med att berätta om graviditeten. Jag gjorde det till slut, en del blev lite ledsna att jag skulle försvinna. Jag fick besked om att jag fick vara kvar så länge jag orkade på kontoret. Nice!

Wilma började på dagis i början av hösten och utvecklades mer och mer. Hon blev sin egen lilla person.

Hösten gick otroligt fort och det blev dags för mig att gå hem och vara föräldraledig. Med fika, presenter och en del tårar lämnade jag kontoret. Hoppas fortfarande att det inte var för sista gången.

Sen började den eviga väntan. När skulle lillebror komma? F ram till v 36 var lillebror under bevakning i form av kontroller var och varannan vecka på förlossningen då han precis som Wilma var lite mindre än medel. Men i v 36 fick vi reda på att nu låg han normalt till, inga fler kontroller behövdes och vi skulle inte göra någon åtgärd för att få igång förlossningen tidigare.

Veckorna gick och vi passerade BF. Julafton närmade sig med stormsteg. 15 december last jag in på förlossningen för observation och vila, mitt blodtryck var för högt. Dem bestämde att jag inte skulle bli igångsatt då det gick så dåligt sist. På måndagen 19 december fick vårt andra barn, vår son, se dagens ljus för allra första gången. Glad att det blev kejsarsnitt då det kom ut en dunderklump på 4925 gram. Mycket ärrvävnad från Wilmas kejsarsnitt gjorde operationen 1 timme och 40 minuter lång. Vi kom hem 3 dagar före jul och nu är vi här, vis årets slut.

Slutet gott allting gott. Graviditetskilona är borta och nästa år ser jag fram emot att bli hälsosammare. Gick upp 7kg under graviditeten, allt under de 3 sista veckorna. Nu så här nästan 2 veckor efter har jag gått ner 17kg (!)


Gott nytt år!

Likes

Comments

Så, imorgon går vi in i vecka 38. Va!? Jag slutade jobba i fredags och ska alltså nu försöka ta det lugnt medans Wilma är sina 15 timmar på dagis...

Vikten är helt okej, har gått upp 3kg, men ligger på -2 kg sedan starten av graviditeten. Helt ok, mitt mål är alltid att inte gå upp allt för mycket i vikt. Kommer ju inte hamna på samma resultat som med Wilma (-10kg fram till förlossningen och totalt -14 när hon kom ut). Här hamnar vi mer på plus minus noll, vilket jag är otroligt tacksam för.

Har mer foglossning med denna bebisen. När jag väntade Wilma gick det över så fort hon fixerades ganska tidigt. Nu är jag i v 38 och denna krabaten brukar oftast ligga med huvudet neråt men kommer antagligen inte bli fixerad alls så jag får stå ut.

Det är även tyngre denna gången, det gör ont och jag kan inte gå för snabbt eller för långa sträckor. Så olikt mot tidigare graviditet, magen märktes knappt och jag var ute och gick långpromenader med vovven varje dag. Men visst, jag utsattes inte för ständiga 10kg lyft (Wilma) och bara det kan få en att gå under en smula.

Imorgon är det dags för besök på förlossningen igen där vi ska kolla ctg-kurva och tillväxt. Förhoppningsvis blir vi inte igångsatta, har för mycket kvar att förbereda före julen och första advent. 

oj nu ropar mini människan!

Likes

Comments

Bloggningen har vart lite si och så. Som vanligt.  Men jag har en plan om att kombinera bloggandet med lite vloggande då det är det jag själv är mest intresserad av just nu.

Jag tror inte jag har berättat här på bloggen att vi snart får ett barn till! Den 11 december är det sagt att vi ska bli 4 i familjen, Wilma ska bli storasyster och jag och Fredrik blir tvåbarnsföräldrar. Sjukt overkligt och inget vi hade planerat. Vi hade gjort oss av med babyskydd, b babygym och babysitter  (och allt annat baby- ni kommer på...) för vi skulle ju bara ha ett barn. Kanske ett till om en massa år. Men ödet ville annorlunda! Eller ja, vi vet alla hur barn blir till och så blev det.

Imorgon ska vi på ultraljud nr.4 eftersom även denna skrutt är lite mindre än medel, precis som Wilma.

Likes

Comments

Denna veckan har jag testat goda pofiber frallor, jag hittade dem här på lesscarbs.se den enda skillnaden var att jag inte hade någon kokosgrädde hemma, så jag tog vanlig grädde istället. All kokosgrädde har gått åt till chiapudding här hemma...

Funkar att äta vanliga som dem är med lite smör och ost på eller som jag gjort idag för att lyxa till det lite; rostade med lite marmelad och ost på. Trevlig helg!

Likes

Comments

Igår stötte jag på ett gott recept på pannkakor, tyvärr vet jag inte vart jag har hittat det, låg en skärmdump på telefonen och nu för tiden får man ju möjligheten att beskära bilden direkt och det gör jag ofta.

Stekte också mina pannkakor i kokosolja för att hjälpa Wilmas mage lite som vart krånglig sista tiden. Jag lagade dem igår och åt rester till frukost idag, mums!

Näringsfaktan nedan gäller för hela receptet och är uträknat på www.kostbevakningen.se

Likes

Comments

Som jag har nämnt tidigare här i bloggen så är inte mannen med på lågkolhydratståget. Men när jag serverar kesoplättar käkar hela familjen med god aptit. I morse hade vi vispad grädde samt lite kokta dundersura hallon till.

Jag försöker gå över till mer strikt nu när semestern börjar närma sig sitt slut...

Likes

Comments

Idag var en sån dag. Man går och öppnar kylskåpet. Stänger det och kommer tillbaka efter en stund och öppnar det igen. Konstigt nog så har det inte fyllts på med något mer spännande än det som fanns där innan.

Men så till slut så kom min man med den briljanta idén att vi kan ju ta några skivor kassler till frukost. Ja, varför inte? Knappt några kolhydrater och såklart gott. In i ugnen med lite ost och tomat sen var det klart!

Likes

Comments

I många lchf grupper på olika forum och framför allt Facebook blir man näst intill lynchad om man säger att bönpasta är lchf. Ok, tittar man endast på näringsinnehållet så ligger kolhydraterna lite över vad jag normalt sätt skulle äta. Men tittar man på vad som händer i kroppen och framför allt med blodsockret så skulle jag säga att bönpasta absolut är en produkt man kan äta när man håller en lågkolhydratskost.

Om sanningen ska fram så tycker jag inte bönpasta är det godaste som finns och några gånger har jag ätit det bara för att få fina blodsockervärden. Effekten av den resistenta stärkelsen från bönorna gör att mitt blodsocker lägger sig bra efter måltiden och fram tills nästa dag. Tyvärr är det så att man måste ha rätt magbakterier för att kunna få den goda effekten av den resistenta stärkelsen  (tror jag, är inget pro).

Häromdagen provade jag en svart bönpasta och den var helt ok. Till åt jag köttfärssås med smulad fetaost och tomater.

Likes

Comments

Under dem perioder då jag lyckats hålla mig till lchf har jag alltid haft ett recept i min pärm jag inte vågat prova. Äggmjölk. Bara namnet gör att i alla fall jag höjer lite på ögonbrynen. Men så tog jag äntligen mode till mig.

Jag smälte 25g smör (mitt recept jag hade stod det att man kan ta 25-50g smör).
Sen kokade jag upp 2,5 dl vatten och tog 2 äggulor och mixade ihop allt med mixerstaven. Tog i ytterst lite sötning samt kakao. Voila! God, bitter varm choklad!

Likes

Comments