Nu ni, nu är jag tillbaka!

Jag känner för att börja blogga igen och så får det bli! Bloggen kommer som innan främst handla om lchf och träning (ja, innan var det inte så mycket träning). De senaste 3 veckorna har jag tränat en massa gånger i veckan, MEN jag har inte skött kosten så jag har inte gått ner något i vikt. Så onödigt i min värld, träningen är liksom asjobbig och så bara skiter jag bort det genom att äta mjölmat (ja, kolhydrater).

Men nu är ändringens tid här. Jag vill att träningen ska ge resultat. Stället jag går på kostar även en del i månaden, så vill inte att allt bara ska bli bortkastad tid och pengar.

Jag ska försöka uppdatera några gånger i veckan med tränings och matschema samt resultat!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Just nu står hela hälsobiten på paus känns det som. Tanken finns hela tiden att ta tag i allt, men det ÄR svårt. Denna sommaren kommer gå åt till att förbättra hälsan och att ändra gamla vanor som kommit smygandes tillbaka. Jag kommer vlogga om det, när vi väl sätter igång här. Tanken om att gå ner 10kg till midsommar känns inte så realistisk men om vi sätter igång här innan maj är slut så är nog ändå 5kg ner något att sikta på.

Titta in snart igen :)

Likes

Comments

​Det gick upp en sak för mig sent igårkväll när jag satt och chitchattade med min man i soffan. Det är en sån simpel grej egentligen men som jag känner har revolutionerat hela mitt liv (i typ en dag ungefär haha!). Det är att "DET FINNS INGA GENVÄGAR". Vad det än gäller. Inte bara att gå ner i vikt och bli mer hälsosam.

Jag till exempel hatar när det är plåtter och saker överallt. MEN jag hatar också att städa. Ja, ni hör ju, det där går inte ihop. Men hur som helst. Just köket tycker jag är ett otroligt stort stressmoment när det är ostädat på morgonen när man vaknar. Så jag tog tag i det innan läggdags (inte alltid det går, men igår somnade minimannen fort och W var hos sin farmor) och fick vakna till ett helt städat kök.

Jag tror det är ganska viktigt nu när jag är hemma i princip alltid, att ha det stääädat! Jag tycker det är en stress i sig att vara hemma själv med barnen och än mer när det är ostädat. Jag skulle aldrig klara av att vara någons hemmafru.

Imorgon ska jag utmana mig själv och städa badrummet. Nu låter det som vi har världens grisigaste badrum men nej, min man städar det i vanliga fall, men han glömmer ofta bort såna delar som att dammsuga där inne och att ta bort damm från såna ställen man aldrig rör, typ nere under toastolen och så. Jag vill att mitt hem ska vara så att det alltid ska kunna komma in en främmande människa här och jag inte ska behöva ursäkta för röra/ostädat. Blev jag precis vuxen?

Likes

Comments

Så! Nu har 2 hela veckor med sjukdom passerat här hemma. Jag var duktig och började vlogga förra fredagen men så kom dottern hem från farmor och hade kräkts, så nä ingen mer tid till att vlogga. Jag ska försöka imorgon igen då det förhoppningsvis är en "vanlig" vardag. Allt beror på vad minimannen här hemma känner för.

Då har vi gått igenom det som HAR hänt, men nu siktar vi in oss på det som komma skall! Jag har bestämt att jag inte ska väga mig så mycket längre. Kommer begränsa det till en gång i månaden, istället för en till flera gånger varje dag. Istället mäter jag med måttband och har siktat in mig på ett par nya jeans jag har i garderoben, som går upp till låren just nu. Jag kommer redovisa midjemåttet här en gång i veckan från och med idag, eller ja, från och med nästa måndag blir det, då jag inte har någon skillnad att redovisa ännu. Jag har valt att mäta över naveln för att få samma ställe varje gång. Då kanske man inte kan kalla det midjemått? Jaja, ni vet vad jag menar :)

Jag försöker också inte hänga upp mig så mycket på maten. Jag vet vad det jag äter innehåller och nu i början försöker jag att inte komma ner i kolhydrater för fort. Jag satsar på runt 20gram/dag och där är det ganska enkelt att hålla sig. En annan sak jag med tycker är viktig för mig i början är att äta på fasta tider. Jag vet att man inte ska äta om man inte är hungrig osv men jag blir oftast inte hungrig på i princip hela dagen sedan slår det till på kvällen som en bomb, och då vill jag äta vad som helst bara jag får det NU. Så för att undvika det äter jag frukost kl.08, lunch vid 12 och mellanmål vid 15 idag, eftersom middagen blir lite senare än vanligt. Än så länge fungerar det!

Lägger in en bild här under med vad jag har ätit under dagen (passar på att skriva detta tidigare, nu när minimannen sover, så än så länge finns det ingen bild på middagen).

Så dagens mat blev alltså:

Frukost: Biffar med currykryddad majonnäs.
Lunch: Biffar med avocado/fetaost/tomat samt majonnäs.
Mellanmål: ½ propud (den nya med choklad/apelsinsmak), vispad grädde
Middag: Köttfärssås med samma avocadoröra som till lunchen och lite stekt vitkål.

Likes

Comments

​Det var nog inte det man tänkte på när man fick reda på att man skulle bli förälder; att förkylningar och andra diverse trevliga smittor från dagis skulle avlösa varandra på löpande band.

Ralf, vår minsting på 2 månader, blev förkyld i mitten av förra veckan och inatt blev vår dotter på 1 år och 8 månader sjuk. Hon är precis som jag var när jag var liten, dvs att kräkas så fort hon får feber. Och självklart ligger hon alltid mellan mig och Fredrik när hon gör det. Så alltid i början av hennes "sjukdomar" får vi alltid vänta ut det lite och se om det är kräksjuka eller "bara" pga feber. Idag var det inte kräksjuka som tur väl var.

Anyhoot, jag har hunnit handla idag och det skulle vara så himla kul om jag hann med att vlogga idag också, men jag tror inte det funkar tyvörr. Är inte riktigt så pang på det heller då jag degar runt i myskläder och osminkat face just nu.

Likes

Comments

Som jag nämnt en eller tre miljarder gånger tidigare så ska vi nu strikta till oss lite igen. Eller lite och lite, det har inte vart någon tanke alls bakom kosten den senaste tiden. Nu har dock Fredrik gått med på att även han ska utesluta bröd och pasta åtminstone.

Dagens frukost blev lchf-pannkakor, eller som jag kallar dem Fiberhusk-pannkakor, mest för att hålla isär alla olika recept på just lchf-pannkakor. Fick passa på att lyxa till det lite idag då minimannen tillfrisknat lite och kunde sitta och titta i sin babysitter när jag gjorde pannkakorna. Denna veckan har jag valt att rikta in mig på mat som är någon form av favoritmat, det ska liksom inte bli trist innan det ens har börjat.

Pannkakorna hade jag kunnat göra mer av och sparat i kylen till morgondagens frukost eller lunch, men det tänkte jag inte på... Jag steker alltid dessa pannkakor i kokosolja, för det blir bättre än med smör helt enkelt. Jag har inte tagit med kokosoljan i beräkningen nedan, då jag inte vet riktigt hur mycket som "fastnar" i pannkakorna.

Likes

Comments

Sedan jag skrev sist har jag verkligen fått en mansförkylning. Jag ORKAR INTE strikta till kosten just nu under dessa dagarna, då de första dagarna är värst, i alla fall för mig.

Nu håller vi alla tummar och tår som vi hittar att vår 2-månaders lilla kille slipper undan förkylningen. Nu är det inte så att jag sitter och äter alla kolhydrater jag kommer över, utan jag äter den mat jag kommer över helt enkelt. Dagarna går inte riktigt alltid som planerat här hemma ännu och vi har inte lyckats komma in i något som känns som vardag, utan det känns hela tiden som att "bara den här veckan, sen.." men det är liksom så här det är nu. Jag är föräldraledig, vilket jag har otroligt svårt för, jag älskar mina barn mer än något annat här i världen, men jag har så svårt för att vara hemma hela tiden. Med en bil i hushållet kommer jag inte så långt om dagarna. Behöver jag handla innan min man kommer hem är det nog minst 1 mil fram och tillbaka till närmsta affär och skolbussar är det enda som går här.

Ja mycket ska man klaga ;) men vi har det också ändå rätt bra. Vi har mat på bordet, ett tak över huvudet (om än så trångbott) och friska barn som utvecklas i rasande takt.

Jag återkommer inom kort! Jag och Fredrik har ju en viktutmaning under februari. Den som går ner mest i vikt vinner en tatuering med barnens namn. Och i den takten Fredrik har tagit det under februari så kan man säga att jag har en stor chans att vinna. Går vi ner 10kg tillsammans får båda tatueringen, men jag kan säga att det kommer det INTE vara tal om ;P

Likes

Comments

​Äntligen har jag skaffat mig en ny dator, punkten fungerar på denna. Tyvärr visade det sig att jag har råkat köpa en rätt liten Chromebook (jag beställde datorn i lördags kväll när jag var otroligt trött och tyckte priset var bra..) så nu har jag lite att vänja mig vid. Allt är i princip app-baserat och efter lite användande känner jag att det är som en surfplatta men den sitter fast på ett tangentbord. Det blir nog bra tillslut. Det som är jobbigast just nu är att den saknar tangenten "caps lock" - man måste göra ett dubbelkommando för att få caps lock och det orkar man liksom inte hålla på med när man sitter och skriver löpande text. Ja, ni hör ju, i-lands problem.

Hur som helst, imorgon drar vi igång med lite mindre socker här hemma igen. Allt som oftast går det bra tills jag ska "unna" mig något, efter det kan jag liksom inte sluta. Tankesättet går som att "kunde jag äta det där igår, vad gör det då om jag äter det här idag?". När jag väntade Wilma körde jag lowcarb hela graviditeten och DÅ kunde jag unna mig för att jag hade hållt på med det ett lite längre tag än en vecka. Jag saknar att må så bra som jag gör när jag sköter kosten helt.

Senare idag kommer det upp en meny för de kommande dagarna. Säger som så många andra - if you fail to plan, you plan to fail! Ska försöka få igång Youtube-kanalen igen då jag tycker det är otroligt roligt, men allt handlar ju om tid just nu. Minstingen blev 8 veckor igår *phu*

Likes

Comments

Idag är det dag 2 på min lilla nystart. Klockan är snart 11 och jag har precis hunnit äta frukost. Det är lite kämpigt med en nyfödd och en vilding på 1 år och 8 månader.

Hur som helst! Brunchen bestod av biffar och smör. Måste hålla mig mätt tills i eftermiddag och s här i efterhand skulle jag tagit lite mer smör. I skrivande stund är jag 2,1 kg ifrån min första delmålsvikt.

Likes

Comments

Imorgon är det sista dagen på året. Jag kan inte annat säga att 2016 har bjudit på en mängd överraskningar.

I början av året var jag fortfarande föräldraledig med Wilma. I februari efter 9 månader med en konstant krävande bebis gav jag upp och lämnade över den rollen till Fredrik. Mitt jobb jag hade innan Wilma kom fanns inte längre kvar och jag gav mig ut på jakt efter nytt.

Efter ett par veckor fick jag napp på ett jobb som skulle vara i 8 veckor, både bemanningsföretaget och själva företaget var klara med från början att det tyvärr inte kunde bli mer än 8 veckor hur bra det än gick, behovet fanns inte. Fine, lika bra med öppna kort.

I maj fyllde Wilma 1 år och hon kunde nu gå och vi som föräldrar förstod allt mer ofta henne när hon pratade. Dagen före 1 års dagen blev vi rejält överraskade; vi väntade barn nr 2. Vi fick tid för ultraljud i mitten av juli och fram tills dess låtsades vi knappt om att vi kanske skulle bli fler i familjen.

Anställningen på jobbet närmade sig sitt slut. Men en vecka före semesterstängningen fick jag förfrågan om att vara kvar 2 månader till efter semestern. Jag sa ja och hade lite ångest över att inte berättat om graviditeten.

Juli kom och ultraljudet visade en fin liten pojke.

Det gick sedan så bra på jobbet att det börjades hinta om att jag skulle få vara kvar längre. Ångesten var total och helt plötsligt kändes det som att jag väntat för länge med att berätta om graviditeten. Jag gjorde det till slut, en del blev lite ledsna att jag skulle försvinna. Jag fick besked om att jag fick vara kvar så länge jag orkade på kontoret. Nice!

Wilma började på dagis i början av hösten och utvecklades mer och mer. Hon blev sin egen lilla person.

Hösten gick otroligt fort och det blev dags för mig att gå hem och vara föräldraledig. Med fika, presenter och en del tårar lämnade jag kontoret. Hoppas fortfarande att det inte var för sista gången.

Sen började den eviga väntan. När skulle lillebror komma? F ram till v 36 var lillebror under bevakning i form av kontroller var och varannan vecka på förlossningen då han precis som Wilma var lite mindre än medel. Men i v 36 fick vi reda på att nu låg han normalt till, inga fler kontroller behövdes och vi skulle inte göra någon åtgärd för att få igång förlossningen tidigare.

Veckorna gick och vi passerade BF. Julafton närmade sig med stormsteg. 15 december last jag in på förlossningen för observation och vila, mitt blodtryck var för högt. Dem bestämde att jag inte skulle bli igångsatt då det gick så dåligt sist. På måndagen 19 december fick vårt andra barn, vår son, se dagens ljus för allra första gången. Glad att det blev kejsarsnitt då det kom ut en dunderklump på 4925 gram. Mycket ärrvävnad från Wilmas kejsarsnitt gjorde operationen 1 timme och 40 minuter lång. Vi kom hem 3 dagar före jul och nu är vi här, vis årets slut.

Slutet gott allting gott. Graviditetskilona är borta och nästa år ser jag fram emot att bli hälsosammare. Gick upp 7kg under graviditeten, allt under de 3 sista veckorna. Nu så här nästan 2 veckor efter har jag gått ner 17kg (!)


Gott nytt år!

Likes

Comments