Inredningen i vardagsrummet fortsätter och nu var det dags för väggen att prydas med motiv!

Hittade tavlorna på Åhléns för 299:- och motiven på Dreamstime.com. Enkelt att ladda ner. Sveavägensinramingar hjälpte till med att printa ut motiven på matt papper, snabb och enkelt!

För mig är det viktigast att motivet reflekterar oss som bor här, dvs jag, min man och min dotter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen fick jag möjlighet att tassa iväg till posten och hämta ut mitt hemliga paket från Styleby.

Supernöjd med lilla lådan fylld med fina produkter från NUXE & ESSIE :)

Tack Styleby!

Likes

Comments

Ansiktsskrubb, peeling, rengöring - ja allt egentligen!

Du behöver en vanlig burk med bakpulver från närmsta livsmedelsbutik och kokosolja (kallpressad, se exempel på burk från tidigare inlägg "SOMMARLEN").

1 tsk bakpulver

2 tsk kokosolja (i flytande form)

En skål att blanda i och en förslutningsbar burk

Blanda ihop till en smidig smet och se till att skålen du blandar i och det redskap du valt att använda är rent från vatten. När smeten ser smidig ut utan klumpar, häll över den i en torr behållare med lock och låt stå i kylskåpet över natten. Dagen därpå har du en färdig peeling!

Min morgonrutin går ut på att först tvätta av mig ansiktet med vanligt vatten och därefter doppa en varm fuktig bomulls pad i behållaren och gnugga försiktigt in peelingen på bomullspadsen (som inte luddar), därefter applicerar jag i cirkulära rörelser på T-zonen (där det oftast finns mest porer) och runt hela ansiktet. Skölj av med ljummet vatten som en avslutning och torka av med torra bomullspads alternativt "pudra" försiktigt med en frottéhandduk tills du är torr och fräsch. Smeten i behållaren kan med fördel förvaras i badrumsskåpet, även om den smälter ihop till en lös smet (det brukar imma i badrummet likt en bastu efter att jag duschat). Skaka till behållaren med smeten innan användning so är du Good to Go!!

Viktigt, låt inte vatten komma i kontakt med bakpulvret innan all pulver har blandats ihop med kokosoljan. Vatten gör att smeten blir porös och tappar sin kraft och effekt.


Jag har blandhy med en fet T-zon och torra kinder. Efter den här morgonritualen har jag inget behov av att använda dagkräm längre, eftersom kokosoljan från peelingen har en absorberande effekt som går in i huden och skapar sitt eget skydd inifrån.

Happy Peeling!

Likes

Comments

Långa fransar har genom tiderna varit eftertraktade på kvinnors ögon, alla vill ha långa fransar. Det finns alla möjliga metoder för att få fransarna att växa, och hittills har ingen fungerat särskilt bra på mina asiatiska fransar. Mitt tidigare yrke som makeup-artist tog in mig i fransarnas värld och upptäckte lösfransar. Tyvärr sliter lösfransar på ens egna fransar, och volymfransar får en att känna sig naken när det trillar av med dagar som går tills nästa dyra refill/påfyllning sker hos fransstylisten!.

Så, jag har satt upp ett mål om att återfå mina egna långa och tjocka fransar på ett naturligt sätt. Med en liten puff av naturliga ämnen såklart! Jag kan avslöja redan nu att jag har hittat en liten undangömd hemlighet som får fransarna att växa och bli tjocka! Det är enkelt och helt ofarligt att använda på friska ögon.

Jag är fortfarande i testperiod av kuren, och för varje vecka skriver jag en veckologg om antal mm som fransarna har vuxit. När jag uppnått önskad längd på fransarna kommer jag att publicera kuren och dela med mig av receptet.


Stay tuned for more information...

Likes

Comments

Till sommaren finns en favoritolja som jag inte kan leva utan, och det är kokosoljan. Alla har en sån någonstans i köket, men kanske inte tänkt på vilka goda effekter den har även på utsidan av kroppen! Den kallpressade kokosoljan ger näring till huden och motverkar att den blir för torr, och samtidigt verkar den effektivt mot blemmor och utslag. Kokosoljan ger ett visst skydd mot solens skadliga strålar, och ger huden en glansig och len yta. Rekommendationen är att smörja på kokosoljan efter duschen, och låta den sjunka in långsamt, därefter applicera din rekommenderade solfaktor för bästa skydd mot skadliga UV-strålar.

Ta gärna lite kokosolja på hårtopparna för extra bra skydd! Den kallpressade kokosoljan hittar ni här.

Likes

Comments