Det var ju inte igår! Det har varit ganska intensivt på jobbet pga den kommande lanseringen sedan jag kom hem från Bali därav inget bloggande. Jag kom hem fylld med ny energi och laddade batterier. Ibland behöver man bara komma bort för att låta hjärnan vila. Nu är jag hemma fit for fight.

En av mina ambitioner för 2017 är att hålla fokus och stänga ute alla negativa tankar som tar energi. När jag oftast är i slutspurten börjar dessa "otillräcklighetstankar" smyga fram. De senaste veckorna och även innan Bali (inte på Bali dock för då var jag fullt upptagen med att zippa på smoothies) har jag dragit mig i sängen och funderat på om "har jag koll?", "vad händer om det inte går enligt plan?", och "kommer jag att leva upp till förväntningarna?".. Jag tolkar dessa tankar som ett tecken på att jag behöver komma ifrån och gör andra saker som exempelvis träna på lunchen eller lägga ifrån jobbdatorn på kvällarna och istället läsa modemagasin. I måndags hade jag en riktig pissdag och det enda positiva från den dagen är att jag har kommit till insikt att det enda jag kan påverka är hur jag förhåller mig till saker och ting. Det gäller att ha fokus och försöka stänga ute saker som triggar igång oro. Det är ju också i dessa tider som jag uppskattar mina fantastiska kollegor som boostar en när man behöver det som mest.. Igår påminde min kollega mig att jag ska sluta slänga kommentarer som förminskar mig själv - det var en riktig "AHA" moment och han har ju rätt. Det finns trots allt ett skäl till varför jag har fått vissa saker på mitt bord och det är ju för att jag alltid ser till att leverera.

På tal om att behöva komma ifrån datorn, nu är det dags för ELLE UK!

@Gretas Haymarket

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vet ni vad? Jag har tröttnat på solen. Det känns oförskämt att ens tänka den tanken men jag har helt enkelt fått för mycket sol. Idag håller jag mig inomhus och passar på att reflektera över vad jag vill göra härnäst. Vad ska jag bli bättre på? Vad ska jag prioritera? Vad vill jag göra mer av?

Jag besökte Alexandra Bylunds blogg och blev inspirerad av hennes inlägg om hennes mål och planer för 2017. Så jag tänkte dela med mig av mina egna planer i det här inlägget.

1. Sluta snooza - det är en sjukt dålig vana som jag måste bli av med. Jag blir ju knappast piggare av att sova 30 min längre med ett upprepande pip i bakgrunden. Är det någon som känner igen sig?

2. Reflektion som en daglig rutin - Om jag ska beskriva 2016 med två ord så är det KÖRA PÅ. Jag har kört på som bara den och det har såklart lönat sig. 2017 vill jag göra mig själv den tjänsten att reflektera över mina handlingar.

3. Skaffa ett anteckningsblock - Det händer ganska ofta att jag kommer på en bra idé eller något annat jag ska göra som jag sedan glömmer bort eller kommer på efter att ha funderat i flera timmar.. Med ett litet anteckningsblock i handväskan så sparar jag både tid och energi samt att jag får saker gjort snabbare

4. Spendera minst en halvdag i veckan med min lillebror. Jag får så himla många nya perspektiv när jag hänger med min femåriga lillebror. Saker han säger, tänker på och gör är ju verkligen så långt ifrån mitt egna tankesätt man kan komma. Som jag lär mig!

5. Läsa ut en ny bok varje vecka - ett ganska ambitiöst mål! Jag har nyligen läst ut #girlboss som är skriven av NASTY GAL'S grundare Sophia Amoruso. Fasen så grym hon är!

Vad har ni för planer 2017?

Likes

Comments

Jag har inte gjort så mycket ljud ifrån mig de senaste veckorna. Det beror på att jag har haft fullt upp med att bocka av årets sista action points, träffa potentiella ambassadörer till vårt nya klockmärke som lanserar snart och packa resväskan.

Just nu semestrar jag på Bali och det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva HUR mycket jag behöver sol och avkoppling. Jag åkte iväg precis när jag behövde det som mest och det tackar jag mig själv för.

Här på Bali har jag druckit massvis med juice, yogat, läst böcker och reflekterat över 2016. Det här året har varit det mest händelserika året i mitt liv. Jag är rätt bra på att ifrågasätta mig själv så den här gången ska jag stolpa allt jag åstadkommit som en klapp på axeln.

- Checkat av mitt första år som styrelseledamot i ett av Sveriges största fackförbund

- Startat EMC tillsammans med min medgrundare och skapat ett forum för unga drivna kvinnor i karriären

- Tagit examen med riktigt bra betyg samtidigt som jag axlat deltidsjobb och andra engagemang

- Kirrat min drömroll som influencer marketing manager i ett av Sveriges hetaste startups enligt 33 listan 2016

- Insett att jag och viktiga personer i mitt liv kommer före allt annat

Jag vet inte om det bara är jag men jag blir så mycket klokare när jag är på semester. Det är en ren lyx för själen att koppla av och reflektera över vad man gjort bra och vad som kan förbättras framöver. En sak jag kommit underfund med är att jag ska sluta älta saker jag inte kan påverka. Det tar så mycket energi som jag egentligen ska lägga på annat. Det låter klyschigt men så är det. Varje gång jag hamnar i de tankespåret ska jag titta på denna bild för att påminna mig själv om att lägga energi på action points som jag faktiskt kan påverka.


Likes

Comments

Ikväll arrangerade vi årets sista EMC träff där vi bjöd på julfika och hade så bra diskussioner om hur vi hanterar jobbiga arbetssituationer. Jag blir alltid så inspirerad av att höra hur dessa drivna kvinnor resonerar och hur de tacklar utmaningar. Det är ju det som är hela syftet med EMC, att lära sig och dela med sig av erfarenheter. Jag och Afrodite har ju drivit EMC sedan januari. Vi har på 11 månader växt från att vara 15 medlemmar till 50 medlemmar. EMC består av unga kvinnor från olika branscher som bidrar till en systerkultur där det är en självklarhet att hålla varandra bakom ryggen. Det är med andra ord en ren lyx att få hänga med dessa personer!

Nu kommer vi satsa på att göra EMC ännu bättre under 2017. Vi fyller ju ett år i februari och vi planerar att bjuda in till ett stort event som kommer vara annorlunda från de övriga eventen vi haft. Det ser jag verkligen fram emot! Passar på att bjussa på en artikel om EMC som publicerades när vi precis hade dragit igång!

Läs mer om EMC här

Likes

Comments

Tiden bara rinner iväg och om exakt en vecka åker jag till BALI! Jag är så sjukt excited samtidigt som jag är lite stressad över alla to do's som ska betas av innan avfärd.

Förra veckan träffade jag Alexandra Bylund som driver PR with an edge.. Vi åt lunch och pratade om allt från startups, kommunikation till prioritering. Vilken bosslady alltså! Jag har följt henne på sociala medier och alltid tyckt att hon varit så inspirerande. Social och orädd som jag är så skickade jag ett mejl till henne och frågade om vi skulle träffas.

Vad händer i veckan då? Förutom att beta av min to do list så åker jag till Stockholm för styrelsemöte med Civilekonomerna och möten med influencers. Jag jobbar ju som influencer marketing manager på en tech startup. Kort sagt så går min roll ut på att se till att inspirerande personer bär våra klockor som vi lanserar väldigt snart. Det ligger ju i mitt DNA att nätverka och bygga bra relationer. Jag är oerhört glad över att jobba med det jag gör även om jag ibland kan tycka att det är sjukt stressigt och jobbigt. Därför är det bra att jag kombinerar mitt jobb med att driva Skånes första riktiga nätverk för unga drivna kvinnor i karriären EMC. Imorgon kör vi årets sista EMC träff. Tiden går fort när man har roligt och snart fyller vi 1 år.

Likes

Comments

Går på tåget, tar fram datorn för att förbereda dagens möten, går av tåget, hoppar på bussen för att sen ta hissen (jag är väldigt lat ibland) upp till kontoret. Klockan är strax innan 9 och mötena kickar igång, en efter en. Dags för lunch. Ibland unnar jag mig en lunchstund med mina kära vänner och branschkollegor. Ibland slänger jag i mig lunchen framför datorn (jag är nog inte ensam om det, va?). Klockan är redan 17 och min to do list blir bara längre och längre. Träffar min mentor för att bollplanka. Skriver ner käcka uppmaningar som "prioritera", "jobba smart", "träna bort stressen" och "hitta balansen". Kommer hem, byter om till träningskläder och kickar ass på Body pump passet. Hemma igen, duschar och äter. Nu är det läggdags.

Så kan en dag se ut. Det är full rulle hela tiden och jag strävar alltid efter att bli bättre precis som alla andra prestationsprinsessor där ute. Mina to do lists and should do lists blir längre och längre för varje dag. Jag har ju mina arbetsuppgifter att utföra men sen så kommer alla borden och måsten. Jag borde prioritera bättre, bli mer effektiv. Jag borde också bli bättre på att säga nej, ha skinn på näsan och ta för mig. För visst har alla sagt åt oss sen en dag 1 att ta för oss? Sen får jag inte glömma mitt sociala liv. Borde nätverka, träffa vännerna och vara en bra dotter/flickvän.

Jag ringde en vän idag och beklagade mig för att inte ha haft tid att hälsa på pga jobbresor och annat. Varpå hon svarade "sluta stressa, det är lugnt". Och där har vi det. så enkelt men ändå så svårt. Ta det lugnt. Tre ord som alla prestationsprinsessor och prinsar för den delen måste lära sig att göra. Det är ingen som dör om du skippar träningen ikväll eller väntar med att svara på mejlet imorgon.


Likes

Comments