View tracker

Ikväll arrangerade vi årets sista EMC träff där vi bjöd på julfika och hade så bra diskussioner om hur vi hanterar jobbiga arbetssituationer. Jag blir alltid så inspirerad av att höra hur dessa drivna kvinnor resonerar och hur de tacklar utmaningar. Det är ju det som är hela syftet med EMC, att lära sig och dela med sig av erfarenheter. Jag och Afrodite har ju drivit EMC sedan januari. Vi har på 11 månader växt från att vara 15 medlemmar till 50 medlemmar. EMC består av unga kvinnor från olika branscher som bidrar till en systerkultur där det är en självklarhet att hålla varandra bakom ryggen. Det är med andra ord en ren lyx att få hänga med dessa personer!

Nu kommer vi satsa på att göra EMC ännu bättre under 2017. Vi fyller ju ett år i februari och vi planerar att bjuda in till ett stort event som kommer vara annorlunda från de övriga eventen vi haft. Det ser jag verkligen fram emot! Passar på att bjussa på en artikel om EMC som publicerades när vi precis hade dragit igång!

Läs mer om EMC här

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tiden bara rinner iväg och om exakt en vecka åker jag till BALI! Jag är så sjukt excited samtidigt som jag är lite stressad över alla to do's som ska betas av innan avfärd.

Förra veckan träffade jag Alexandra Bylund som driver PR with an edge.. Vi åt lunch och pratade om allt från startups, kommunikation till prioritering. Vilken bosslady alltså! Jag har följt henne på sociala medier och alltid tyckt att hon varit så inspirerande. Social och orädd som jag är så skickade jag ett mejl till henne och frågade om vi skulle träffas.

Vad händer i veckan då? Förutom att beta av min to do list så åker jag till Stockholm för styrelsemöte med Civilekonomerna och möten med influencers. Jag jobbar ju som influencer marketing manager på en tech startup. Kort sagt så går min roll ut på att se till att inspirerande personer bär våra klockor som vi lanserar väldigt snart. Det ligger ju i mitt DNA att nätverka och bygga bra relationer. Jag är oerhört glad över att jobba med det jag gör även om jag ibland kan tycka att det är sjukt stressigt och jobbigt. Därför är det bra att jag kombinerar mitt jobb med att driva Skånes första riktiga nätverk för unga drivna kvinnor i karriären EMC. Imorgon kör vi årets sista EMC träff. Tiden går fort när man har roligt och snart fyller vi 1 år.

Likes

Comments

View tracker

Går på tåget, tar fram datorn för att förbereda dagens möten, går av tåget, hoppar på bussen för att sen ta hissen (jag är väldigt lat ibland) upp till kontoret. Klockan är strax innan 9 och mötena kickar igång, en efter en. Dags för lunch. Ibland unnar jag mig en lunchstund med mina kära vänner och branschkollegor. Ibland slänger jag i mig lunchen framför datorn (jag är nog inte ensam om det, va?). Klockan är redan 17 och min to do list blir bara längre och längre. Träffar min mentor för att bollplanka. Skriver ner käcka uppmaningar som "prioritera", "jobba smart", "träna bort stressen" och "hitta balansen". Kommer hem, byter om till träningskläder och kickar ass på Body pump passet. Hemma igen, duschar och äter. Nu är det läggdags.

Så kan en dag se ut. Det är full rulle hela tiden och jag strävar alltid efter att bli bättre precis som alla andra prestationsprinsessor där ute. Mina to do lists and should do lists blir längre och längre för varje dag. Jag har ju mina arbetsuppgifter att utföra men sen så kommer alla borden och måsten. Jag borde prioritera bättre, bli mer effektiv. Jag borde också bli bättre på att säga nej, ha skinn på näsan och ta för mig. För visst har alla sagt åt oss sen en dag 1 att ta för oss? Sen får jag inte glömma mitt sociala liv. Borde nätverka, träffa vännerna och vara en bra dotter/flickvän.

Jag ringde en vän idag och beklagade mig för att inte ha haft tid att hälsa på pga jobbresor och annat. Varpå hon svarade "sluta stressa, det är lugnt". Och där har vi det. så enkelt men ändå så svårt. Ta det lugnt. Tre ord som alla prestationsprinsessor och prinsar för den delen måste lära sig att göra. Det är ingen som dör om du skippar träningen ikväll eller väntar med att svara på mejlet imorgon.


Likes

Comments

Det råder ingen tvekan om att det finns massvis med bloggar där ute. Jag googlade "antal bloggar i Sverige" och insåg ganska snabbt att det svenska bloggandet har aldrig varit större än nu. Det finns alltså en hel drös av inspirerande och kreativa själar som skriver om allt från mode till livstil och inredning, så vart platsar min blogg?

När jag flyttade hem till Sverige från Hong Kong i januari saknade jag ett forum för drivna kvinnor som var i början av deras karriär. Tillsammans med en vän grundade jag ett nätverk för att fostra en systerkultur där kvinnor håller varandra bakom ryggen och stöttar varandras framgångar. Nu saknar jag en blogg som tar upp dessa ämnen som jag tror flera av oss tänker på som exempelvis; Vad vill jag? Hur väljer jag rätt arbetsplats? Hur ska jag tänka kring lön och förmåner? Hur kan jag prioritera bättre? Hur hanterar jag stressen? Listan kan göras väldigt lång och syftet med min blogg är att belysa det som jag tror att många unga kvinnor funderar på, inte minst de kvinnor som nyligen gått från att studera/göra annat till att faktiskt göra karriär.

Mina inlögg kommer först och främst handla om just karriär och arbetsliv. Jag kommer dela med mig av mitt perspektiv på ämnet, hur jag jobbar och vad jag tänker på. Jag kommer även tipsa om grymma powerladies. Detta kommer vara mitt sätt att uttrycka hur jag upplever dagens arbetsmarknad men det kommer inte vara personlig dagbok med bilder cupcakes och smoothies.

Hoppas att du finner inspiration och vill hänga med mig!

Med min partner in crime på ett av höstens första EMC event. Fotograf: Moments by Anastasia

Likes

Comments