Igår hade jag & R endast två timmar kvar på jobbet när vi blev ofrivilliga skådespelare till en kommande film till Moraknivs hemsida. Det hade varit inspelning i nästan två hela dagar, & det var så nära att vi klarade oss undan. Istället så fick vi posera på film & halvdö av nervositet. R skrattar alltid hysteriskt när hon blir nervös, vilket i sin tur resulterar i att jag skrattar åt henne. Vi får helt enkelt vänta & se om vi en fick vara med i filmen i slutändan..

Idag åkte jag & barnen & fikade på Nya Helmers med R efter jobbet. Jayden fick åka hem nästan direkt Tias kom förbi eftersom han just nu år precis så intensiv som en tvååring förväntas vara. Ibland är det otroligt skönt att bara få vara med tjejerna lite & ge dem lite extra tid utanför Jaydens 'kaos-bubbla'. Han är helt fantastisk min lilla chef, men just nu tar han över helt & hållet. Så på fredag så får han åka till farmor & farfar en sväng så att jag & tjejerna får pyssla lite i deras rum. Alva har bett mig att lära henne sy, så ikväll har hon designat ett linne som hon vill sy. Bara att försöka minnas det jag en gång lärt mig & försöka vara lite pedagogisk. Har jag lyckats lära henne sticka så ska det väl knappast vara några problem att lära henne sy.. Jag ska bara försöka lära mig själv att hantera hennes dåliga tålamod. To be continued..

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit otroligt innehållsrika. Det är nästan så att jag själv blir förvånad över hur mycket vi faktiskt kan åstadkomma på fyra ynka dagar. Allt bara faller på plats just nu. Jobb, mer jobb, mer försäljning, mer beställningsjobb. Den här veckan lyckas jag få in sju arbetspass på sex dagar. & utöver det så har jag hunnit jobba hemifrån & höjt min inkomst betydligt. Jag har bestämt mig för att 2017 ska bli mitt bästa år hittills - ekonomiskt.

Jag har förmodligen alldeles för mycket planer & för mycket jag vill göra, men det känns så kul att ha börjat få så mycket feedback & en hel del komplimanger nu. En av mina servitriser från i somras hörde av sig & frågade om hon fick jobba med mig i sommar, & det gjorde mig så lycklig att jag lyckats få henne att vilja komma tillbaka för ännu en säsong. Det får mig att känna att jag faktiskt lyckades otroligt bra. Har också fått mängder med komplimanger för mina tavlor, & funderar på om det är på tiden att starta en Facebook-sida för mina alster? Jag kan inte riktigt bestämma mig.

Känner spontant att det är otroligt kul med komplimanger, men vet att jag ofta har svårt att ta till mig utan att påpeka att jag fortfarande skulle kunna vara bättre. Jag analyserar alltid sönder allting & det slutar med att jag inte ens låter tacksam för att någon tog sig tiden att ge mig en komplimang. Jag tror att jag liksom inte riktigt vant mig. Däremot älskar jag att ge andra komplimanger & feedback. Positiv feedback. & det tycker jag faktiskt att alla borde ösa på med mer. Jag fick till exempel höra på Ica att jag skriver otroligt bra. Att jag skriver så att jag lyckas beröra. Vilket jag kanske inte hade för avsikt att göra, men som självklart känns otroligt kul.

Jag älskar sånna personer. Sånna som säger det de känner, som delar med sig & vill höja andras kvalitéer. Mer spontana komplimanger! & massor med positiv feedback så att alla måste acceptera de dem är bra på ❤️

Likes

Comments

Jag & Tias köpte 'Just Dance' till barnens PS4 i julklapp. Kameran fungerade otroligt dåligt i vårt vardagsrum, men efter lite trixande så kopplade vi istället in våra telefoner så att vi nu kan dansa utan lagg. Så nu när vi haft tjejerna hemma denna vecka så har vi i princip dansat varenda ledig stund. Fredag var vi lediga & började dansa direkt efter frukost. På lördagen kom Hannah & hoppade in & dansade med oss. Spelet går utan tvekan in på topp 10 av de bästa materiella ting vi köpt. Så kul att dansa med barnen & lära sig koreografi samtidigt som vi tävlar i världsrankingen!

Idag har vi åkt lite pulka i Hemus & fick varm choklad när vi kom hem. Känns rätt mysigt med vinter måste jag erkänna. Lite extra mysigt att få ha Hannah här i helgen också. Lycklig mamma & lyckliga barn ❤️

Nu.. lite mer SKAM! 😍

Likes

Comments

December var utan tvekan årets jobbigaste månad. Jag får helt enkelt vara nöjd över att det blev så. Det började så bra med personalfest, Vintergalan & Jessica som blev super-star-struck av Petter [som uppenbarligen bryr sig om tre servitriser som sitter & äter på golvet], personalmiddag med musik-quis, & lucia x 2 på dagis.

Jag har hela mitt liv haft svårt för december. Julklappar som ska fixas & slås in, planer som ska fungera för alla, jobb & till slut sitter jag & slår in de sista julklapparna klockan 02 den 23.e.. Samma sak varenda år. Paniken sätter sina klor i mig & jag vill bara begrava mig själv i jobb för att slippa hantera ångesten. Men jag bröt ihop & samlade ihop mig själv innan nyår. Sedan spenderade jag & Jayden nyårsafton med Kimberly, Alia & Ullis. Vid tolvslaget var Jayden fortfarande vaken & fick se fyrverkerier för första gången med sin mamma, pappa & familjen Tsung/Linder.

2016 var ett fantastiskt år. Alla-hjärtans-dag i Stockholm, Gastro Nord, Summer Party i Göteborg, Pokemon-frieri, Tällbergsgården, Dalhalla, barn-spa på Dalecarlia, personalfester, Vintergalan. Men nu längtar jag efter allt som 2017 har att bjuda på. Dalhalla kommer att bli ännu bättre i år, kattungarna är planerade, budgeten är gjord & mina konstverk visualiserade. Bring it 2017, jag är mer än redo!

Likes

Comments

I helgen har jag & barnen nästan flyttat in hos våra närmaste vänner. Allt för att Mamman skulle slippa gå hemma & älta sin besvikelse. Jayden är så duktig nu, helt fantastisk & underbar. Han pratar om allt mellan himmel & jord. Under helgen hade han dessutom full koll på att jag lovat honom att sova bredvid dina systrar på soffan för första gången. Så stor & så liten på samma gång. Både fredag & lördag sov han mellan Alva & Mini hela natten. Det är så mysigt med första gången barnen gör någonting. På söndagen så fick Jayden också baka pepparkakor för första gången. Han var så duktig som både kavlade & stansade.

Jag är så lyckligt lottad som fått så fina & fantastiska barn. Jag kommer att göra allt i min makt för att ge dom det dom förtjänar.

Likes

Comments

Igår kom årets low point. Jag tryckte undan den i några timmar tills barnen hade somnat & sen tittade jag & Tias på 'Me before You'.  Jag grät i två timmar. Hejdlöst & hjälplöst. Vi hade fått ett mindre positivt besked under dagen som jag trott skulle vara det perfekta avslutet på 2016. Allt jag kämpat för kändes helt plötsligt förgäves & helt i onödan.

Men idag så har de känslorna runnit av mig. För nu är jag inte ledsen längre. Nu är jag - förutom gråtsvullen & flammig - mer beslutsam än tidigare. 2016 har varit ett fantastiskt år. Båda våra bästis-par fick varsin dotter, allahjäransdag i Stockholm, Gastro Nord, helgen i Göteborg, barn-spa, Tias Pokemon-frieri, Dalhalla, Tällbergsgården, Morakniv, sena sommarkvällar med hög musik, högsång med Hannah i bilen, timtals av dans med barnen, & fantastiskt fina barn. Jag är så tacksam för det jag har & 2017 kommer att bli ännu bättre. Jag kan knappt vänta.

Likes

Comments

När jag var liten vände sig folk om när jag & min syster gick hand i hand längs gågatan. Jag kunde kände deras stora ögon stirra efter oss & ibland hade dom till & med förstånd nog att titta åt ett annat håll när jag mötte deras blick. Jag minns klappar på huvudet & nyp i kinderna. Hur vi fick beröm för att vi var så snälla. Alla förvånades alltid över hur snälla vi var. & sen la dom till att vi var söta. Inget konstigt alls. Men sen kom det. Kinesbarn. Söta små kinesbarn. Jag lärde mig hata att inte kunna få vara blek på vintern. Jag klippte i andra klass av mig mitt långa hår som hängde ända nedanför rumpan. Jag skaffade en 'Robyn-page' som alla andra, var ledsen över mina kläder som kom i paket från Hong Kong, & önskade att jag var blåögd.

Kimia Favre beskrev det så bra i Expressen idag. Hur andra generationens invandrare inte passar in någonstans. Känslan av att inte inkluderas. Men. Andra generationens invandrare växer också upp. Idag älskar jag att min hud aldrig blir gräddvit. Jag älskar att jag syns i mängden. Jag har vuxit upp inom två kulturer som gjort mig till den jag är idag. Jag önskar att någon sagt något till mig när jag var liten. Att någon förklarat för mig att jag skulle var stolt över att vara jag. Jag önskar att någon sett att det sårade mig att bli uttittad & tröstat mig. Viskat att jag en dag skulle vara stolt över mitt ursprung. Jag önskar att någon sagt att jag var unik.

Mattias kommer nog aldrig att bli ifrågasatt för att inte vara svensk. Men för min del.. Det händer fortfarande. Hela tiden.

Likes

Comments

Igår köpte jag & Mattias våra första aktier. Eller, våra första VALDA aktier. Känns så spännande att se om vi valt rätt framöver. Har helt snöat in på fonder & aktier de senaste veckorna & har nu äntligen vågat göra det första köpet utanför vårat ordinarie månadssparande. Jag älskar pengar. Jag älskar att spara pengarna & se dom växa & målet närma sig. Jag älskar att räkna på hur mycket jag skulle kunna spara de närmaste månaderna. Jag älskar att prata om pengar, om vad saker kostar & om vad jag vill köpa när jag nått mitt sparmål.

Däremot så är det otroligt många som skruvar på sig när jag pratar om pengar. Som om pengar vore något hemligt & fult. Jag känner igen det ifrån när jag var barn. Jag fick aldrig veta vad saker kostade, värdet i pengar. Fick aldrig fråga om pengar & har aldrig haft månadspeng. När jag var femton & flyttade hemifrån så fick jag lov att lära mig allting själv. Vad allt kostade, hur man gjorde en budget & hur man lyckades spara till det man ville ha. Jag började jobba när jag var 14, när jag var 18 skaffade jag min första egna lägenhet. Jag hade en inkomst som gick att leva på & jobbade alla pass jag kunde. Dessutom sålde jag hudvårdsprodukter & make up. Jag köpte min första dator, platt-tv, & helt nya möbler. Ingen hade sparat några pengar åt mig. Ingen betalade någonting åt mig. & det kändes så sjukt att äntligen ha pengar. Att kunna köpa de kläder jag ville ha, telefoner & saker till Alva. Allt nytt. Aldrig begagnat. För jag valde att lägga mina pengar på det.

När jag var gravid med Alva hade jag fem olika jobb, gick sista året på gymnasiet & hade en hyra på 4000. Jag har aldrig haft något bidrag, inte ens ett bostadsbidrag, & jag har alltid haft flera olika jobb. Just nu jobbar jag som konsult på Morakniv, som oberoende återförsäljare inom hälsokostprodukter & som 'frilansande' servitris. Det resulterar också i att jag har en heltidslön, olika små summor från olika restauranger, en lön som baseras på min egen försäljning inom hälsokost, samt bonus. Om jag kan jobba 140 procent varje månad för att kunna bygga vårat drömhus, då är det precis det jag kommer att göra. Under tiden så fortsätter jag att prata öppet om pengar med mina barn. Jag fortsätter att ge dom en positiv inställning till jobb. Jag försöker lära dom värdet av pengar, & den dagen dom för första gången väljer ett företag att investera pengar i.. Då ska jag bjuda dom på tårta! 🎂

Likes

Comments

Måndag & inventering på jobbet. Jag tycker ju att det är löjligt kul att inventera. Känns dock helt okej att slippa vara den som kör truck & plockar ner alla pallar. Räkna & sortera passar mig alldeles utmärkt. Efter en hel dag med siffror kändes det otroligt skönt att byta om & köra ett pass på gymmet. Alldeles själv med min egen spel-lista i högtalarna. Lyckades till & med lossa på låsningen mellan skulderbladen som jag haft sedan i fredags.

Nu ska jag njuta av att ha alla mina barn hemma & ikväll när de somnat ska jag rita & jobba lite. Perfekt start på veckan, jag älskar måndagar!

Likes

Comments

Det blev ingen 5-rätters för mig. Istället så jobbade jag dubbla pass & serverade mina gäster samma antal rätter. Så underbart att få jobba lite service som omväxling. Har saknat mina kollegor i Tällberg & fine dining. Så mysigt när det är mörkt ute & matsalen är fylld med levande ljus. Kallt kaffe passade mig perfekt till en tårtbit i förbifarten. Sexton timmars jobb på en lördag, två glas vin hemma i köket & dansa med min privata kock.

Söndagen var lika med sovmorgon till klockan tre på eftermiddagen & chicken dumplings till middag. Helt okej helg, trots att jag inte fick någon middag på Bruntegården.

Likes

Comments