Påsk för första gången på flera år med tjejerna hemma. Mysigt & intensivt med tre starka viljor utöver min egen. Jayden är som de flesta tvååringar. Full i bus, lite trots, & hela tiden svar på tal. Han får mig att skratta hela dagarna. Påsk för mig känns ungefär lika viktigt som jul. Alltså, inte alls så viktigt. Men jag försöker för barnens skull. Försöker att sätta min brist på traditioner åt sidan, skapa nya & skjuta undan känslan av att jag faktiskt känner mig ganska ensam vid dessa högtider. Jag har liksom inte så mycket personer omkring mig. Så där som man hade förr. & jag vet att många liksom sållades bort, andra bara flyttade & vissa kanske inte drogs till vad jag hade att erbjuda som småbarnsmamma.

Mina barn är fantastiska sånna här gånger - & annars med - & får mig att fokusera på nuet & göra något fint av tiden vi har tillsammans. Vilket är otroligt skönt efter aprils tunga inledning med övergång till Morakniv, truckkortsutbildning, intro av ny personal, underbemannad avdelning & låsningar i ryggen som vägrar släppa. Men nu har jag haft min första hel-lediga påsk & en fyra dagars arbetsvecka plus lite extrajobb i helgen känns helt okej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra helgen kom Linn hem till Mora. En hel helg med den person jag spenderat flest dagar ihop med under min livstid. Ett & ett halvt år sedan vi sist träffades, men det kunde lika gärna ha varit igår. Hon är så fantastisk, min fina syster. Så full av liv & aldrig rädd för att prova nya saker. Jag blir så lycklig av att få höra hennes historier, att få uppleva små ögonblick genom henne. Vi tog vara på varenda timme. Alla syskon, André, Kimpa, alla barn & Tias var även han med på söndagen. Vi spelade laser tag för första gången, & det var awesome! Jag, Linn, Utty, Mini & Hannah var i samma lag första omgången. Vilket jävla lag! Haha. Jag tror aldrig att jag kommer spela med personer som kan leva upp till denna första gång. Tack för att ni är lika tävlingsinriktade som jag är. Efteråt hade jag både en bula över ögonbrynet & en blödande hand. Så värt det! Resten av dagen & kvällen dansade vi 'Just Dance', lagade mat & bakade.

Hela helgen var som en enda lång önskedröm. Tack fina familj, för att ni är ni. Jag älskar er av hela mitt hjärta ❤️

Likes

Comments

Nu har jag snart jobbat en månad i streck. Varje dag, utan undantag. För att jag kunnat, & för att jag velat. Nu väntar fem dagars jobb på Morakniv, & därefter ledig helg då Systeryster med entourage kommer till Mora. Ett & ett halv år sedan vi träffades senast, så det ska verkligen bli superkul! Tiden liksom tickar iväg & jag är ju specialiserad på att alltid ha för mycket på gång samtidigt. Så därför har Tias gett mig jobb-förbud över helgen, vilket säkert är på tiden också.

Just nu försöker jag producera tavlor att ställa ut, kicka igång min träning igen, kolla eventuella kurser att plugga till hösten, planerar kattungar till höger & vänster, kollar personal inför sommaren på Dalhalla, försöker planera semester, drömmer om hus & ökar våra inkomster.

Femton bollar i luften, bara att fortsätta mot målet. & jag njuter av varje steg vi tar på vägen dit.

Likes

Comments

När jag & Tias gick på bio senast så handlade vi som vanligt vårat bio-godis på Ica nere på Mora. Vi står där & köar & jag ser en tjej som jag jobbat med för många år sedan. I nästa kassa sitter ännu en tjej som jag jobbat med. I tredje ännu en.. Dessa tre tjejer har jobbat i restaurang eller på nattklubb. Nu sitter dom på Ica i rutiga skjortor i fleece-västar som får mig att tänka på min egen morfar. Det jobbar dessutom en till, minst lika snygg tjej där. Så.. fyra skitsnygga tjejer jobbar i kassan på Ica. Jag klandrar absolut ingen, det är inte det jag är ute efter. Jag fattar bara inte hur dem hamnat där, alla fyra. Vad är charmen med Ica? Dom får dessutom säkert ta en massa klagomål & reklamationer. Dem borde ju jobba någonstans där dem får klä upp sig lite, inte dress down så att dom ser ut som dom vissnat på vägen till jobbet. Om inte annat borde Ica erbjuda dem snyggare arbetskläder. Jag jobbade själv för Ica i montern på mässan i söndags & slapp att se helylle ut. Ica, ni har fyra otroligt vackra kvinnor i kassan, låt dom synas. Fula arbetskläder är nog något av det jobbigaste som finns. För mig i alla fall. Dålig passform är ännu värre. Jag menar såklart inte att vi ska göra dessa kvinnor till objekt. & Ica kanske är världens bästa arbetsplats, vad vet jag? Jag tycker bara att det finns något sorgligt över att klä vackra kvinnor i fula kläder.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Mina katter har sedan en låång tid tillbaka trott att det är vår. Jag har just nu fem fertila honor hemma & flera av dem ska nu ha sin sista kull i år. Dom går varandra på nerverna i perioder. Oss också för den delen. Just nu längtar vi efter små fluffiga kattungar istället för hormonstinna vuxna katter. Efter att sista kullen tagits så ska vissa av dessa honor omplaceras är tanken. Känns såklart alltid lite jobbigt, men för att kunna fortsätta med avelsarbetet med kullar hemma så är det en nödvändighet. Jag har ju även flera katter på foder som jag ska hinna med att följa upp. Att ha kattuppfödning är otroligt kul & givande, men också otroligt krävande. Jag känner att det är dags att minska lite på antalet katter & ge plats för lite annat här i livet. Jag har massor med planer, jag ska bara lyckas sätta dem i verket också. att äga 10+ katter är inte helt optimalt i dagsläget.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Vi måste prata om att ta sig friheter. Om killar/män som tar sig friheter. Jag är absolut inte känslig, inte ens speciellt mån om mitt eget space. Men. Om någon tror att det är okej att pussa på mig utan förvarning så blir även mitt space inkräktat på. Speciellt om detta sker framför min pojkvän, av någon som vi aldrig förr träffat på tillsammans. Jag skulle till & med kunna erkänna att det gör mig förbannad. Ett, Vi känner inte varandra idag. Två, jag vill inte ha dina pussar. Varken på kinden eller någon annanstans. Tre, jag skulle vilja påstå att du & jag aldrig varit 'något'. Fyra, vi var tillsammans en månad för femton år sedan!  Fem, du & din flickvän börjar prata om min mamma. På riktigt?


Varför tror killar/män att de kan göra så? Varför tror dom att dom överhuvudtaget äger rätten att nudda vid en kvinna utan att hon på något sätt inbjudit till denna potentiella beröring? Jag är so past denna typ av killar/män. Respektera andras eventuella space. Anta att det finns där istället för att anta motsatsen.


#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Lördag kväll & Vasalopps-vecka i Mora. Jobbade 05:45 till 14:00 för att sedan åka hem & sova lite middag innan jag släpade mig in i duschen innan jag gjorde mig i ordning med lite musik & två glas vin. Så kul att få känna sig lite snygg en gång & inte bara se mig själv i jobbkläder. Siktet inställt på Parken & lite house-musik, men när vi väl kom dit så var det tomt. Siktet vidare på Strand. Stängt. Helvete, bara tältet kvar inom en överkomlig radie. Kö i en halvtimme. Inne. Inte alltför trångt. Nervös kille bakom bardisken som fick ett hjärta på kvittot & nästan helt nyktra på dansgolvet. Här tappade jag helt & hållet hoppet på Moras uteliv. Jag kan ta att bandet inte är helt i min smak. Jag kan ta att jag ser samma personer som sist jag jobbade på krogen.. Men vafan. MIK?! Måste ni enstämmigt skrika MIK när ni går på krogen? Är ni en hejarklack på match? Snälla lämna hockeyn hemma, vi försöker faktiskt dansa här. Sista halvtimmen spelades faktiskt lite house-musik. Sista halvtimmen var faktiskt kul. Men Mora.. En halvtimme kul för 220 kr. Första & sista gången på Tältet.


#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Jag har liksom glömt bort att jag var så hemlig för ett tag sedan. Jag är ju sällan hemlig så jag skyller nog på det faktiskt. Jag hade ju ett dilemma att ta ställning till. Det som för mig var så svårt att bestämma mig för var om jag skulle tacka ja till en tillsvidareanställning på Morakniv eller inte. För de flesta är ju detta säkert inte så mycket att fundera på.. Men för mig. Ja, jag hade väl massor med känslor kring beslutet. Ska jag överge mina sovmorgnar, mina lediga vardagar, min möjlighet att leva fritt & jobba på mina egna villkor, sluta andas restaurang-atmosfären som jag älskar, rätta mig i ledet med matlådor & fikaraster?

Till slut vägde de fasta tiderna & tryggheten över. Möjligheten att både skjutsa & hämta från dagis, hinna på aktiviteter & aldrig behöva räkna timmar. Jag kommer därför att byta kläder & gå direkt från bemanningsföretag till Morakniv den första april. Så kul & jag är så tacksam att jag tackade ja till den där veckan i slutet av september.

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Har räknat ut att jag bokat upp mig på jobb 24 dagar i rad. Jättekul, javisst. Det är bara det att jag typ drunknar i beställningar på porträtt. & jag hade även hoppats på att få ihop tre bidrag till Vårsalongen på Kulturhuset. Så typiskt mig att bara säga JA hela tiden. Jag måste verkligen lära mig att avsätta 'konst-dagar'. Liksom tvinga mig in i min kreativa bubbla & sluta vänta på inspiration som alltid infinner sig vill fel tillfälle. Hur gör andra för att verkligen få tid att skapa något?  #femtioelvajobb


Nu ska jag i alla fall försöka tvinga mig själv att sova. Jag börjar jobba 05:45 imorgon. Grattis Jessica.. Zzzz.


#nouw30daychallenge

Likes

Comments

Har haft en fantastiskt trevlig kväll med Tias kusin & hans tjej. Vi bjöd på hemgjorda älgfärsburgare med basilikacreme & tillbehör. Jag älskar att få ha sånna här middagar & bara få umgås lite. Inte alls lika påfrestande & ångestladdat som ett kalas.


Jayden var sitt allra blygaste jag & vågade leka lite först efter två timmar. Söt & superbusig. Nu ska jag ladda med lite extra sömn inför helgen då jag redan är nervös för att försova mig..


#nouw30daychallenge

Likes

Comments