Header

vilken dag... alla känslor som flödat ut resulterar till en varmt bad och mys i soffan med huvudvärk.

Jag och Madonna red ut med Emma och hennes häst Lady, gick bra och hästarna var pigga och glada. Har efter varje ridpass känt att nått är fel, så gjorde en ordentlig koll i hennes mun idag.. hittade vargtänder som inte ligger bra till och är säkerligen anledningen till att hon är så bestämd med att ta bettet. Även en "blod böld" i tanden, svårt att förklara- men förhoppningsvis ser det värre ut vad det är.

Ringt och rådgjort med Vet. och kände bara en stor sten läggas på axlarna, tårarna forsade. Hade 1 miljon tankar och känslor. Madonna har en underbar ägare, tänker jag tillägga, men efter veterinärens ord kändes det bara som att jag själv ville gå under jorden.

Så imorgon kommer veterinären ut, OM försäkringen gäller. Annars måste vi ta oss till Strömsholm.

Jag och Johan åkte ut i EM för att fodra och spruta i Madonna saltlösning som jag kokade... ska hjälpa mot bakterier. Nu vill jag se ljuset i tunneln!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Av någon anledning har jag alltid fått hästar som är extrema utmaningar. Men trots alla perioder av grinfärdighet och svett, har det alltid varit värt det. Madonna, senaste tillskottet är lite av en explosion av tonårsfasoner och bestämdhet.
Jag måste bara stanna henne och mig själv, ta en paus, få ut alla känslor och tankar för att sedan tanka om med "hur kan jag avsluta detta ridpass på bästa sätt?".

Idag fick hon vila eftersom jag kände att vi behövde en paus från varandra om så för en dag. Åkte ut och fodra, hem och laga mat och sedan ut och ta in hästarna. Kvalitetstid med pyssel vart det istället.

Har ägnat denna dag åt att fundera till det yttersta hur jag ska lägga om träningen så vi kommer på rätt bana. Ut med stallkompisarna och rida ut, bara ha kul- Det var svaret! Då allt går bra sålänge vi inte töltar... men det är ju det vi måste ta itu med, så viktiga just nu är att variera träningen totalt.

Dax att tappa upp ett bad och lämna alla negativa tankar. trevlig kväll!

Likes

Comments

Hej! vakna idag och satte fart att skruva klart möblerna- som min sambo skruvat upp och ned och åt fel håll. haha! ut med hunden och sedan trampa iväg till stallet, nästan pinsamt hur dålig kondition man fått på senare dar.

red Madonna i paddockeb och hade repgrimman under som jag satt tyglarna i (genom bettringarna). Allt gick hur bra som helst och hon svarade bra... flytta för tryck.. mjuk och fin i sidorna, längde på formen och vi tog det lugnt fram. Sedan provade jag rida med fästena i repgrimman för att förstärka vad jag ville från ryggen. Gick jätte bra i skritt och trav.

satt av och koppla i bettringarna och red på som vanligt. Som en ängel fram till tölten, hon låser sig i vänstersida och hänger där utan att ge sig. Kan säga att det kändes som ett "evighetspass" där jag bara inte kunde ge upp- då hade dagen efter uppsittningen varit på samma sega steg.

stanna upp, andades ut min frustation och pratade med henne att nu får hon skärpa sig, använda hjärnan. (typiskt hästmänniskor) Började om med tölten gång på gång tills hon gav med sig men då blir hon såå travtaktig.

så ska faktiskt höra av mig till nån av mina gamla tränare och be om hjälp, så man får inspiration och motivation!! En riktig Madonna var hon idag- därav namnet.

Fick snällt cykla av mig min frustation på vägen hem i regnet..

Likes

Comments

två mycket, mycket trötta Elin och Johan hemma från Västerås. vi har handlat dammsugare, Micro, möbler, lampor... you name it. Vi kom hem, packade upp och försökte sätta ihop dem nya sakerna. IKEAs möbler är ofta snygga, men ett rent helvete att få ihop!

Vi hann fixa lite innan vi åkte ut till stallet för att natta Madonna.. stod och myste med henne ett tag.

Det är mycket jobbigare än vad man tror att flytta, och man inser inte hur mycket saker man faktiskt har- Eller hur mycket man behöver för den delen.

ikväll har vi köpt in nya saker som fick ersättas i blandannat sovrummet. Så här kommer en ny bild 😊

Likes

Comments

vilken helg det varit. vi har flyttat konstant och när vi inte har flyttat har vi tagit paus för att göra klart stallet. men nu börjar det likna ett hem och i Januari ska hela hemmet tapetseras.

idag ska vi till västerås hela dagen och handla det sista..
bild på vårat sovrum😊

Likes

Comments

Hej! Åkte ut med Emma till stallet nu på morgonen, så himla smidigt att vi bor så nära så vi kan samåka om dagarna :-)

Red längs vägen med "madonna" själv för första gången och hon var lite skeptisk men gick ändå bra. Värmde upp och tänkte att idag börja jag med tölten, ute, för att se om det bli någon skillnad gentemot om jag skulle börjat med traven i uppvärmningen. Men blev ingen skillnad och halsen vart 1 cm kort och hon bet sig tag i bettet.

Gick in till paddocken och började jobba från marken direkt, få henne släppa i sidorna och länga sig. Det tycker jag är viktigt när man har en häst som lätt bli "kort och kompakt". Oftast handlar det om att dem arbetar med fel muskler och blir spända. Så nu reglerar jag tölten från marken och vill få henne mot passtakt istället för travtakt. "Madonna" har en lovande framtid och fina lyft i tölten, men vi har lång väg att resa- tillsammans- och det ska bli så spännande.

Att kunna sänka huvudet för förhållning (om man nu förklarar det så) fick jag lära mig under min praktik i Frankrike, vilket jag är glad att jag fick ta del av. Då jag kan använda det på "madonna". När du leker och har levande händer, vill man motsatt till att bita tag i bettet (börja tugga), och tanken är även att sänka huvudet. Utvecklingen av det är att ge hjälp från knäna som enstaka kommando. Men "madonna" gör tvärtom, så idag har vi tränat på det vilket hon snabbt börjat förstå :-)

Det roliga med ston dock, då menar jag Madonna, är att vi har så lika personligheter att man verkligen får kämpa för att få sin vilja igenom. Men det är ju så, dem första dagarna/veckorna/tiden lär man fortfarande känna varandra. Och att rida, är inte gratis. Bad Emma ta enstaka kort för att jag ska kunna se hur hon rör sig samt för jämföring i framtiden. Visar er några längre ned.

Hjälpte även Emma med sitt sto Lady, som inte är en islandshäst. Det var en utmaning men riktigt roligt då jag flög som en vante i början. Fick rida i westernsadel och westernträns, sjukt fint och ovant. Så tanken är väl att jag ska hjälpa henne lite framöver och det ska bli kul och se om dem förändras någon som ekipage tillsammans :-)

Bild1: ser ni att hon söker sig i trav
Bild2: Ingen aktivitet i bakbenen
Bild3: Hon trampar mer under sig, Men behöver drivning. Just nu fokuserar vi på att få bort travtakten så aktionen finns inte där på samma sätt, dvs lyft, energi m.m Utan det tar vi när vi får ihop alla hjälper i ett.

Likes

Comments

Ludde (grig i passet): Ludde är 2 år och ägs av mig. Han har en sorlig historia i bagaget som lyckligtvis blev en solskens historia. Han ör en fd gatuhund från Rumänien och suttit i hägn som valp, tills det att en dam som heter Sofia räddade honom. Där hade han några sponsorer från Sverige som såg till att han fick mat och den vård han behövde, vi har kontakt via Facebook idag och dem följer fortfarande hans resa.

När Ludde inte ens var 1 år (skulle tippa på ca 6 månade?) fick han hjälp genom sponsorer att flyga till Sverige. Där bodde han i ett hundhus i 6 månader ca tills han träffade mig. Jag och Ludde fastnade för varandra och det blev bestämt att han skulle få bli min. Jag fick Ludde helt utan kostnader, vilket jag är mycket tacksam över. Då det var Ludde som valde mig, blev det att kärlek gick före pengar. Det är jag oändligt tacksam över, att få den förfrågan.

Ludde är nu min och min sambo Johans hund och han är en stor lycklig hund som verkligen uppskattar allt i livet. Så när jobbiga stunder i livet sker, då tänker jag på att jag borde uppskatta saker mer så som min hund.
Ludde har även en egen Facebook sida Journey Of Ludde.

Likes

Comments

Dagens andra ridpass på Grádis aka "madonna". Redan nu har hon börjat testa mig, även om det inte var något större problem. Då hon fortfarande sätts igång tar vi det mer eller mindre lugnt, går igenom grunderna från marken innan uppsittning. Egentligen är inte det några problem men viktigt att repetera, speciellt då hon är lite låst i sidorna så tränar vi från marken att framför allt flytta sig. Vart dock lite längre jobb med skritt, flytta, lösgörande, få henne att släppa innan jag kunde gå vidare.

I traven jobbade vi på att få henne lång och låg, jag hade i bakhuvudet att få hela henne att sträcka på sig för att sedan samla ihop lite försiktigt för att sedan börja ställa. One rein stop, används inte bara som säkerhet, utan också som en hjälp i övriga gångarter till att kunna följa tygeln samt släppa i sidorna- Enligt mig-. Kan dem det har du redan lyxen i traven att kunna få till en bra ställning och dem kopplar hjälperna samman. Vet inte riktigt om ni förstod, eller om det blev hel knasigt?

Hur som, tölten.... våran stora utmaning. Målet är att hon ska bli mer fyrtaktig istället för travtaktig. Börja jobba med rätt muskler och få en stadig samt korrekt form. Det är vad vi ska jobba på och redan idag visade tror jag hon fick "aha" upplevelse då hon några steg i taget förstod exakt hur hon skulle göra. Även om vi knappt tölta så är jag nöjd

Bild: "madonna" blir ompysslad av Johan :-)

Likes

Comments

Hej! Ni kanske undrar vart jag varit dem senaste dagarna?

Jag har FULLT upp med hund, rest, häst, flytt, jobb. Då kanske ni undrar- kan man inte få ta del av det? Denna tid har varit väldigt jobbig, stressig, man har varit less och försöker få allt att gå ihop. En sån period då man bara släpper allt och fokuserar på det viktigaste.

Jag har varit iväg 5 dagar och kom hem i Tisdags kväll. Jag och min pappa har hälsat på hans flickvän i Uddeballa samt hämtat hem min "wildcard" häst mitt bland bergen. Igår var första uppsittningen och jag gick igenom alla basicgrunder från marken innan jag satte upp. Återigen repeterade jag dem från ryggen för att se vad hon kan och vad som måste jobbas på. Ganska snabbt fick jag ett svar. Provade både tölt och trav. Men jag kan verkligen säga att denna häst till wildcard, är en riktig underbar individ. Är glad att jag vågade chansa utan att ens sett eller ridit henne innan. Musblack sto, väldigt stor för att vara islandshäst, 6 år och e. Máni frá Galtanesi (SM vinnare YR 2014) mycket lovande och jag ser en ljus framtid på banorna med henne. Hon är väldigt privat av sig men har en helt unik personlighet.

Förutom de så jobbar jag som vikarie, men söker dagligen fler jobb då jag vill vara 100% säker på att man klarar av att leva med allt vad gäller att flytta hemifrån, ha hund, häst osv. Ja och juste, vi har fått en lägenhet och börjar flytta redan imorgon!

Vårat internet kommer bli sjukt seg, men nu känns det som att jag kan ha något roligt att blogga om. För fullt i mitt liv- det är det äntligen!

Här är hon, nya stjärnan... visar stolt upp sig i hagen :-)

Likes

Comments

Hej! Idag har jag spenderat min tid framför Netflix. Börjat kolla på en ny serie som heter Reign, 22 avsnitt i varje säsong så har ju en del dötid att spendera.

Förutom det så har jag fixat transport inför Grádis resa. Min pappa ska till Uddevalla den 6 November och tar med sig transporten ned, tanken är att jag åker tåg ned några dagar senare. Så hämtar vi upp Grádis på hemvägen den 10:onde. Jag är fylld med olika känslor men tycker mest det ska bli spännande att få följa hennes utveckling. Längtar fortfarande tills mina dagar är fyllda med saker att göra- jobba, varar ute i stallet, osv.

Johan ringde även idag och vi har vi tur, får vi en lägenhet väldigt snart. Men har inte allt för höga förhoppningar denna gång, då man bara blir besviken om man inte får någon. Så håll tummarna!

Nu ska jag börja laga mat tills min pojkvän kommer hem från jobbet, blev jätte baksugen också. Så får se. Känns ju lite taskigt att börja baka, när jag vet att Johan har planer på att gå till gymmet ikväll. haha!

Likes

Comments