Header

Åsikter

Har mycket tankar nu som sagt och skolan har börjar. Känner faktiskt att jag vill skriva av mig massa saker och har fått så mycket inspiration till allting på senaste. Tänkte skriva ner lite tankar och förväntningar samt mål jag har inför 2017! Som små nyårslöften blandat med spännande upplevelser.

Först och främst har jag så mycket inspiration till träningen, har gjort ett träningsschema och är så taggad på att bara träna alla kroppsdelar jag har. I höstas fick jag upp ögonen för att träna rygg och det är något jag fortfarande är super taggad på. Har iallafall att jag på måndagar, onsdagar och fredagar tränar ben och mage. Sen på torsdagar och söndagar tränar jag rygg och armar. Sååå kul!!

MÅL: Hålla igång med träningen under hela året

Har även omformulerat mitt CV och jag är så taggad på att söka nytt jobb då jag har tröttnat lite på mitt nuvarande som jag haft sen i juni 2015. Är så peppad på att gå runt till klädaffärer och presentera mig.

MÅL: Få ett jobb på MQ

Skolan, är faktiskt lite smått sugen på att skolan ska börja och att våren ska träda fram och till sist sommarlov. Har lämnat förra terminen bakom mig nu och därmed avslutat två kurser och börjar på en ny nu nästa vecka (samhällskunskap 2) och det ska bli spännande faktiskt eftersom jag är intresserad av just samhällskunskap!

MÅL: Prestera mitt allra bästa och vara nöjd, inte ha för höga krav men samtidigt plugga så mycket jag kan. Hitta en balans.

Har även saker jag pratat om och ser fram emot under 2017! Här har ni tre av dem större speciella sakerna :)

Bland annat att åka någonstans runt Medelhavet med min pojkvän. I sommar firar vi två år och vi har tyvärr aldrig varit utanför Sveriges gränser tillsammans. Så det är jag otroligt taggad på, att resa ensam med honom.

Jag är också taggad på att åka till Romme tre nätter med Jacob och hans familj, första lilla skidsemestern för mig då jag endast åkt med skolan innan! Vi åker på sportlovet så det ska bli super mysigt.

Kommer även fylla 18 i April!!! HUR SJUKT! Över 70% av mina vänner kommer också fylla 18 så kommer verkligen bli ett så otroligt roligt år och väldigt lärorikt, det är så sjukt. 18 år. Wow!

Likes

Comments

Åsikter

Känner bara för att skriva av mig lite om mycket saker. Har lite tankar i huvudet. Tänkte allra först göra ett inlägg om feminism. Har läst fyra inlägg nu om varför det är så viktigt att vara feminist och jag blir så otroligt frustrerad av att ens läsa anledningarna för dem är skrämmande sanna och det borde vara en självklarhet att faktiskt stå upp för jämställdhet.

Här har ni listan:

1. För att många skäms över att kalla sig feminist eftersom många av ens umgängeskrets inte vet bättre än att tolka de som att man hatar män.

13. För att sprida kunskap om vad feminism står för.

2. Eftersom modellagenturer söker modeller vid anaroxiakliniker och skapar orimliga normer om hur en kvinnas kropp ska se ut. Samtidigt som en kvinnokropp bedöms, objektifiera och kritiseras, den kan inte bara få va.

3. För att kvinnor sexualiseras och objektifiera i reklamer medan män hyllas och framstår med värdighet och makt.

4. För att det är mer fokus på hur en kvinna ska klä sig och uppföra sig och tänka på när hon är full än vad det är för män att lära sig kontrollera sig själva.

5. För att en kvinna och en man tjänar olika mycket av samma yrke.

6. För att ordet "tjejigt" är negativt värderat och används för att visa att någon är dålig. "Ni spelar som tjejer" "ni slåss som tjejer".. Lika med att killar inte ska gråta eller visa sig känslosamma.

7. För att pappor anses vara sämre föräldrar till sina barn än mammor även fast detta är helt fel och endast en norm som samhället skapat.

8. För att Sverige aldrig har haft en kvinnlig statsminister.

9. För att kvinnor diskrimineras i arbetslivet för att det har barn, är gravida eller möjligtvis kommer skaffa barn i framtiden.

10. För sexism som bortförklaras med skämt inte är mindre kvinnoförnedrande.

11. För att kvinnor som syns och står upp för rättvisa och jämlikhet bemöts med hat och döds- och våldtäktshot.

12. För att det borde vara lika självklart att stå upp för jämställdhet som det är att stå upp för rasism, krig och fattigdom.

13. Sist också för utseendet och kläderna alla kvinnliga karaktärer har i dataspel. Även här, i SPEL är kvinnorna till för att objektifieras.

Likes

Comments

Vardag / mobil

Åh vilken bra dag de var igår, bortsätt från att bowlingen gick åt helvete för mig :( Hehe, men kul var det ändå! Efter bowlingen gick vi till Pappa Grappa och åt pizza. Jag tog samma som varje gång, Pizza e Pollo!! Vi var även sugna på efterrätt men visste att Il Cibo, en annan restaurang har godare efterrätter så vi gick dit istället och tog en efterrätt där! Väldigt mysigt och välbehövlig att få umgås bland folk man kan slappna av med!

Nu dessvärre laddar jag upp inför en helg med massa jobb och sen ett prov på tisdag. Panik att "lovet" är över och skolan börjar nu snart :(.

Likes

Comments

Vardag / mobil

Äntligen lite sovmorgon och roligheter på schemat. Har planerat in rätt mycket idag, klockan är 11 och ska ta bussen om 40 minuter in till stan för att luncha med min bästa vän Sandra!! Umgås med henne tills klockan är 16 då jag ska träffa min pojkvän innan vi drar och bowlar med Märtha och Erik vid 18 och sen går till Pappa Grappa för att äta pizza! Ska bli så mycket och jag är så glad över att få tillbringa lite mer tid med dessa människor!

Likes

Comments

Vardag / mobil

Ääääntligen lite ledighet! Hur frånvarande har jag inte varit? :( Har tyvärr jobbat hela lovet, har varit ledig på jul den 24:e och var ledig den 31:e och 1:e för att fira nyår. Är även ledig i morgon den 5:e och på fredag den 6:e men annars har jag jobbat exakt hela lovet. Men idag bestämde Märths och jag att vi skulle på bio iallafall, vilket alltid är kul! Skönheten i allt såg vi och den var såå bra! Verkligen, men tyvärr är jag inte någon bra recesser då jag hela tiden säger för mycket och de blir en stor fet spoiler så. Här har ni trailern!

Likes

Comments

Vardag / mobil

Gott Nytt år hjärtisar! Ett nytt år och mycket roligheter att se framemot! Vi 99:or fyller 18(!!!!) år och jag ska resa med mitt hjärta i sommar och bara ett år kvar till studenten. Är så sjukt taggad redan nu! haha :p

GOTT NYTT ÅR PÅ ER

Likes

Comments

Vardag / mobil

Äntligen är det jullov! Fyfan vad skönt säger jag bara. Njut av de nu vänner, puss!!

Likes

Comments

Vardag / mobil

Sandra har precis åkt hem, men innan de myste vi med julmusik, skumtomtar, pepparkakor, julmust samtidigt som vi underhöll oss med att slå in lite fina julklappar!

Likes

Comments

Vardag / mobil

1. Min snygga pojkvän övningskör // 2. En stor hund övningskör? // 3. En selfieee // 4 & 5. Två selfies till // 6. Jag och Jacob myser.

Likes

Comments