Förra veckan var jag i Gränna med Monica, två fina och soliga dagar. Och jag tänkte dela med mig en del bilder :)

På hemvägen löste jag korsord för en gång skull! ;)

Detta var då ingången till hotellet :) Amalias hus

Gången utanför

Baksidan på hotellet.

Det första rummet man gick in i.

Receptionen

Köket/matsalen

Hotellrummet

Detta var alltså del 1 återkommer med del 2 inom kort :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Denna fråga har jag fått förut så jag tänkte förklara det nu :).
Jo det är så att det inte är allt för avancerat, jo jag gör som så att jag redigerar jag med Photoshop 100 år gamla bilder som sedan ska till stadsarkivet. Jag tar bort repor och andra små fläckar som egentligen inte ska finnas där, samt skriver annonser och andra saker. Jag har dock inte känt mig särskilt intresserad av just det så jag kör på endast bilderna. När jag blir allt för trött på det så redigerar jag egna bilder på olika sätt, kanske delar jag med mig av några lite längre fram. Så kort och gott så är det så det fungerar :).

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag bloggade och denna gång berodde det på mitt mående. Det gick rakt ner väldigt fort. Det hade varit lite ostadigt en längre tid men sen bara pang! aja hur som helst... Bara för att jag mådde dåligt denna tid betyder det inte att det är så varje gång jag inte bloggar ;)

Btw idag gjorde jag en väldigt obehaglig undersökning, mer om det i ett annat inlägg. Svar på kommentarer kommer inom kort. Hoppas ni hittills har haft en bra fredag!

Likes

Comments

Jag har aldrig kunnat sätta mig in i hur det är att ha riktigt ont i huvudet, eller jag hade migrän en gång som liten 9-10 år och minns smärtan men aldrig haft det igen. Efter det har jag bara haft ont i huvudet på låg nivå endast kanske fyra gånger per år. Nu vet jag hur migrän känns som vuxen också... Helt åt helvetet!

Alltså stackars er som har det kroniskt eller "bara" har problem med det. Det måste vara fruktansvärt!

Likes

Comments

Jag och Malin tog den 17:e till 18:e en tripp till Sthlm, vilket börjar bli som en tradition numera! :) vi började med att på kvällskvisten stiga av tåget och ta oss till hotellet "hotell c stockholm". Hotellrummet var inte direkt som vi hade tänkt oss. Helt ärligt. det var som att bo i en skokartong. Tapet med hus runt hela väggarna (fyrkanten), man kunde nästan tro att det var utomhus. Jag höll på att börja gråta. Inte fick vi byta rum heller och vi delade på 140 säng... Väldigt litet rum dessutom. Skönt att vi inte befann oss där inne så mycket utan vi strosade runt i en massa butiker, åt gott och fikade. Isa träffade vi också vilket var så roligt!. Jag hittade dock inte så mycket att köpa vilket kändes lite tråkigt. Men självaste resan i sig var trevlig! :) Vad gjorde man utan vänner?!

Likes

Comments

Igår var en bra dag! som började med en sushilunch som sedan blev två cider, som sedan blev minigolf (jag förlorade med tre poäng, haha) och jag blev proffs på raka slag! som sedan blev pizza utomhus, som sedan blev hem och ännu mer godricka och upp och ner, ner och upp för trapporna, som blev snabbis in till stan och hem igen. Jättetrevlig dag och kväll med Elin F som bjöd på mycket skratt!

I morgon blir det Stockholm med Malin B och shopping, shopping, SHOPPING!!! :D jag känner på mig att denna resa kommer att bli riktigt nice och jag tror dessutom att hotellfrukosten kommer att bli riktigt god! Åker hem på tisdag kväll. Men fram till dess hoppas jag som sagt på shopping, god mat, dryck ev fika och även där en massa skratt! som sagt

Och som ni vet har jag svarat på frågan om hårdonation och faktiskt ännu ett inlägg (yeeejj jag är aktive, hahaha)

Likes

Comments

Det har frågats om hur jag gjorde när jag donerade mitt hår.
Egentligen var det inte så svårt. Det började faktiskt med att jag såg ett litet klipp på hur en liten tjej ca 7-8 år donerade sitt hår. Jag hade egentligen inte tänkt att donera det från början utan jag tävlade mot mig själv att jag skulle ha det i en viss längd (misslyckades, haha... Men det var så jobbigt att sköta). Hursomhelst, när jag sett den där videon så visste jag direkt att jag också ville donera mitt hår, då började jag googla runt efter perukmakare. Här där jag bor finns det bara en, det beror säkert mycket på just vart man bor. När jag satt mig i frisörstolen så började det hela med att hon gjorde några flätor som sedan bara klippte av... Det är för att behålla så mycket längd som möjligt och även för att hålla ihop håret, annars kan ju håret åka åt alla håll och kanter. Så hon tog håret, som hon skulle posta till något ställe som sedan skickar det dit det ska. Hos perukmakaren/frisörskan jag var till var själva donationen gratis! d.v.s. med avklippning och postning... Jag vet dock inte om dom har så överallt. Vill man donera så ska håret man klipper av vara minst 30 cm, åtminstone sa hon jag gick till det... Sen om det skiljer sig på andra ställen har jag ingen aning om. Vad det gäller donation för färgat hår vet jag inte heller, vissa tar emot och andra inte. Man kan även skicka in håret själv men där kan jag inte uttala mig så mycket om. På stället jag var till sa dom att man ska göra precis likadant som hos en frisör/perukmakare men skillnaden är att man får stå för kostnaden själv. Men som jag redan skrivit så är det där jag har varit det fungerar så, det kanske fungerar helt annorlunda någon annanstans.
Hoppas svaret var ok :)

P.s. Om ni har fler andra saker ni undrar över (vad som helst) är det bara att fråga! :)

Likes

Comments

I tisdags var jag på Pinchos med Elle, Carro och Malin P för första gången. Oh my så gott det var!! Någon annan av er som varit där? jag åt baconlindade dadlar, kycklingspett, några tomatmacka någonting (som inte var gott) vitlöksbröd och halloumi. Det bästa är att det är i väldigt små skålar. Mätt blev vi i alla fall. Efterrätt blev det också. Jag tog marängsviss och crème brule. Absolut ett ställe jag skulle kunna tänka mig att gå till igen! :)

Likes

Comments

Oj, oj vad tiden går! och idag började min två veckor långa semester. Jag vet inte riktigt om jag tycker det är skönt eller inte. Jag är en person som fort blir rastlös så det gäller väl att ha mycket saker att göra I guess! En fråga som jag har fått är vad jag arbetstränar med och vad jag egentligen verkligen gör, svar dyker upp i ett annat inlägg.

Ja, jag har ju bland annat klippt av mig 3 dm hår som jag har donerat bort till, förhoppningsvis, peruker till cancerdrabbade människor och har då även känt mig som en rymdvarelse. Och om hur det går till ska jag också svara i ett annat inlägg då även den frågan har dykt upp.

Jag har gått på upptäcksfärd i en skog i närheten där jag bor. Jag hittade en minigolfbana innan skogen, där har jag tänkt att jag ska spela med någon/några av mina vänner *blink blink". Och ja, i skogen lyckades jag (helt ärligt) gå vilse. Jag gick säkert i 20 min för att hitta tillbaka i det stora hela gick jag över en timme... Och lite till. Fast på ett sätt var det skönt att bara gå och gå och inte veta vart jag skulle hamna, massor av stigar. Och jag kom då inte ur skogen på samma sätt som jag kom in, haha! när jag väl trodde att jag skulle komma ut så kom jag fram till en tomt så jag fick gå runt allting! När jag begav mig hem sen, alltså när jag kom ut ut skogen och gick på vägen, så hann jag precis hem innan det började att verkligen SPÖregna!!!! det riktigt öste ner.

Det har varit fina färger på himmelen

Jag har varit till farmor och farfars (när han levde) sommarstuga ute på landet... Eller typ något sånt. Med dass, vedspis och icke rinnande vatten.

Fikat en del m.m.

Likes

Comments

I början var det faktiskt bara en kul grej, jag hade bestämt mig att spara ut håret till rumpan så att jag kunde sitta på det. Och sparandet började... På fb såg jag en dag en liten flicka som bestämt sig att donera sitt hår till cancersjuka som tappat sitt hår. Jag tyckte att det var gulligt av henne. Hon kan inte ha varit mer än nio år. Så helt plötsligt slog en tanke mig... "Jag skulle ju kunna köra min hårutmaning och sedan göra som flickan, ge bort det". Sagt och gjort jag har igår klippt av och lämnat mitt hår som ska (förhoppningsvis) ges till cancersjuka.

Och ja. Jag tänkte att eftersom jag ändå skulle av med håret så ville jag gå all-in.
Liksom Yolo! :p Jag hade tänkt mig axellångt hår med lite mörkare slingor än min egen hårfärg + lite uppklippt och etapper. Uppklippt och etapper blev det visserligen men det andra blev precis tvärtom... Kort hår och blonda slingor :)

Så här ser jag ut nu! Och ja, jag gillar det. Fast det är lite ovant men skönt. Det tar liksom inte "hundra" år att schamponera, skölja ur och torka håret. För visst jag utförde aldrig min utmaning fullt ut, men seriöst... Jag höll på att bli galen på trasslet, borstningen o.s.v. Men jag tycker att jag var relativt bra ändå :))). Det blev i alla fall midjelångt.

Detta armband har jag köpt till mig själv, för det är bra att vara snäll mot sig själv!

Sen en jättemysko grej... Idag när jag skulle kolla min post som vanligt ligger på golvet då den stoppas ner direkt i dörren, ni vet säkert hur jag menar, det är bara jag som inte hittar ordet. Hursomhelst, där låg en liten avi om något som ska hämtas på posten, grejen är den att jag inte har köpt något! Hur mycket jag än tänker och funderar så kan det inte vara jag. Idag har jag dock inte haft tid att ta ut det så jag får se vad det är imorgon. Spännande! Vem är den skyldige, haha! :)

Likes

Comments