Hösten är ingen favorit hos mig just nu. Så mörk och regnig, vissa dagar blir det knappt ljust, solen var är du? Annars är jag väldigt trött men mår bättre, inte helt bra men absolut mycket bättre!

På tal om min rubrik, äntligen ska jag få börja arbetsträna! på ett ställe som bara ligger ca 10 minuter gångavstånd från mig. Jag ska vara på ett ställe som kallas intermedia, vilket innebär att bland annat skriva av adresser och telefonnummer till att skriva annonser, hålla på med 100 år gamla bilder och text inom släktforskning. Även andra bilder (det går att ta egna också) som ska fixas i photoshop för olika typ av uppgifter, det mesta kommer att skickas till kommunen, om jag fattade det rätt. Jag kommer att börja på 25% , målet är 50% för att senare byta arbetsträningsplats, detta är alltså i väntan på. Jag hoppas dock på att komma upp i 100% så småningom innan jag byter, fast Försäkringskassan tycker att jag ska hålla mig här och nu, se hur det hela går under en tid innan någon upptrappning i timmar kommer att göras och jag får väl göra det då :). Det ska bli så kul att få någonting meningsfullt att göra!

Annars har jag precis bokat av tvättstugan, jag känner att jag verkligen inte orkar. Vette sjutton vart energin har tagit vägen. Mycket har nog med vädret att göra och att det kanske blev lite sent igår kväll. Fast samtidigt tycker jag att 7½ timme borde räcka, men tydligen inte!

Nu ska jag snart börja städa lite för det måste jag göra, fast först blir det honungsmelon :). Min så kallade "diet" går bra, den hjälper verkligen min mage, är sällan uppblåst och öm om magen nuförtiden. Underbart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Just nu är väl inte jag i mitt ess precis. Vardagarna står ganska still. Brist på energi, intresse o.s.v. Genom många år har jag haft återkommande depressioner (recidiverade). Inga årstidsrelaterade utan sådana som kan återuppstå närsomhelst. Jag har dock lärt mig hantera det bättre genom en släng av dbt där huvudämnet ändå har varit kbt och sen ännu mer kbt. Så nu sitter jag inte på fingrarna och väntar på att något ska hända, nej jag tar mig ut och gör saker och sen försöker jag hålla mig aktiv hemma för det är så chanserna är störst för att ta sig ur den, depressionen... och framförallt för att inte ramla ner djupare . Det är tufft det är det, att ha en depression är inte speciellt upplyftande och roligt...

Människor som säger "men det är väl bara att rycka upp sig" eller "ta dig i kragen" vet inte riktigt vad de pratar om. Skulle det vara så enkelt hade vi inte haft någonting som kallas depression. För näe, det är inte bara att rycka upp sig, det är inte bara att ta sig i kragen. Det är så mycket mer än det, det finns något där bakom, men vad där bakom är är olika från person till person... Det är inte alltid lätt att se på någon som har en depression, det kan vara hon som klär och sminkar sig "perfekt", det kan vara han som jämt ler bland människor men gråter inombords och i ensamhet eller också den som skrattar och ser helt bekymmerslös ut. Alla kan vi få en depression, men den är inte kronisk - det går att må bra igen. Därmed slutar jag detta inlägg!

Likes

Comments

Nu är det den så kallade cancermånaden. Det är hemskt hur många som faktiskt drabbas av olika cancerdiagnoser . Min morfar var en av dem och dog 72 år gammal, för 11 år sedan.

​​Igår gick jag in på en kvinna på min fb, det var så längesen jag hört något från henne annars brukade hon skriva fina texter och även inlägg till mig, lite chockad blev jag, tydligen så dog hon för ganska precis 1 år sedan. Min dator har av någon märklig anledning inte visat hennes inlägg överhuvudtaget då jag varit in flera gånger, men igår surfade jag runt på mobilen och såg alla 'vila i frid' inlägg. Jag träffade henne för första gången för 7 år sedan på skrivarlinjen jag gick på då som höll på i 1 år. Sen har vi hållit kontakten via fb då hon bodde nere i Skåne. På skrivarlinjen berättade hon under en lektion då vi pratade om personliga saker att hon hade varit drabbad av bröstcancer men att hon då var frisk. Som jag förstod det nu så dog hon av lungcancer.
Hon var en mycket bestämd dam med starka åsikter och kunde lätt hamna i konflikter, haha. Jag vet att jag inte gillade henne i början och höll mig faktiskt ifrån henne, men ju mer tiden gick och vi lärde känna varandra så kröp det fram en kvinna med ett mycket stort och varmt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig!

Sem har jag en vän som också är drabbad men det verkar som hon klarar av den. Jag hoppas!

Fuck cancer!

Någon av er läsare som antingen känner någon som överlevt/dött i cancer?

Likes

Comments

Jag gör: Sitter i soffan och klickar på tangenterna.
Jag kan: Inte förstå hur jag lyckades överleva slutet på år 2010, 2011 och 2012.

Jag köper: Bara sånt jag verkligen behöver (i princip).
Jag borde: Städa nu.
Jag måste: Sluta ha så höga krav på mig själv.

Jag vet: Att jag lägger mig alldeles för sent.
Jag tycker: Om godis!!!
Jag tänker: För mycket.
Jag lyssnar: Nästan aldrig på musik nuförtiden.

Jag brukar: Gå i myskläder hemma
Jag tittar: Mest på serier, nyhetskanaler skiter jag fullständigt i.
Jag läser: Heller inga nyhetstidningar som ex: Aftonbladet och Expressen.
Jag vill: Inte ha vinter.

Oerhört snygg kombo på kläder ;p

Jag blir: Av att träffa mina vänner.
Jag äter: Just nu min "diet" som jag tycker suger nudlar.
Jag dricker: Ofta för lite vatten.
Jag struntar: i hur mycket jag väger.
Jag ska: Träffa Mia imorgon!

Jag drömmer: Om den riktiga kärleken.
Jag längtar: Efter mamma och pappa.
Jag fasar: För ishalkan och plasket på vintern.
Jag använder: Alltid bälte i bil.
Jag njuter: De dagar jag mår riktigt bra!

Likes

Comments

För en stund sedan ringde en vän som jag träffade ganska ofta ett tag för några månader sedan och har varit ganska länge nu. Vi blev osams över en ren bagatellgrej, hon reagerade väldigt starkt och jag visste inte ens vad hon reagerade på (kan låta konstigt men sant). Idag ringde hon och bad om ursäkt efter att inte har hört av sig på ca två - tre månader, berättade att hon missförstått det hela och dessutom börjat tänka på hur mycket jag faktiskt har ställt upp på henne under en tid då hon mådde väldigt dåligt. Så det känns skönt, jag har försökt intala mig själv om att jag inte har saknat henne men nu på slutet har jag insett att jag innerst inne har gjort det. Ja så kan det bli. Fast det känns bra nu!

Likes

Comments

Jag skulle köpa ett skohorn här om dagen då jag inte kan hitta mitt gamla ännu. Jag hade tänkt mig ett i hårdplast men jag frågade en personal då jag inte kunde hitta dem. Han visade mig både i plast och i metall. Jag tänkte mig att ett skohorn i metall nog skulle bli bäst ändå, såna borde inte kunna gå sönder. Möjligtvis bli lite skeva men ändå inte gå av. Skohornen fanns i tre olika färger; metall, svart och rosa. Han tog fram och visade mig det rosa, hur metallen kändes sen sa han; "Ja och du ska väl förstås ha det här rosa". Ja svarade: "nej, faktiskt inte, jag vill nog ha det svarta" då det passar bäst i min inredning. Lite snopen gick jag därifrån med mitt svarta skohorn. Varför förväntades jag ta just det rosa varför inte i metall eller svart...? Jo för att jag är tjej, tjejer förväntas att välja rosa, men varför? varför är just rosa en "tjejfärg?" när den egentligen skulle kunna ses som vilken färg som helst... Nu är det inte så att jag ser ner på de tjejer som faktiskt tycker om rosa, rosa kan verkligen vara en snygg färg i inredning, på kläder eller i andra sammanhang. Jag tycker definitivt inte att det är fel. Jag tycker själv om rosa, inte min favoritfärg men den är fin. Fast det är just det att jag förväntades ta ett rosa skohorn. Jag förväntades ta det som normen kallar tjejfärg. Det tycker jag däremot är fel! inte för att det är någon katastrof men ändå :)

Likes

Comments

I måndags hade jag ett besök hos en dietist angående min ibs. Jag har börjat äta efter en lista, anledningen till att jag tog bort namnet på det hela är för att jag vet att det kan finnas människor som har en ätstörning som läser detta som kanske kan försämra chanserna till att bli frisk eftersom att man tar bort en hel del livsmedel, har man en ätstörning kan man ha magproblem just för att man svälter/överäter. Och jag vill heller inte ta ansvar för andra människor som kanske inte borde äta efter denna lista. Ja, jag hade väl tänkt att jag skulle ta bort laktos och glutenfritt ett litet tag, liksom någon vecka. Men nope, en månad!!! (att detta skrivs är för att alla väldigt många gör just detta i dagens samhälle, liksom inget nytt) sen ska man börja utöka på olika livsmedel i en speciell takt. Grejen är att det inte bara gäller gluten och laktos utan en del frukter, innehållsförteckningsgrejer, drycker o.s.v. Jag kommer att få svälta, haha! *skämt*

Testade att baka ett hårdbröd idag men det föll inte mig i smaken. Nä, jag tyckte det var alldeles för mycket frön... Liksom växte i munnen. Köpte hem glutenfriacornflakes och de smakade ju ingenting. Hade det bara varit laktos så hade det varit mycket enklare!

Hoppas bara att jag mår bättre av detta sen då så att jag lär känna min mage. Tur att jag får äta kött fisk och fågel i alla fall och det vanliga riset samt quinoa. Jag som älskar ris! :)

En utmaning milt sagt, rätt spännande också faktiskt!

Likes

Comments

Jag har ju haft problem med höften och ryggen en rätt lång tid nu, i ca tre år skulle jag tro. Min höft och rygg var näst intill smärtfri denna vecka vilket gjorde att jag tog tillfället i akt att i två dagar njuta av två kortare promenader vilket fungerade fint. Dagen efter dessa två dagar sa det pang! Ryggen värkte, bena värkte från ländryggen ner till fotlederna vilket betydde Ipren... ! Kanske är jag bara otränad men förmodligen inte (eller kanske i benen) och det gör fortfarande ganska ont. Ibland funderar jag på om jag snabbade på detta, om det hade kunnat skjutas upp. Visst, idag kan jag njuta av att kunna gå utan tvång och bara för att det är härligt liksom skönt, fast inte på det sätt jag önskat då eftersom att det oftast gör ont. Fast det fanns en tid då jag inte kunde göra det, njuta alls, en sjuk tid. Frågan jag funderar på nu är om promenader kommer att innebära att smärtan för det mesta kommer att finnas med i bilden även i framtiden. Hade det blivit likadant om jag aldrig haft ätstörningen och bara gått korta promenader? Hade jag haft mitt problem då liksom tvärtom sluppit det eller hade det kommit senare? En fundering som jag aldrig kommer att få svar på. Som jag därför inte borde fundera på. Men men ibland går det inte att låta bli.

Nu ska jag nog ta och städa lite. Ringa jourgrejen för lägenheten då jag äntligen märkt vad vattnet som rinner lite hipp som happ på badrumsgolvet kommer ifrån. Det kommer från badrumsväggen, inte så kul... Hmm see ya!


Likes

Comments

​Just nu ser jag att jag ligger efter i filmuppdateringen.
​Jag har inte skrivit från juli månad och jag som trodde att det
​ bara var augusti månad jag missat. Men icke. Hursomhelst så fick jag 
ihop lite gamla godingar :)In your eyes

The boy next door

Jalla Jalla

Kopps

Fucking Åmål

Sanning eller konsekvens

Vingar av glas

Som man bäddar

Som vanligt länkat genom www.imdb.com

Likes

Comments

Oj vad jag känner mig dålig på att uppdatera. Men, men det är så det är just nu fast här kommer en stor uppdatering :)

Att hösten var på väg trodde vi många, jag kan nästan tycka att vi hade höstväder ett tag. Fast sommaren verkar inte riktigt vara över ännu (även om vädret verkar kämpa mot varandra), vilket jag är väldigt glad över, jag som brukar hata sommaren njuter nu för tiden av solens värmestrålar. Det är nästan så att jag blir förvånad över mig själv, haha.

Och jo, den är redigerad (som ni säkert ser)... Jag är inte sådär vit i verkligheten, men ja jag ville ha lite power! :p

Det blev ett besök på akutmottagningen då min mage gjorde väldigt ont. Det kändes ungefär som om mina tarmar var inflammerade och att någon skrapade med en kniv på dem, min mage var som en fotboll. Så jag ringde 1177 som skickade mig till familjeläkarjouren. Där fick jag träffa en läkare som ÄNTLIGEN (efter ett otal gånger hos andra läkare) kunde säga vad det är med min mage. Symptomen stämde helt och säkert in på IBS! IBS kan man ha i olika grader i olika perioder.

Sen så har jag inte skrivit om detta, men för några månader sedan när jag skulle ta ut lugnande vid behov (äter typ aldrig lugnande längre, bara i väldigt enstaka fall), så sa de att de måste ha ett EKG först och det fick jag. Det visade en liiiten avvikelse som gjorde att jag inte fick träna på tre månader (alltså fram till förra söndagen faktiskt. Gissa om det var UNDERBART!:)) jag har saknat det så mycket. Hursomhelst skickades en remiss till hjärtmottagningen som jag var till för inte så länge sedan och EKG:t såg ungefär likadant ut där. Men det var en så liten avvikelse så det är inte farligt och jag behöver inte vara orolig. Det går inte att svara på vad det är för faktor/faktorer som inverkar. För säkerhetens skull ska jag ändå få göra ett ultraljud, förmodligen för att bli ordentligt kollad, vilket jag känner är väldigt positivt.


När jag var och tränade förra söndagen kan ni ju gissa att musklerna som funnits inte fanns längre, haha! ;) fy sjutton vad svag jag var...! Det sägs att det finns något som heter muskelminne, det kan jag ju hoppas på. Då, om det är så, så har jag nog mina högsta vikter tillbaka inom en snar framtid :).

Förresten, snart ska jag börja rida också, det ska bli kul :D

​Och på tal om ingenting, idag har jag bott i den nya lägenheten i en månad, vad fort det går egentligen!

Likes

Comments