View tracker

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag flyttade till andra sidan stan :).

Allting sorterades och en del kastades

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga.

Fick någon du känner barn?
Japp, Linnea fick en liten pojke :).

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!

Vilka länder besökte du?
Jag har varit lite tråkig och hållit mig i Sverige.

Är det något du saknade 2016 som du vill ha 2017?
Glädje!

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Jag vet inget speciellt datum, men månaden mars :).

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Jag träffade X

9. Vilket var ditt största misstag?
Köpt två ganska dyra klädesplagg i somras som jag aldrig använt...

Vilket var ditt bästa inköp?
Absolut min tv.

Vad gjorde dig riktigt glad?

När jag träffade X.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och kläder.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja jag började året med halsfluss, sen förkyld i princip hela våren. Depression - psykisk ohälsa.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?
Mothers day ;)))

Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?
Tyvärr mycket sämre.

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Leva.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Oro.

Hur var din julafton?
Lugn och fin med nära och kära.

Blev du kär?
Jo...
Vilket program har varit det bästa på tv?
Vet inte.

Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nope.

Vilken var den bästa boken du läst under året? Jag har inte läst en endaste och mina vänner blir nog inte förvånade!

Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Ingen speciell...

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag "firade" den på psykiatrin slutenvård...

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Allmänt, men även lite proper.Vem saknade du?

Mamma och pappa.

Vilken var din bästa månad?

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Den som lever får se!

Likes

Comments

* Jag är en tidsoptimist

* Jag klipper håret ca 2-3 gånger om året, det behövs inte mer.

* Om jag går på en liten väg (där det kan komma bilar) så går jag helst i mitten, vet inte varför.

* Jag har dålig blodcirkulation från knäet och ner vilket gör att jag är kallare i det området. Men jag vet inte varför (rekommenderar starkt benvärmare).

* Jag har aldrig varit morgonpigg

Likes

Comments

Idag har det varit full rulle hela dagen, (vaknade 5.50 också och kunde inte somna om) fast det har varit bra grejer så det har inte gjort mig någonting. Jag har bland annat varit på Ikeas julbord med Monica, mums! lagom stort och lagom med mat, det var riktigt gott. När vi kom hem till mig blev det lite konjaksfikonglögg (alkoholfri, smakade mest fikon, sååå god!).

Tänk att det bara är två dagar kvar till julafton. Tiden går så himla fort! hursomhelst firar jag som vanligt julafton hos styrran, en av mina brorsor ska också vara med.

Nu kommer det att börja bli ljusare, någonting jag tycker är jätteskönt! det är ju så mörkt. Fast det är fint med alla stjärnor och adventsljusstakar som lyser i de flesta människors fönster.

Likes

Comments

Kanske tror man inte att det kan hända en själv. Men när man sitter där och inte riktigt vet vart man ska vägen och inte ser någon lösning eller ett slut på situationen, då tror jag att det kan hända vem som helst. När jag satt där på den psykiatriska jourmottagningen kände jag precis så.

Jag hade inte en tanke på att JAG skulle kunna bli inlagd, jag åkte dit för att i mina tankar träffa en läkare och få höja en medicin samt få lite lugnande som jag i vanliga fall inte har. Väntetiden var lång och runt två på natten kom jag in till en läkare, förklarade som det var, hur saker och ting kändes (och sen tack och hej, NOT!). En överläkare där tyckte att jag åtminstone kunde stanna för natten då klockan hunnit bli halv tre. Jag minns hur trött jag var, hur tankarna vandrade runt med orden "nej nej nej". Fast jag orkade inte säga emot och jag tänkte att jag ju skulle åka hem när natten väl blivit dag. Hehh trodde jag.

Man kan väl säga så här, jag var sååååå arg, ledsen och kände mig så misslyckad!!! hur kunde det hända mig! Och detta år... Visst om det hänt den tid då mamma och pappa precis hade dött, men nu år 2016. Jag fattade ingenting! Inte gjorde det saken bättre att alla nya som skrivs in inte får gå ut första dagen. Gissa om jag ville ut mer än någonsin. Precis som när vattnet stängs av p.g.a. ex. en vattenläcka, aldrig är man så törstig som just då. Tårarna bara rann då jag inte alls visste vem som skulle kunna tänka sig ta hand om min katt. Det där att berätta för de nära var väldigt jobbigt då jag skämdes som en hund och återigen kände mig så misslyckad. Den första jag vände mig till var min underbara storasyster som ställde upp med att mata katten, inte bara en dag utan veckor trots att hon bor en rätt lång bit bort från mig. Tack tack tack <3 Att berätta för resten tog längre tid. Jag tänkte att jag kanske inte skulle behöva berätta för några fler, detta skulle nog bara vara i några dagar. Fast några dagar gick och jag kände att jag nog borde berätta ändå. Men återigen denna känsla av att vara misslyckad. Grejen är ju den att jag inte tycker någon annan som blivit/blir/är inlagd är misslyckad, men när det gäller mig var det bara så fel.

Så där gick jag runt i alldeles för stora sjukhuskläder och man kan väl säga så här att mitt humör var inte att leka med. Haha. Men för att komma till självaste poängen... Några dagar gick och mitt humör blev lite mer humant *tihi*. Jag började tänka på om jag verkligen var så misslyckad som jag kände mig,är det verkligen så fel att söka hjälp när man mår dåligt..Kom fram till att... Nä det är jag inte, jag är inte misslyckad (åtminstone inte enligt mig själv), jag är bara mänsklig. Det blev bara för mycket . Alla kan vi någon gång må väldigt dåligt, och jag kände att jag inte skulle klara det själv denna gången. Det hade aldrig hänt mig förut, visst jag har mått väldigt dåligt förut också både nu i år och andra år... Men saker har sett annorlunda ut då och inläggning har aldrig funnits i min värld, inte ens fått finnas som ett alternativ (även om det kanske har behövts? "Jag kan själv syndromet" även om jag tutar men sedan stupar). Men under dessa fem veckor har jag återigen (been there, done that) verkligen insett hur viktigt det är att låta sig själv vila och bara vara, ta hand om sig själv. Jag behövde ett break från allt, hitta en struktur i vardagen och påminnas om hur jag skulle hantera ångesten. Inläggning på en psykiatriavdelning låter kanske jättehemskt men det är inte alls så farligt som det låter. Där är bara personal (som på kliniken här går att prata med närsomhelst under dygnet om man behöver) och patienter som är helt vanliga människor som mår psykiskt dåligt (om man inte är manisk då, fast det i sig är ju ändå ett problem. Misslyckad vad är det? (mer än ett jävla dumt ord!).

Likes

Comments

View tracker

Igår var det lucia och jag såg det faktiskt på tv:n, dock på kvällen, men jag såg det i alla fall ;) Det blev lite pepparkakshuspyssel med Monica också, senast jag gjorde detta var när jag var barn tror jag. Mycket gelehallon behövdes på taket och vissa råkade ramla ner i min mage... Tusan också, bara hoppa ner sådär! ;)

Vädret i går var inte det bästa vilket var lite tråkigt på självaste Lucia, det regnade en hel del och snöregn vilket gjorde det snorhalt... Kunde inte snön som kom i veckan fått ligga kvar... Visserligen har vi snö kvar på backen men trädens grenar har det inte. Jag vill ha en vit jul och ett vitt nyår. Kanske Fjällen vore ett bra alternativ nästa år? Jag vill liksom höra det knakande ljudet från skorna när jag går, känna den där riktiga kylan bita i kinderna och bli den där vargavintern som de säger ska bli varje år. Ja jag måste ha blivit knäpp på äldre dagar. Jag som brukar älska hösten och hata vintern och nu är det helt tvärtom. Det var lika förra året, men inte året före det och alla andra år.

Förövrigt mår jag helt ok just precis i detta nu. Det svajar lite under dagen oftast, men det gäller att njuta av nuet. Vara här och nu. Och i går var det en vecka sedan jag blev utskriven, high five på den! Fast måste erkänna att jag är lite rädd för att det kommer ett riktigt magplask, men men nu är nu, jag måste leva i det!

Likes

Comments

Igår började det snöa och det gör det även idag, fina flingor dalar ner, nu är det vinter! lite julkänsla skapar det allt. Men sen då? hos mig finns det ingen jul förutom det. Natten till den 29:e oktober lades jag in på avdelningen. Sen poff så gick fem veckor bort, och jag vet inte ens vad jag gjorde där då det i princip bara finns två vardagsrum och ett aktivitetsrum med vuxenmålarböcker ... kanske lite vattenfärger också, jag minns inte riktigt. Sen åt man, men sen då? fem veckor gick otroligt fort och poff så var hela november borta. Men, men jag får väl försöka städa lite och försöka få lite julstämning åtminstone. Jag önskar att städa vore roligare än vad det är...! Tänk att jag faktiskt tyckte att det var roligt en gång i tiden, hallå liksom :p

Likes

Comments

Likes

Comments

Ja vad var det som hände där egentligen? Vet knappt själv. Jävligt fort gick det i alla fall. Något jag dock vet är att jag fortfarande inte mår bra, men i alla fall bättre och är efter fem veckor utskriven från slutenvårdsavdelningen sedan i tisdags. Jag tänker jag inte gå in på några detaljer, inte nu i alla fall. Fast jag vill uppdatera er och säga att jag lever :) mer inlägg väntas inom kort, så håll utkik!

Likes

Comments

Imorgon är det precis tre veckor sedan jag skrevs in här på avdelningen. Shit vad tiden går fort! Jag förstår verkligen inte vad jag gjort dessa tre veckor... Bara swish liksom. Det inte finns särskilt mycket att göra här. Märkligt!

I onsdags fick jag min första permission d.v.s. några timmar på dagen. Vilket var en fin födelsedagspresent! Liksom torsdag och fredag. Natten till idag sov jag hemma för första gången på 2 veckor och fem dagar. Och gissa, min tv har pajat!! Haha. Så det blev film på datorn igår kväll, lite irriterande eftersom att den innan jag hamnade här faktiskt fungerade. Grr. Nu är jag dock tillbaka på avdelningen igen sedan lunch. Vet inte hur dagen kommer att se ut. Men, men detta var en liten uppdatering. Jag har ännu inte svarat på kommentarer då jag knappt har varit ute på internet.


Likes

Comments