View tracker

Ja vad var det som hände där egentligen? Vet knappt själv. Jävligt fort gick det i alla fall. Något jag dock vet är att jag fortfarande inte mår bra, men i alla fall bättre och är efter fem veckor utskriven från slutenvårdsavdelningen sedan i tisdags. Jag tänker jag inte gå in på några detaljer, inte nu i alla fall. Fast jag vill uppdatera er och säga att jag lever :) mer inlägg väntas inom kort, så håll utkik!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Imorgon är det precis tre veckor sedan jag skrevs in här på avdelningen. Shit vad tiden går fort! Jag förstår verkligen inte vad jag gjort dessa tre veckor... Bara swish liksom. Det inte finns särskilt mycket att göra här. Märkligt!

I onsdags fick jag min första permission d.v.s. några timmar på dagen. Vilket var en fin födelsedagspresent! Liksom torsdag och fredag. Natten till idag sov jag hemma för första gången på 2 veckor och fem dagar. Och gissa, min tv har pajat!! Haha. Så det blev film på datorn igår kväll, lite irriterande eftersom att den innan jag hamnade här faktiskt fungerade. Grr. Nu är jag dock tillbaka på avdelningen igen sedan lunch. Vet inte hur dagen kommer att se ut. Men, men detta var en liten uppdatering. Jag har ännu inte svarat på kommentarer då jag knappt har varit ute på internet.


Likes

Comments

View tracker

Livet är väl kanske inte riktigt som jag vill ha det just nu. Nä det suger ganska hårt faktiskt! Jag ligger nu inne på en slutenvårdsavdelning för de som bland annat mår väldigt dåligt (det kan dock finnas andra orsaker också), idag har jag varit här i en vecka och en dag, vet väl inte mer än att jag ska på ett möte på torsdag. Det är första gången jag är på detta ställe, i överhuvudtaget på en sluten avdelning. I början var det väldigt jobbigt och frustrerade då det är så pass instängt, nu går det dock bättre. Nu måste jag snart gå ut från mitt rum (bläää) annars drar väl en av mina kontaktpersoner upp mig då hon tycker att jag ska vara ute bland de andra och inte fastna i sängen. Jag ska definitivt svara på kommentarer men det kan ta lite tid. Nu måste jag nog gå då hon kommit in för tredje gången. Jag vet att texten är lite konstig men vet inte hur man fixar.

Likes

Comments

Idag tog jag en liten promenad i området efter en eftermiddag i tvättstugan. Solen höll precis på att gå ner, så jag tog lite bilder med min digitalkamera som på den gamla goda tiden. Fast det tog ett tag innan jag kom på hur allting fungerade, haha. Numera använder de flesta människor mobilkamera. Vågade mig inte riktigt på systemkameran då det säkert skulle se lite suspekt ut.

Det som är lite tråkigt är att mina kameror är gamla och omoderna, d.v.s. kvaliteten på bilderna är inte längre bra utan bara ok. Allting utvecklas så fort numera så man hinner inte uppdatera sig till det nyaste innan det återigen är "gammalt". Fast lite nyare kamera skulle väl inte skada då de är från 2009.

Jag somnade i soffan vid 23 tiden i natt, sov där fram till 5.56 i morse. Gick sedan och la mig i sängen och sov några timmar till ;).

Tittar just nu på E.T. för andra gången i mitt liv. Första gången var förra sommaren med Emma och Anna. Och E.T. tycker jag är jättesöt samtidigt som han är lite småläskig. Filmen är dessutom lite sorglig tycker jag. Den filmen är väl jättegammal?
Någon som vill rekommendera en bra film?

Nä nu ska jag gå och ta en snabbdusch, byta sängkläder och sen vira in mig i en filt framför tv:n. Mys! och glöm inte bort att dra klockan en timme bakåt i natt :)

Likes

Comments

Hösten är ingen favorit hos mig just nu. Så mörk och regnig, vissa dagar blir det knappt ljust, solen var är du? Annars är jag väldigt trött men mår bättre, inte helt bra men absolut mycket bättre!

På tal om min rubrik, äntligen ska jag få börja arbetsträna! på ett ställe som bara ligger ca 10 minuter gångavstånd från mig. Jag ska vara på ett ställe som kallas intermedia, vilket innebär att bland annat skriva av adresser och telefonnummer till att skriva annonser, hålla på med 100 år gamla bilder och text inom släktforskning. Även andra bilder (det går att ta egna också) som ska fixas i photoshop för olika typ av uppgifter, det mesta kommer att skickas till kommunen, om jag fattade det rätt. Jag kommer att börja på 25% , målet är 50% för att senare byta arbetsträningsplats, detta är alltså i väntan på. Jag hoppas dock på att komma upp i 100% så småningom innan jag byter, fast Försäkringskassan tycker att jag ska hålla mig här och nu, se hur det hela går under en tid innan någon upptrappning i timmar kommer att göras och jag får väl göra det då :). Det ska bli så kul att få någonting meningsfullt att göra!

Annars har jag precis bokat av tvättstugan, jag känner att jag verkligen inte orkar. Vette sjutton vart energin har tagit vägen. Mycket har nog med vädret att göra och att det kanske blev lite sent igår kväll. Fast samtidigt tycker jag att 7½ timme borde räcka, men tydligen inte!

Nu ska jag snart börja städa lite för det måste jag göra, fast först blir det honungsmelon :). Min så kallade "diet" går bra, den hjälper verkligen min mage, är sällan uppblåst och öm om magen nuförtiden. Underbart!

Likes

Comments

Just nu är väl inte jag i mitt ess precis. Vardagarna står ganska still. Brist på energi, intresse o.s.v. Genom många år har jag haft återkommande depressioner (recidiverade). Inga årstidsrelaterade utan sådana som kan återuppstå närsomhelst. Jag har dock lärt mig hantera det bättre genom en släng av dbt där huvudämnet ändå har varit kbt och sen ännu mer kbt. Så nu sitter jag inte på fingrarna och väntar på att något ska hända, nej jag tar mig ut och gör saker och sen försöker jag hålla mig aktiv hemma för det är så chanserna är störst för att ta sig ur den, depressionen... och framförallt för att inte ramla ner djupare . Det är tufft det är det, att ha en depression är inte speciellt upplyftande och roligt...

Människor som säger "men det är väl bara att rycka upp sig" eller "ta dig i kragen" vet inte riktigt vad de pratar om. Skulle det vara så enkelt hade vi inte haft någonting som kallas depression. För näe, det är inte bara att rycka upp sig, det är inte bara att ta sig i kragen. Det är så mycket mer än det, det finns något där bakom, men vad där bakom är är olika från person till person... Det är inte alltid lätt att se på någon som har en depression, det kan vara hon som klär och sminkar sig "perfekt", det kan vara han som jämt ler bland människor men gråter inombords och i ensamhet eller också den som skrattar och ser helt bekymmerslös ut. Alla kan vi få en depression, men den är inte kronisk - det går att må bra igen. Därmed slutar jag detta inlägg!

Likes

Comments

Nu är det den så kallade cancermånaden. Det är hemskt hur många som faktiskt drabbas av olika cancerdiagnoser . Min morfar var en av dem och dog 72 år gammal, för 11 år sedan.

​​Igår gick jag in på en kvinna på min fb, det var så längesen jag hört något från henne annars brukade hon skriva fina texter och även inlägg till mig, lite chockad blev jag, tydligen så dog hon för ganska precis 1 år sedan. Min dator har av någon märklig anledning inte visat hennes inlägg överhuvudtaget då jag varit in flera gånger, men igår surfade jag runt på mobilen och såg alla 'vila i frid' inlägg. Jag träffade henne för första gången för 7 år sedan på skrivarlinjen jag gick på då som höll på i 1 år. Sen har vi hållit kontakten via fb då hon bodde nere i Skåne. På skrivarlinjen berättade hon under en lektion då vi pratade om personliga saker att hon hade varit drabbad av bröstcancer men att hon då var frisk. Som jag förstod det nu så dog hon av lungcancer.
Hon var en mycket bestämd dam med starka åsikter och kunde lätt hamna i konflikter, haha. Jag vet att jag inte gillade henne i början och höll mig faktiskt ifrån henne, men ju mer tiden gick och vi lärde känna varandra så kröp det fram en kvinna med ett mycket stort och varmt hjärta. Tack för att jag fick lära känna dig!

Sem har jag en vän som också är drabbad men det verkar som hon klarar av den. Jag hoppas!

Fuck cancer!

Någon av er läsare som antingen känner någon som överlevt/dött i cancer?

Likes

Comments

Jag gör: Sitter i soffan och klickar på tangenterna.
Jag kan: Inte förstå hur jag lyckades överleva slutet på år 2010, 2011 och 2012.

Jag köper: Bara sånt jag verkligen behöver (i princip).
Jag borde: Städa nu.
Jag måste: Sluta ha så höga krav på mig själv.

Jag vet: Att jag lägger mig alldeles för sent.
Jag tycker: Om godis!!!
Jag tänker: För mycket.
Jag lyssnar: Nästan aldrig på musik nuförtiden.

Jag brukar: Gå i myskläder hemma
Jag tittar: Mest på serier, nyhetskanaler skiter jag fullständigt i.
Jag läser: Heller inga nyhetstidningar som ex: Aftonbladet och Expressen.
Jag vill: Inte ha vinter.

Oerhört snygg kombo på kläder ;p

Jag blir: Av att träffa mina vänner.
Jag äter: Just nu min "diet" som jag tycker suger nudlar.
Jag dricker: Ofta för lite vatten.
Jag struntar: i hur mycket jag väger.
Jag ska: Träffa Mia imorgon!

Jag drömmer: Om den riktiga kärleken.
Jag längtar: Efter mamma och pappa.
Jag fasar: För ishalkan och plasket på vintern.
Jag använder: Alltid bälte i bil.
Jag njuter: De dagar jag mår riktigt bra!

Likes

Comments

För en stund sedan ringde en vän som jag träffade ganska ofta ett tag för några månader sedan och har varit ganska länge nu. Vi blev osams över en ren bagatellgrej, hon reagerade väldigt starkt och jag visste inte ens vad hon reagerade på (kan låta konstigt men sant). Idag ringde hon och bad om ursäkt efter att inte har hört av sig på ca två - tre månader, berättade att hon missförstått det hela och dessutom börjat tänka på hur mycket jag faktiskt har ställt upp på henne under en tid då hon mådde väldigt dåligt. Så det känns skönt, jag har försökt intala mig själv om att jag inte har saknat henne men nu på slutet har jag insett att jag innerst inne har gjort det. Ja så kan det bli. Fast det känns bra nu!

Likes

Comments

Jag skulle köpa ett skohorn här om dagen då jag inte kan hitta mitt gamla ännu. Jag hade tänkt mig ett i hårdplast men jag frågade en personal då jag inte kunde hitta dem. Han visade mig både i plast och i metall. Jag tänkte mig att ett skohorn i metall nog skulle bli bäst ändå, såna borde inte kunna gå sönder. Möjligtvis bli lite skeva men ändå inte gå av. Skohornen fanns i tre olika färger; metall, svart och rosa. Han tog fram och visade mig det rosa, hur metallen kändes sen sa han; "Ja och du ska väl förstås ha det här rosa". Ja svarade: "nej, faktiskt inte, jag vill nog ha det svarta" då det passar bäst i min inredning. Lite snopen gick jag därifrån med mitt svarta skohorn. Varför förväntades jag ta just det rosa varför inte i metall eller svart...? Jo för att jag är tjej, tjejer förväntas att välja rosa, men varför? varför är just rosa en "tjejfärg?" när den egentligen skulle kunna ses som vilken färg som helst... Nu är det inte så att jag ser ner på de tjejer som faktiskt tycker om rosa, rosa kan verkligen vara en snygg färg i inredning, på kläder eller i andra sammanhang. Jag tycker definitivt inte att det är fel. Jag tycker själv om rosa, inte min favoritfärg men den är fin. Fast det är just det att jag förväntades ta ett rosa skohorn. Jag förväntades ta det som normen kallar tjejfärg. Det tycker jag däremot är fel! inte för att det är någon katastrof men ändå :)

Likes

Comments