Header

Jo det snöade i princip hela dagen igår + hela natten. Från vår till vinter IGEN!!! så fruktansvärt tråkigt.. Fint med snö på grenar och så men det kommer att bli plusgrader från imorgon. VARFÖR MÅSTE VÄDRET SVÄNGA SÅ FÖRBANNAT!!=#/+?* Näääe skitsnö!

Från det ena till det andra. Igår natt sov jag jättedåligt, efter att ha lunchat och gått en runda på stan med Elin F, en tjej från avdelningen... (Jag som inte skulle ha några vänner därifrån, hmm... Visserligen så är det bara hon). Vi hade det jättetrevligt, men när jag kom hem då klockan var ungefär 17.00. stupade jag i säng fram till 18.30. för att äta middag. Fast jag blev dock inte speciellt pigg av att sova. Fast idag vaknade jag helt 10.30. Då hade jag visserligen snoozat några gånger och vaknat en del under natten, men att sova så länge man vill är SÅÅÅÅ SKÖNT!!!! Tråkigt nog är jag fortfarande trött, men det ska väl gå ändå. Blir säkert bättre när jag kommit ut i snön.

Snart ska jag gå till jobbet, om cirkus en halvtimme. Måste väl ta tag i mig själv och göra i ordning det sista. Hm orkar inte idag, blä! Sigge (katten) verkar ha kul i alla fall, han har vaknat med sitt spralliga humör, min stora lilla pälsboll :)))


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En tråkig sak med att spara in pengar är att det (som överallt) drabbar vissa människor där det inte spelar någon roll även om man gör sin röst hörd. Nygården som ni vet att jag skrev mycket om ett tag ska efter att en ledare/personal eller whatever... har slutat så kommer det att innebära vissa förändringar. Nu berör det inte mig så mycket då jag nästan aldrig är där numera. Det brukar gå i perioder även om jag i dagsläget har en känsla som säger att det ska fortsätta att vara så här. Kanske följa med på någon utflykt ibland, ta mig ner någon dag när jag har tråkigt men kanske (?) inte så mycket mer. Hursomhelst till saken. De flesta på Nygården lider av psykisk ohälsa i någon form, många är ensamma och ser Nygården som ett ställe där man kan ingå i en gemenskap, dom som kommer dit dag ut och dag in från morgon till sena eftermiddag. Nu är det dock bestämt att stället ska stänga 16.00 tre dagar istället för 16.30. Det två dagarna som vanligtvis har kvällsöppet till 20.00. ska tas bort och istället stänga 16.00. och en dag ska helt försvinna liksom stängas. P.g.a. av att en person har slutat och inte ska ersättas. Visst det låter inte mycket för världen och kanske är som en fis i rymden, men för dessa människor kanske det skapar en massa ångest och rena rama kaoset i huvudet och även i vardagen. Allt för att kommunen fått för sig att spara in pengar. Se exempelvis bara på all sjuksköterskorsbrist runt om i landet som visserligen styrs av landstinget, men ändå! jag blir så arg..

Likes

Comments

Det är skönt att vara ledig idag ... även om jag hade saker att göra på förmiddagen. Igår var jag på Nygården och bakade på förmiddagen, sen åt jag lunch för att sedan ta mig i väg till arbetsträningen. Jag var så trött när jag kom hem. Det är så irriterande att jag fortfarande inte har särskilt mycket energi. I morgon ska jag till läkaren klockan 9.00. så jag måste gå hemifrån kl. 8.10. och sen arbetsträning. Fast vi fick en ledig dag på fredag Yeejj :) efter det ska jag träffa Eleonor för en middag, eller vad det nu blir :).

Jag tog en promenad i solen lite tidigare idag. Gick till förrådet och släpade fram mina kryckor (som jag säkert inte har använt sedan i somras) då höften känns lite smått irriterad och jag ville ju inte förvärra det. Skönt att njuta lite av vädret som var (nu har det slagit om) en känsla av vår! Nog för att höften är smått irriterad, efter halva vägen började mina armar att ta slut och göra lite småont, haha :D. Jag hade glömt hur det kan kännas i början och det känns som om jag kommer att få träningsvärk senare. Gratis armpass, haha! :D

Ikväll ska jag äta middag med Monica, och eftersom att det aldrig blev någon pizza i lördags med Elin (till min stora besvikelse) kan det kanske bli det idag, om vi är sugna på det då. Fast jag fick äta god lasagne hos Elin som hennes kille hade gjort så det gick egentligen ingen nöd på mig.

Likes

Comments

Nu är det äntligen helg! jag var uppe sent i natt och vaknade sent på förmiddagen. Så ska're vara när man heter Therese :). Den här veckan har varit sååå seg. Sedan i tisdags började min torsdag... D.v.s. jag trodde att det var torsdag i tisdags, torsdag i onsdags och sen blev det äntligen torsdag, haha. Jag förstår inte att jag hade så svårt att få in dagarna denna vecka...!


Igår var jag ner till affären för att köpa godis och cornflakes, det visade sig att det gick fortare att gå dit än vad jag trodde. Såå yejjjj på den! Bland annat så fick chokladen där under följa med mig, yum!

"Jag insåg igår att jag hade klickat i lite för mycket frukt i min varukorg (ja, jag beställer hem mina varor). Tillsammans är det 6 bananer, 10 päron och äpplen, två "gamla" apelsiner och en clementin. Så jag ska äta mycket frukt en tid framöver, haha. Tur att frukt är gott i alla fall!

Idag ska jag träffa Elin N vilket var några månader sedan p.g.a. en del missförstånd mellan oss. Hur som helst så ska det bli kul att träffa henne igen. Vi ska gå ut på någon typ av snabbmatställe sen (tror jag), jag är hursom väldigt sugen på en stor saftig, ostkletig pizza :) då jag inte ätit pizza på flera månader eftersom att jag spenderat en hel del tid på slutenvården och där är väl maten sisådär. Så jag tänker njuta av varenda tugga!

Likes

Comments

Åren gick och gick och gick och gick, hoppet började sina - kommer jag någonsin lyckas att bli frisk? MHE kliniken i Mora öppnade mina ögon, de hjälpte mig att våga släppa taget om ätstörningen. Jag behövde komma till ett ställe där vikten inte var det viktigaste, personal som var riktiga stöttepelare och tog mig på allvar. Inte som ätstörningskliniken här med en massa daltade. Nä där i Mora var det raka rör och inga genvägar. Det jag vill komma fram till är att för 4 år sedan friskförklarades jag efter **** antal år med en ätstörning.Likes

Comments

Jag vet inte, ni kanske har funderat vad jag hållit hus under dessa fyra veckor. Det nya året började väl inte riktigt som jag hade tänkt. Den tredje januari orkade jag inte mer. Någon vecka innan kände jag att det där intensiva mörkret var på väg tillbaka, jag gjorde verkligen allt för att försöka stoppa det, men det gick inte. Den tredje januari lades jag återigen in på slutenvårdsavdelningen inom psykiatrin. Fast det var en lite friare inläggning denna gång d.v.s. permissioner redan i början och inte som förra gången efter två veckor. Jag behövde helt enkelt samla kraft. Idag är det två dagar sedan jag blev utskriven och nu hoppas jag verkligen att jag slipper åka dit igen. Nej, jag mår inte bra, något bättre dock. Fast som sagt jag behövde kraft, peppning och personer att prata med när måendet svajade som mest och djupast, det är så mitt mående fungerar just ny. Jag kan gå från att må skitdåligt till åt helvetedåligt på en dag (jag kan nog inte förklara bättre än så). Kvällarna är och har alltid varit värst även om det nu kan vara lika på dagen. Jag önskar och hoppas på att få in lite mer ljus i mitt liv fortast möjligt. Så det är så det är. Nu håller jag mig i alla fall flytande! Fast energin tar slut väldigt fort och ågren kommer på besök ganska ofta, men men någon gång lär det vända! en dag i taget...

Lite bra är att jag har fått börja att arbetsträna lite smått och håller nu på att försöka lära mig fotoshop. Senare blir det redigering av 100 år gamla bilder, annonsering och något med släktforskning. Jag minns inte riktigt men ja något sånt...

Svarar på massa kommentarer så fort jag har landat lite!


Likes

Comments

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag flyttade till andra sidan stan :).

Allting sorterades och en del kastades

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga.

Fick någon du känner barn?
Japp, Linnea fick en liten pojke :).

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!

Vilka länder besökte du?
Jag har varit lite tråkig och hållit mig i Sverige.

Är det något du saknade 2016 som du vill ha 2017?
Glädje!

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Jag vet inget speciellt datum, men månaden mars :).

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Jag träffade X

9. Vilket var ditt största misstag?
Köpt två ganska dyra klädesplagg i somras som jag aldrig använt...

Vilket var ditt bästa inköp?
Absolut min tv.

Vad gjorde dig riktigt glad?

När jag träffade X.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och kläder.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja jag började året med halsfluss, sen förkyld i princip hela våren. Depression - psykisk ohälsa.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?
Mothers day ;)))

Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?
Tyvärr mycket sämre.

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Leva.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Oro.

Hur var din julafton?
Lugn och fin med nära och kära.

Blev du kär?
Jo...
Vilket program har varit det bästa på tv?
Vet inte.

Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nope.

Vilken var den bästa boken du läst under året? Jag har inte läst en endaste och mina vänner blir nog inte förvånade!

Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Ingen speciell...

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag "firade" den på psykiatrin slutenvård...

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Allmänt, men även lite proper.Vem saknade du?

Mamma och pappa.

Vilken var din bästa månad?

Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Den som lever får se!

Likes

Comments

* Jag är en tidsoptimist

* Jag klipper håret ca 2-3 gånger om året, det behövs inte mer.

* Om jag går på en liten väg (där det kan komma bilar) så går jag helst i mitten, vet inte varför.

* Jag har dålig blodcirkulation från knäet och ner vilket gör att jag är kallare i det området. Men jag vet inte varför (rekommenderar starkt benvärmare).

* Jag har aldrig varit morgonpigg

Likes

Comments

Idag har det varit full rulle hela dagen, (vaknade 5.50 också och kunde inte somna om) fast det har varit bra grejer så det har inte gjort mig någonting. Jag har bland annat varit på Ikeas julbord med Monica, mums! lagom stort och lagom med mat, det var riktigt gott. När vi kom hem till mig blev det lite konjaksfikonglögg (alkoholfri, smakade mest fikon, sååå god!).

Tänk att det bara är två dagar kvar till julafton. Tiden går så himla fort! hursomhelst firar jag som vanligt julafton hos styrran, en av mina brorsor ska också vara med.

Nu kommer det att börja bli ljusare, någonting jag tycker är jätteskönt! det är ju så mörkt. Fast det är fint med alla stjärnor och adventsljusstakar som lyser i de flesta människors fönster.

Likes

Comments