Halloj!

Dagarna gick fort i Rom och nu är vi redan i Venedig. I onsdag blev det lite turistande, vi besökte Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon och Piazza Novona. Vi var klara ganska snabbt så vi tog en lunch vid Piazza Novona och njöt av utsikten. Efter lunchen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi gick och kollade lite i affärerna och köpte var sin glass och satte oss. När eftermiddagen led mot sitt slut tog vi tunnelbanan hem till hotellet och åt på restaurangen bredvid.

Dagen efter hade vi bestämt och bokat Vatikanstaten. När vi kom till samlingsplatsen där bolaget vi bokat med skulle vara hittade vi dom inte. Vi var på stället vi skulle samlas på men det var ingen där. Paniken började komma lite smått så vi halvjoggade runt i området eftersom vi redan var 10 minuter sena. Efter många frågor hittade vi tillslut vår grupp. Vi hade bokat "Skip the line" men självklart fick vi stå i kö en halvtimma ändå. Väl i kön kommer det fram flera försäljare som vill sälja på oss massa sjalar. Lite irriterade säger vi att vi inte vill köpa något. Efter en stund kommer dom fram igen och visar att det är jättenoga att vi har täkt våra axlar och knän. Vi kollar sedan på dom andra i kön och alla hade täkt sina knän och axlar. Där stod vi i linne, shorts och klänning. Aja det var bara att köpa en sjal för 100 spänn stycket.
När vi sedan var inne och paniken och svetten hade lagt sig kunde vi börja njuta av det vi nu skulle upptäcka. Vi tänkte att vi direkt skulle gå mot Sixtinska kapellet men så enkelt var det inte riktgt. Vi behövde gå genom hela museet för att komma dit. Riktigt fint var det men utan aircondition i 40 grader blev det ganska kvavt plus att det var proppfullt med folk. Men tillslut kom vi fram och det var riktgt, riktigt fint. Vi fick egentligen inte ta bilder men Emma smyg-tog några ändå;). Värt pengarna och hur häftigt som helst. Efter Sixtinska kapellet gick vi mot Peterskyrkan men kön var en timme lång och mitt i solen så vi hoppade det tyvärr. Vi gick sedan på glassjakt men hittade inte det vi ville så besvikna åkte vi hem mot hotellet. En mycket bra dag enligt oss båda.

Igår var det sista dagen i Rom och då hade vi inte något planerat. Vi hade velat se Katakomberna som finns i Rom men det var alldeles för dyrt för oss backpackers. Vi tänkte att vi istället skulle hoppa på en sightseeing-buss och kolla på det vi hade missat och det blev en väldigt bra dag av det. Vi åkte runt i hela Rom och gick av när vi ville, tittade på det vi ville och hoppade på nästa buss igen. Sista kvällen spenderades på vår favoritrestaurang bredvid hotellet. Riktigt bra 4 dagar i Rom men nu längtar vi tills vi får upptäcka Venedig imorgon.

Vi hörs!
//Agnes och Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej hörni!!! Sen vi skrev sist har vi hunnit med både Pisa och en början av Rom. I Pisa fanns det inte så mycket mer än det lutande tornet att se. Bakom det lutande tornet stod en tillhörande katedral, eller ja, det lutande tornet tillhör mer korrekt katedralen eftersom det lutande tornet är katedralen, Piazza dei Miracoli's
klocktorn. Det var väldigt häftigt att se och vi försökte till och med att lyckas med några obligatoriska turistbilder. Dessvärre blev de medelmåttiga så vi behåller de för oss själva;) Efter att vi sett tornet kände vi oss ganska klara med Pisa och lämnade därför för Rom efter bara två dagar.

Första dagen i Rom har varit superbra. Nu kan vi gladeligen säg att vi har sett ett av världens sju nya underverk; Colosseum.

Det var riktigt häftigt att gå runt där inne och drömma sig bort om hur det kan ha varit för tusentals år sen när slavar, djur och gladiatorer befann sig där nere. Hur det kändes att vinna en match och få höra hela läktarna jubla. Det var härligt att att veta att just där vi står idag, har de stått för måååååånga år sen.

I 36 graders värme tog vi oss igenom hela Colosseum och vi försökte att fota så mycket vi bara kunde. Vi hade ca 1,5 timme på oss att se allt vi ville se där inne, så det gällde att utnyttja tiden väl.

Efter Colosseum tog vi oss en tur till Palantine Hill. Ett gammalt romerskt bostadsområde för de som hade mycket pengar och hög klass. Staden Rom är (vilket vi inte hade en aning om) byggd på sju kullar och Palantine Hill är en av dessa sju kullar. Där fanns det också mycket fint att titta på men efter tiden inne på stekheta Colosseum var vi ganska utmattande och ville mest hitta skugga och något att dricka. Precis som i de övriga städer vi besökt på resan, skulle souvenir såklart inhandlas innan vi begav oss mot hotellet. Ni kan ju fundera på vad det blev för någon souvenir i denna staden, lite halvrund sådär.

Imorgon har vi inget planerat och eftersom det finns så himla mycket att se och hitta på här i Rom får vi ta oss en rejäl funderare på hur vi ska lägga upp dagen. På torsdag blir det i alla fall en tur in i Vatikanstaten och Sixtinska kapellet. Ruskigt spända är vi på det!

Vi hörs om några dagar när Rom är avklarat och Venedig står på schemat. Haaaaa det!

Mvh Emma och Agnes

Likes

Comments

Buongiorno!

Till skillnad från sol och 30 grader har Italien och Milano bjudit på regn och 20 grader. Men vi klagar inte. Solen tittade fram tillslut och vi har blivit positivt överraskade här i Milano. Hittade inte mycket att göra här till en början men vi har haft dagen full och vi är riktigt nöjda. Tanken var egentligen inte att vi skulle hinna med Milano men efter ett uselt intryck av Genova drog vi snabbare än snabbast och valde att åka hit istället. Ett mycket bra val!
Vi började dagen med att åka till kyrkan där Nattvarden som är målad Da Vinci hänger. Tyvärr fanns det inga biljetter kvar idag (eller resten av augusti) så vi fick gå vidare. Vi började gå mot något vi trodde var ett vattentorn men som visade sig vara Sforzesco-slottet där en forntida kungafamilj en gång i tiden hade bott. Efter det gick vi mot Domkyrkan men hittade massa fint på vägen, tillexempel Arco della Pace och Pinacoteca di Brera.

När vi kom fram till Domkyrkan fick vi stå i biljettkö i ca en timma men det var det värt. Kyrkan var väldigt fin och i och med biljetten vi köpte fick vi även gå ner i källaren och där vi fick se grunderna till hur kyrkan såg ut innan.

Vi har föresten ändrat vår rese-rutt igen. Vi struntar i Verona och åker istället upp mot Wien och Budapest. I Wien kommer vi inte bara turista utan även uppleva en väldigt häftig grej. Men det skriver vi mer om när det börjar bli dags.

Det var denna dagen det. Vi hörs!
//Agnes och Emma

Likes

Comments

Hej igen!

Det har gått några dagar sedan vi bloggade men vi har haft fullt upp. När vi hade landat i Barcelona var vi ganska trötta efter dagen som gått. Vi kom fram till vår första natt på ett hostel och det var väl kanske inte riktigt det vi tänkt oss. Emma var beredd på att checka in på ett hotell istället efter att hon sätt ett kackerlacka springa vid fötterna på henne. Vi ville dock testa hur det var att sova med 10 andra människor vi inte ens kände i ett enda rum, så vi stannade kvar. Kan bara säga att det blir hotell framöver.
Dagen efter gick vi upp tidigt då vi gärna ville komma iväg så fort som möjligt. Vår plan var att ta tåget till Madrid sen vidare mot Portugal och Lissabon. När vi väl skulle boka fanns det inget tåg som vi kunde ta från Madrid till Lissabon, det första som vi fick plats på var ett tåg om 4 dagar. Skit. Vad gör vi nu? Vi satte oss och funderade på om vi skulle åka runt i Spanien innan Lissabon men ingen av oss var sugna på Spanien. Vi bestämde lite snabbt att strunta helt i Lissabon eftersom vi skulle komma så långt bak i vår planering. Planen var nu att åka runt på franska rivieran, italienska rivieran, Pisa, Rom m.m. En mycket bättre tur tyckte vi.
Vi bokade biljett till Nice och hoppade på tåget direkt. Vi kom fram till Nice på kvällen, hungriga och trötta efter en hel dag med tåg-åkande. Vi gick direkt ut och letade efter något att äta för att ta med tillbaka på hotellet. Vi hittade ett ställe efter 15 minuters letande och beställde en pasta carbonara. Efter en tugga kunde vi tydligt känna smaken av peppar och kräk. Inget för oss helt enkelt men smaken är som baken, delad.
Dagen efter spenderandes på stranden. När vi solat och badat i det turkosa vattnet gick vi och bokade tågbiljetter till nästa destination. Efter det duschade vi av oss det salta vattnet och gick och käkade en riktgt god pasta som smakade tusen gånger bättre än den vi fick dagen innan. När vi nästan var färdiga så kommer det en familj som sätter sig vid bordet bredvid. Agnes tyckte att mannen vid bordet liknade Fredrik Reinfeldt väldigt mycket. Emma tyckte ja okej, men kanske inte helt likt va? När vi sedan kollar vidare på familjen känner vi igen några av dom. Är det inte hans familj då? Agnes söker upp det och jo visst, Freddan med familj vid bordet bredvid. Trevligt och ganska sjukt tyckte vi. Efter vi hade knäppt några bilder på honom smög vi iväg och diskuterade vad som skett. Trots allt är han ju lite känd;)

Idag har vi varit vid stranden igen och solat och badat och snart blir det restaurang.

Vi hörs!
//Agnes och Emma

Likes

Comments

Allt började med att vi hade 2h tills tåget till Barcelona avgick. Jaha nähe lite lunch innan vi åker kanske? Så fick det bli. Vi gick till närmaste mcd och beställde den mat vi skulle ha och åt den i lugnan ro. Efter vi ätit satt vi kvar i säkert 1h till och bara tog det lugnt. Skönt att smälta maten, tänkte vi och kollade våra telefoner lite och letade efter boende i kommande städer vi ska besöka. När klockan slog 13.40 begav vi oss mot tågstationen igen eftersom vårt tåg avgick 14.07 och vi ville vara i tid. Väl där såg vi inte vårt tåg på skärmen. Vad tusan? Äh vi frågar killen där. Då berättar han att det enda tåg som går till Barcelona idag går från en tågstation 25 min här ifrån. HELVETE. Han rekommenderade oss att ta tunnelbanan men det sket vi fullständigt i (som tur väl var). Utan att tänka mer på saken rusade vi ut ur stationen och försökte få tag på en taxi. Givetvis kom det ingen bil och de som kom blev upptagna direkt. Plötsligt kom det en ledig bil som Agge knyckte till sig och vi kastade in våra väskor i bilen och frågade honom om han kunde kruta på till stationen för att vårt tåg gick om tjugo min. "Visst, sa han. Jag kan ta er till stationen på 25 minuter." "Eh vårt tåg AVGÅR om tjugo minuter du måste ta oss dit snabbt som fanken." "Okej, om ni ger bra dricks?" "VISST KÖR FÖR FAAAAAAAN!!!" Och det gjorde han.

Väl i bilen gick det många tankar i huvudet. Ska vi hinna? Hur blir det med vårt boende i Barcelona som inte går att avboka? Har vi lagt 750kr på ett tåg i onödan? Varför händer detta alltid oss? Medans tankarna gick körde chauffören på Maxfart hela vägen fram och stoppade knappt vid lysen. Han tutade mer än vad han inte tutade och svor på franska om vartannat. Kommer vi överleva denna taxiresan? Är det kanske så att han kommer köra ihjäl oss innan vi ens är framme vid stationen? Tiden fick avgöra.

När vi kommit fram kastade vi pengarna till honom och ryckte till oss väskorna. I uppförsbacke in i stationen spurtade vi i hopp om att hinna med tåget som gick om 2 minuter. "Detta får inte hända", tänkte vi under tiden som vi sprang fram till skärmarna. Vi letade och letade efter tåget till Barcelona men inget syntes till. Snabbt som attan trängde vi oss fram till en konduktör och frågade vart tåget till Barcelona var. "Detta är hall 1. Tåget till Barcelona går i hall 2". GIVETVIS!!!!!!! Vidare sprang vi det snabbaste vi kunde med våra väskor på ryggen, som två skalbaggar som försökte hitta hem. Självklart var det tåg som hade anlänt då och folk hade gått av, vilket gjorde det svårt för oss att komma fram. "EXCUSE ME!!!! EXCUSE ME!!!" ropade vi längs ned för korridoren. En och annan blev undanknuffad men just där och då i det läget, kunde vi inte bry oss mindre.

När vi kommit igenom korridoren och var i hall 2 var det 4 tåg redo för avfärd och INGEN av skärmarna visade Barcelona. "INFORMATION" såg vi på långa vägar och beslutade oss för att snabbt rusa dit. Fullsmockat med människor och ingen jäkel ville flytta på sig. Allt vi kunde tänka på var, tänk om vi missat tåget? Tänk om tåget står där och vi inte hinner fram? Vi trängde oss före i kön och ryckte till oss micken. "VART ÄR TÅGET TILL BARCELONA? HJÄLP OSS!!!" Han där inne letade lite på sitt skrivbord och ryckte sen ointresserat på axlarna. IDIOT!!! Förtvivlade med gråten i halsen sprang vi där ifrån för att själva leta reda på tåget. Vi delade på oss och höll telefonerna i högsta hugg ifall den andra skulle ha hittat tåget. Ganska snabbt hittade Emma en man som skulle med samma tåg. "Varför väntar du här? Vart är vårt tåg? Har vi missat det?" Frågade hon ivrigt med flåset i halsen. Han berättade att tåget var sent men att han inte visste mer än så. TACK GODE GUD för att tåget var sent och för att vi hittat någon som ska med samma.

Efter det forsade det in människor som marscherade mot tågen och Agnes var fortfarande borta vid skärmarna i hopp om att hitta någon form av vettig information. "Vart är du? Ser du något? Står det något? Det kommer MEGAMKT folk nu, tänk om det är vårt tåg?" Agnes sa att hon ser inget men att det var bäst att vi möttes upp nu så att vi inte tappar bort varandra. Så blev det. Vi fortsatte att halvjogga runt tågen för att hitta ett där det står BARCELONA på. Ingenting. Vart är vårt tåg? När vi frågade folk som jobbade vart vårt tåg är ryckte de bara på axlarna. Är det tåget till Barcelona? Nej. Fick vi bara till svar. Ingen ville hjälpa oss. Plötsligt dyker mannen vi hittat tidigare upp som en räddare i nöden och talar om för oss att tåget är 20 min sent men att det kommer anlända på spår 13. TACK. TACK för lite medvind i denna röran. Nöjda begav vi oss mot spår 13 och försökte hitta våra platser.

NU sitter vi äntligen här. I vagn nr 12, första klass, 750kr för en sittplats med armsvett, pannsvett, ryggsvett, bröstsvett och rövsvett. Men vad spelar det för roll? Vi är nu äntligen på väg mot Barcelona och nästa gång vi åker tåg ska vi kolla dubbelt från vilken station det är vi åker.

Likes

Comments

Bonjour igen!

Då var andra dagen och även sista dagen i Paris över (nästan). Idag har vi fortsatt med vårt turistande och upplevt allt från Eiffeltornet till secondhand-butiker till Montmartre. Paris har bjudit på bra väder så vi har upplevt mycket till fots. Det första vi gjorde var att ta en ordentlig sväng förbi Eiffeltornet. Tyvärr var det för lång kö för att åka upp i det men vi tyckte att det räckte med det vi såg från marken. Efter det åkte vi vidare mot Notre Dame och kollade in hur fint det var där. Det var hur fint som helst inne i katedralen så vi gick en lång stund där inne.
Efter det blev det fönstershoppande (pga fullt i väskan) för fulla muggar innan vi drog vidare mot Moulin Rouge och Montmartre.
Vi gick och vi gick och vi gick upp för hela Montmartre men det var det värt då vi fick en underbar utsikt över hela Paris och fick även se alla fina målningar samt Sacré-Cœur.

Nu är vi rätt trötta och slitna så imorgon ska det bli skönt att få åka lite tåg igen. Då åker vi mot Barcelona och Spanien. Vi hörs då!

//Emma och Agnes

Likes

Comments

Bonjour!

Äntligen anlände vi till Frankrike och PARIS. Som vi längtat efter denna staden. Tyvärr blev starten här inte lika bra som vi förväntat oss... Vi stod i två timmar för att få sittplats på tåget till Barcelona på lördag men nejdå, det gick bara inte. Tillslut hade vi stått där så länge att vi fick gå eftersom dom stängde. Så vi fick inte den hjälp vi behövde och blev riktigt arga, besvikna, irriterade osvosv. Det va bara att ta nya tag dagen efter och tillslut, med lite bra hjälp, fick vi våra biljetter (efter mycket om och men). Först tänkte de erbjuda oss en 26-timmars tripp med 6 byten, det tackade vi nej till direkt (plus att vi skulle fått betala typ 600 spänn för det?) Nej tack sa vi och bad henne leta vidare och tillslut fick vi det tåget vi ville åka med, utan byten. När vi lämnade turisthjälpen denna gången var det med ett betydligt bättre humör och det kändes skönt att ha det fixat.

Efter en väldigt dålig start så kunde det bara bli bättre vilket denna dagen har varit. Gått och gått och gått. Men vi har också ätit baguetter, macarones och crepes. Vi har även sett massa fint såsom Triumfbågen, Louvren, Eiffeltornet m.m. En bra dag helg enkelt.
Nu börjar vi båda bli hungriga så nu blir det nog snart en pizza på någon restaurang i närheten. Ett bra avslut på dagen.

Imorgon tänkte vi fortsätta turista och då står Montmartre, Notre Dame, Moulin Rouge och en närmare titt på Eiffeltornet på schemat. Vi tror och hoppas på att morgondagen blir lika bra som denna dagen har varit.

Au revoir
//Agnes och Emma

Likes

Comments

Heeeeej!!!! Just nu befinner vi oss i Tyskland. Här har vi spenderat vår första natt för att vidare idag bege oss mot Frankrike. En hel dag av tågåkande väntar vilket vi är väldigt laddade för:) elr inte:) men det måste göras för att vi ska komma dit, så egentligen har vi inte mycket att välja mellan. Dock är det ganska trevligt att åka tåg eftersom en får se mycket ifrån tåget, så egentligen ska vi inte klaga.
Igår var vi och handlade frukost och även några grejer att ha till lunch. Agnes håller på att dona med det nu så jag ska gå och hjälpa henne.

Btw hade vi egentligen tänkt att filma inlägg istället för att skriva dem men vi har inte lyckats så bra med det. Vi jobbar på 'att. Tekniken ni vet.
Ha en fin dag!

//Agnes och Emma

Likes

Comments