ENDELIG er tiden over med gips for lille William. Tror det var veeeldig deilig å få strekt ut føttene sine ordentlig nå. Han er veldig fornøyd ser det ut som.

Og HURRA for at det ser ut som har slipper skinner også, etter gips i bare seks uker! Vi skal på kontroll til torsdagen for å se hvordan føttene hans holder seg.

Nå er det kun tøying som står på listen. Vi må tøye føttene hans i 15 sekunder x 3, 3 ganger daglig. Det syns han ikke er såå gøy, men for å slippe at han må tilbake til gips eller skinner så er det verdt det. ☺️

Idag er han blitt seks uker gammel. Tiden flyr veldig fort! Han er mye sterkere i nakken allerede, og han virker mye mer "med". 👏🏼 For min del kunne tiden stoppet nå, lille babyen vokser i fra meg. Hehe.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 55 lesere

Likes

Comments

Da har lille William snart blitt seks uker gammel, og hatt på gipsen like lenge. Vi fikk en glad nyhet fra sykehuset på onsdag! Føttene hans er snart helt bra igjen, dem myke og fine. Så vi skal til fysioterapauten neste uke og se om han er helt ferdig med gips på begge beina, eller om han må begynne med skinner, eller ingenting! Jeg håper av hele mitt hjerte at han er helt ferdig med både gips og skinner og er helt "frisk"! :)
Men vi får vente å se. Gipsen begynner å bli så stor og tung, så skal bli godt for han å slippe den tror jeg.

Vi veide han på onsdag, uten gips, og da veide han 5,5 kilo. Han legger godt på seg i hvert fall 😄 Det er en matglad gutt. Ammingen går fortsatt supert, men har litt overproduksjon av melk enda.

Tiden går så fort, så man må virkelig nyte tiden mens dem er små. Han vokser for hver eneste dag.

  • 138 lesere

Likes

Comments

Livet som mamma er fortsatt fantastisk, hehe. På fredag var vi på sykehuset og byttet gipsen til William, der han fikk bade for første gang. Det var litt skummelt syns han, men gikk greit etter hvert.

William var SÅÅ fornøyd da gipsen ble tatt av, da han fikk strekt ut beina sine igjen. Føttene hans var blitt en del bedre allerede, og den ene foten er snart helt bra! Venstre foten må nok ha på gips i noen uker til. Vi må bytte gips hver uke, siden babyer vokser jo veldig fort i starten. Blir spennende å se forskjellene fra gang til gang. Gleder meg så til han blir helt bra i føttene, og kan slippe gipsen.

Som dere ser på bildet, er det ikke veldig mye klumpfot igjen, men er litt. Høyre foten er snart helt på plass.

Han var ikke like fornøyd da han måtte bli gipset på nytt, og denne gangen var gipsen litt tyngre og større. Heldigvis er det ikke for alltid, og han får en liten pause fra gipsen én gang i uken.

  • 211 lesere

Likes

Comments

Disse fire dagene (så langt) som mamma har bare vært fantastisk. Jeg trodde faktisk ikke det gikk ann å være så lykkelig. Klumpen i halsen dukker stadig opp, og tårene triller av glede. Jeg er så glad at jeg bare må gråte. Han er bare helt perfekt. Det er vel også hormonene som tar litt av.

Amming går kjempefint, selv om brystene er veldig ømme. Melkesprengen har kommet for fullt, ser ut som jeg har tatt litt for mye silikon, haha. Så jeg skal ikke være bekymret for å ikke få i han mat. Han er også matglad, så passer fint 😄

Jeg kjenner jeg har vært gjennom en fødsel, det er selvfølgelig vondt i både rygg og mage, men kjærligheten lindrer smertene veldig.

William sover, spiser, sutrer, kikker seg rundt og tømmer seg. Og sover igjen. Han er ikke så vanskelig å ha med å gjøre (enda). Han er bare god og snill.

På fire dager har jeg gått ned 10 kilo, så klager ikke! :)
Kroppen ser ut til å bli som den var, med tre små søte strekkmerker. To på hoften, og en ved navlen. Hihi.

Denne lille gutten er jeg så heldig som får være mammaen til. Han skal jeg kjempe for, for alt det er verdt. Jeg er så stolt av han.

Stakar lille har jo gips på begge beina, på grunn av en liten grad med klumpfot på venstre ben, og enda mindre på høyre ben. Skal bytte gips på fredag. Det gjør litt vondt i hjertet å tenke på at han ikke får strekt ut beina sine som han vil, på en god stund. Heldigvis virker det ikke som han plages med det i det hele tatt.
Det viktigste er at han blir bra igjen. :)

Det blir ikke mye søvn på meg, men heldigvis er vi to om det, og kan bytte på å sove litt. Jeg klarer dessuten ikke sove lenge og tungt, da jeg alltid sover med morsinstinkt. 👩‍👦

Jeg er heldig ❤️

  • 316 lesere

Likes

Comments

Da var ventetiden endelig over. Min fine sønn, William Alexander, kom til verden 24 september, klokken 03.12. 💙

Fødselen:

Vi dro til Skien sykehus for å sette i gang fødselen 23 september klokken 09.30.

Klokken 10.30:
Først satt dem inn en modnings"ballong" slik at livmorhalsen skulle bli moden. Merket kraftigere kynnere etter et par timer.

Ca klokken 21.00:
Ballongen falt ut, noe som betyr at livmorhalsen var blitt moden. Og 30 minutter etter tok dem vannet mitt. Jeg hadde masse fostervann. Da startet riene med ganske kort mellomrom. Og ja, det var vondt. Kastet opp et par ganger..

Ca klokken 22.30:
Jeg ble sendt inn på fødestuen, der jeg fikk lystgass, men syns helt ærlig ikke det hjalp så mye på smertene.

Ca klokken 00.00 (husker ikke helt):
Kom en lege å satt epidural på meg. Noe jeg hadde tryglet om en stund i smertene stund, hehe. Den hjalp veldig på riene, og jeg ble småtrøtt. Men ja, det var fortsatt vondt. Da lå vi å ventet på at jeg skulle få større åpning. Dem satt drypp på meg for å fremkalle enda mer rier. Og det gjorde susen.

Ca klokken 02.40:
Jordmor sa at jeg hadde fått åpning på 9 cm, og begynte å gjøre seg klar for pressetiden. Jeg kjente jeg ble nervøs da ja, hehe.

Klokken 02.55:
Presseriene startet, og da gikk det unna. 15 minutter med pressing da riene kom, og plutselig var lille William ute, klokken 03.12. Den følelsen da jeg hørte den lille barnegråten er ubeskrivelig. Og så godt å få han ut. Tårene begynte å trille med en gang, og jeg så ned på verdens fineste gutt. Han ble lagt til brystet mitt med en gang, og tårene våres rant. Da han kom på brystet mitt lå han helt stille å kikket rundt seg og søkte etter pupp med en gang.
Ord kan ikke beskrive den fantastiske følelsen.


Far klipper navlestrengen.

Han lå på brystet mitt mens jeg ble sydd. Merket ikke stort til det egentlig. Jeg revna ikke, heldigvis, fikk bare et par rift.

Selv om jeg hadde så vondt under riene og fødsel, var smerten glemt i sekundet han var ute. Og ja, det er vondt, men det var likevel ikke sååå vondt som jeg trodde det skulle bli. Alt er verdt det til slutt! :)

William Alexander veide 3910 gram og var 52 cm lang. En ganske stor baby 😄

Dessverre var føttene hans ganske bøyd på grunn av dårlig plass i livmoren, så han har fått gips på begge beina sine. Stakar liten. :(
Men det ordner seg heldigvis. Han må ha gips i minst 7 uker for å rette det opp igjen. Det blir litt vanskeligere med stell og vask, men heller det enn å være klumpfot :)

Fine lille gutten min ❤️ selv med gips, hihi. Helt perfekt er du. Mamma og pappa elsker deg ❤️

Fødselen var fantastisk!

  • 409 lesere

Likes

Comments

Da har jeg vært på overtidskontroll, og fått vite at alt er fint med babyen. Fødselen blir satt i gang fredag 23/9, klokken 09.30 - om han ikke vil ut før det da.

Fikk også vite at han er en stor gutt på litt over 4 kilo! 😳😳😳😳 heh, gruer meg litt mer til fødsel nå ja.
Neida, det går nok fint.

Så nå ligger jeg her på sofaen, håper av hele mitt hjerte at fødselen skal starte snart.
Ellers ligger jeg å lader opp krefter.

Likes

Comments

Ni dager på overtid, begynner å bli lei nå..
Onsdag (i dag) skal jeg på overtidskontroll, og får vite om jeg skal sette i gang fødselen idag eller på fredag.

Jeg håååååper han kommer før kontrollen (innen 12 timer) slik at jeg slipper å bli satt i gang, men ser ut som jeg må forberede meg på å bli satt igang.

Nå kjenner jeg at jeg gruer meg veldig, kjennes ut som gutten i magen er gigantisk, hehe 😅

Blir godt å snart få treffe han uansett :)

  • 442 lesere

Likes

Comments

Lillegutt ville ikke ut på termin nei, og siden klokken er over 00 er jeg én dag over tiden.

Kjenner ingen tegn til at han vil ut i natt heller, så får smøre meg med tålmodighet litt til. ☺️

Onsdag 21 september skal jeg på overtidskontroll om han ikke har kommet ut enda.

Det er en spennende tid nå, gleder meg så mye til å treffe han :)

Har tenkt litt i det siste at det skulle tatt seg ut om det kom ut ei jente, haha, dem har jo tatt feil før. 😄

Fikk heldigvis med meg konfirmasjonen til lillesøster i går!
En fantastisk konfirmasjon, er så stolt av den jenta ❤️

  • 484 lesere

Likes

Comments

1 UKE TIL TERMIN

selv om jeg kanskje må gå overtid, som mange førstegangsfødende gjør.

Terminen er 12 september, og konfirmasjonen til lillesøsteren min er 11 september, så han får enten komme ikveld/imorgen, ellers så må han holde seg inne til termin eller over, haha!
Neida, han kommer når han er klar, men hadde vært trist om jeg ikke kunne i søsteren min sin konfirmasjon.
Så vi får krysse fingrene :)

Har hatt kraftigere kynnere i det siste, slimproppen har ikke gått enda, men kjenner det presser voldsomt nedover nå.
Skal bli godt å få han ut snart, han begynner å bli tung å bære.

Innen i hvert fall 3 uker har jeg lillegutt i armene mine.
Helt sykt å tenke på. Gleder meg masse.

Rommet er nå klart! 😍

Likes

Comments

I morgen er det akkurat to uker til termin, helt sykt å tenke på.
Lillegutt kan komme når som helst nå, og jeg håper jo selvfølgelig han kommer nå snart, før termin. Jeg er så utrolig utålmodig nå, har til og med testet noen kjerringråd for å få fødselen i gang. Må nesten le av meg selv, fordi dem funker nok ikke, i hvert fall ikke enda. Han kommer nok når han er klar. Og mest sannsynlig over tiden. Så jeg får smøre meg med tålmodighet, selv om det er vanskelig.
Selv om gravidmager er flott, er det lov til å føle seg som en hval. Jeg sliter litt med å respektere at kroppen har blitt så stor, og tenker mye på vekt etter fødsel. På en annen side får man noe igjen for det, som er verdt alle skavanker på kroppen. Kiloene renner nok fort vekk uansett.
Folk er forresten veldig flinke til å påpeke hvor stor man har blitt. Selv om det er positivt ment, burde man fortsatt være litt forsiktig med hva man sier. Det er forskjell på hvordan personer reagerer på slike kommentarer :)


UKE 38!

- 2 uker til termin!
- Han tar mye plass, og sparker snart i stykker ribbeina mine (føles det ut som, haha)
- Har sluppet unna strekkmerker så langt, bare en liten sprekk der navle-piercingen har vært. Magen vokser i rekordfart nå, så skal ikke se bort i fra at strekkmerker kommer likevel!
- Har fått støv på hjernen, blir lettere irritert, og er utrolig følsom. Egentlig litt irriterende.
- Hodet har festet seg.
- Jeg har gått opp 16 kilo.
- Barnerommet er nå klart.
- Navn til lillegutt er bestemt.
- Nå kan han bare komme!

Kaker, sjokolade og søtsaker er noe av det som står i tankene mine om dagen, heheh :)

  • 560 lesere

Likes

Comments