Personligt, Vardagslyx, Träning

När jag studerade i Växjö på Linne universitetet tränade jag på gym minst 4 dagar i veckan. Både kondition, styrka och yoga. Sen flyttade jag 20mil och fick en helt annat vardag. Nu jobbar jag 100% och häller hela min själ ner i mitt jobb för att kunna ger allt och lite till klassen och eleverna som jag har.

Därför har träningen blivit bort prioriterad helt och håller. Sedan augusti har jag och kusinen börjat att promenera ca 6km varje tisdag fram till för ungefär 5 veckor sedan. Då blev det för kallt i kära Skåne och vi flyttade promenaden inomhus. Och värvade min kära mamma om nu också är med och tränar styrka på gym.

Mamma och jag har nu börjat träna tisdagar och söndag och har gjort det nu i 4 veckor. Eftersom mammas vattengympa nu är slut för denna terminen kommer vi lägga in en dag till i gymmet. Vi är båda väldigt taggade och ser redan förbättringar. Tyvärr har vi både skavanker och behöver rehaba kroppen. Jag har problem med axlar och knän och mamma har smärta i foten och nacken.

Men gud vad skönt det är att träna! Givetvis så bastas det efteråt också och då blir träningen ännu mer skönt och värt allt. Idag i skrivande stund sitter jag här med ett fint blåmärke på ena höftbenet, att rocka rockring som väger 1,5kg ska ju märkas. Efter styrkan så rockar jag minst 7 min med rockring och sen blir det några yoga övningar också först mjuka upp kroppen.

/ Madeleine

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Personligt, Vardagslyx

Det är säkert inte bara jag (vet att iaf mamma också har en) som har en dröm önskelista. En önskelista med saker som är alldeles för dyrt för att önska sig, som är för dyrt för att köpa själv.

På min önskelista just nu hittar det som finns ovan. Givetvis ligger också mitt drömhus/drömvillan och keramikstudion. Just nu är tankarna att drömvillan kan vara på ett ställe och keramikstudion ska hyras någon annan stans. Tror att jag har lämnat idéen om att ha keramikstudion hemma på gården men vem vet.

/ Madeleine

Likes

Comments

Personligt, Jul

Jag älskar julen! Det finns ingen bättre högtid i Sverige tycker jag! Julen är helt klart bättre än min egna födelsedag till och med! Jag älskar granen och jag siktar alltid på att skapa en "Disney" gran!

Jag har en plastgran som jag köpt på Vellingeblomman i Vellinge. Granen jag har är en Norway Spruce 185cm. Granen monteras en gren åt gången. så man kan verkligen skapa en perfekt gran och hur man vill att den ska se ut. När väl granen är på plats så är det dags för ledslingorna. Ja, du läste rätt, slingorna. Jag har tre stycken 18meter långa ledljus-slingor i granen. Ljusen går jag och ändrar tills jag är nöjd. Efter ljusen är det dags för de kulor jag har. Röda och silvriga, stora och små.

Jag har som tradition att alltid åka till Vellingeblomman med kusinen och syster. När jag går där brukar jag redan ha kollat in kulorna i granen och vad som kan vara bra att komplettera med. I år köpte jag de stora släta Cream färgade kulorna.

Under granen har jag som är nytt för i år, två ljusgrå får fällar. längst bak har jag dock lagt en grå filt för att det ska ge ett bra helhetsintryck. Dessa två fällar brukar ligga på soffan i mammas koloni men nu under vintern har hon hämtat hem dem och då fick jag låna de till min gran.

Granen och julstjärnorna brukar åka upp mellan 1:a advent och 2:a advent. Tomtarna kommer inte fram förrän kanske den 22 december. Tomtarna är inte lika viktiga för mig.

/ Madeleine

Likes

Comments

Personligt, Vardagslyx

Här om veckan var jag inne på Rituals och tittade. Hittade då en litet paket med en mängd handkrämer i. Det var mindre tuber med alla dofter som de erbjuder. Som ett litet testpaket kan man väl kalla det.

När jag är och fixar mina naglar får jag alltid höra att jag borde smörja händerna mer. Så när jag såg detta paket så var jag bara tvungen att handla det. Jag har luktat igenom alla och dessa fyra är mina favoriter. Soothing hand balm: white lotus & Yi yi ren, Soothing hand balm: cherry blossom & rice milk, anti aging hand blam SPF 15: cherry blossom & rice milk och hydrating hand lotion: bamboo & deep sea minerals.

Dessa ska jag lägga på alla ställen där det kan finnas tillfälle att smörja mig. En på sängbordet, en i klassrummet, en på arbetsplatsen och en vid soffbordet. Här ska det bli mjuka och lena händer.

/ Madeleine

Likes

Comments

Personligt, Kreativt

Som många andra har även jag en bullet Journal. Jag är dock inte så duktig på att fylla i eller göra nya fina sidor just nu. Dels för att jag har en kalender som alla jobbrelaterade saker inskrivna. Så det blir inte mycket sånt i bullet journalen.

Men jag försöker ändå hålla journalen uppdaterad. Här ovan ser ni mitt månads uppslag och andra veckan av december. Skulle sett vara intressant att se mer vad jag har i min bullet journal så kommentera så visar jag.

Jag tycker det är så rogivande att sitta och bestämt layouten för sidorna, att även om jag knappt använder denna så vill jag hålla det aktivt. Jag har dessutom önskar mot en ny bok för att kunna utvecklas mer inom detta.

/ Madeleine

Likes

Comments

Personligt, Jul

Att julen är full med stress, är inte något som någon kan förneka. Att hinna handla alla julklappar, handla all julmat som kan ätas, baka alla kakor och julgodis, bland annat.

För mig som lärare är det utöver all privata julstress läggs det på stress för allt som ska hinnas att göra på jobb innan jullovet.

Därför var det perfekt att efter jobb i fredags åka till Ystad Saltsjöbaden med mamma. Att få ligga i deras Seaview room och bara ta det lugnt, bland mjuka filtar, avskalad och avslappnad miljö.

Deras julgran var gudomlig! Vi valde en säng nära granen och mittemot den öppna eldstaden. Så fort jag kommer in i deras spaområde så kan jag känna hur musklerna blir avslappnade och stegen blir lättare.

/ Madeleine

Likes

Comments

Personligt

Stressa ner efter en krävande vecka. Det kan inte bli bättre. Fotona här är lånade från deras hemsida men det är så otroligt mysigare när det är mörkt så det kommer ett inlägg om detta efter ikväll med.

/ Madeleine

Idag är inte vilken dag som helst. Utöver att det är fredag och helgen börjar efter arbetsdagen idag så har jag och min mamma bokat in ett spa besök.

Jag ska köra bort och hämtar henne nu när hennes arbetsdag är slut och sen bär det av mot Ystad och Ystad Saltsjöbaden. Vi ska lyxa till det med ett kvällsbesök kl.18-23. Verkligen bara njuta av den lugna och rofyllda plats som är deras spa område.


Likes

Comments

Personligt

Som den bokälskaren som jag är, är det en dröm att ha en så här fräck mugg att matcha med. Egentligen två stycken, en hemma och en på jobb. Även om den jag har på jobb är en som jag har gjort själv. (Bilden nedan)

Som tur jag har så vet jag att i januari 2018, på utvecklingsdagen kommer vi att ha en aktivitet tillsammans med skolan som delar våra lokaler med oss. Denna aktiviteten är just mugg relaterade. Vi ska i grupper måla vår egna mugg! Nu har jag verkligen en enorm möjlighet att få till iaf en av muggarna ovan. Förhoppningsvis så finns det även porslinspennor och inte bara målarfärg. Men jag ska iaf försöka producera en mugg med bok relaterat citat på iaf!


Jag är verkligen stolt över min mugg som jag själv har gjort. En av de bra sakerna med muggen är att den är väldigt djup och rymmer mycket.

Speciellt nu när jag försöker docka 1,5l vatten varje dag. Muggen rymmer nämligen 4dl. Jag och en söt kollega gå och påminner varandra hela tiden om att dricka vatten, eller iaf när vi ser varandra vilket tyvärr inte är så ofta.

Som tur är så finns det en bra app som jag använder och påminner mig om vatten efter 2timmar. Otroligt smidigt!

/ Madeleine

Likes

Comments

Contains affiliate links Personligt, Jul

Jag ser alltid inlägg som detta från andra som bloggar. Jag själv som har svårt att komma på vad jag ska önska mig både till julen och till födelsedagen i augusti tycker såna inlägg är hjälpsamma.

Och eftersom både mamma och mormor läser här så är detta ett enkelt ställe att visa både länkar och bilder på det jag önskar mig denna julen, iaf mailen kommer bort.

Jag önskar mig inte mycket och det enda som saknas är såklart mina älskade raggsockor som mormor stickar till mig. Dem lever jag i, både hemma och på jobbet så raggsockor står alltid på alla önskelistor.

/ Madeleine

Likes

Comments

Läraren, Elevrelationer

Snällkalendern är otroligt omtyckt av eleverna. VI har fått många olika uppdrag redan efter 5 dagar. Idag ska man önskar någon en trevlig dag. I en lucka tidigare fick dem uppdraget att skriva snälla meddelanden till varandra. Man fick välja själv om man ville skriva sitt namn eller om man ville bara hemlig.

Det blev en enorm produktion av snälla lappar och sedan skulle man ju leverera lapparna utan att personen skulle få se vem som lämnade lappen. Några lämnad i kapprummet och medans dem lämnade där så lämnade andra vid deras platser i bordet.

Själv har jag fått några lappar men denna hittade jag framme på min pärm efter morgonsamlingen idag.

" Du är den bästa läraren man kan tänka mig."


Denna fina lappen värmde otroligt mycket, speciellt eftersom denna eleven kommer att lämna oss efter julavslutningen.

/ Madeleine

Likes

Comments