Imorse när jag vakna hade jag fruktansvärd huvudvärk men efter Ipren, mat och frisk luft lyckades jag ta mig till stan och där med också riksdagen!
Det som hända idag var att jag fick en timmes genomgång av plenisalen. Sen luncha jag med min morbror! Min morbror jobbar hos polisen i samma byggnad som polismyndighetens chef så efter lunchen gav han mig en rundvandring i polishuset!

Helt sjukt att denna vecka är slut och jag längtar redan tillbaka...
#antontillriksdagen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag började dagen med ett möte med konstitutionsutskottet (KU)
När det var slut gick hela KU till Justitieombudsmännen (JO) och där fick vi en redogörelse om vad JO är och sen åt jag, JO och KU på Naglo (5 av 5⭐️)
Sist på dagen var jag på utfrågningen av ministrar i riksdagens plenisal!
Imorgon är sista dagen! Jag önskar att det var en till veckas prao :/
#antontillriksdagen


Likes

Comments

Idag var en rätt chill dag!
Vi hade ett tidigt möte i Rosenbad med justitieministern(!!!!) Efteråt fick vi en jättesnabb "rundvisning" av de övre våningarna i Rosenbad.

När det var avklarat så läste jag mest anmälningar till konstitutionsutskottet. Det var väldigt intressant!

Sen åt vi och då såg jag både Jan Björklund och Mona Sahlin!

Möte 2 idag var med konstitutionsutskottet och det var jättetrevligt och där var det mycket skämt och allmänt jättetrevlig stämning!!!

Sista mötet var med 3 män som hade lämnat ett anmälan och det var också väldigt intressant eftersom jag har läst den akten så kände jag mig väldigt insatt och såg situationen ur flera perspektiv.
#antontillriksdagen

Likes

Comments

Jag började klockan 11 idag✌️ trots det var jag på riksdagsbiblioteket klockan 10 och gjorde läxor!

Klockan 11 gick Agneta Börjesson snabbt men noggrant igenom Sveriges politiska läge och miljöpartiets roll i det hela

Ungefär klockan 12 så hade vi en rundvisning i riksdagen och jag var i bland annat plenisalen!!!
Efter det åt vi och sedan var det dags för möte

1 av 3! Det var ett teammöte (inte så kul)

Möte 2 av 3 var med Pekka Haavisto som är "Finlands förre näste president"! Han var favoritkandidat inför ett presidentval men vann tyvärr inte. Han är medlem i Finland motsvarighet till miljöpartiet!

Möte 3 av 3! Det var miljöpartiets riksdagskanslis möte som hade en del "inside information"! Bara för att fatta vilken tyngd mötet hade så ska jag nämna 4 närvarande
1. Anders Wallner (partisekreterare MP)
2. Alice Bah Kuhnke (kulturminister)
3. Magda Rasmusson (Grön Ungdoms språkrör)
4. Gustav Fridolin (Språkrör MP)
Värt att säga är att nr 4 kom fram till MIG och hälsa inte tvärt om 

#antontillriksdagen

Likes

Comments

Ca klockan 12 åt jag och Anna-Klara lunch i riksdagens matsal/resturang! Där satt vi vid miljöpartiets bord, men jag träffade också Göran Hägglund (KD) som satt och åt vid KD:S bord.
Efteråt fick jag ännu en kort guidning av Anna-Klara. Denna gång utforskade vi tunnlarna mellan alla riksdagshus! Egentligen får ALDRIG "vanliga människor" vara där men eftersom jag hade passerkort så var det ett undantag!!

När vi var klara med det tog vi oss till riksdagsbiblioteket där jag fick en guidning och även testa att sortera böcker i magasinet/arkivet!!! (Stor tumme upp) Jag har en känsla av att jag kommer att vara mycket på det biblioteket eftersom dem har protokoll m.m. från riksdagsmöten ,och liknande, från i stort sett så länge Sverige har funnits!
#antontillriksdagen

Likes

Comments

Jag sitter nu på Anna-Klara Müntzigs kontor i ett av riksdagshusen. Vi har varit på miljöpartiets riks-och partikanslis APT. Det var väldigt intressant med väldigt kloka diskussioner. Efter det fick jag en snabb rundvisning i miljöpartiets del av riksdagshusen!
Snart ska jag äta och sen är det dags för en rundvisning i rikadagsbiblioteket!
#antontillriksdagen


Likes

Comments

Jag sitter nu på tåget påväg upp till Stockholm. Tagga 3 timmar tåg😂 Jag känner mig inte jättenärvös utan mer trött😅 Har inte så mycket mer att skriva för tillfället men jag uppdaterar antagligen imorgon när jag har vart i riksdagen en hel dag #antontillriksdagen

Likes

Comments