Här sitter jag berövad på sömn och frid
Tänka sig att tiden gick så fort
Vi såg löven komma i grönskans tid
Lyckliga över saker som hänt och som vi gjort
Mysiga stunder och glädjefyllda minnen
Nu sitter jag här, rödgråten och skör
Men jag litar till mina sinnen
Känslorna växer och tårarna dör
Att det blev vi två tillsammans
Det har ingen kunnat tro
Men här står vi i all vår glans
Och vår lycka den kan ingen sno
För när vintern kommer och snön faller
Så hör jag din röst eka igenom vinden
Jag ser dina ögon glittra som kristaller
Medans jag smeker dig om kinden

För det är med dig jag vill vara
Min vackra, min prins, min ögonsten, Min Gabriel

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dogtips Nr.2 handlar om pälsvård!

Så, vad ska man tänka gällande pälsen?
Det finns vissa saker man måste tänka på angående både pälsen och klorna är


  • Vad är din hund för ras? Detta spelar roll när det gäller pälsen
  • Hur gammal är hunden?
  • Hur är dess allmänna hälsa?
  • Har den haft några sjukdomar som orsakat skada på pälsen?

Det alla bör veta gällande mina hudtips inlägg är att jag utgår ifrån mina egna erfarenheter med min hund, vänners hundar och andra hundar jag har haft med att göra under en längre period. 
Efter att ha haft hund i hela mitt liv, gått på djurgymnasium samt haft praktik på ett av Sveriges bästa hunddagis Dogssen Center så har jag fått upp ögonen för vissa saker som andra kanske inte alltid tänker på och det är såna saker jag vill dela med mig av😊

Vi börjar med pälsen då!

Min hund har semilång päls vilket betyder att den är på mellanläget mellan lång och kort päls, och det har både sina för- och nackdelar med det bästa från båda världarna! Hon är en periodfällare vilket betyder att hon fäller under vissa perioder såsom efter sommars och efter vintern. Det är skönt på det sättet att man vet när hon ska fälla men  jobbigt då hon fäller allt på en gång och det är extremt hårigt hemma. Men då är det ju skönt att hon int släpper mycket alls under resterande delar av året. Så vad kan man göra för att lindra fällandet? Jo rätt kost är A och O i det hela! Har men ett för näringsfattigt foder så släpper de pälsen för att pälsen inte sitter bra i rötterna pga vitaminbrist. Så det första du kan göra är att köpa ett bra foder för det är det värt även fast att det kan vara dyrt. Sen så kommer den ständiga frågan, hur mycket ska jag bada hunden? Det jag kan säga är att det beror helt på vilken ras hunden är, har den sjukdomar som eksem? Är den gammal? osv.

Hundar som portugisisk vattenhund och labrador tål vatten bättre än hundar som chihuahua och andra pga att de är vattenhundar och har fått en päls och hud som är anpassad för vatten. Min hund klarar sig bra i vatten och har aldrig blivit uttorkad eller fått någon sorts eksem. Det som är bra med att bada är att hundarna släpper päls i vattnet och när de håller på att torka då den döda pälsen har samlat på sig extra vikt i from av vatten så åker den ur den levande pälsen. Det kan dock ta ett tag för pälsen att släppa så ett tips är att torka den redan torra hunden ytterligare med något som gummihandskar då det drar åt sig pälsen bättre än en vanlig frotté handduk. 
Ett bra hundschampo är också bra att ha. Ett schampo som jag rekommenderar är 
Esprees Simple Shed Schampo som ni kan hitta här 👉Simple Shed Schampo

Det är de tips jag ville dela med mig av denna gång och jag hoppas att det uppskattas! 

Until next time, bye!

Likes

Comments

Efter mycket tänk om vad nästa inlägg ska handla om så fick tändes en lampa för mig, något som är väldigt självklart på ett sätt och det är hundar! Så nu tänkte jag skriva lite om olika hundtips osv efter att många vänner och bekanta till mig och min mamma har ställt en massa frågor så jag tänkte att jag slår två flugor i en smäll!

Dagens Hundämne är : Hur gör jag för att få upp hundens vikt?


Anledningen till att jag tänkte skriva om detta är för att just min hund, Nikki, är naturligt smal och i början när vi precis köpte henne så var hon jätte underviktig och det tog ett tag innan vi hittade ett bra sätt att få henne att gå upp i vikt och faktiskt bibehålla vikten. Och tro mig när jag säger att vi har provat ​ALLT ​och det kändes som att vi aldrig skulle hitta något sätt för henne att gå upp i vikt. Men vi gav aldrig upp för även fast att Nikki var extremt smal så var hon ändå den lyckligaste hunden jag någonsin sett och det gav en orken att fortsätta! Så vad vi började göra var att blanda ut alla sorters hundmat vi köpt vilket var allt ifrån dyra märken som Carrier, 1st choice, Hills, royal canine till de absolut billigaste skitmärkena som vi hittade på bland annat Lidl och coop osv. Vi började med at blanda ut de med godast smak med de som hade mest fett i och då började hon äta mer och efter att vi märkte att hon började äta så har vi gjort som en rotation där vi kör på två-tre olika sorters foder i en till två veckor och sedan bytt igen. Det fungerade jättebra men jag var fortfarande inte riktigt nöjd med hennes viktuppgång då den började stanna av så jag började göra så att varje gång jag eller mamma lagat någon fettig mat så tog vi fettspadet som vart kvar i plåten eller stekpannan och hällde det över fodret vilket uppskattas väldigt mycket då det är en massa smak där i som Nikki älskar! Sen så brukar vi skära bort fettbitarna från tex fläskfilé och sån mat och slängde ner det i matskålen. Något mer vi brukar göra är att hälla i laktosfri yoghurt i maten då hennes bakterieflora i mag-tarm systemet förfinas vilket gör att hon kan ta upp mer av de vitaminer, mineraler och proteiner som hon får i sig genom maten! Så efter att vi fick upp henne i vikt så började vi köra med mer proteinrik mat så att hennes muskler lättare byggs upp och bibehålls och det har vart som en dans på rosor ärligt talat för så fort hon har mycket fett i sig så kan fettet göras om till muskler och det är det jag vill! Så för att bygga upp hennes muskler så har det blivit många långpromenader men också en massa backträning och klövjeväska på promenaderna med vikter i! ​Men​ något man absolut inte får glömma är att hundar precis som människor behöver en eller två vilodagar beroende på hur hunden är, min har väldigt mycket energi så hon brukar få en dag i veckan som vi inte aktiverar henne till fullo så att hon ska få vila och då passar jag även på att ligga och mysa med henne för att stärka banden ytterligare vilket gör allting lättare i det långa loppet!

Och just idag är en sån dag så nu ligger hon bredvid mig i sängen och gosar, mysigt va? jaaråå

Likes

Comments

Hello my beautiful little butterflies! Idag fick jag skjuts av malin till jobbet, skönt o slippa cykla eller ta bussen! Så jag var där redan kvart över 6 haha men vad gör man inte för o få skjuts liksom hehe.. Dagen började som vanligt med att städa hos mina älskade små apor och surikater och sen vare frukost för min del, vart mackor med skinkost haha påhittig jag vet, men till lunch vart det faktiskt hajgrillen, livsfarligt o ha en restaurang i samma byggnad som jobbet! Tog 15:16 bussen hem och träffade Frida och hennes flickvän Linda direkt efter jobbet och nu sitter jag här i sängen o ska leta jobb i eskilstuna, imorgon kommer Gabbe hit(han är på liseberg idag) så då ska vi hitta på något eftersom att jag är ledig för en gångs skull men vet inte riktigt vad det blir, sånt som märks! Nu ska jag iväg o käka med malin och snacka skit hihi, my favorite part of the day! Slänger även upp em bild på mig o beeby puss byeeee

Likes

Comments

​Where to start, where to start? Som alla har märkt så har aktiviteten på bloggen legat på minus i ett antal månader nu och jag tror jag talar för både mig och sanna när jag lägger den mesta skulden på att vi tog studenten och det var slutbetyg osv! Det har även hänt en massa andra grejer i mitt liv som jag var tvungen o ta hand om och då hamnade bloggen längst ner på prioriteringslistan.. Men nu är vi tillbaka med en ny gnista och med en massa grejer o prata om! Sanna o jag jobbar även på vissa grejer för att göra bloggen lite mer ''spacead'' för våra kära läsare! så vad har hänt sen sist? Senaste blogginlägget var från balkvällen här i Norrköping och det finns såååå mycket att berätta så jag knappt vet vart jag ska börja! Både jag och sanna har tagit studenten med fullständiga betyg och lite till, duktiga va? sanna är inne på sitt andra jobb i sommar och jag är inne på tredje veckan på mitt jobb, jag är nämligen djurvårdare på kolmårdens tropicarium, fattar ni hur kul det är att ha gått en utbildning som är så specifik som min och där det inte finns alls mycket jobb, så blir jag HANDPLOCKAD av en från troppan för att hon kom ihåg mig från praktiken, lyckan är ju brutal! 

Har det hänt något mer? jo ni kan alla få veta vem G är och det är Gabbe, min pojkvän! Japp, jag har en pojkvän och inte bara det, han är väääärldens underbaraste! Han har i princip bott hos mig i eskilstuna och här i kolmården hela sommaren, det är så underbart! Livet rullar på så jävla fint just nu(nu väntar väl ett jävla helvete runt hörnet bara för det haha)

Mitt låtskrivande har fått en boost, jag har hittat ett nytt sätt att hitta inspiration på och så har jag även börjat skriva remixer på redan existerande låtar och det finns vissa godbitar jag är riktigt nöjd med! Nu ska jag dra o röka med malin men som ni kanske märker så kommer det bli mer inlägg fr.om nu! Huggs and kisses!

Likes

Comments

Igår vart del puls med min bror Joakim, hans flickvän Klara, Filippa och de flesta som var på balen och det var sjukt kul! Kom hem typ vid fyra och somnade väl inte förens fem haha!

Likes

Comments

Igår och iförrgår så var ju klassen i Göteborg och Borås och det var hur kul som helst men har dock resulterat i att jag har blivit sjuk pga att det regnade konstant i Borås haha men här får ni lite bilder!

Likes

Comments