Då var man tillbaka till rutinerna efter lite ledighet. Idag började vi med terminens sista kurs - farmakologi. Så nu blir det föreläsningar hela denna veckan följt av tentaplugg nästa och sen sista tentan på fredag nästa vecka. Tror denna kursen kommer vara ganska tung men nu har man ju i alla fall ett lov att se framemot efter. Föreläsaren visade den här lite roliga videon som en introduktion till kursen. Många läkemedel att memorera haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Då var man tillbaka i Stockholm igen. Klockan ringde vid halv sju idag och så packade jag ihop det sista och åt frukost med mamma och mormor. Därefter åkte jag med mormor hem till henne i Alvesta. Var där i en halvtimme och sen tog jag tåget därifrån till Stockholm. Har varit så mysigt att få spendera några dagar i Helsingborg, träffa mamma och sina vänner. Har verkligen varit hektiska dagar med sena kvällar och tidiga morgnar. Känns som dessa dagarna har gått galet snabbt. Tycker jag precis åkte från Stockholm och nu är jag tillbaka igen. Önskar att man kunde sakta ner på dagarna när man väl är ledig haha. Är dock skönt att vara hemma igen och tillbaka till rutinerna. Har nu packat upp allt, tvättat och lagat middag. Blir nog en ganska tidig kväll för imorgon börjar två intensiva sista veckor med farmakologi. Hoppas ni haft en bra långhelg!

Likes

Comments

Dagen börjades med att möta upp Josefin för en morgonpromenad. Sen kom min mormor hem till oss och så åkte vi alla till Malmö där min moster och hennes familj precis har flyttat till hus. Så blev en mysig lunch i deras härliga trädgård. Firade morsdag idag då jag åker tillbaka imorgon. Hade beställt så fina presenter till både mormor och mamma som såklart inte hinner levereras förrän samma dag som jag ska åka. Men men, få bli mer presentöppning nästa gång vi ses istället. På eftermiddagen åkte vi tillbaka hem till oss och satte oss på balkongen och drack vin och pratade. Älskar att vi trots tre olika generationer alltid kan ha så kul ihop. Blev en mysig kväll med mycket skratt.

Likes

Comments

Idag jobbade mamma så började dagen med fint frukostsällskap av Chanel haha. Därefter tog Josefin och jag en lång promenad. SÅ mysigt, saknar verkligen våra traditionella prommisar. Väldigt tråkigt att bo så långt ifrån varandra men är alltid lika kul att träffas igen. Därefter skyndade jag mig hem, duschade, åt lunch och gick ner till min frisör. Fortfarande inte bestämt mig för en frisör i Stockholm än haha. Tycker ju så mycket om min frisör här. Klippte topparna plus lite till. Så skönt att få bort det slitna inför sommaren. Efter klippningen så åkte Berne, mamma och jag till Ängelholm för att kolla på golfkläder till honom. Sen lagade mamma och jag middag och vid halv nio gick jag ner till stan för att ta en glas vin med Olivia på Hamnkrogen. Var så mysigt att träffas igen, prata minnen och planera resor haha.

Likes

Comments

Började dagen med att äta en mysig frukost med mamma. Därefter tog vi en lång promenad nere vid havet, hamnen och därefter en runda på stan. Var så härligt väder förutom blåsten. Glömt hur mycket det blåser här haha. Så mysigt att gå längst med stranden, saknat det. Sedan gick vi hem och gick för att handla. Därefter lagade vi mat ihop, åt middag och sen gick jag iväg för att möta Amelie. Blev en liten promenad och sen satt vi i solen på gräset och pratade massor. Så mysigt att träffas igen!

Likes

Comments

Då var näst sista tentan skriven! Kändes jättebra så nu är det bara att vänta på resultat. Efter tentan tog jag tåget till Helsingborg. Var så mysigt att åka hem och träffa mamma igen efter nästan ett halvår sen sist. Vi lagade mat ihop, åt middag och sen har vi bara suttit och pratat hela kvällen. Ser så framemot denna långhelgen!

Som jag saknat dessa två!

Likes

Comments

Idag så har jag och några i gruppen suttit ute hela förmiddagen och deltagit i en diskussion och utvärdering om patientfallet vi hade igår. Det gick bra och därefter blev det en springtur i det fina vädret. Känner att man får passa på så länge vädret stannar. Resten av dagen har tråkigt nog gått till tentaplugg och packa det sista inför imorgon. Ska bli såå skönt med långhelg och få spendera några dagar i Helsingborg!

Likes

Comments

Då var det måndag igen. Denna dagen har spenderats på Danderyds sjukhus för klinisk färdighetsträning med patientfall. Vi fick både vara patient och vårdare. Var väldigt kul för vi i min grupp gick verkligen in i rollerna haha. När vi var klara där mötte jag upp pappa för att handla. Nu håller vi på att laga lite lunch och samtidigt packar jag inför hemresan på onsdag. Känns galet så snabbt tiden går. Men ska bli så mysigt att åka till Helsingborg, är nästan ett halvår sen sist nu ju! Nu ska jag fortsätta med pluggandet inför tentan på onsdag. Hoppas ni haft en bra måndag!

Likes

Comments

Började dagen med en springrunda ute. Älskar verkligen området här, att ha nära till både stan och natur. Blev en ganska lång runda i Kyrksjölötens naturreservat, genom skogen och ner till sjön. Så mysigt! Verkligen perfekta stället för promenader och löpning.

Nu ska jag sätta igång och plugga inför tentan på onsdag. Känns galet att det bara är tre veckor kvar av denna terminen. Men mycket som ska hinnas med innan dess. Två tentor, klinisk färdighetsträning med patientfall, seminarium, hemresa till Helsingborg och kolloledarmöten. Ska bli så skönt med sommar och ledighet. Denna sommaren kommer bli väldigt annorlunda men känns som den kommer bli så bra.

Likes

Comments

Dagarna bara springer förbi. I måndags spenderade vi dagen på kliniska träningscentrum på Danderyds sjukhus för ergonomi. Därefter blev det lite tentaplugg på skolan och sen möte om kollot för de nya studenterna till hösten. Jag kommer att vara arbetsgrupp handledare så ska bli kul! Tisdagen gick åt till att planera omvårdnadshandlingar till vårt patientfall inför nästa måndag och idag så har jag varit på auskultation på Danderyds sjukhus på en avdelning för internmedicin för mag-, tarm- och leversjukdomar. Det var väldigt intressant och man fick se så mycket på bara en dag! Dock så gick man upp klockan fyra imorse för att hinna dit, så nu är man ganska trött. Hoppas ni haft en bra vecka hittills!

Likes

Comments