Hade en superbra kväll i fredags. Var bara Daniel och jag som åkte dit ifrån vår grupp och var inte så många ifrån vår klass, men var på ett sätt väldigt kul för då lärde man känna många i de äldre klasserna också. Spelade Beer pong för första gången haha, var väldigt kul och träffade bättre än vad jag trodde. Var inte hemma förrän vid lite innan fyra, men så rolig kväll! Älskar verkligen skolan och att "alla är vänner med alla". Så mysigt att alla är så öppna och trevliga. Och känns superbra att lära känna folk i de äldre klasserna också då de har gått igenom allt som vi går igenom nu. Kvällen avslutades med att alla stod på dansgolvet i en ring och sjöng så högt vi kunde haha. Blev i alla fall en väldigt lyckad kväll! Alltid lika underhållande med hur fulla människor man träffar på tunnelbanan hem haha. Eller ja, inte när man åker själv men är man två så blir det ju bara lite kul. Glömde ju såklart bort att ta bilder men men!

Idag blir en ganska lugn dag. Har en del att läsa igenom inför kursintroduktionen imorgon. Är nu dags för medicinsk vetenskap vilket alla säger är en väldigt tuff kurs. Så gäller att börja plugga redan från dag 1 känner jag.

Likes

Comments

Då var första tentan avklarad! Var på skolan igår mellan ett och fyra för att skriva den och var inte så svår som jag trodde att den skulle vara. Så det kändes bra! Vågar dock inte säga för mycket för man vet ju aldrig. Får inte besked om jag är godkänd eller inte än på ett tag. Men hoppas verkligen!

Idag var första dagen jag var helt ledig på hur länge som helst. Så blev en pw imorse, lite städande här hemma och sedan mötte jag upp pappa för att handla lite. Ikväll blir det pub på skolan. Kåren har fixat en fest för oss i termin ett för att fira att vi klarat av vår första tenta haha. Så ska bli kul!

Likes

Comments

Nu var det ännu en vecka sen sist jag skrev något här, tiden går så snabbt! Sedan sist har jag hunnit med att klara av de sista kurskraven, haft feber hela helgen, fixa massor med lägenheten och denna veckan har bara bestått av tentaplugg. I måndags var det sista seminariet för denna kursen och därefter hade jag intervju för en forskningsundersökning. Igår så var jag och skulle vaccinera mig, men det blev tyvärr framflyttat.

Precis när man började få lite vårkänslor kom ett nytt snöoväder hit haha.. Så hela dagen har det snöat massor och nu är allt helt vitt igen. Trots att man känner sig väldigt redo för våren nu, så är det ändå ganska mysigt med snö igen. Imorse träffades jag, Daniel och Linda hemma hos henne för att tentaplugga en timme tillsammans. Slutade med att vi satt i sex timmar istället, så mycket att gå igenom haha. Är ju dags för tenta imorgon så paniken börjar sakta komma. Känns som jag har hyfsat bra koll, men sen vet man ju aldrig om man pluggat på rätt saker och är väl extra nervöst just inför första tentan. Hoppas verkligen att tentan går bra för nästa kurs ska vara väldigt svår så blir inte kul att ha en omtenta att tänka på då också.

Likes

Comments

Denna veckan har det varit fullt upp. Måndagen och tisdagen spenderades från morgon till kväll i skolan med långa föreläsningar och både individuell och gruppinlämning som skulle skrivas klart och skickas in. Så otroligt skönt att alla inlämningarna äntligen är inskickade!

Igår var det äntligen dags för den första auskultationsdagen. Jag och Daniel blev placerade på Järva Aleris Vårdcentral. Var väldigt intressant med många olika sjukdomar och skador. Man fick följa olika sjuksköterskor på olika mottagningar, på labb, undersökningar, återbesök och var även i receptionen en liten stund. Var så kul att få en lite bättre bild till vad det är man faktiskt läser till! Nu fick vi ju såklart bara observera då vi inte kommit så långt i utbildningen, men vi fick i alla fall lära oss att ta blodtrycket på varandra. Var kul att få lära sig hur allt fungerar på en vårdcentral och det är verkligen en så bred aspekt av olika sjukdomar som kommer in. Även fast jag kanske inte är intresserad av att jobba på just en vårdcentral när jag blir klar så var det superkul att få vara där en hel dag! Nu längtar jag redan till nästa auskultationsdag haha. När vi var klara på vårdcentralen tog vi en promenad i området här och det är verkligen hur fint som helst. Känns som man får det bästa av två världar med Stockholm så nära och samtidigt så mycket vacker natur.

Likes

Comments

I torsdag efter skolan tog jag tåget hem till Helsingborg. Var så mysigt att träffa mamma igen. Fredagen gick åt till att packa ner allt i mitt rum i kartonger, packa ner alla kläder och osv. På eftermiddagen gick vi och handlade och därefter lagade vi mat ihop. Känns som semester nu när man är hemma i Helsingborg för det blir som ett avbrott från allt pluggande i Stockholm haha. På kvällen träffades Josefin och jag för en liten promenad. Som jag saknat henne! Slutade som vanligt med att vi stod och skrattade tills tårarna kom haha. Efter promenaden hade mamma och jag en myskväll hemma. Vi såg bland annat en film som heter "Safe Haven", rekommenderar!

På lördagsmorgon kom pappa och Kim hem till oss och vi packade in alla möbler, lådor och kläder i en flyttbil och körde upp till Stockholm. Var ganska mysigt ändå att köra upp för man ser ju så mycket mer än när man bara sitter på ett tåg eller flyg. Hela lördagskvällen och söndagen gick åt till att packa upp allt, ställa i ordning möbler, städa massor och fixa till i rummet. Vi hade även köpt två nya byråer och en bokhylla som skulle byggas ihop. Sent på söndagskvällen var det även dags att sätta sig med en uppsats som skulle in dagen därpå. Kan ju verkligen säga att jag var helt död efter denna helgen haha.

Känns som först nu att jag verkligen har flyttat från Helsingborg. Det kändes både så skönt samtidigt lite jobbigt för det är så permanent nu när allt är flyttat. Har ju växt upp i det rummet och med mamma, så tror både mamma och jag var nära att börja gråta flera gånger haha.. Men ser så framemot allt nytt och otroligt skönt att äntligen ha allt med flytt fixat!

Så konstig känsla att se mitt rum helt tomt

Likes

Comments

Är verkligen sämst på att uppdatera här men just nu går verkligen all tid åt skolan. I fredags skickade vi in första grupparbetet och dagarna denna veckan har gått åt till att vara på föreläsningar, påbörja den individuella uppsatsen och arbeta med nästa gruppinlämning. Så är verkligen fullt upp från morgon till kväll och mitt i allt ska man få in lite tentaplugg också. Som första bilden visar har vi även hunnit med att fira en gruppmedlems födelsedag lite till i måndags. Mysigt!

Imorgon är det dags för seminarium och därefter tar jag tåget till Helsingborg. Känns som det var hur längesen som helst sen jag var där så ska bli väldigt mysigt! Blir dock att packa ner hela mitt rum på fredag för att sedan tidigt på lördag köra upp alla möbler och saker till Stockholm. Ska bli så skönt att få upp allt hit och även att få lite tid med mamma. Lite nervös för att en hel helg går åt till flyttande för all tid behövs verkligen till pluggandet, men det löser väl sig!

Födelsedagsfirande och mer snö igen

Likes

Comments

Spenderade i princip hela dagen igår framför böckerna. Så många olika inlämningar, seminarium och gruppdiskussioner som ska ske nu bara på två veckor. I fredags skickade vi i alla fall in vår första gruppinlämning och kändes som den blev jättebra. En sak mindre att tänka på i alla fall! Har inte hunnit tentaplugga så mycket i veckan så får ta igen det nu i helgen. Så sitter nu och bläddrar igenom all kurslitteratur och anteckningar. Är ju väldigt tjocka böcker och så mycket att läsa. Tur att allt är så intressant!

Idag började jag dagen med att gå en runda i stan och köpa present till en i gruppen som fyller år idag. Vid tolv gick hem till Daniel och Jenni för att fira hans födelsedag. Var trevligt! Kom hem för en stund sen och därefter har jag städat lite härhemma och nu sitter man framför böckerna igen. Känner att jag hade behövt en dag till innan måndag för att hinna plugga allt jag behöver haha..

Likes

Comments

Oj vad längesen det var jag uppdaterade här nu, men varit en helt galen vecka. Känns som allt gått så snabbt samtidigt som jag inte kan förstå att jag började på Sophiahemmet förra veckan. Känns som så mycket har hänt, så känns snarare som en månad haha.

I torsdags förra veckan så var det föreläsningar, information och introduktion hela förmiddagen. Sedan tog studentkåren över efter lunch. Därefter hade vi Olympiaden, vilket innebar 15 olika stationer med olika uppgifter vi skulle göra i vår basgrupp och så tävlade man mot de andra grupperna. Var i alla fall hur kul som helst och man lärde känna sin grupp väldigt bra genom de olika övningarna. Alla grupper fick även varsitt ägg som vi skulle ha hand om som en patient. Detta innebar att vi under hela torsdagen och fredagen skulle ha ständig koll på vår patient, skriva i hans journal osv. Sedan var det en sjuksköterska som kom och kollade till honom lite då och då. Hon spelade verkligen så bra. Var supersträng så alla blev rädda för henne och man hade aldrig svar på hennes svåra frågor om patienten haha. Vår patient överlevde i alla fall dagarna utan att bli borttappad eller krossad, så vi var ganska nöjda ändå. På fredagen var det dags att träffa lärare, få kursinformation och därefter fortsatte aktiviter med studentkåren och i gruppen. På kvällen vad det sedan sittning som var så fint fixad. Alla i vår klass hade i sina grupper fixat varsitt spex som vi framförde inför alla. Min grupp gjorde om en sång och det blev bra haha. Sedan blev det massa sång och på kvällen var det dags för pub i studentkårhuset. Blev en väldigt lyckad och rolig dag och natt!

När jag kom hem vid tre på fredagnatt så var det även en ny lägenhet man skulle till haha. Så helgen gick åt att från morgon till kväll bära möbler, lådor och packa upp allt och städa städa städa. Så har verkligen inte varit en lugn minut sen i onsdag. Men trivs så bra i den nya lägenheten. Kommer bli hur bra som helst när vi får i ordning på allt och jag får upp alla mina möbler från Helsingborg.

Kunde inte vara mer nöjd med skolan, studentkåren och mina gruppmedlemmar. Jag har verkligen hamnat i bästa gruppen med så fina människor som gör detta galet snabba tempo och ständiga plugg genomförbart och roligt. Kunde inte hamnat på ett bättre ställe!

Tog knappt några bilder alls under dagarna för var fullt upp, men här är några iaf!

Likes

Comments

Började inte förrän klockan två idag då vi skulle ha informationspass i basgrupperna. Fick inloggning till skolans intranät, tillgång till biblioteket och massor med annan information kring hur allt fungerar. Kom hem vid halv sju och nu ska vi laga lite middag.

Har även beställt första kurslitteraturen nu. Blev omvårdnadens grunder paketet med de tre huvudböckerna som vi kommer använda under dessa tre år. Mindre kul att lägga 1500kr på böcker men men, de kommer ju vara till stor hjälp. Har massor med andra böcker som också behöver införskaffas men tänkte att jag skulle börja med dessa i alla fall.

Likes

Comments

Klockan elva var det dags att befinna sig på skolan för information och därefter en tre timmars föreläsning om studieteknik. Fick massor med bra tips och man fick under tiden göra olika test som visar vad man har för personlighetsdrag i studiemiljö eller hur man nu ska förklara det. Det fick en i alla fall att få mer medvetenhet om vilka studietekniker som passar mer och hur man bör tänka. Verkligen superbra att börja utbildningen med en sådan här föreläsning då man känner sig extra förberedd att börja plugga. Var även kul att lära känna lite mer folk och vi blev indelade i våra basgrupper som vi kommer jobba i konstant nu hela första terminen. Känns kul att allt börjar komma igång nu!

I en av pauserna gick även jag och en annan tjej och hämtade ut våra kläder till kliniskt träningscentrum. Var såklart alldeles för nyfiken så var tvungen att prova dem ikväll. Har dock valt en storlek för stor då byxorna inte vill hålla sig uppe haha, men hoppas på att kunna byta. Så taggad på denna utbildningen nu!

Sämsta bildkvalitén men men

Likes

Comments