Header

Just nu är jag och en kompis nere i Falsterbo och jobbar som funktionärer. Det är så så roligt och lärorikt och alla är så snälla och trevliga. Vill aldrig hem haha! Vi är här till torsdag, sen flyger vi hem igen. Hinner vara hemma 1 dag innan jag och min familj drar iväg utomlands i två veckor. Klagar i alla fall inte!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 86 Readers

Likes

Comments

Hoppade 70 cm på lilla Patch idag på pay and jump❤️ han skötte sig så bra så. Brukar hoppa honom på p&j under somrarna så nu var det dags för årets första runda. Tycker dock det är lite synd att han blir mer och mer okänslig för varje år. När jag red honom första året var han superkänslig och pigg medan han numera är seg och okänslig. Antar att han har blivit ridskolehäst haha! Tur att han är söt ändå!

  • 102 Readers

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var sista lektionen för terminen. Det har en väldigt rolig vår med mycket tävling, träning och massa annat roligt. Hoppas verkligen att hösten kan leverera minst lika bra! ;)

Red igen idag igen och fick då hoppa på älskade Daffe <33. Det var så så länge sedan jag red honom och egentligen så förstår jag efter idag varför jag "slutade" rida honom. Grunderna sitter inte riktigt som dom ska. Han går varken fram för skänkeln eller går att böja åt något håll. Men det var ändå mysigt. Daffe är ju alltid favorit, även om vi inte hänger ihop lika mycket längre!

Därefter väntade hoppning på Dante. Vi började med att hoppa en liten banövning där vi hoppade banken samt några små räcken ur sväng. Sen gick vi över och hoppade en linje på långsidan med bom räcke, tre bommar och sedan räcke ut. I början var det lite kaos då jag höll för mycket i handen och kom aldrig riktigt ur förhållningarna(som vanligt..). Men sedan släppte jag handbromsen och då tog vi oss igenom super super bra flera gånger! Han är så rolig att rida varje gång trots att han har lite egna åsikter emellanåt ;).

Likes

Comments

Äntligen har jag gått sista dagen i skolan!! Eller egentligen hade jag inte ens tänkt åka dit eftersom att vi bara hade avslutning, men insåg sen att jag glömt att lämna tillbaka mina böcker så det var bara att sätta sig på bussen och åka till skolan. När jag ändå var där så passade jag på att fika med klassen också.

Det här läsåret har verkligen varit det tuffaste året i skolan hittills vilket jag var förberedd på sedan innan. Det har varit så mycket plugg och prov samtidigt som jag skulle försöka hinna med träning, stall, vänner och bara få lite ledig tid. Det har varit som ett pussel hela året men jag tycker ändå att jag har lyckats bra. Nu kan jag äntligen andas ut och bara njuta av mitt allra sista sommarlov i livet! Och det ska jag verkligen göra då jag har massor med roligt inplanerat för sommaren. Allt från jobb och kick off till Falsterbo och USA som jag är så taggad inför. Jag hoppas verkligen att jag orkar hålla igång bloggen under lovet, särskilt de veckor när jag inte har någonting alls inplanerat!

Men sommarlovet har bara börjat!

Likes

Comments

Hej på er!

Blev en liten oplanerad paus sen i söndags. Egentligen mest för att jag inte har så mycket att skriva om och för att det inte är så många som läser när det är fint väder, så då känns det onödigt att sitta och anstränga sig med massa inlägg som ingen ändå kommer att läsa. Tänkte i alla fall skriva om hur tävlingen gick i söndags!

I LC:1 så började jag rida fram väldigt systematiskt och tog en sak i taget. MÅNGA övergångar och halter för att få bakbenen att jobba och honom att lyssna både framåt och tillbaka. Efter ungefär 30 minuter släppte han äntligen loss och började jobba mer ordentligt. Flyttade för skänkeln och tog igenom en ordentlig ställning resten av tiden innan vi skulle in på banan. Han var så fin under framridningen och jag önskar så att han hade kunnat hålla samma kvalité på banan, då hade vi fått höga poäng. Istället segade han ihop som vanligt och jag missade en övergång som blev lite sen, därav samma låga poäng som vanligt. 55,92 % blev resultatet. Tyckte dock jag förtjänade lite mer men är det en bedömningssport så är det. Hade lite otur också eftersom att jag startade rätt tidigt och första klassen för dagen var en LAP1 vilket innebar att domaren hade sett väldigt fina ponnyer och ritter under morgonen...

I LB:1 så hade vi återigen sämsta förutsättningarna då vi hade fått vänta längst till våran nästa klass. Så efter 5 timmar i släpet laddade vi om och körde. Tyvärr så la jag inte upp en lika bra framridning till LBn då jag tyckte att han borde ha varit lösgjord från första klassen. Men är man stel så är man.. Istället tänkte jag bara framåt på framridningen för att se om det upplägget passade honom bättre så att han inte segar ihop inte på banan. Så vi skenade runt där inne på framridningen, haha. Väl inne på banan tog jag först ett varv i galopp för art väcka honom och redan då insåg jag mitt misstag då han började kicka.. Igenom programmet segade han ihop ändå och på en galoppdiaonal kickade jag till honom men så bestämde han sig istället för att kicka tillbaka igen. Resultatet blev runt 50 %, vilket förmodligen var vad vi förtjänade, dock så låg domaren väldigt lågt i denna klass.

Lite tråkigt att det blev såhär den här dressyrtävlingen också då jag verkligen hade hoppats på att han skulle vilja lite mer nu när det var utomhus och blåste lite. Men Dante verkar verkligen inte tycka om dressyr, så vi får väl satsa på hoppningen :). Och det är väl tur det för sista omgången av hoppallsvenskan går på hemmaplan om 2 veckor, då ska vi minsann visa vad vi är bra på!

Likes

Comments

Skriver om dagens resultat imorgon då jag är såå trött. Kan i alla fall konstatera att Dante tycker hoppning är roligare

Likes

Comments

-------> mot harbo🌟🐎💪🏻

Likes

Comments

Imorgon är det som sagt dags för sista omgången av div 3 dressyren i Harboortens ryttarsällskap. Har aldrig varit där förut men det ska ligga ungefär en timme bort från upk. Gillar ändå när det är en bit att åka då hinner jag sitta i bilen och ladda ordentligt!

Jag vet att jag hade som mål för vårens dressyrtävlingar att rida på runt 60 % i både LC:1 och LB:1. Som det ser ut just nu kommer jag inte att nå det målet då vi knappt har ridit på godkända resultat i LB ännu.. Men vem vet, det kanske är våran dag imorgon? Med lite mer(eller rejält mycket mer) framåtbjudning på banan så tror jag ändå att vi ligger på runt 60 % då han är så fin på framridningen och stundtals ändå relativt fin i formen på banan. Det är när framåtbjudningen försvinner som han bokstavligt talat faller isär och det går dåligt. Så imorgon ska jag:

-Rida igång ordentligt på framridningen. Han måste ta skänkeln hela tiden!

-Sträcka upp mig!! Gaah det är svinjobbigt då mina armar på riktigt dras ur led och min rygg går av på grund av att han blir stark. Men jag måste måste tvinga mig själv att sträcka på mig, speciellt i traven!

-Göra många galoppfattningar på framridningen. I LBn missar vi alltid vänsterfattningen då den kommer direkt efter högergaloppen när vi båda är lite trötta och ur balans. Dessutom har han svårare för att orka bära upp sig själva i vänstergaloppen så måste verkligen tänka på att hjälpa till och stötta honom rätt i vänsterfattningarna.

Jag hoppas på en fin dag ute på tävlingsbanorna imorgon och att karmagudarna är med mig imrgon så att vi verkligen kan visa vad vi går för! Taggad!

Likes

Comments

Kom hem från stallet för något timme sedan. Var stallvärdinna hela förmiddagen och hann samtidigt fixa klart allting med Dante. Putsa träns, byta schabrak, knoppa, tvätta svans och packa foder. Hämtar transporten imorgon bitti som vanligt då det går rätt fort! Tänkte skriva lite om tankar för imorgon lite senare ikväll som vanligt!

Likes

Comments

Hej på er!

Orkade inte blogga igår då jag hade så himla ont i huvudet.. Men jag hann i alla fall rida två hästar! Först red jag igen i dressyrgruppen och då fick jag rida på Bosse som jag aldrig ridit på innan. Bosse är väldigt stor men fortfarande väldigt ridbar, vi jobbade mycket med övergångar och att han skulle få hitta sin balans. Det var lite klurigt i början men mot slutet blev han väldig fin och hittade en väldigt fin balans där han kunde tuffa på!

Andra passet red jag dressyr på Dante och alltså herregud vad stark han är just nu. Vet inte vad jag ska ta mig till. Vi jobbade mycket med att flytta in och flytta ut på volt och öka och minska stegen för att få hästarna kvicka för hjälperna. Det var en bra övning men jag tror inte att det upplägget passade oss just igår. Ska googla lite lösgörande övningar som är lämpliga på en framridning till söndag, tror dock att lösningen är övergångar tills han ger efter och slutar ta tag i bettet. Vill ju att det ska gå bra på söndag, känns aldrig som att vi riktigt har fått visa våran bra sida i dressyren :(.

Likes

Comments