pyssel

Pysslar lite. Jag är inte så bra på sådant här än men jag ska göra en guld-fe av en docka jag kan avvara med ett Skipper-huvud jag har flera av och det var väldigt kul att pyssla och så. Färgen på kroppen är långt ifrån klar för den blev inte som jag ville alls, men det lilla dräkten blev ju riktigt guldig och fin!

Jag får nog fortsätta en annan dag när jag fått paketet med alla pennor jag behöver för att måla ansikte och sminket. Ville ha metalliskt skimmer över kroppen men med glittret blev det inte bra. Ser iallafall sämre ut på bilderna än i verkligheten! Så det är ju tur :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min önskelista , Barbie Gold och Platinum label

När dessa dockor kom ut för några år sedan började direkt en debatt om att det var en dålig leksak för barn eftersom Barbie är tatuerad... Att det skulle vara en dålig förebild.

Får väl tycka vad man vill om tatueringar och själv är jag ganska tatuerad och har aldrig ens tänkt på att det (av alla saker) skulle göra mig till en dålig förebild för mina barn!

Det som isåfall gör denna docka till en dålig förebild är väl att den t o m är smalare än vanliga Barbie, om något...

Men främst är det väl ändå att den är en SAMLARDOCKA och kostar tusentals kronor! Den här kostar ungefär 3500-4000 kr och finns ännu en som kostar mellan 5000-8000 kronor i dagsläget. Kanske det som främst gör dockan till en riktigt dålig leksak. Hehe och kanske föräldrarna som lägger 8000 kr på en docka till en dålig förebild isåfall :)

De går att hitta billigare men poängen var att de absolut inte ens är dockor för barn så varför egentligen kritisera dockan som leksak. Är dessutom rekommenderad från 14+ år :) 

Själv tycker jag att den är oerhört snygg och skulle verkligen gärna ha en men bara dagen jag hittar ett bra pris!

Likes

Comments

Barbie New Body Fashionistas, Fashionistas, Ken, Min önskelista

Mattel har nyligen släppt bilderna på de nya dockorna i Barbie Fashionista-serien, även kallade New Body-serien. Roligaste nyheten är för de flesta att även Ken numera i smalare och bredare variant, inte bara tjejdockorna som övriga år. Tycker att många är fina, men är mest förtjust i tjejerna med sidoblicken. Några av Kendockorna var också fina! Det här är inte alla, men många av dem.

De flesta bilder är frånMattels egen onlinebutik.

Nu blev det så många bilder så får göra ett nytt inlägg senare.

Likes

Comments

Barbie New Body Fashionistas, Chelsea, Disney, dockmöbler, Husdjur för dockor, Monster High

En del av leksakerna vi köpte från Gekås Ullared! Legoförpackningarna är uppbrutna sedan länge och delar ligger överallt, detsamma med dinosaurier :) Men dockorna hann jag ta bild på!

Bilderna blev inte så bra men ville ändå lägga upp lite på förpackningarna också. Vi har öppnat allt nu. Hästen går och gnägger :)! Vet tyvärr inte hur jag ska redigera bilderna i mobilen. Vill inte fungera som jag gör tyvärr :(

Likes

Comments

90-tal, personligt

Kom på att jag inte lagt upp bilderna på bloggen på ett av mina senaste inköp. Barbie Happy Holidays 1995! Dessa dockor från 90-talet i denna serie är mina favoriter :) Ibland hittar man en i oöppnad box på tradera exempelvis! Det tråkiga är att det tar emot att öppna dem trots att jag gärna vill... Men sparar denna tjej i box ett bra tag eftersom jag har flera andra dockor att "leka med" ett bra tag till! Och även att deboxa från skadade förpackningar. Den här boxen är i stort sett i perfekt skick.

Lägger upp betydligt mer på instagram där jag heter dollyvore så följ gärna där om du är docksamlare!

Var med kidsen på Gekås Ullared igår! Lite av ett spontant infall och första gången jag åkte dit med barnen och körde själv. Tricket för att få det att fungera smärtfritt och ha kul är att BARA köpa leksaker :)

Alla Lego-förpackningar är öppnade sedan igår kväll men lägger senare upp alla tokfynd vi gjorde bland dockorna! Alla Fashionistas 69-99 kr (istället för rek 169-199) och alla Monster High 89-119 kr (istället för rekommenderat pris 249-399 ca pris). Så det blev väl lite mer grejer än vi planerat. "Behöver du verkligen en spökdocka som spelar tennis?" "Ja mamma vi behöver den!" Haha jaja :)

Likes

Comments

90-tal

Älskar verkligen dockorna från slutet av 80-talet och tidigare delen av 90-talet. Även om det är jättebra att Barbiedockor finns i många olika storlekar och utseenden nuförtiden så tycker jag att dessa var så söta! Nu ser de mer verkliga ut i sina ansikten och även i kropparna. De här hade mer "cartoon" utseende och var mer en karikatyr av en kvinna. Men så söta, enligt mig!

Likes

Comments

Barbiesamling, Husdjur för dockor, Life in the Dreamhouse

Gillar ju att gå på loppis och second hand och leta efter gamla leksaker och andra fynd. Var på Emmaus i Borås där jag inte hittade mycket till mig själv (massa plastdjur till barnen dock) men köpte denna slitna Golden Retriever efter lite tvekan för en femma. Inte så söt enligt mig men har velat ha en Golden Retriever i Barbiestorlek för att det fattas i min Life in the Dreamhouse-kollektion!

Tänkte att hunden absolut inte är en Mattel, men visade sig efter lite googlande att det faktiskt ÄR Taffy till Barbie. Mer än vad jag visste. Har bara sett de plastiga varianterna och aldrig denna lite "pälstäckta" variant. Samma sammetsyta som katten Fluff :)

Kanske inte var ett så dåligt köp! Kommer mest troligt från Barbie Luv Me 3-leksetet. Ska finnas små valpar och tillbehör också!

Lustigt hur man som samlare plötsligt blir glad över en "ful" hund, bara för att den visar sig vara av rätt märke...

Likes

Comments

80-tal, Dockkläder, hår, Ken, pyssel, Skipper

Köpte en Barbielot med gamla dockor och kläder från 80-talet häromdagen och där fanns en hel del kul från Barbie and the Rockers-dockorna och även ett helt klädset för Derek plus mest av kläderna Derek-dockan har när man köper honom. Tyvärr sålde jag min Derek ett antal år sedan :(

Barbie Rockers och Ken Rockers fanns iallafall med! Båda lätt klippta dock :( Fanns även en klippt Barbie och Skipper och en Ken med trasiga leder. Skippers kropp passade perfekt med en Skipper jag hade sedan tidigare med trasiga armar. På det stora hela var det ett roligt paket och mycket att pyssla med! Fanns även Barbies kavaj från Day to Night - setet. Måste lista ut hur jag ska laga den där mörkhåriga Ken. Har aldrig haft en Ken med sådana leder så vet inte hur den ser ut om man tar isär den så vill inte göra det innan jag undersökt Ken lite bättre.

Likes

Comments

Bild-Lilli

Annonsen beskriver den som "äldre Barbie" men samlaren känner igen modedockan som Bild-Lilli, Barbies tyska föregångare. Dockan som Barbie alltså kopierade och fem år senare köpte rättigheterna till. Så ja, även Barbie är en "klon", "clone doll" eller rätt och slätt kopia om man så vill (fast det är lite fel eftersom en kopia är väl egentligen när man utger sig för att vara av annat märke).

Riktigt häftigt och ifall säljaren inte visste hur värdefull dockan var så måste denne vara mycket glatt överraskad nu!

Så har ni denna docka hemma i era gömmor eller hittar en på loppis, köp den för allt i världen om den bara kostar någon hundralapp eller t o m några tior. Finns många som liknar de värdefulla dockorna men inte är värda mycket alls så behöver inte vara en skatt ni sitter på tyvärr.

Tog printscreens från tradera och om utläggaren av annonsen misstycker så lämna en kommentar så tar jag bort bilderna. Vet inte om jag vill störa säljaren med mail.

Hoppas att köparen får brevet rekommenderat! :)

Likes

Comments

personligt, dockmöbler

Ibland köper jag en hel del tillbehör som jag låter barnen leka nästan fritt med (nästan skriver jag i och med att de tenderar att verkligen aktivt ta isär saker pga nyfikenhet och dessutom är de under utredning för autism och adhd sedan långt tillbaka nu så kan inte riktigt låta dem leka helt fritt med allt för då skulle det vara i smulor ganska snabbt, men nog om det).


Nyligen hittade jag en söt Barbie-pool och ett cupcake stand på rea på Bamba.se och valde att köpa dem. Fler bilder finns som vanligt på min instagram @dollyvore


Jag skrattade nästan åt hur slarviga Mattel blivit med tiden. Jeanskjolen till den medföljande dockan... Snälla nån... För det första är det en klänning med tryck så att det ska se ut som en top och kjol. Plus att jeanstyget är tryckt (hade inte förväntat mig annat nuförtiden, det är inte 1989 längre då Mattel var stort sett synonymt med kvalitet) men trycket är bara på EN SIDA!


Haha ja det är så dumt så vad ska man säga. Barbies plats i dockornas universum som en 29 centimeters version av Paris Hilton fallerar lite när hon inte ens har råd med kläder med tryck på båda sidor. Och well så jobbar hon i cupcake-kiosk också (vars baksidan på hyllorna bara är av papp... vilket varken är särskilt hållbart och ungefär vad man förväntar sig när man beställer från aliexpress) men i övrigt var det både kul och gulligt och barnen gillade den även om ståndet gick itu några gånger.


Poolen var av bättre kvalitet men var i många smådelar och behöver en vuxen för montering! Observera att hela poolen inte är i hårdplast utan mjukplast på ställ. Mycket söt men lite ranglig. Väldigt kul för barnen var den!

Likes

Comments