Disney

Imorgon är en stor dag för i alla fall en docksamlare jag känner lite, då dessa fantastiska Limited Edition-dockorna med karaktärer från Snövit släpps i Disney-butikerna. Jag tycker att Snövit-dockan är oerhört vacker och särskilt "bröllops-setet" med Snövit och prinsen, men det kostar väldigt mycket (5000-6000 kr) och är inget jag känner att jag vill eller kan lägga pengar på. Snövit-dockan kostar runt 800-1000 kr och även det är något väl saftigt för mig, så jag hoppar det och välde faktiskt i Disney-yran att istället beställa en annan Snövit-docka från Disneystore och den tycker jag är nästan lika söt som dessa dyra men man behöver inte bli lika ledsen om något händer med den och barnen kan leka med den om de vill.

Ovan, de dyra Limited Edition-dockorna som släpps imorgon! Nedan den billigare som jag beställt! En onda styvmor har jag redan i samlingen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

pyssel, personligt

Har pysslat mycket i sommar och sommaren har tyvärr gått alldeles för fort hittills pga att jag haft lite problem med hälsan. Men vill här lägga upp en bild av min Princess Peach docka, som är en billig docka jag målat om. Tycker att dessa dockor (obs, bara tjejen, killdockan har en helt fruktansvärt ful kropp, får nästan lägga upp bilder på den senare för det är verkligen illa) är väldigt bra lekdockor. Bra ledade och hållbara och billiga (det är inte ett reklaminlägg, jag tycker så och vill tipsa).

Tycker att hon blev väldigt söt! Gjorde den för att barnen skulle kunna leka tillsammans med sina Mario och Luigi-mjukisar, men de var inte så intresserade tyvärr.

Hennes hår är mer gult än vad som syns på bilden. Det var vitt från början men har färgat det gult.

Likes

Comments

90-tal, Säljes

Säljer en Magic Diaper Babies-baby på tradera! Gå gärna in och kolla ifall det är något ni samlar på eller som intresserar er! Länk till auktionen här http://www.tradera.com/item/290913/285862639/magic-diaper-babies-baby-1991-retro-figur-bebis-docka- Annars kan du ju bara söka "Magic Diaper Babies" i traderas sökfält. Såg någon annan som sålde en oöppnad förpackning också, fast till pris därefter då. :)

Likes

Comments

Husdjur för dockor, 80-tal, böcker, My Little Pony, Simba Toys, Sindy

Hittade några hästar på loppis för några dagar sedan. En My Little Pony G1 (generation 1) Baby Sunbright (som är relativt svår att hitta) och en Sindyhäst från antagligen tidigt 80-tal. Från Pedigree-tiden. Den mörka. Jag tycker att den är väldigt vacker. Den andra ljusbruna hästen är jag osäker på. Tror att det är en Steffi Love från Simba.

Likes

Comments

pyssel, Husdjur för dockor

Lite mer pyssel jag gjort de senaste dagarna! Jag är väldigt nöjd med håret på hästen som jag sytt fast och färgat själv. Blev betydligt bättre än jag väntat. Håret på dockan blev också bra men inte perfekt! Dockan var ett huvud över från en Barbie Superprinsessan Kara som min hund bitit sönder. Karas ena rosa ben gick dock att återanvända till en annan Barbie som tappat sitt ben pga vilda söner :). Dockorna är tyvärr inte alltid så lekvänliga nuförtiden.

Hästen har jag numera färgat ljusblå men tyvärr blev det inte så jämnt så han är inte riktigt klar. Min äldre son menar även att han behöver horn.

Likes

Comments

pyssel

Lägger upp två dockor jag pysslade med i veckan! Hittade en bra guldfärg till gulddockan till slut. Så ville äldsta sonen ha en blå docka så jag gjorde en Avatar-inspirerad!

Likes

Comments

pyssel

Pysslar lite. Jag är inte så bra på sådant här än men jag ska göra en guld-fe av en docka jag kan avvara med ett Skipper-huvud jag har flera av och det var väldigt kul att pyssla och så. Färgen på kroppen är långt ifrån klar för den blev inte som jag ville alls, men det lilla dräkten blev ju riktigt guldig och fin!

Jag får nog fortsätta en annan dag när jag fått paketet med alla pennor jag behöver för att måla ansikte och sminket. Ville ha metalliskt skimmer över kroppen men med glittret blev det inte bra. Ser iallafall sämre ut på bilderna än i verkligheten! Så det är ju tur :)

Likes

Comments

Min önskelista , Barbie Gold och Platinum label

När dessa dockor kom ut för några år sedan började direkt en debatt om att det var en dålig leksak för barn eftersom Barbie är tatuerad... Att det skulle vara en dålig förebild.

Får väl tycka vad man vill om tatueringar och själv är jag ganska tatuerad och har aldrig ens tänkt på att det (av alla saker) skulle göra mig till en dålig förebild för mina barn!

Det som isåfall gör denna docka till en dålig förebild är väl att den t o m är smalare än vanliga Barbie, om något...

Men främst är det väl ändå att den är en SAMLARDOCKA och kostar tusentals kronor! Den här kostar ungefär 3500-4000 kr och finns ännu en som kostar mellan 5000-8000 kronor i dagsläget. Kanske det som främst gör dockan till en riktigt dålig leksak. Hehe och kanske föräldrarna som lägger 8000 kr på en docka till en dålig förebild isåfall :)

De går att hitta billigare men poängen var att de absolut inte ens är dockor för barn så varför egentligen kritisera dockan som leksak. Är dessutom rekommenderad från 14+ år :) 

Själv tycker jag att den är oerhört snygg och skulle verkligen gärna ha en men bara dagen jag hittar ett bra pris!

Likes

Comments

Barbie New Body Fashionistas, Fashionistas, Ken, Min önskelista

Mattel har nyligen släppt bilderna på de nya dockorna i Barbie Fashionista-serien, även kallade New Body-serien. Roligaste nyheten är för de flesta att även Ken numera i smalare och bredare variant, inte bara tjejdockorna som övriga år. Tycker att många är fina, men är mest förtjust i tjejerna med sidoblicken. Några av Kendockorna var också fina! Det här är inte alla, men många av dem.

De flesta bilder är frånMattels egen onlinebutik.

Nu blev det så många bilder så får göra ett nytt inlägg senare.

Likes

Comments

Barbie New Body Fashionistas, Chelsea, Disney, dockmöbler, Husdjur för dockor, Monster High

En del av leksakerna vi köpte från Gekås Ullared! Legoförpackningarna är uppbrutna sedan länge och delar ligger överallt, detsamma med dinosaurier :) Men dockorna hann jag ta bild på!

Bilderna blev inte så bra men ville ändå lägga upp lite på förpackningarna också. Vi har öppnat allt nu. Hästen går och gnägger :)! Vet tyvärr inte hur jag ska redigera bilderna i mobilen. Vill inte fungera som jag gör tyvärr :(

Likes

Comments