Mode, Vardagsliv, Outfits


Tröja - H&M Divided

Det finns något magiskt med att vara tillfixad, men ha riktigt mysiga och casual kläder på sig. Jag får aldrig nog av att handla college tröjor, hoodies, tracksuits, mysiga stickade tröjor och snygga sovset / nattlinnen. Jag tror det är för att jag har någon drömsk bild av hur jag struttar runt i min perfekt städade lägenhet på söndagar, sminkad, med mysigt fluffig helgfrisyr , läser modemagasin, dricker cappuccino och käkar smashed avo mackor, haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jobb, Vardagsliv

Det var nästan ett år sen jag åkte skidor sist (se: amazing och crazy vecka i Val Thorens) men nu blev det äntligen dags igen! Många av mina kollegor är helt fanatiska och åker varje helg (det blir väl lätt så när man lätt kommer upp i bergen på 2 h...) Vi hade company ski day, så uppe med tuppen hoppade jag på en buss vid halv åtta med 30 av mina kollegor och åkte upp till skidorten Laax. Vädret var PERFEKT för skidåkning. Jag var mycket bättre än jag förväntat mig och jag susade nerför backarna i min korallfärgade 80-tals outfit som jag lånat av en kollega.

Mycket nöjd med livet avslutade vi sen dagen i solnedgången, och med riktigt svettigt After-Ski dansande på ett ställe i backen. Vi får se om man hinner med en åktur till innan jag flyttar hem...

Likes

Comments

Vardagsliv, Mode

This faux fur obsession is real. Eller, kan inte säga att det är en favorit helt allmänt, men när jag spanade in denna dröm i militärgrönt och knallrosa fanns det inte en chans i världen att jag skulle kunna motstå. Kragen är helt fantastiskt fluffig, och medan många faux furs mest ser trötta ut, är denna riktigt välgjord.

Plus i kanten: den är tydligen varm nog för att klara av Zürichs kallaste vinter på 30 år tills dess att jag kan fly detta gudsförgätna land för gott (skojar)(lite)

Likes

Comments

Vardagsliv, Inredning

Det känns helt sjukt. Overkligt. JAG SKA FLYTTA TILL STOCKHOLM. Efter mer än 3,5 år utomlands ska jag flytta hem till gamla goda lagom Sverige. Senast jag bodde i Stockholm pluggade jag på Handelshögskolan, bodde i studentlägenhet, spenderade otaliga timmar på Studentpalatset och levde på stikt månadsbudget. Nu är det ett helt annat Stockholm jag flyttar tillbaka till, och en helt annan Antonia som återvänder.

Även om jag inte har ett exakt datum än, så har jag lyckats snärja till mig en fantastisk lägenhet vid Hornstull, en nyrenoverad tvåa på 40 m2, som råkar ligga två minuters promenad från en av mina bästa vänner. Med tanke på att detta är första gången jag bor själv någonsin (yes - 26-årig serial flatmate här) så känns det skönt att ha krälavstånd till henne om man skulle vara i desperat behov av en Netflix and Ben&Jerrys partner under bakissöndagar eller en Pinot Noir /spooning-partner när man överreagerar på allt de där pojkuslingarna kan ha för sig. Well, ungefär när man inte är (/ vill vara) helt sådär självständig som man inbillar sig att man är.

Likes

Comments

Jobb, Vardagsliv

Omstarter.

Har ni tänkt på att när man göra radikala ändringar i sitt liv på något sätt, så är det mycket lättare att rubba eller ändra andra vanor eller rutiner man har? Att bestämma sig för att för att göra saker på ett nytt sätt? Det lär ju vara det som är byggstenen i hela nyårslöftes-crazen. Man tror att allt kommer att kännas så annorlunda när det plötsligt är 2017 istället för 2016, och att den här intensiva känslan av att vara på ett "blank page" kommer att motivera en att göra saker man inte orkat ta tag i de senaste 12 månaderna. Sen står man där, 10 sekunder efter att man ringt in det nya året och desperat försöker framkalla den där känslan. "Känns det annorlunda nu?". Man förväntar sig liksom att samma typ av fyrverkerier ska smälla på insidan och spränga upp all omotivation och smådåliga sidor av en själv. Man bestämmer sig för att känna efter lite mer imorgon, om det känns annorunda då, råkar bli lite sådär lagom för full som man lovat sig att man inte ska bli, och kommer på sig själv när man kränger ett 20-pack nuggets och 200 g Marabou Apelsinkrokant dagen efter och på ett nästan rörande symboliskt sett kladdar ner det där vita pappret med sina fortsatt ohälsosamma vanor.

Nej, jag tror inte riktigt att den passiva akten av förbipassande tid är en särskilt bra trigger för förändring... Däremot mer strukturellt radikala personliga händelser som en ny lägenhet, en ny stad, ett nytt jobb. Här snackar vi blank pages! Nu råkar mina närmsta 2 månader inkudera alla tidigarenämnda. Det känns ju nästan ovärdigt att inte ta tillfället i akt och slänga in lite fler förändringar när jag ändå är igång.

Kan man kalla det en comeback?
Jag kallar det en comeback.

Efter en lagom lång bloggpaus (ie. 4 år ) återvänder jag.


Likes

Comments

Instagram @antonia.karyne