Men hej på er alla fina!


Ja hörni, vad snackar jag om nu? Ska jag inte tävla? Vad hände med förra satsningen? Ätstörning?

Jag hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra Oktober månad, snart går vi mot November, jisses vad tiden gått fort....

Jag har såå många frågor att besvara och lite tankar att dela med mig av som kanske någon är nyfiken av. Jag kommer INTE lägga ner satsningen men jag velar väldigt mycket fram och tillbaka angående starta en ny diet snart igen pga detta och förra året som varit för mig. Min första diet vill jag egentligen inte gå in på alldeles för detaljerat på eftersom att sluta den satsningen var tufft för mig, speciellt för den mentala delen. Älskar man någon blir man beroende, vilket detta blev för mig. I vissa fall kan det vändas till något positivt och det kanske det var i någon situation, t.ex. att jag inte hade sett ut som jag gör idag annars, men jag har jobbat stenhårt med att komma tillbaka i verkligheten och inte alltid ha matlådor. Jag kommer ta tillbaka det så småningom men jag vet inte om jag är redo ännu. Jag fick en typ av "ätstörning" som detta samhället hade kallat det. Jag fick EXTREM ångest om jag åt något jag inte skulle och hoppade jag över ett träningspass så gick huvudet totalt åt helvete, om vi säger så. Jag har därför släppt på alla "måsten" och all stress kring tävlandet och bestämt mig för att året 2017 är mitt år och då ska jag göra min debut samtidigt som min pojkvän tävlar sin 5:e tävling. Det är iallafall planen, men planer kan alltid ändras. Kanske bestämmer mig för att fortsätta bygga upp fysiken, men vi får se.


(Bild från i somras)

Jag är en tjej på 164 cm och just nu ligger vikten på 72,2 kg och jag ska vara helt ärlig med er, vissa dagar känns detta väldigt jobbigt men andra så skiter jag fullständigt i det och bara mår bra. Jag gillar att vara lite gosig och ha lite former, speciellt under vintern! Tycker tjejer borde sluta kritisera sig så mycket och älska sig själva mer. Givetvis lättare sagt än gjort, men det jag gjorde som hjälpte mig var att inte kolla mig i spegeln och spekulera varje del av kroppen morgon som kväll. Man kan alltid ändra sig på något sätt om man inte är nöjd eller trivs med sig själv, men man får aldrig glömma att det är kroppen du ska leva hela livet med, VAR RÄDD OM DEN. Gör bra val. Jobba på att bli bättre, på insidan som utsidan.

Jag har så mycket jag vill skriva men känner att jag ska spara det till de kommande inläggen. Men sammanfattningsvis så finns tävlingen där och jag kommer nog aldrig sluta jaga scenen, men jag tar tillfället när det kommer, går det så går det, gör det inte det så gör det inte det. Men som min pojkvän sa "tredje gången gillt". Håll utkik!

Det kommer komma massa information, bra som dålig, om mig som ni inte har en aning om, so I will keep u updated...


Puss&kram

A

Likes

Comments

Ja hörni, vart ska jag börja?

Jag kan iallafall börja denna texten med att kampen i en diet mellan psyke och handlingar är inte lätta. Allting i mitt liv handlar just nu om att lyckas, och hur gör jag det? I starten måste viljan och tron på dig själv vara där, jag har den, det vet jag. Vad är då nästa steg? DISCIPLIN. Jag måste äta enligt det som är sagt mellan mig och min coach, följa schemat och det gäller även träningen och all cardio (konditionsträning). Jag har gått ner lite mer än 8 kg sen den 4 januari. Jag har minst 7 kg till att tappa och tiden är 13 veckor. Idag är det en stor tvivel på mig själv, varför? För kroppen och psyket vill just nu inte jobba tillsammans. Jag har otroligt mycket att lösa i mitt privata liv, skolan är det endast snart 2 månader kvar och det är en stor stressfaktor. Jag ska vara helt ärliga till er som läser detta. Idag satt jag i soffan och grät, jag grät floder och kände mig så extremt värdelös, jag hade bestämt mig för att sluta min resa mot scenen, jag hade redan ställt in mig på att detta inte kommer hålla... Vilket jag fortfarande inte vet om det gör. MEN, nu till huvudsyftet.....

Jag kan antingen bestämma mig för att ge upp och se allt det som kan gå fel och att jag inte kommer komma dit jag vill, det är sant, MEN, gör det att jag kommer närmare mitt mål? NEJ NEJ NEJ. DET är huvudsaken. En diet är ett test för psyket varje dag och vad jag klarar av. Men hur man når sitt mål visas genom viljan och ens handlingar. Jag kanske inte kommer stå på scenen i Juni och gör jag inte det så beror det på att jag inte är nöjd med formen jag åstadkommit. Jag kommer inte ställa mig på scenen bara för att göra min debut, jag gör inte det för att bevisa andra människor något, men, jag kommer GÖRA ALLT för att kunna nå dit och för att hinna. Därför bestämde jag möte med coachen nästa vecka på tisdag, då bär det av till Göteborg. Jag ska göra allt i min makt för vad jag vill, jag vet att oavsett om jag har dagar då allt är piss och jag bara vill ge upp, så finns viljan inombords under alla känslor och frustrationer. Så fuck stressen, nu är det dags att sätta raketen i baken och kämpa för det jag faktiskt vill. Ingen kommer kunna säga till mig vad jag klarar eller inte, jag gör det som gör mig lycklig, för utan detta är jag inte jag själv.

Dagarna under dieten är tuffa och människor som inte går igenom liknande kommer aldrig förstå, och jag tycker inte synd om mig själv någonstans. Folk brukar fråga mig varför jag PLÅGAR mig själv, PLÅGAR? Jag gör detta för mig, allt som är motsats till att plåga mig själv. Jag är så jävla stolt över mig själv, oavsett snedsteg eller annat. Jag har tagit mig framåt, och tar jag mig framåt och blir en bättre version av mig själv varje dag, så kan jag vara stolt. Mitt liv har inte varit en lätt period den senaste tiden, men jag har tagit mig igenom det.


"It's not about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving foward"

För er som inte vet om detta så kanske ni kan undra hur jag alltid kan vara hemma varje dag, eller göra saker på dagen och varför jag inte är i skolan. Jag pluggar hemifrån. Jag klarade inte av skolmiljön pga prat bakom min rygg, viskningar i korridoren, att inte veta vart man ska sitta i matsalen, oroa sig över blickar, eller vart man ska sitta i klassrummet. Tillslut gick jag in i väggen kan man säga, jag brast. Jag kunde inte träda in i skolan utan att börja gråta, jag grät på toaletten och det slutade alltid med att min mamma fick hämta mig. Jag var riktigt ensam.

En sak har jag lärt mig och det är att jag bryr mig inte idag om svaga människor som måste snacka massa strunt bakom min rygg, eller skrattar åt människor i korridoren, eller snackar skit om människor på fritiden. Till er som känner er ensamma i skolan, GÖR NÅGOT SOM FÅR ER ATT MÅ BRA. Det kanske inte måste vara att ställa upp i en diet för att sedan tävla, utan börja någonstans. Mitt tips dock, TRÄNA. Du växer inombords som utanpå. Sätt upp ett mål, fokusera på det och glöm det som får dig att må dåligt. Ta in det som du vill ta in i livet. För mig är det fortfarande en kamp att gå in i skolan, och jag kommer inte komma tillbaka. Jag kommer ta studenten men inte i skolmiljön. Jag vill inte omringa mig med svaga och osäkra människor. Jag klarar mig själv och har så mycket drömmar och mål här i livet, och en dag kommer jag stå där med priser och stoltheten ocg säga: "Jag klarade det". Allt tar tid, men den tiden är då fan värd det.


Fina ni, var den ni är, stå för det ni gör och var upptagen av att leva och alla chanser ni får i det livet ni lever. Alla har vi olika problem att handskas med, vi gör det på våra sätt, men gör det också på bästa sätt. Ni är grymma och ni kan allt ni vill här i livet, GE INTE UPP, bara gör inte det. Börja och sluta aldrig.

Ställ dig frågan, vad gör dig till världens lyckligaste människa?

Likes

Comments

Liggande benspark: 3 set x 12 reps (först ett ben i taget och avslutar med dubbel vikt och kör båda)

Raka marklyft med kettlebells: 4 set x 15 reps

Utfallsgång: 14kg kettlebells i vardera hand 12 reps och avslutar på vägen tillbaka med utfallsgång baklänges (tar super på baksida ben/hamstringsen.

Sumosquats på två bänkar (var noga med att gå så djupt du kan och kör tungt, stanna gärna där nere i 2 sek och tryck upp): 4 set x 12 reps

Knäböj i smith: 3 set x 12 reps (avslutade med högreps sista för pumpen och drog av lite vikt)

Benspark: Dropset x 3 x 12 reps


Avslutade med övningar där jag endast körde min egen kroppsvikt och grym kontakt fick jag till också. Innan detta benpasset körde jag även axlar men det kan jag lägga upp en annan dag. Här är benpasset iallafall.


Likes

Comments

45 min cardio på schemat 💦

Likes

Comments

Tja alla ni som har valt att faktiskt göra erat besök på min nyskapta blogg. Jag är inte typen som brukar hålla igång bloggandet men jag kan ju inte hålla mig från att göra ett nytt försök...

Denna bloggen kommer innehålla bl.a. tips på övningar på gymmet, inspirations bilder, motivationsvideos, tips och råd om vad som är bra mat och inte, vad jag personligen tycker om för kosttillskott och vad som är mest prisvärt, och givetvis massa positiv energi. Jag älskar att inspirera människor till att välja en hälsosam väg i livet och jag såg detta som en bra idé till det. Bloggen kommer bombarderas med bilder, en förvarning på det och massa jävlaranamma!

Hoppas det blir vad ni hoppas på och att ni hittar glöden inombords med lite hjälp på vägen. Undrar man något och man har lust att kontakta mig så har ni kontaktinfo nedan:


Mail: antonia-rebecka-jonsson@hotmail.com


Likes

Comments