Hej hörni. Hoppas allt är fint fint med er. Tänkte det var dags för ett nytt blogginlägg. Kände för att bara skriva av allt som finns inom mig, så jag gör det....


Vet inte vart jag ska börja detta inlägg... Syftet är att försöka förklara det jag gör och varför. Det är så mycket känslor som kommer fram när man pratar om det och jag vet inte på vilket sätt jag ska få fram hur den känslan är i kroppen.

Jag gick från att gå till gymmet 2 dagar i veckan och springa på bandet till att träna stenhårt med all energi inom mig och kunna pusha mig till en gräns där det känns som kroppen bara "släpps fri". Att få vara inne på gymmet och känna ruset i kroppen, veta att man ska få lyfta tungt och utmana sig själv, det är för mig ren jävla glädje.

Jag får ofta frågan "hur kan du tycka gym är SÅ kul?". En annan fråga kan vara "hur kan du hålla det så strikt med maten?". Det kan kallas disciplin, drivkraft och att vara dedikerad, absolut. Men för mig kallas det passion. Jgg går upp ur sängen varje morgon och vet att jag har ett mål, jag vill någonstans och det pushar mig hårdare varje dag. Jag vet att jag inte är i NÄRHETEN av vad jag vill nå, det krävs tid, tålamod och dedikation, men jag vet också att vill man något, då kan man. Det blir bara jobbigt om du inte njuter av resan du gör, man MÅSTE MÅSTE MÅSTE älska det man gör för att lyckas. Jag tycker inte de är "så" svårt (som människor får det att framstå) att kolla på när andra äter god mat eller något annat gott. Jag har valt detta själv, jag tycker aldrig synd om mig själv, för det kommer alltid finnas motgångar eller annat som är en distraktion, men hellre stå ut med det än att ångra sig senare. Om jag så ska äta gräs för att komma dit, då gör jag det.

Gymmet har varit min räddning i många olika situationer och jag vet inte hur många gånger jag varit på gymmet och stått på bandet och bara gråtit av glädje för att jag älskar det jag gör. Människor ser resultat men de ser inte jobbet bakom. Att äta likadan mat varje dag, att vara fokuserad och se in i framtiden, det är jag.

Detta är inte i närheten av lätt, dagarna är aldrig sig lika men man ska ta sig igenom den oavsett. Jag kan sitta och tänka på hur långt jag kommit och hur mycket jag då kan uppnå i framtiden, det driver mig.

Jag får ofta höra detta: Varför gör du inte saker som andra normala människor, som reser, går ut och äter tillsammans, lägger pengar på något vettigt och lever livet istället för att kasta bort det....

Vem är det som bestämmer hur man "lever livet"? Det kan bara jag själv göra, absolut ingen annan. För mig är inte att leva livet att konstant äta skitmat och bara ta allt som det kommer. Jag är målinriktad och jag vill göra något av mina dagar. Varje minut, dag, månad och år räknas. Det är tid, och tid är dyrbart. Jag har valt hur jag vill leva och det kommer alltid vara något jag älskar. Att ha hittat sin "grej" är en känsla som är obeskrivlig.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vad tänker ni på när ni ser dessa bilderna? Finns det något som poppar upp innanför pannbenet? ISÅFALL, då har du något du vill, något du vill fokusera på och jobba vidare på. Om det inte dyker upp något, så tänk efter, gör ett val och försök jobba på det, var det rätt? GRYMT. Var det inte rätt? FORTSÄTT LETA.

Jag har tänkt att försöka börja blogga lite igen nu när inte skolan ligger och trycker varje dag. Som alla vet så hade jag planer på att tävla nu i Juni men det hände inte. Jag kan hitta massa ursäkter och säga att massa kom i vägen för min dröm, vilket det tyvärr gjorde, men ger jag upp för det? ALDRIG, DET SKULLE ALDRIG HÄNDA. Jag har satt ett mål och jag kommer klara det, med förutsättningar och tid. Men vad ville jag egentligen blogga om idag?

När man gör något som inte längre är en hobby, utan en livsstil, så kommer det alltid finnas människor som har något att säga om det, det kan vara positivt och det är ju lätt att hantera? Det är alltid kul att få komplimanger och höra hur jäkla duktig man är, eller hur? MEN, tyvärr finns det också människor som ogillar det du gör, försöker få dig att sluta och hittar massa ursäkter hur dåligt det man gör är. Jag har varit/är med om det och detta är något som är svårare än man tror. Det är en konst att lära sig hantera det. Jag har fått många och mycket kommentarer om att detta jag gör är löjligt. Mina föräldrar förstår inte heller vad jag gör och att jag är löjlig när jag väger min mat och för det mesta kontrollerar vad jag stoppar i min mun. Men jag gör inte det för att jag "måste", då hade det varit en ätstörning, utan för att jag VILL och jag ÄLSKAR DET. Jag älskar att ta mig fram, se utveckling, resultat och känna drivet i kroppen. Jag är min egen skulptör, jag är den som formar mig, ingen annan. Livet går emot ens mål och drömmar ibland och det är inte lätt. Att börja om gång på gång efter att man inte lyckats, det är inte att misslyckas, det är att lyckas, DU RESER DIG IGEN, du låter ingen trycka ner dig. Du är värd så jävla mycket mer. Jag sköter allt mitt själv, jag låter ingen säga till mig vad som är rätt eller fel. Ingen kommer någon gång sträcka fram handen och säga "här har du framgång", du bygger den själv, ingen annan kan göra det åt en. Är det lätt är det inte värt det.

Jag får jämt höra inom familjen att gör jag detta, ska jag till scenen, så kommer jag inte ha ett socialt liv. Vem har rätten till att bestämma det? De människor som inte stöttar mig och åtminstone försöker förstå vad jag gör och varför kommer aldrig ha en plats i mitt liv. Jag har bara plats för positiva människor som har en drivkraft i sig och kan peppa andra genom att oavsett vad finnas där.

Idag fick jag höra "man kan leva ett hälsosamt liv utan att hålla på att svälta sig själv för att stå på en scen"... Det den personen tyvärr inte förstått är att det är just scenen som jag vill åt, visa upp det jobbet jag lägger ner, få dem minuterna till att bara glänsa och skina, träffa andra som har liknande mål och vill någonting med det dem gör varje dag. Resan dit är dock den största resan, att ha tålamod, lära sig hantera allt, jobba med huvudet varje dag, för tro mig det är en kamp varje dag. Men jag kan inte sluta älska det. Detta är något människor bara får förstå. Jag klankar aldrig ner på vad någon annan gör eller äter, eller vad som är fint eller fult, och därför vill jag inte höra det om det jag gör heller..

Jag är jag, detta är mig.

Likes

Comments

Förklarar imon om dagen, nu ska jag gå upp till min säng, invänta mitt sista mål och sedan bara ta det lugnt. Förhoppningsvis somna i hyfsad tid.
Natti natti.

  • 1275 readers

Likes

Comments

Efter en jobbig dag med många tankar så tog jag ut frustrationerna på gymmet och körde 70 min cardio istället för 45 min. Så jäkla underbart.

  • 1322 readers

Likes

Comments

Ja hörni, vart ska jag börja?

Jag kan iallafall börja denna texten med att kampen i en diet mellan psyke och handlingar är inte lätta. Allting i mitt liv handlar just nu om att lyckas, och hur gör jag det? I starten måste viljan och tron på dig själv vara där, jag har den, det vet jag. Vad är då nästa steg? DISCIPLIN. Jag måste äta enligt det som är sagt mellan mig och min coach, följa schemat och det gäller även träningen och all cardio (konditionsträning). Jag har gått ner lite mer än 8 kg sen den 4 januari. Jag har minst 7 kg till att tappa och tiden är 13 veckor. Idag är det en stor tvivel på mig själv, varför? För kroppen och psyket vill just nu inte jobba tillsammans. Jag har otroligt mycket att lösa i mitt privata liv, skolan är det endast snart 2 månader kvar och det är en stor stressfaktor. Jag ska vara helt ärliga till er som läser detta. Idag satt jag i soffan och grät, jag grät floder och kände mig så extremt värdelös, jag hade bestämt mig för att sluta min resa mot scenen, jag hade redan ställt in mig på att detta inte kommer hålla... Vilket jag fortfarande inte vet om det gör. MEN, nu till huvudsyftet.....

Jag kan antingen bestämma mig för att ge upp och se allt det som kan gå fel och att jag inte kommer komma dit jag vill, det är sant, MEN, gör det att jag kommer närmare mitt mål? NEJ NEJ NEJ. DET är huvudsaken. En diet är ett test för psyket varje dag och vad jag klarar av. Men hur man når sitt mål visas genom viljan och ens handlingar. Jag kanske inte kommer stå på scenen i Juni och gör jag inte det så beror det på att jag inte är nöjd med formen jag åstadkommit. Jag kommer inte ställa mig på scenen bara för att göra min debut, jag gör inte det för att bevisa andra människor något, men, jag kommer GÖRA ALLT för att kunna nå dit och för att hinna. Därför bestämde jag möte med coachen nästa vecka på tisdag, då bär det av till Göteborg. Jag ska göra allt i min makt för vad jag vill, jag vet att oavsett om jag har dagar då allt är piss och jag bara vill ge upp, så finns viljan inombords under alla känslor och frustrationer. Så fuck stressen, nu är det dags att sätta raketen i baken och kämpa för det jag faktiskt vill. Ingen kommer kunna säga till mig vad jag klarar eller inte, jag gör det som gör mig lycklig, för utan detta är jag inte jag själv.

Dagarna under dieten är tuffa och människor som inte går igenom liknande kommer aldrig förstå, och jag tycker inte synd om mig själv någonstans. Folk brukar fråga mig varför jag PLÅGAR mig själv, PLÅGAR? Jag gör detta för mig, allt som är motsats till att plåga mig själv. Jag är så jävla stolt över mig själv, oavsett snedsteg eller annat. Jag har tagit mig framåt, och tar jag mig framåt och blir en bättre version av mig själv varje dag, så kan jag vara stolt. Mitt liv har inte varit en lätt period den senaste tiden, men jag har tagit mig igenom det.


"It's not about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving foward"

För er som inte vet om detta så kanske ni kan undra hur jag alltid kan vara hemma varje dag, eller göra saker på dagen och varför jag inte är i skolan. Jag pluggar hemifrån. Jag klarade inte av skolmiljön pga prat bakom min rygg, viskningar i korridoren, att inte veta vart man ska sitta i matsalen, oroa sig över blickar, eller vart man ska sitta i klassrummet. Tillslut gick jag in i väggen kan man säga, jag brast. Jag kunde inte träda in i skolan utan att börja gråta, jag grät på toaletten och det slutade alltid med att min mamma fick hämta mig. Jag var riktigt ensam.

En sak har jag lärt mig och det är att jag bryr mig inte idag om svaga människor som måste snacka massa strunt bakom min rygg, eller skrattar åt människor i korridoren, eller snackar skit om människor på fritiden. Till er som känner er ensamma i skolan, GÖR NÅGOT SOM FÅR ER ATT MÅ BRA. Det kanske inte måste vara att ställa upp i en diet för att sedan tävla, utan börja någonstans. Mitt tips dock, TRÄNA. Du växer inombords som utanpå. Sätt upp ett mål, fokusera på det och glöm det som får dig att må dåligt. Ta in det som du vill ta in i livet. För mig är det fortfarande en kamp att gå in i skolan, och jag kommer inte komma tillbaka. Jag kommer ta studenten men inte i skolmiljön. Jag vill inte omringa mig med svaga och osäkra människor. Jag klarar mig själv och har så mycket drömmar och mål här i livet, och en dag kommer jag stå där med priser och stoltheten ocg säga: "Jag klarade det". Allt tar tid, men den tiden är då fan värd det.


Fina ni, var den ni är, stå för det ni gör och var upptagen av att leva och alla chanser ni får i det livet ni lever. Alla har vi olika problem att handskas med, vi gör det på våra sätt, men gör det också på bästa sätt. Ni är grymma och ni kan allt ni vill här i livet, GE INTE UPP, bara gör inte det. Börja och sluta aldrig.

Ställ dig frågan, vad gör dig till världens lyckligaste människa?

Likes

Comments

Liggande benspark: 3 set x 12 reps (först ett ben i taget och avslutar med dubbel vikt och kör båda)

Raka marklyft med kettlebells: 4 set x 15 reps

Utfallsgång: 14kg kettlebells i vardera hand 12 reps och avslutar på vägen tillbaka med utfallsgång baklänges (tar super på baksida ben/hamstringsen.

Sumosquats på två bänkar (var noga med att gå så djupt du kan och kör tungt, stanna gärna där nere i 2 sek och tryck upp): 4 set x 12 reps

Knäböj i smith: 3 set x 12 reps (avslutade med högreps sista för pumpen och drog av lite vikt)

Benspark: Dropset x 3 x 12 reps


Avslutade med övningar där jag endast körde min egen kroppsvikt och grym kontakt fick jag till också. Innan detta benpasset körde jag även axlar men det kan jag lägga upp en annan dag. Här är benpasset iallafall.


Likes

Comments

45 min cardio på schemat 💦

  • 1400 readers

Likes

Comments

Tja alla ni som har valt att faktiskt göra erat besök på min nyskapta blogg. Jag är inte typen som brukar hålla igång bloggandet men jag kan ju inte hålla mig från att göra ett nytt försök...

Denna bloggen kommer innehålla bl.a. tips på övningar på gymmet, inspirations bilder, motivationsvideos, tips och råd om vad som är bra mat och inte, vad jag personligen tycker om för kosttillskott och vad som är mest prisvärt, och givetvis massa positiv energi. Jag älskar att inspirera människor till att välja en hälsosam väg i livet och jag såg detta som en bra idé till det. Bloggen kommer bombarderas med bilder, en förvarning på det och massa jävlaranamma!

Hoppas det blir vad ni hoppas på och att ni hittar glöden inombords med lite hjälp på vägen. Undrar man något och man har lust att kontakta mig så har ni kontaktinfo nedan:


Mail: antonia-rebecka-jonsson@hotmail.com


Likes

Comments