Header

Bilade ner till Gävle i kväll, drack lite vin, käkade lite chorizo och hoppade och sjöng tillsammans med det här sköna gänget i bortaklacken med Patronerna lojalt iklädd GIF Sundsvall-halsduk och hejade fram 1-1. Det får Giffarna vara nöjda med. Riktigt rolig match och kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hade glömt hur skönt det var. Brukar ganska ofta vakna när Mattias går upp (drygt en timme innan mig) och åker till Gävle och ibland ligger jag kvar i sängen och läser, men i dag bestämde jag mig för att kasta på mig träningskläderna och springa över till gymmet för att riva av 5 km. Jag tränade ofta, särskilt förra vintern, och när jag pluggade och bodde i Sundsvall, på morgonen före jobbet och sedan även på kvällen. Underbart ju. Nu hopp in i duschen och sedan en rejäl frulle.

Likes

Comments

När jag kliver in genom dörren i den för mig okända lokalen slås jag först av doften av levande ljus. Kanske doftljus. Eller bara vanliga stearinljus, som det alltid doftar i kyrkan. Det viktiga är att de brinner. De brinner för fulla livet. Och de skapar en nästan hemtrevlig känsla i rummet, och i kroppen på mig. Det är det avsändaren vill förmedla, tänker jag. Hos oss är du hemma. Trygg. Här kan du vara öppen, luta dig tillbaka. Ett av ljusen står i ett hav av sand där en buddhafigur sitter i skräddarställning. Han håller ljuset i sina händer och jag tänker direkt att det är en sådan buddha jag vill ha hemma strax intill min andra enorma figur. Är det någon här som faktiskt är buddhist eller tycker de att det är en trevlig inredningsdetalj, tänker jag medan jag sätter mig ner i en fåtölj bredvid en man som utan att säga något pekar på en liten dator på en vägghylla. Den lilla mannen menar med fingret och blicken att jag ska gå fram till datorn och anmäla min ankomst. Han har tydligen varit här förut, den där lilla mannen. Jag stannar mitt i min ansats att sätta mig och loggar in med mitt personnummer och trycker på "meddela min ankomst". Sedan återgår jag till min ansats att slå mig ned eftersom jag inte gärna vill stå med min onda rygg under de onödigt långa 15 minutrarna jag har tillgodo. Framförhållning är bra, men vid rätt tillfällen, Antonia, tänker jag och drar fram boken jag har i väskan. Men jag hinner inte långt förrän en annan man på väg ut tappar hela sin plånbok i golvet och alla kort och pengar rör om i den nästan yogiska atmosfären i rummet. Jag sätter mig på knä bredvid honom och hjälper honom att plocka ihop sina ägodelar. Han är lite fumlig när han ska lägga tillbaka pengarna i den svarta skinnplånboken. Tjugor och hundralappar trycks ned med våld och högen i den öppna plånboken som inte går att stänga liknar en överfull papperskorgar med ihopknölade pappersflygplan eller vill-du-bli-ihop-lappar ifrån skoltiden. Samtidigt är hans slarviga sätt att pula ner pengarna så likt min pappas att jag får en varm känsla i kroppen av hela situationen, och den här okända, fumliga mannen. Han mumlar något jag inte riktigt uppfattar men han ler och säger "lycka till" innan han går ut genom dörren. Några sekunder senare när jag sitter och tänker på vilken anledning den fumliga gubben kan tänkas ha haft för besöket så ropar någon mitt namn.

Jag hann inte äta innan mötet så jag var ganska hungrig när det var över. Jag hade en stund innan tåget hem gick så jag mötte upp Tias och käkade buffé (sista sekund innan de stängde) på La Mancha. Det blev buffé med allt möjligt. På tallriken ser ni en härligt äcklig blandning av tacos, fisk med remouladsås och raggmunkar med sylt. Gott var det och mätt blev jag men jag känner att jag har sura uppstötningar nu. Blev nog lite för mycket och lite för hetsigt. Nu sitter jag på tåget igen. Fram och tillbaka. Men det var definitivt värt det. Nu ska jag slå på favvopodden Alex & Sigge i öronen och luta mig bakåt.

Likes

Comments

Jag äter väldigt mycket. Väldigt stora mängder, något jag dock jobbar på att förändra (eftersom jag ofta får ont i magen direkt efter varje måltid). Jag äter även för snabbt. Men i perioder tränar jag ganska mycket. Som i söndags sprang jag milen på löpbandet. Och då krävs det rejält med uppladdning både före och efter, i alla fall för min del. Viktmässigt går jag plusminusnoll eftersom jag alltid äter ännu mer när jag tränar, men skönt är väl det då att jag tränar för att må psykiskt bra och sova bättre. För alla som inte är överviktiga bör det vara enda anledningen till att ha ett aktivt liv. Och även om det är svårt att hinna med umgänge, intessen och annat under vardagar så strävar jag hela tiden efter att min vardag inte ska se ut som rubriken lyder. Nu är jag strax framme i Gävle och ska säga hej till min pojkvän, som är ledig i dag (inte setts på en vecka), och eventuellt luncha med honom (om vi hinner) innan jag har ett viktigt möte.

Likes

Comments

Jag har längtat ihjäl mig efter denna, och i går släpptes den i butikerna. Jag sprang till Hemköp så fort jag slutade jobbet. Jag är en total motsats till Grinchen - älskar allt som har med julen att göra, särskilt smakerna, dofterna. Jag levde på mannagryns- och tomtegröt med alldeles för mycket kanel, kanelknäckebrödet och Skånemejeriers yoghurt med pepparkakssmak förra december, haha. På toaletten stod dessutom en handtvål med antingen pepparkaka eller polkagrisdoft. Jag letade i timmar för att hitta den perfekta granen, haha. Ja, herregud, ni ser ju. Kan ju även nämna, när jag ändå är i gång, att jag redan har köpt min första julklapp och planerat tre till.

Likes

Comments