Nu är jag tillbaka efter en minst sagt omtumlande gårdag med en häströntgen som inte gick precis som vi hade trott, jag bröt ner och fort bygger jag upp alla glada känslor igen efter massa samtal med mina nära och kära.

Vi har varit på Sundbyholm idag med min bästis Kurran och vi red en 120 som bara var sänkt från 140 banan med väldigt svåra distanser och ett väldigt framåttänk. Kurran var perfekt och vi avslutade som 5a med ett litet nedslag på sista hindret, var väldigt svårt för alla att hålla nollan som ni förstår. Det var ändå 43 startande och bara 4a nollor. Men jag är så nöjd :) På lördag rider vi 130!

Nu är jag på jobbet och slutar imorgon 07 :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

Jag tar en liten break i mockningen och allt fix i stallet, det är så rofyllt att fixa åt hästarna och se hur fint dom får det:) Idag ska Z och Kurran trimmas på banan och Donna och Mr Crowley ska ut och röra på sig i skog och mark.

Imorgon ska jag hit tidigt tidigt och fixa innan jag och Crowley ska på äventyr.... ;)

En favoritbild här nedan på mig och Lilla-Grå från i somras, han var här på inridning och var jätteduktig :)

  • 89 readers

Likes

Comments

Vet ni alla att Donna ligger på annons nu? Hon ska säljas för att komma till ett hem där hon får hoppas och ha roligt. Då har hon en helt annan bjudning i dressyren, får hon enbart gå dressyr i ridhus så blir hon ganska deppig och uttråkad. Det här är en häst som vill ha roligt och det är då hon presterar bäst. Donna är 11 år E. Don Primero Ue. Weltmeyer, och är väldigt lättriden och välriden.

För dig som är seriöst intresserad så ring gärna 0704714476.

  • 121 readers

Likes

Comments

Igår efter tävlingen var det raka vägen till duschen för att göra sig iordning för stallfest, så himla kul var det! Maja och jag ordnade bål som blev riktigt god :) en höjdarkväll!

Tävlingen var också en höjdare. Kurran var felfri och placerad som nr 4, väldigt duktig och vi hade roligt där inne på banan och lekte runt. Jag älskar att kunna göra det med henne, bara skoja runt på lite lägre nivå ibland och ändå jaga placeringar. Hon är bästis! Donna var också jättefin men pga ett onödigt missförstånd så utgick jag för att bibehålla hennes fina vilja så tog om ettan och några språng på framhoppningen. En duktig tjej :)

  • 134 readers

Likes

Comments

Imorgon åker vi ju till Örebro med Donna och Kurran, tanken var att Donna skulle gå 115 och Kurran 120 men då stallgänget ska ut på Pinchos och sen bowling så vill vi vara hemma i god tid så Kurran får också gå en 115, men det kan vara en superbra uppladdning inför Sundbyholm 130 och sedan Västerås med laget. Då får vi träna lydnad och korta svängar. Tror det blir utmärkt :)

Vad gör man inte för sånt roligt :) Esther på bilden från igår, hon ville gärna sova en stund till när vi kom till stallet på morgonen ;)

  • 218 readers

Likes

Comments

Idag åker älskling David till jobbet i 2v och vi (Esther och jag) ska snart lämna honom vid tåget <3 efter det så åker jag till stallet och tänkte hoppa studs med Crowley för att stärka hans lilla unghästrumpa. Han har börjat komma in i en liten trotsperiod så man behöver tänka steget före honom hela tiden men jag är glad att det kommer nu och inte när han är 5 och ska sättas inför större uppgifter. Han är så fantastiskt fin, älskar honom verkligen!

De andra ska också gå på banan och Kurran tänkte jag "hoppa" bana med bommar på marken och träna lydnad. De behöver hon som ibland kan få brått till hinder och då hoppar hon mer flackt än när hon kommer lydigt och är mer avslappnad i formen.

Igår var hästarna nakna i solen nästan hela dagen, hoppas det blir lika varmt idag!

  • 248 readers

Likes

Comments

Blir såå otroligt glad att läsarantalet på min blogg är lika stort nu som innan mitt korta uppehåll, det är så roligt att se! :)

Igår red jag alla hästarna med Maja ute på en gräsväg som är jättelång där vi tränar kondition. Så himla bra och roligt för hästarna, och oss! Viktigt att man gör saker i vardagen som får hästarna att lysa upp och få massa energi. La även ut Donna igår på försäljning och det känns lite trist då hon är så himla rolig att ha i stallet, den som köper henne kommer ha så himla kul!

  • 270 readers

Likes

Comments

Har tänkt endel på det här med förberedelser inför tävling och varit nyfiken på hur andra gör, jag tänkte dela med mig om hur jag tänker och gör inför tävling.

Jag brukar hoppa med ett mellanrum på 4 dagar ungefär och hoppa igenom för en bra känsla och gärna relaterade avstånd som alltid dyker upp på tävling. Det gäller att man ger hästen de bästa förutsättningar som den behöver och får hästen att tänka positivt. Tex, många förbereder mer pedant inför en 130 än en 110, fast jag tycker de borde förberedas lika noggrant oavsett höjd med tanke på att man förmodligen tävlar den höjd som för hästen är dess dagsform. Och har man sänkt dagsformen från 140 till 120 så är det ju en anledning till det också som också behöver tänkas igenom och planeras. Men däremot vet jag att man även jag vill lufta en häst i mindre klasser om den är van att hoppa lite högre, vilket kan vara bra :)

Jag rider alltid lugnt dagen innan, oavsett het eller mer bekväm häst. Du vill ju inte köra slut och riskera att förlora bjudningen. Sen rider jag ut de resterande dagar på vår travslinga och tränar kondition och rider avslappnade pass på banan.

Allt handlar egentligen om noggrann planering, då brukar de bli som man hoppas :)

  • 302 readers

Likes

Comments

Sorry för den fruktansvärt dåliga uppdateringen medans jag varit på solsemester och sedan haft fullt upp med tävling och påskfirande.

Läget är bra med mig i varje fall och vi har haft en underbar semester även om det såklart var roligt att komma hem till hästarna. Vi har solat, badat, haft helt galet roligt, mysigt och romantiskt och gjort flera utflykter.

I helgen har Donna tävlat och varit otroligt duktig, väldigt ambitiös häst med ett hjärta av guld och stor ärlighet. Crowley har hoppat bana igår och var väldigt duktig att hoppa titthinder. Så nöjd med honom, han är så lätt att följa trots sin unga ålder. Jämfört med Kurran är de natt och dag hon som är lite svårare att följa och överlag väldigt svår också. Men hon mår väldigt bra och laddar inför Örebro i helgen, ska bli så roligt och vi tar även med Donna.

Zorba mår också bra och får en väldigt fin ridkänsla på henne :) en bild på Colmina som vi hälsade på igår, vår lilla stjärna <3

  • 326 readers

Likes

Comments

Gud vilken härlig dag jag haft! Började med att åka och löshoppa Crowley hos några kompisar och sedan åkte vi hem för att göra stallet och äta. Efter lunch hoppade jag Kurran och Donna som båda var väldigt trevliga, finns film på instagram :) Har med mig en jättefin känsla nu till Teneriffa och semester. Härligt! Imorgon ska jag rida ut och skritta dom båda och Crowley får joggas :)

  • 736 readers

Likes

Comments