Igår kom min efterlängtade sadelgjord som jag väntat på i några veckor efter att min underbara familj samlade ihop till min födelsedagspresent! Det blev en equiline, Kurran är väldigt känslig och behöver ha mjukt läder för att inte få skavsår och dessutom upplever jag henne mer bekväm i mjukt läder än lite hårdare. Så nöjd, blir premiär-turen idag. Hittills har jag haft en magplatta med fårskinn, kommer självklart variera med den också då hon gillar den :)

PS. Vet om att det är struligt med kommentarerna, vet inte vad som hänt men uppenbarligen är det något som jag inte lyckats klura ut än... supersynd för jag tycker ju det är så roligt när ni kommenterar!

  • 11 readers

Likes

Comments

Idag satt jag och bara njöt i galoppen på Kurran en stund, jag stannade upp allt och var så lycklig. En sån självkontroll hon har fått och är så reglerbar. Alltså jag minns när jag i början inte ens kunde sitta ordentligt i galoppen för den var så svår och kunde knappt rida henne i form. Hon hade en rätt kantig galopp med ett litet register.

Hon har blivit väldigt rund och gungig i galoppen, är en väldigt rolig häst att jobba med nu och även om hon fortfarande kräver endel ridning så är det på en helt annan nivå nu. Nu kan jag ändra på lite småfinesser och kanske jobba mer på att flytta henne för skänklarna och göra små volter för att träna hennes vändbarhet samt sidoförflyttningar och perfekta galoppombyten.

Det är en makalös känsla att sitta på henne och kunna släppa tyglarna och att hon inte ändrar sin balans alls. Det har varit värt allt slit! <3

  • 41 readers

Likes

Comments

Nu är Tilly klar och jag äter lunch mellan hästarna. Jösses vad hon hoppade idag, provade hennes första lite större språng och hon hoppar klokt och taxerar duktigt. Gillar henne skarpt!

Efter lunchen ska resten ridas och ikväll ska jag gymma med Elin, snacka om aktiv dag ;) men det är ju så jag vill ha det! Älskling David åkte tillbaka till båten idag över tre dagar så jag ska nog se en tjejfilm också, typ Bridget Jones... ;)

  • 38 readers

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka på bloggen efter några dagar då jag haft mycket annat. Förlåt för det, ser att ni tittat in här ofta och det gör mig glad :)

Hästarna går väldigt fint och Kurran känns superladdad inför nästa helg, igår hoppade hon styrka 8 studs och blev rejält trött (ryttaren med...) haha. Noblesse fick också hoppa studs och var hon med rätt färdig sedan.


Ha en fin dag i snön :)

  • 70 readers

Likes

Comments

Är ni en av dom som också tycker att det står lite liknande och samma saker i hästannonser? Jag tycker ofta det och anser också stor pris-förvirring. Vissa hästar känns som ett överpris, det är mer vanligt än ett underpris. Sen finns de dom som sätter ett lagom pris. Men hur bestämmer man det? Det är ju inte som en bil där alla ligger i samma prisnivå och det klart man värderar sin egen häst sky-högt. Men, intressant artikel! :)

För att komma till artikeln, klicka här


  • 264 readers

Likes

Comments

Godmorgon!
Måndagsmorgon efter en hästig och jätterolig helg! Igår morse hoppade jag Tilly som skötte sig super och på EM var vi på tävling på min förra klubb Södertälje och Kurran fick gå en 110 som mjukstart på året. Riktigt trevlig känsla och felfri runda. Rolig start :) på kvällen hoppade jag Noblesse och sedan somnade jag ganska bums på kvällen.... Haha.

På torsdag kommer min favoritkille hem, tiden går såååå fort! <3

  • 296 readers

Likes

Comments

Hela den här helgen har jag hoppat hästar. Igår Kurran och Alva och idag Tilly och sedan tävling i EM.

Träningen igår på Nyby gick jättebra, hoppade mest igenom henne och inga högre höjder med tanke på att vi ska tävla idag. Kändes super :)

Igår efter jag ridit Elins häst Alva så hade vi tjejkväll med tacos och god dricka :)

  • 330 readers

Likes

Comments

Idag strålade solen över Alvesta och jag kunde rida på utebanan. Så himla underbart och Kurran hade mycket vårkänslor så hon var yberpigg mot slutet och gick rasande fort i avskrittningen och bara jag tog lite i henne för att bromsa blev hon upprörd. Haha så söt så jag bara skrattar! :) Härlig dag i stallet!

(observera på tredje bilden att Kurran lipar åt Esther) haha! :)

  • 390 readers

Likes

Comments

Igår var det en väldigt aktiv dag. Först jobb 7-12 sedan lunch och ut till stallet för att mocka, höll en lektion och red. Efter stallet gick jag till gymmet! Kurran fick komma ut i skogen och springa av sig, superfin i formen trots mycket energi och glädje. Kul att det börjar bli hennes naturliga! I början kunde jag knappt skritta henne i form ute och nu galoppera på en lååååång raksträcka i rund och fin galopp.

Tyvärr är det ju tråkigaste tiden att rida ut för många men vi är faktiskt riktigt bortskämda med fina vägar där travslingor är fixade och harvade så är mjuka som på våren. Lyxigt att bo nära Sundbyholm :)

Idag ska hon också ridas ut lätt och sedan joggas lite i ridhuset. Hon ska ladda upp inför en intensiv helg både med träning och tävling! :)

  • 408 readers

Likes

Comments

Härlig dag med ett helt fantastiskt väder! Tog faktiskt bort halsen från Kurrans täcke idag för solen värmde så mycket. Hade en bra dag i stallet med fin ridning :)

Idag är det en lite sorgsen dag. Vår katt Sessan har fått somna in, 17år gammal och levt ett toppenliv och har varit med oss i så många år. Det är en ovan känsla att hon inte finns på gården längre men känns inget annat än rätt för hennes skull som blev gammal fort.

  • 479 readers

Likes

Comments