Oh vilken härlig dag - som Ted Gärdestad skulle ha sagt! Helt magisk vinterdag, så vackert! Tog det lugnt i stallet och njöt tillsammans med Kurran och Esther :)

Kurran kändes jättefin att rida men vi tog ändå ett kortare pass eftersom kylan sjunkit så mycket och jag vill vara lite försiktig mot hennes lungor. Så det var ett lagomt pass och hon kändes väldigt avslappnad. Nu har jag och David ätit semlor och värmer kropparna med lite kaffe :) gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 30 Readers

Likes

Comments

Idag fyller Esther 3år!! Att tiden redan gått så fort, minns såväl när pappa och jag hämtade henne som 8v, liten och hade lite vällingmage. Älskar min lilla tjej till månen, hundar är den bästa vän man kan ha :)

Idag ska Kurran galoppa lite i snön, ska bli jättekul! Sedan ska jag också rida Lily, en häst i stallet som jag hjälper till med.

  • 60 Readers

Likes

Comments

Hjälp vilken storm det är ute, skrev till Elin i stallet och bad henne ta in Kurran. Så obehagligt för hästarna att stå ute i blåsten, det är ju inte de minsta mysigt.

Igår var jag hos Axel för en rutinkoll och Kurran sprang igenom fint. Han tyckte hon såg väldigt stark och trevlig ut. Hon har rundat sig fint nu, är väldigt nöjd! Däremot är hon väldigt sprallig att longera, som jag sagt tidigare. Axel vet om detta så vi tar det väldigt försiktigt. Inte värt att riskera att något händer!

Har lite mycket i huvudet just nu, därför blir bloggen lidande - igen... Sorry för det! Men det blir alldeles snart bättre igen:)

  • 132 Readers

Likes

Comments

Min vän och föredetta granne på Ekerö Nina Rademaekers har haft en tävling där man kan vinna pengar och ett mentorskap för att förverkliga sina drömmar. Jag och Kurran ville givetvis vara med på det och gjorde en liten film som jag skickade in idag! Spännande, här nedan så kan ni få se vad jag drömmer om i framtiden tillsammans med Kurran!

Kurran var på tårna idag, mycket under hovarna och i huvudet. Hon var lite spänd att rida, tyckte sig höra monster överallt... Men hon lugnade ner sig efter ett tag och kändes då superfin. Imorgon ska vi åka till Lotta och hoppträna! 

  • 191 Readers

Likes

Comments

Oj så fin Kurran kändes idag, hon är så avslappnad i hela kroppen och tänker så positivt. Red henne ungefär 45min och + fram och avskrittning. Men tiden kändes så himla kort! Hon var väldigt ambitiös och alla gångarter kändes väldigt rörliga!

Tänker på hur länge man rider, rid-tid spelar ingen roll, många som säger - om du ska rida ordentligt så är det minst i 45min eller mer annars är det onödigt. Men säg att man rider i typ 30min och hästen känns helt magisk då finns det ingen anledning att nöta på det och hästen blir bra trött ändå. Den hästen blir tröttare än en häst som man på en ”halv-växel” jobbar under en längre tid. Man får ha en känsla för det där. Jag brukar sluta när det känns som bäst :)

Mitt motto för året, live, love, laugh!

  • 223 Readers

Likes

Comments

Igår var mamma och jag på en föresläsning som Jens Fredricson höll i, den var suverän och största fokus låg på oss människor. ”Du är din egen lyckas smed” hette föreläsningen och den var en succé, kändes väldigt inspirerande och jag var på toppenhumör efteråt. Jag bytte några ord med Jens efteråt och det kändes bra att få prata lite mer personligt och kanske få tips vad man kan göra med vissa saker.

I eftermiddag ska jag till frisören och efteråt ska David och jag äta sushi, hur gott ska det inte bli? Åh, jag älskar sushi! Mamma har Kurran idag och ska rida henne - visste ni det att mamma rider Kurran jättefint och är min bästa hjälp med henne? Det är så roligt!

  • 259 Readers

Likes

Comments

Idag har jag och Kurran hoppat serie. Hon blev ordentligt trött och kommer nog ha lite träningsvärk imorgon, så då blir det alldeles perfekt med ett joggingpass med fokus på att vara rund i hela kroppen och få bakbenen att jobba under sig.

Här nedan är en film från hur serien såg ut. Hindret i mitten var högre än studsen så hon fick ta i lite mer där. Det är bästa rump-träningen!

Efteråt så fick hon tvättas av lite och torkade medans mamma och jag åt lunch :)

  • 291 Readers

Likes

Comments

Kurran kan vara den absolut snällaste häst jag någonsin träffat. Det finns inte något man är rädd för när man rider eller är runt henne, hon busar som alla hästar men på ett så snällt sätt - hon skulle aldrig kasta av sin ryttare. Hon blir rädd som andra hästar men är så lättövertalad att gå förbi ett monster på uteritter... Hon är helt okomplicerad i all ridning verkligen och älskar allt arbete och hinder framförallt!

Men hon är speciell alltså. Hon har grov klaustrofobi, det är pga Kurran som vi äger en hästbuss. Hon kan inte åka i släp, vi hade det i början och hon var jämt stökig men en gång brast det totalt då hon la sig ner och fastnade med halsen över bommen. Hon var hysterisk. Efter det har hon lagt sig ner när vi tränat och sparkat sig själv. Hon älskar vår hästbuss, den känns mer rymlig för henne och stabil med tanke på att hon åker baklänges.

Hon är jämt urbusig när man longerar henne, man får vara väldigt mjuk på rösten. Men pga tok-sken (ser ut som att hon vilat hela sitt liv) så har jag slutat helt med det. Det är bättre för henne att promeneras eller ridas lugnt isåfall vid en vilodag.

Hon kan få superknäppa ryck i hagen, busar, busar, busar och är världens lyckligaste häst. Visserligen kul, men tänk på skadorna som kan bli! Pga detta har hon benskydd och står i liten hage när hennes stora är frusen, där kan hon inte busa och riskera att vricka fötterna. Vi gissar på att hon stått i liten hage större delen av sitt liv eftersom min Vera var likadan och hade aldrig stått i stor hage...

Men allt detta gör den här hästen så otroligt speciell, snacka om stor personlighet. Hon är en riktigt fin vän <3

  • 317 Readers

Likes

Comments

Igår hade vi lite partaj, jag och tre tjejkompisar. Senare gick vi ner på stan dansade ända till 2 på natten! David var också ute med killkompisar och vi träffades på krogen, det var en så rolig kväll!

Nästa vecka ska vi träna för Lotta igen, har längtat efter det! Känns som uppehållet varit så länge, men det behövde alla hästarna. En hoppvila :)

Kolla min söta häst, hon är verkligen bedårande <3

  • 304 Readers

Likes

Comments

Nu är Kurran igång helt och hållet efter vinterpausen. Så skönt :) Hon är pigg men lydig och håller sig (mestadels) på marken haha. Vi hoppade idag och hon kändes kalasfin:) lite ivrig på en linje men annars super.

Ikväll ska jag och David gå på Ted Gärdestad filmen, hur mysigt ska inte de bli?! :)

  • 348 Readers

Likes

Comments