View tracker

Som många här vet har vi haft sjukt stora problem med Kurran i hästtransport och var till och med tvungna att köpa en hästbuss. Det stod mellan att sälja Kurran eller köpa en hästbuss, eftersom vi älskar och tror på den här underbara hästen så var inte valet svårt. Det tog lång tid för henne att vänja sig med sin nya lastbil men vi tränade extremt mycket och åkte några minuter varje dag och det dröjde länge till hon kunde åka utan sällskap. Det märkliga var att hon åkte i hästtransporten i över ett halvår, men var alltid orolig och hade väldigt svårt med balansen, vi tänkte att det är en vanesak. Så en dag vände oron till en panik jag aldrig sätt hos en häst. Var något fruktansvärt läskigt och hon höll på att kväva sig själv. Vi tränade på att lasta 2ggr till efter den incidenten och då la hon sig direkt som hon kom in och sparkade sig själv, hon gick in utan att tveka då. Vi konstaterade klaustrofobi som många hästar har men många kan hantera det, men det brast för Kurran och hon visste inte hur hon skulle hantera det. Läskigt.

Idag kan jag åka med henne helt själv, hon älskar bussen och vill knappt gå ut ur den. David och pappa installerade en kamera i den så vi kan hålla koll på henne och det känns tryggt att se henne. Är hellugnt att köra henne nu och hon väntar snällt mellan klasser på tävling.

Här är en bild när hon står och chillar i bussen innan det är dags att gå ur, ser låg ut haha - men den är faktiskt väldigt bra i takhöjd, ljus och rymlig. Det var våra krav för att detta ens skulle funka!

Jag brukar ofta göra henne iordning inne i bussen för att gosa sålänge som möjligt och hon får äta lite extra mat och det gillar hon - hon åker självklart inte med sadel för säkerheten.

Hästtransport är ett avslutat kapitel i hennes liv! Glad vi löste det :)

  • 27 readers

Likes

Comments

Den 10-11 februari ska jag och Elin åka på ryttarkryssningen! Yay, ska bli såååå roligt och vi är astaggade. Flera bra föreläsningar kommer vara, bl.a. Johanna Lassnack (ryttarinspiration på instagram & fb) och Axel Wallman (min veterinär på Kurran) med flera. Samt en himla massa gott att dricka och god mat, ser fram emot det :)

Ett av mina favoritklipp här nedan från Johanna Lassnack haha!

  • 46 readers

Likes

Comments

Idag fyller vår älskade livliga och gosiga hund Esther 2år! Tänk, tiden bara rusar iväg. Hon är verkligen en glädjespridare som alltid hänger med var man än är och är lycklig i livet, det bästa Esther vet är att leva!

Träningen för övrigt gick sjuuukt bra! Fan vad fin Kurran känns, riktigt stabil och hoppade fina språng med höjd och bra schvung. Vi gjorde lydnadshoppning, några bommar, några bockar och två vanliga hinder. Känns så stabilt och kul!

Här nedan håller Esther koll på mig medans jag rider <3

  • 49 readers

Likes

Comments

Fick känna på vår idag, mitt i januari! Härligt. Men jag känner att ännu är vi inte klara med vintern, men roligt att få ett smakprov. Skrittade ut Kurran i vår fantastiska miljö både före och efter ett hårdare dressyrpass. Börjar mer och mer träna på förvänd galopp med henne och hon svarar med blä jobbigt! Men gör det ambitiöst och fint så efteråt får hon massa beröm och galoppera med lösa tyglar i en låg form ett varv för att skaka på musklerna!

Positiva upplevelser är viktigt, jag har insett det mer och mer och inspireras av andra ryttare men mest av Carl Hedin som lägger ut mycket filmer på instagram!

  • 80 readers

Likes

Comments

Amen asså vad härligt det är att träna! Var på ett svintufft bodystep pass nyss och brände järnet, känner det i hela kroppen. Underbar känsla, nu jäklar ska jag bli stark och uthållig inför 2017 och orka rida ännu bättre!

Båda hästarna kändes fina idag, Noblesse och Kurran. Noblesse var lättare än igår och jag kände på henne lite mer idag. Riktigt trevlig häst :) Kurran fick ett myspass i skogen med mig och Esther!

  • 105 readers

Likes

Comments

Godmorgon gänget!

Idag tänkte jag rida ut Kurran och sedan ska Noblesse få jobba i ridhuset igen. Hon var trevlig igår. En ganska svår häst men som blir jättetrevlig när man verkligen rider henne rätt så det är en superbra häst att utvecklas på. Ungefär som Kurran även om jag nu lärt mig Kurrans alla 1000 olika knappar haha. Jag hjälper en tjej som brutit sin arm med Noblesse under några veckor.

Men juste, Peder Fredricsson! Så grym ryttare och nu har hela vi hästsverige visat hur stora vi är, vår sport är så stark. Himla kul att se, jag rös över hela kroppen när han höll sitt tack-tal! Sen till dom som tyckte det var fel och att ridning inte är en sport, larvigt! Stort grattis Peder och såklart All In, så värd detta :)

  • 124 readers

Likes

Comments

Skrittar av Kurran nu och ska snart sadla på häst nr 2! Kurran kändes fin men mot slutet galet springig pga trötthet men hon behöll ändå lugnet i huvudet och saktade ner tempot efter 100000 övergångar till skritt haha!

Nu jobba på! Bowling ikväll :)

  • 144 readers

Likes

Comments

Fan så häftigt att Peder är Påväg att ta jerringpriset! Hästsverige är bäst och såklart Peder och All Ins insats i OS var historisk. Håller tummarna här i soffan jag och David!

Idag red jag på morgonen och visade Kurran förvänd galopp och hon tyckte det var roligt men lite jobbigt så gjorde det bara två kortsidor på varje sida. Nu är det styrka som byggs inför iår :)

  • 163 readers

Likes

Comments

Kommer som smått att börja starta upp min verksamhet igen och ta emot hästar på försäljningsuppdrag och tillridning/tävling. Även inridning men då ska hanteringen vara välskött i tidigare ålder. Jag har tagit emot så extremt olika hästar vilket varit svårt och jag har fått lägga ner mer tid på hantering än träning så pga det har jag nu valt att ha jämnlika hästar.

Jag har fina resultat och målet är div1 och att ta placeringar i 140 hoppning iår. Hör gärna av er till mig på 0704714476 eller ahaeffners@hotmail.com

  • 202 readers

Likes

Comments

Godmorgon söndag! Tilly kändes jättefin igårkväll! Hon kan busa mycket och har sån glädje för hoppning, bara till det positiva tycker jag när en häst blir så glad för arbete. Till hennes fördel att vara lätt i bakdelen då hon hoppar oerhört trevligt, med lite mer rutin får hon ett ännu bättre scoop. Jättekul att jobba henne :)

Kurran fick en lugn dag efter hoppträningen i fredags och idag ska mamma rida henne, imorgon tänkte jag rida ut igen och sedan tänkte jag hoppa henne lite småhinder med extremt mycket fokus på inställning och kraft i galoppen. Hon hoppar gärna lite långt och "dåligt" (missförstå mig rätt) på låga hinder och då kan jag som ryttare bli lite bekväm eftersom hon hoppar låga hinder så enkelt. Men nu ska vi ha lite mer wow-känsla även på småhinder och inte bara på 110 och uppåt.

  • 210 readers

Likes

Comments