Vi har precis haft 2 veckors vårlov, vilket känns så konstigt med tanke på att det är oktober och årstiderna är helt omvända här. Skolåret här är uppdelat i fyra "terms". Term 1 börjar efter nyår och deras sommar/jullov som är mellan slutet på november till slutet på januari. Så början på vårlovet innebar även slutet på "term 3" (vilket var min första termin här). Det var hursomhelst jätteskönt och jag har hunnit göra så mycket. Sista dagen innan lovet tog jag och två kompisar ledigt och firade att alla prov och inlämningar var klara med bio och lunch.

På lördagen åkte jag med min värdfamilj till Tangalooma Island, så fin sand-ö, såg valar och fick mata vilda delfiner. ( Hur sjukt?? )

Under första veckan kom Emilie, världens mysigaste tjej, för att bo med mig i 4 dagar. Vi lärde känna varandra på startkampet i Sidney då hon var den enda jag faktiskt kunde prata svenska med. (saknar!) Hon är från Norge och bor i en liten by med sin värdfamilj ca två h bilresa härifrån. Vi vandrade omkring i Brisbane i ca 9 h, shoppade, åt Dominos pizza och försökte att inte tappa bort oss, åkte tilll Wet´n Wild, gick på bio, och åkte in till Brisbane igen för att se riverfire som är en fyrverkerishow över Brisbane en gång varje år.

Aldrig sett så många människor på så lite yta som då och jag skojar inte när jag säger att det tog oss ca 1 h att hitta till busshållplatsen för att ta oss hem igen Vi var tvungna att fråga ca 10 personer om vägen och fick tillslut ett halvfullt par att gå med oss hela vägen till busshållplatsen (evigt tacksam till dem) ...men vi kom hem...till slut...

Andra veckan spenderade jag mestadels vid poolen eller stranden, vi har haft mellan 25-28 grader varje dag så det har varit en dröm.

Tyvärr var vi tvungna att börja skolan och term 4 i Tisdags igen och alla räknar redan ner till Sommarlovet. 7 veckor kvar.

Hoppas alla där hemma har det bäst, puusss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! xx

Så många har tjatat på mig att skaffa en blogg och berätta vad jag gör här, hur jag har det osv så nu...efter att ha bott här i Australien i typ 2 månad har jag äntligen lyckats hitta motivationen och tiden att faktiskt ta tag i det.


Bokade förra året ett utbytesår till Australien, fick min placering och familj i slutet av maj, satte mig på flygplanet från Arlanda den 7 juni och flyttade därmed från Stockholm till Brisbane, QLD.

Har bott här i lite mer än två månader nu, går på Shailer Park State High School och haft turen att bli placerad i en jättemysig familj bestående av min host-mamma, -pappa och -syster. Susie, Wayne och Ashleigh.


Det har varit sååå mycket att komma in och vänja sig vid, inte minst att träffa tre helt okända personer för första gången och flytta direkt in i deras hus, inte bli dödad av nån jävla spindel, börja skolan, prata engelska och inse att jag faktiskt är här<3

Kommer försöka uppdatera minst en gång i veckan med bilder osv så jättekul om du har lust att läsa!


PussLikes

Comments