Hej!

Landat i Stockholm, herregud vad tiden gått fort. Sista veckorna har bara flugit i veckan. Som vanligt har jag haft fullt upp med allt möjligt. De spontant känslorna är att det känns kul att vara hemma men att kollegorna & vädret kommer vara mycket saknade. Väldigt trevliga kollegor som sagt.

Käkade ju b.la lunch med 2 av de tillsammans med James, Elise & Elina. Kul!

Andra sorgliga avsked var väl de 2 andra svenskarna som bodde där som man lärde känna & matdamerna såklart.

Hoppas träffa de alla igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå där!

Sedan vi hördes tidigare har en hel del hänt. Har varit på vandring i bergen med min kollega o hans två spanska vänner ( återkommer till det i separat inlägg )

, sett Cordoba spela fotboll. Lärt känna en ny kollega som jobbade hos oss under en vecka då Pepin ( kollega) tog ut årets första semestervecka.


Jobbet rullar på, vissa rutiner börjar nu sitta utan att man behöver fråga vilket är kul. Vi får ju in leveranser en gång i veckan så de tar upp mycket av veckan, att packa upp, sätta alarm, prislappar osv osv.

Denna vecka kommer eftermiddagarna spenderas på butiken i det närmre köpcentrumet, där Elise & Elina jobbar pga ändringar i lokaltrafiken pga påsken.


Mina spanska språkkunskaper är forfarande haltande men har blivit expert på skämt som inte kräver många ord, vilket gjort att man kommit nära de två spanska kollegorna genom skratt. Kul!

När man har ett jobb som mest går på rutin är ju humor viktigt för att hålla humöret genom hela dagen. En av snubbarna där har jobbat där i snart 20år(!). Det ger en lite perspektiv.

Likes

Comments

Hallå!

Jag har haft fullt upp med att acklimatisera mig här i Spanien under den första veckan!

Praktikplatsen funkar bra, framförallt tack vare trevliga kollegor, Juanito som inte pratar ett ord engelska är en skämtsam herre och den lite yngre kollegan Pepin har faktiskt ett par engelska ord i sin garderob som blir bättre o bättre för var dag som går, han är riktigt trevlig! Förövrigt blev jag & James medbjudna att hänga med honom och vandra i bergen på Söndag. Kul!

Jag har hittills jobbat ute i butiken med att larma plagg,städa , sätta/skriva prislappar & nu senast jobbat i lagret med att öppna alla skokartonger och se så att storlekarna stämmer överens !

Alla verkar ha ett shysst gångavstånd till jobbet förutom jag, James & Ronja Molin; vi tar bussen varje morgon. Men det är det värt pga kollegorna & kul att se vanliga spanjorer påväg till sina jobb.

Vegetariska maten har smakat gott än sålänge och jag klickar bra med köket.

Har även fått med mig Ronja Molin ut på joggingturer varje vardag. Bra förberedelser för min kommande korpen säsong. Kul att upptäcka Cordobas morgonliv också.

Har givetvis lokaliserar närmsta fotbollsplanerna, finns ett par riktiga guldklimpar. Lägger upp en bild på den bästa.


Finns säkert massvis mer att berätta så jag återkommer strax! Om vill läsa om något specifikt ; kommentera!


Likes

Comments

God dag!

Efter en god lunch i magen bestående av falafelburgare anlände jag sist av alla till Arlanda. Fick kommentarer direkt angående min väska som folk ansåg vara liten. Så blir det när man packar 5 minuter innan man åker , man glömmer en hel del.


Vill rikta en extra hälsing till Sophie, hoppas allt går bra med förlossningen och att du mår bra.

Jag hör av mig när jag är på varmare breddgrader!

Likes

Comments

Under de kommande 6 veckorna följer ni här min resa från när jag packar väskan 5 minuter innan tåget går från Södra Stockholm som tar mig till Arlanda. Som aktiv resenär hos Ryanair känns SAS väldigt lyxigt, så blir det när någon annan betalar flygbiljetten; då blir det Arlanda istället för anrika Skavsta. Kommande söndag kväll, hoppas jag att jag andas in luften från södra Europa med lite bris från Norra Afrika.

Måndag morgon börjar min praktik på en sportbutik i staden med makalös historia, Cordoba. Där kommer ni få läsa om berättelser hur jag tacklar kunder med mina bristfälliga spanska kunskaper, försöker få rabatt på fotbollsskor, och charmar kunder genom mitt ess i rockärmen, fotbollskunskap.

Ni kommer även få höra när jag själv försöker hitta " the place to be " när det gäller fotboll och hur jag försöker slå tunnlar på Spanjorerna. Ni får även höra hur jag försöker knyta kontakter på alla möjliga sätt och utflykter som görs när jag inte arbetar.


Välkomna!!

Likes

Comments