Header

Det va vinter och snön hade precis lagt sig ner .

Jag stod inne i mitt badrum och sminka mig inför personalfesten jag skulle på .

Jag tittade på klockan och insåg att jag skulle komma försent. Aja ingen märker väll det tänkte jag ..

Jag tog på mig mina stövlar som hade en liten klack .. Jag tog mig en sista titt i spegeln innan jag gick.

När jag kom fram till hotellet kom jag mitt i när alla hade satt sig vid borden. Det pratades och skrattades högt. Jag satte mig vid samma bord som min klasskompis.

Det va nu vårat bords tur att ta mat . Det luktade gått Och det va italiensk mat.

Jag tog min tallrik och började lägg upp några skivor Parma skinka ,

Min tallrik va full av god italiensk mat när jag satte mig vid bordet igen . Till maten serverades vin .

Vi åt och drack , drack och åt .

Senare på kvällen spelades ett live band och i baren serverades det ännu mera vin . Jag gick ut och rökte tsm med resturang chefen . Han va rätt chamrig och vi skrattade tsm . Efter några glas vin så fick vi iden att vi skulle bada.. klockan började bli sent och folk började gå hem till sig ... nu satt jag "badvärlden" tsm med spa chefen och resturang chefen och två medelålders kvinnor .. Alla hade nu gått .. resturang chefen kommer med en stor champige flaska med fem chaminge glas som klirrade i varandra .. han korkade av chamingen så det small .. Jag hade egentligen redan druckit för mycket. Vi satt i en soffa och skålade . När vi druckit ur öppnade resturang chefen dörren in till poolen .

Det va mörkt men lamporna i poolen lyste upp..

Jag tog av mig och hoppa i , i bara underkläder . Resturang chefen hoppar i strax efter mig .. han hade tagit med en hel del öl och cider in i poolområdet. Vi har varsin öl i handen .. det dröjjer inte länge innan vi hamnar i armana på varandra och vi kysser varandra .. och det ena leder till det andra .. Han va otrogen den kvällen med mig .. Inget jag egentligen ska ha dåligt samvete för .. Det ligger på honom, det va hans val .. allt avbryts med att jag spyr . Han ger mig bastu hinken att spy i , jag spyr i den .

Plötsligt får vi brottom därifrån. Kvinnorna i medel åldern och spa chefen va i en annan del av spat när det hände , men vi alla möttes vid ingången där alla kläder låg ..

Jag va så full att jag inte fick på mig några kläder så jag tog beslutet att bara ta på mig en sparock och traska iväg ... vart vi skulle hade jag ingen anining om men vi hamnade hemma hos spa chefen .. jag la mig i soffan och somnade. Dom andra fortsatte festen . Jag vaknade till av att jag kände att jag behövde spy .. jag sa högt "jag måste spy hjälp" . Jag fick en röd hink att spy i .. jag spydde inte men det va skönt att ha den bredvid sig fall om att ...

Jag somnade på soffan och jag vaknade av att både resturang chefen och spa chefen hjälpte mig in till en vånings säng .. där somnade jag om. Men jag vet att jag vaknade av att jag spydde några gånger.. men den somnade jag om därefter.

Jag vaknade av att någon låg bredvid och tog på mig .. åh nej tänkte jag ..jag kände en hård penis vid sidan av min kropp . Det va blött ... i mig kände jag fingrar ... ..JAG VILL INTE !!!! NEEEEJ !!!!! SKREK DET I MITT HUVUD NEEEEEJ !!! Men jag fick inte ut något ord. Jag försökte jag kunde varken styra min kropp eller mun .. men i mitt huvud gjorde jag allt ... men min kropp gjorde inte som jag ville ... det enda jag klarade av va att vända mig om. Jag gjorde det och jag tänkte jag ska härifrån så fort jag kan !!!!!

Jag vet inte hur lång tid det tog innan jag klättrade över mannen som låg bredvid mig .. men jag kände efter i hans ansikte för att veta vem det va som hade gjort så mot mig. Jag kände efter och det va min chef (spa chefen)

Jag hade sån panik från hans hem allt jag tänkte på va bara springa ! Jag sprang till hotellet men det va ingen där så jag sprang till en annan kollega som bodde i närheten .. klockan va 5 på morgonen och han öppnar efter att jag knackat på för fullt ..

Vad har hänt varför har du bara en morgon rock på dig ? Frågade han

Jag grät och berättade allt ...

Jag lånade hans dusch och jag duscha länge.

Jag kände mig så äcklig och smutsig .. och att allt va mitt fel ... Jag skulle skylla mig själv ... jag skulle inte druckit så mycket ... dagen efter va jag på vårdcentralen för att göra en undersökning . Det va inte akutellt att göra någon för att jag hade precis fått min mens så inga bevis skulle finnas kvar . Fick jag till svar


Efter händelsen mådde jag verkligen skit .. men jag försökte ändå kämpa på med mitt andra jobb .. det gick inte så bra om jag ska vara ärlig märktes det rätt tydligt att jag inte mådde bra. Det resulterade till mindre bra arbete och mina kollegor blev irriterade på mig .. Dom tyckte att jag va väldigt frånvarande. Jag va nog det men verkligen inte med mening ... jag gjorde mitt bästa men det funka inte ...

Varje dag blev jag påmind om händelsen ,varje dag ...

Jag kunde inte jobba för jag mådde så dåligt ..

Om inte det hade hänt så hade jag haft två jobb och en helt okej ekonomi .

Jag kunde inte gå ut med mina kompisar  .. tänk om någon som visste vad som hade hänt sett mig skratta ? Då hade ingen trott mig ..

Jag brukade ta med mig min son till hotellet jag jobbade på och bada ..

Jag brukade gå till hotellet på min lediga tid för att hälsa på kollegor som inte bor i närheten av där jag bor ..

Det kändes som jag förlorat allt

Hela mitt liv ändrades mot min vilja ..

Jag gjorde en anmälan . För att marekera att det verkligen inte va okej och för att jag ville ha rättvisa.

Spa chefen jobbar kvar och har sitt liv oförändrat ...

Och utredningen har laggts ner ..

Jag är arg och besviken .. Att känna besvikelse är den värsta känslan tycker jag ..

Jag trodde aldrig att min chef skulle kunna göra något sånt .. men sanningen är den att våldtäkter sker oftast inom 4 väggar och av någon man känner ... Det är ju inte så man tänker att en våldtäkt går till ... Men det är vanligaste sättet som det går till på .. var 3dje kvinna som går på gatan har blivit våldtagen i sitt liv .. så vanligt är det . Men varför pratar vi inte om det ?

Idag skämms jag inte över vad som hände .. och jag vet att det inte va mitt fel .. Jag är ung och då kan det hända att man dricker för mycket .

Istället för att min chef skulle ha utnyttjat mitt tillstånd kunde han ha beställt en taxi åt mig eller bara helt enkelt ge fan i mig ..

Jag hade frivilligt samlag med den ena men det betyder inte att jag vill ha det med en till...

Jag vet vad som hände .. han vet mycket väl vad han gjorde .. Och det räcker för mig .

Men kom ihåg tjejer det är aldrig erat fel , oavsett hur fulla ni än va eller vad ni än hade på er . Jag fick höra ofta av min vän att det inte va mitt fel .. men det spelade liksom inte någon roll för jag tänkte ändå. Bara jag inte drack så mycket , eller varför gick jag inte hem tidigare .. men det handlar om att acceptera hela händelsen och förstå att det inte är ditt fel ..

Och man får lov att skratta och ha kul efter en sådan händelse .. Man får lov att tänka på annat och man får lov att känna glädje dom stunderna som man känner sig glad .. Även om du blivit utsatt. Alla människor reagerar olika när dom blivit utsatta . En del pratar mycket om det en del är helt tysta ... Men har du blivit utsatt ta hjälp för det finns hjälp att få .Även om utredningen läggs ner så betyder det inte att du ljuger eller att polisen inte tror på dig , utan att sådant här kan vara väldigt svårt att bevisa rättsligt..

/ / / / / / / / Gina Tricot / Gina Tricot

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej jag har varit lite frånvarande från bloggen på det sista, men det visar ju bara att jag har ett riktigt liv, eller att jag är lat och tänker att jag ska skriver sen,"sen" som aldrig blir av . Men jag tror inte jag är ensam om att skjuta upp saker och ting.

Just nu ligger jag i sängen rå förkyld med feber, hosta ,rinnsnuva och värk i kroppen och på det så ska jag ta hand om min trotsiga 2,5 åring som vägrar göra allt jag säger och på köpet så är han också förkyld .. Ibland får man lov att önska sitt/sina barn till andra sidan jorden ..


Tack gud för att te och att Ipren finns och att jag inte ska jobba imorgon ..

Trots att jag är sjuk så har jag bakat , möblerat om , tvättat och varit ute och lekt med lilleman. Jag har gjort det fast jag helst av allt bara velat ligga i sängen , lukta illa och bara vara allmänt ful .Det är så skönt !

Men det som är bland det skönaste med att vara singel och att bo själv ( har min son varannan vecka ) Det bästa med det är att jag kan bajsa med öppen dörr , fisa vart jag vill , ha på mig fula kläder , eller gå naken ? Jag kan sjunga högt och prata med mig själv . Jag kan välja vilken film jag ska se och välja vilken mat det ska bli utan tjabbel tex när jag inte har lilleman hos mig så kan jag äta choklad kaka till lunch ingen bryr sig ?! .. Det är helt enkelt underbart att bo själv och vara singel :)

Men det är väldigt tufft att vara ensamstående mamma ibland alltså! Speciellt när man själv är sjuk och längtar efter sin egna mamma ...

Sist jag mådde såhär dåligt va när jag hade 40 graders feber och va "bakfull".. Jag blir aldrig bakfull men jag fick höra av min familjehems mamma att jag minsann va bakfull och jag inte hade någon rätt att klaga. Jag hade 40 graders feber och trodde jag skulle dö . Men hon trodde inte på mig . Eftersom jag hade varit ute och festat hela natten .. 

Likes

Comments

Jag har inte varit så aktiv i bloggen .Men jag har varit aktiv på andra sätt när det kommer till mitt skrivande och mitt filosoferande . Jag har börjat skriva en bok och äntligen har jag hela bokens story i mitt huvud . Jag är så uppslukad av min bok och alla mina ideér kring boken .. Boken är hemlighets stämplad än så länge men jag kan säga som så här, det handlar om sex , relationer och tusen pinsamheter .. Nyfikna va ?

Jag tänkte sammanfatta min vecka lite kort ..


Jag bestämde mig för att klippa håret det va slitet . Av ren impuls tog jag tag i saxen och kort blev det ... Jag ska låta det växa ut nu utan att jag förstör det med mina experiment som jag ibland får för mig ..

Idag har jag och lilleman varit på biblioteket och läst lite böcker . Han tyckte det va jätte kul . Men det här med att vara tyst i ett bibliotek funkar inte när man har en 2 åring med sig... Bibliotekarien va trevlig mot oss och sa att vi var välkomna tillbaka när vi gick . Vi gick till lekparken som ligger bakom bibblan och gungade , och gjorde sandkakor i sandlådan . Efter en stund promenerade vi hemåt och när vi kom hem stoppade jag in en pan pizza i ugnen ..


MMM PITTA MAMMA GOTT sa lilleman när han såg vad hans lata mamma tog fram ur frysen hahah

Vi har även hunnit med att baka en kaka idag det fick bli mandel kaka med chokladvanlij och kaffe smak .. Typ tigerkaka fast godare haha ..


Nu ska jag lägga mig i denna bäddade säng . Jag bäddar bara när jag vet att det ska komma gäster eller om jag verkligen vill ha det fint.. Men  i verkligheten ser det ut såhär haha Likes

Comments

Jag ska bädda sängen så där snyggt med sängöverkastet och prydnads kuddarna på plats .. ni vet sådär snyggt som i inrednings tidningen . Jag tar fram dammsugaren och dammsuger i vardagsrummet solen lyser in genom mina stora höga lägenhetes fönster . Jätte fint när solen lyser men inte så fint när man ser alla smulor, kladdmärken och damm som är på golvet. Jag dammsuger upp det . Jag fixar till soffan i vardags rummet med alla filtar och kuddar. Dom ska vara på ett speciellt sett .. Det ska se ut som det gör i en inrednings tidning. telefonen ringer

Det är en vännina .. Jag bjuder över henne på semlor. . Vi sitter och små pratar och vi har det riktigt trevligt

Sen skulle jag på ett viktigt möte . Jag tog fel på tiden, så något viktigt möte blev det inte . det blir en annan dag istället .

Jag är otroligt rörig . Jag kan aldrig bestämma mig för en sak jag ska göra .. Jag vill göra allt ! ringer två vänner mig samtidigt kan jag inte välja så jag bjuder över båda .. Det brukar bli bra.


Jag har tänkt på en sak

Vissa frågor har "regler" som vi inte tänker på , vi svarar alltid samma på dessa frågor och det händer att vi ljuger för att vara trevliga .. ett exempel, någon kommer fram till dig du inte sett på länge .

Hej hur är det det va ett tag sen vi sågs ?!

vad gör du nu för tiden ?

Du svarar:

Hej jag mår riktigt skit

jag sitter och gråter och önskar mitt liv va snart över.

Vad gör du nu för tiden sj ? och hur är det med dig ?

Varför frågar vi varandra hur vi mår ? av artighetsskäl ? Men fråga inte något du inte har tid att lyssna på .

men tänk om personen du frågar precis fått reda på att den är svårt sjuk .. eller personen är mitt uppe i en separation .. och du står i affären och skulle egentligen bara köpa bullar till gästerna som kommer hem till dig alldeles strax .. Andledningen till att du frågade va för att du inte visste vad du skulle säga ..


Säg istället 


Hej det va ett tag sen , kul att få se dig. 

Likes

Comments

Idag va det begravning. Det var den finaste begravningen jag har varit på . Alla hade olika kläder på sig och många kom i leopard färgade kläder ,vi vet att du gillade det .Det va dans,sång och teater . Det va fantastiskt vi gjorde det på ditt vis . Vi dansade i kyrkan . Jag kunde höra din röst och ditt skratt . Du va med oss ,det kändes . du har lärt mig mycket älskade vän. Det är bara kroppen som är begravd .. Din själ är någon annan stanns. Vi avslutade din avskedsfest med fyrverkerier det va så fint. Och du va med oss .


Lilleman sover och jag har städat hela lägenheten , dock ej sovrummet. Jag tar det imorgon när jag vaknar. Jag älskar att städa på natten. Jag får städat i lugn och ro då. Det finns så mycket annat som är kul att göra på dagen, varför städa på dagen när allt kul händer ? När man kan städa på natten istället  när man inte missar något kul. 

Jag älskar den här låten jag har lyssnat på den om och om igen , jag brukar göra det när jag tycker om en låt . Jag får en så himla go känsla av den.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8raabzZNqw


Det är nu när jag har städat som jag vill bjuda hem någon på en kopp te haha , synd att det bara är mitt i natten .. Jag har blivit en riktig natt uggla på det sista .. Jag bloggar bara på natten . Jag kommer på så himla smarta saker på natten så jag "glömmer" av att sova.

Nej , nu får jag ta min kopp te och sen lägga mig bredvid Lilleman för att  försöka sova . Likes

Comments

Jag bestämde mig för att 2016 skulle vara mitt år. Det skulle vara min tur att få vara glad och göra framgångar, och visst har jag gjort framgångar.

Men jag befinner mig just nu i en väldigt känslosam period just nu i mitt liv. Min lärare som var min stora förebild som även var min vän gick bort för ett par veckor sedan , det är begravning i morgon. Min morbror har också precis gått bort i en överdos . Och min mormors man ligger även på sjukhus och behöver ett mirakel för att kunna ta sig därifrån . Men trots det så går jag inte under för jag tillåter inte mig själv till att göra det. Jag vet att dom inte hade velat att jag skulle göra det. Jag är ledsen men jag vet att jag inte är ensam i denna sorg .

Att känna sig ensam känner sig nog dom flesta människor ibland . Man kan känna sig ensamtvå olika sett . Att känna sig ensam socialt är när man känner att man inte har några vänner eller familj. Och man kan känna sig ensam känslomässigt .

Jag kan känna mig ensam känslomässigt ibland. Att ingen förstår mig riktigt, men det är bra att jag förstår mig själv då . Det är viktigt att vara vän med sig själv och att man försöker förstå sig själv,för att DU är det viktigaste DU har i ditt eget liv.

Jag har hört många säga att deras värsta fiende är dom själva . Jag undrar varför ? Man ska ju leva med sig själv resten av livet. Varför bråka med sig själv och tycka illa om sig själv?

Blir det inte väldigt svårt att leva med sig själv då?

Jag är bra vän med mig själv . Men jag har även varit min värsta fiende. Men när jag förstod att det bara var jag som förstörde för mig själv ,att det bara var jag som kunde få mig att må bra, så var jag ju tvungen att bli vän med mig och samarbeta med mig själv .. Men ibland händer det att jag bråkar med mig själv .. 

Jag tänker då varför sa jag så? nu tänker dom säkert si och så om mig.. hur kunde jag vara så dum ? Eller att jag vaknar och tittar mig i spegeln och tänker hur fan ska jag lösa det här idag då ?

Jag har mina olika dagar, som vi alla har. Ibland kan jag känna mig fin ,men sen kollar jag på en bild på instagram , och 5 min efter det vill jag operera hela mitt ansikte och kropp.


Ibland kan jag känna så,och sen tänka jag är fin jag med. Jag är omtyckt av mina vänner och min familj precis som jag är. Sällan tänker andra samma negativa tänkar om dig som du tänker om dig själv. Du ska veta det du inte gillar med dig själv älskar någon annan .

Jag har känt mig ensam även socialt ibland. Jag har vänner och jag har en familj. Men det har fattats ändå någonting. Någon att dela sin vardag med .


Men först nu efter 6 månader känner jag mig fri jag behöver ingen , Jag klarar mig själv . men jag har svårt att bestämma mig för att njuta av att vara själv eller längta tills den rätta kommer in i mitt liv. Jag gör nog både och..

Jag njuter av att känna mig så himla fantastisk och jag längtar tills någon annan faktiskt kan se hur otroligt fantastisk jag är!

Jag njuter av att dricka en kopp te och slå på en film själv..

Jag har min son som är det absolut det finaste och bästa jag har i mitt liv . Han älskar mig precis som jag är . Jag kan vara trött och sliten och till och med grinig , Han älskar mig ändå. Jag kan se ut som en zombie och han bryr sig inte, jag är bäst i hans ögon oavsett om jag är trött eller grinig ...

Och när jag ser honom glad blir jag jätte glad . När jag känner mig själv som en bra mamma känner jag mig starkast och bäst i hela världen . Och då njuter jag av att jag känner så.

Jag behöver ingen annan för att må bättre. Jag skulle lika gärna kunna vara singel resten av mitt liv. Jag har ju mig själv . Jag älskar mig själv .


Om någon frågar mig vem som är min bästa vän så svarar jag mig själv .Ingen känner mig så bra som jag själv .

Ingen förstår mig så bra som jag själv .

Jag litar inte på nån så mycket som jag litar på mig själv .

Ingen bevarar hemligheter så bra som jag själv.

Det finns ingen anledning till att inte älska sig själv och njuta av att vara själv. Så länge jag är min bästa vän så kan jag göra bort mig hur mycket som helst. Så länge jag är bra vän med mig själv struntar jag i vad andra tänker och tycker om mig. Det viktigaste är att jag är på god fot med mig .

Älska dig själv mer och sluta underskatta dig .

Jag lever verkligen mitt liv fullt ut. Jag är inte rädd för att göra bort mig. jag struntar i att folk tror knäppa saker om mig. Det är bara människor som inte känner mig tillräckligt som har förutfattade meningar om mig. Eller människor som tror sig känna mig ..

Sen kommer vi dit igen. Folk har faktiskt bättre saker för sig än att snacka om dig. Pratar folk om dig så är det tråkigt för dom att dom inte har något roligare för sig.


Du måste kunna älska dig själv för att tillåta någon annan att älska dig. Älska dig mer


Likes

Comments

Igår va jag och hälsade på min mamma jag sov över hos henne . Vi gick en promenad till kyrkogården och tände lite ljus. Vi käka och hade riktigt mor och dotter mys.. Någon sömn blev det inte för någon av oss. Men jag har haft väldigt svårt att sova nu på sista tiden. John Blund verkar ha glömt bort mig. Och i natt glömde han även bort min mor. Men man har väll sådana perioder i livet när man sover mindre och funderar mer.

Jag har alltid varit en funderare ,en riktig dagdrömmare. jag tycker om att tänka,fundera och fantisera.

När jag hade mina körlektioner sa min körlärare till mig

"Du kör riktigt bra ibland MEN ibland kör du inte ALLS bra .. det är som att du dagdrömmer, skärp till dig .."

Jag berättade för min teater lärare vad min körlärare hade sagt till mig när jag kom till lektionen. hon hade undrat hur det hade gått . Vi båda skrattade lite. Vi kände nog båda två att det kunde ligga något i det han sa .. Min teater lärare sa till mig" Det är bra att dagdrömma ibland."

Åh nu ska jag titta på Prison break och dricka te .

Idag fick det bli ett onödigt inlägg från mig

Likes

Comments

Det kan va svårt att acceptera när ett förhållande tar slut . Många tankar kommer upp speciellt om du är den som blev lämnad. Man står oftast med många obesvarade frågor.

En vanlig tanke som dyker upp är att man kanske kan ändra på sig ,göra bättre ifrån sig. Man ska bevisa att man är bättre.

Men varför ska du ändra dig eller bevisa något för någon som inte vill ha dig ? Du kan ändra dig men gör det i så fall för din egen skull inte för personen som lämna dig . Du förtjänar att vara med någon som vill vara med dig precis som du är. Någon som inte tvekar en sekund på att vilja vara med dig ..

När man blir lämnad kan man tänka..

Han/hon kommer ligga runt med massvis snygga killar/tjejer.

Ja usch, bedrövligt om han/hon gör det . Vad får dig till att tro att du har valt en sådan dålig kille/tjej som gör det ? Skulle han/hon nu göra det , vad spelar det för roll ? Gör han/hon det så är det bara ett bevis på att det inte är den rätta för dig .

Nu när du är singel kan du göra precis vad du vill. Du har ingen att ta hänsyn till förutom dig själv. Men var rädd om dig.Och va snäll mot dig själv . Nu är du på väg till nya äventyr. Och du är ett steg närmare ditt livs kärlek.

Men Låt det bara få ta tid .

Det är okej att vara ledsen, man måste få lov att vara ledsen efter en separation. Man har blivit lämnad av den människa man trodde man skulle leva hela sitt liv med .

Han/hon kommer hitta någon annan som är så mycket bättre än mig.

vänd på det och tänk om.

Du kommer hitta någon annan som passar dig så mycket bättre än honom / henne.

Det handlar inte om att man hittar någon som är bättre utan någon man passar bättre ihop med .

Det handlar inte om vem som är bäst och vem som kommer att bli lyckligast i slutändan.

´Det handlar om dig nu, bara dig och du är den viktigaste personen i ditt egna liv.

Så va snäll mot dig själv och ta hand om dig själv så blir du lycklig sen 

Likes

Comments


När någon annan har något du själv inte har, och du är frustrerad och arg över det, och mår dåligt över att inte få vara med i någon annan persons framgångar och lycka , då är du avundsjuk .

Avund uppstår när man inte vill att någon annan skall ha det man själv inte har.

När man är avundsjuk önskar man sig det någon annan har . Man har svårt att se det man själv har runtom kring sig som är bra , man har lätt för att se det som är negativt i ens egna liv istället. Vi erkänner sällan för oss själva att vi är avundsjuka.


Hur ska vi då kunna gå vidare och sluta må dåligt om vi inte ens erkänner för oss själva ?


När vi va små barn kunde vi bli avundsjuka på t.ex grannen som hade fått en studsmatta i födelsedagspresent . Det va mer "okej" att vara avundsjuk som barn. Men känslor är känslor och vi föddes med dom.

Vi slutar inte bli ledsna bara för vi blir vuxna, Vi slutar inte känna avund bara för vi blir vuxna. De allra flesta av oss tänker att vi måste göra oss av med alla negativa känslor för att få ett bra liv, och att vi måste ha kontroll över våra tankar och känslor, exempelvis avundsjuka.

Men vad händer om vi faktiskt stannar i denna känsla ett litet tag ?

Vad skulle hända om du gick fram till personen och sa att du är avundsjuk på honom / henne ?.

Hur hade du själv reagerat om någon hade kommit och sa det till dig ?

Jag hade tyckt att den personen hade varit otroligt stark som hade erkänt denna känsla för sig själv och för personen den avundas.

Jag har personligen drabbats av avundsjuka ett antal gånger. Och jag skäms inte . Varför ska man skämmas över sina känslor ? Det viktiga är vad du gör med dom, och att man lär sig utav dom. För att kunna lära sig utav dom så måste du först tillåta dig själv att känna dom.Om du råkat ut för tidiga separationer är det inte konstigt om du reagerar med svartsjuka gentemot din partner. Det är inte konstigt om du "omedvetet" förstör för dig själv Du skapar det du är rädd för ska ske.

Jag fick en kommentar häromdagen på mitt första inlägg jag gjorde. Jag tänkte dela med mig av det ,så ni också får se det . Jag är väldigt duktig på att lägga skuld på mig själv. Och det tror inte jag att jag är ensam om.

Personen som har skrivit detta känner mig väldigt väl.

Så här står det


Ansche vad du är ond mot dig själv.
Det är fan inte bara en som dansar tango och visst du är en dramaqueen de Lux men finns anledning.
Orkar inte va psykolog och såga hela ditt inlägg i pusselbitar men varje grej har med din uppväxt att göra, alla ärr som inte fått läka utan bara gjorts en cover up på.
Du har blivit extremt sviken sen tidig ålder, och aldrig vetat att de du ska va trygg hos finns kvar, till slut skapar det ett försvar där man "omedvetet" sabbar innan man själv blir dumpad.

Du måste verkligen verkligen jobba med att läka alla separationer som sårat dig, för om du inte gör det så kommer det här upprepa sig gång på gång på gång och den senaste du dejta är en skitstövel som är livrädd för seriöst förhållande du är ju inte den första han lämnat när det blev tal om seriöst.

Du behöver försonas med det förflutna, du behöver lära dig impulskontroll och sluta va så jäkla taskig och nedvärderande mot dig själv.Du är en toppen tjej.... Och skulle gett allt för ditt utseende. Fattar inte att du inte ser det själv.Fine du är inte 1.80 lång, väger 35 kg, har stora blå ögon eller blont perfekt hår.Där emot är du sund, glad, spontan (du ska bara hitta balansen där så du inte blir extremt spontan) och jävligt bra koll på vardagen.Ingen vill ha en bimbo som pratar röven av sig i slutändan.Iaf inte de vuxna killarna som tröttnat på kroglivet.Svartsjuka kan ibland ta över våra liv

Det handlar oftast om våran dåliga självkänsla

vi ser oss själva i ett sämre ljus. Vi jämför oss med hotbilden.

Det sårar oss mer än själva tanken på att ens partner skulle vara intresserad av någon annan.

Istället för att ta itu med våra egna känslor, förvandlas vi till ett kontrollfreak. Vi kollar vår partners mobil, alla SMS, vi ser en hotbild i allt.


När man är rädd att förlora det man redan har, till någon annan eller något annat så är man svartsjuk.

Tankar och beteenden som kan leda till överreaktioner är inte ovanligt när man är svartsjuk .

Svartsjukan sätter igång starka känslor. Men när vi kommer på oss själva att vi är svartsjuka måste vi försöka förstå vart svartsjukan kommer ifrån. och vad som sätter igång den .

Vi måste förstå hur vi borde reagera normalt om vi inte va svartsjuka. Och vi måste utmana våra egna tankar och känslor för att sen fundera på vad som är logiskt och realistiskt. Börjar du göra det så har du redan börjat med att stärka din självkänsla.


Svartsjuka har många gånger sitt ursprung från tidigare upplevelser. .
vi har mycket mindre makt över våra tankar och känslor än vad vi skulle vilja ha. Det är okej att känna avundsjuka och svartsjuka det är känslor det med .

men för din egenskull försök ta dig ur det .

Likes

Comments


Igår kom en vän förbi, vi tog en promenad i våran fina lilla stad och tittade på alla olika hus. Strömstad är en vacker stad. Men ibland vill jag härifrån. Det hade varit så skönt att bara ta sitt pick och pack och flytta. Till en helt ny stad, kanske till och med ett annat land .

Jag har fått flytta mycket och börjat om i mitt liv. jag har nog bott i 15 olika familjehem. Jag har ofta fått höra att det är mig det är fel på. Men har det verkligen vart det ?

Jag är ganska säker på att det har varit dom vuxna människorna som inte har förstått vad det innebär att vara ett familjehem. 

Är man 15 år och fått flytta runt sen man vart 4 år blir det problem i familjehemmet det bara är så,det hör till . Det är en trasig själ ni har tagit till er, hem till er och bestämt er för att samarbeta med.

varför är det okej att göra sig av med ett familjehems placerat barn och inte sina biologiska barn? 


exempel, gör jag av mig med min son för att jag känner att det blir för jobbigt, så är jag en dålig mamma. 

Men gör jag av  mig med mitt fosterbarn så är jag lika bra mamma för det . jag kan till och med skaffa  mig en ny placering hos mig.

en del barn kan vara oplanerade i familjer. men väljer man att fortsätta graviditeten så kämpar dom flesta och gör allt för sitt barn.

Men varför inte samma engagemang för sitt/sina fosterbarn ?

jag tycker att väljer man att bli familjehem så är man inte familjehem man är en familj skillnaden är att det inte är biologiskt och du inte har fått vara med det placerade barnet sen den va bebis .

vad är skillnaden på mitt och andras barn ?

Jag älskar min son jag har burit honom i nio månader i min mage , jag har fött honom och jag har varit med han sen han va nyfödd. Men skulle jag få ett barn som kommer till mig, och är 4 år eller äldre så betyder det inte att jag inte kan älska det som mitt eget. 

Jag vill bli familjehem och jag vill adoptera . det finns så många barn som behöver ett tryggt hem . Varför sätta fler barn till världen när det redan finns barn som inte har fungerande familjer ?


Har man plats och har man tid, då tycker jag att det är en plikt vi har i samhället, att öppna våra hem för andra.Det va inte fel på mig det va inte jag som va problemet. Problemet va att dom vuxna inte förstod att jag va trasig och allt jag behövde va vägledning omtanke och kärlek. Det sista jag behövde va att få flytta igen. Jag ställde till med problem , förlåt. Men vilken tonåring gör inte det ? Det va inte meningen. Jag kände mig redan vilsen när jag kom hem till dom. Och när jag fick flytta kände jag mig ännu mera vilsen.

Varför är det så svårt att ge kärlek till en 15 åring som inte är ens eget? 

Min familjehems mamma är min mamma och mormor för min lille man. Och det har inte varit lättare för henne jag gjorde inget annorlunda mot henne än mot dom andra, skillnaden är det hon gjorde med mig .. hon såg inte mig som någon hon skulle lyckas med eller som ett jobb .. jag va hennes barn när jag kom dit och även nu när jag bor i egenlägenhet  och flyttat därifrån.


Inte ta någon förälders plats 

Min familjehems mamma har varit noga med att inte ta min biologiska mammas plats 

Jag har en mamma , men hon fungerar inte som en mamma. Just nu är hon sjuk,

Jag har min familjehems mamma, det är något jag själv har valt. Hon är min mamma hon gör allt för mig en mor bör göra. 

Många gånger kan jag känna när hon säger något som jag inte vill höra, att jag minsann aldrig mer ska hö​ra av mig till henne igen. 

men nu har jag skrivit så mycket om föräldrarna i familjehemmen. Barnen då ?

I ett familjehem är det viktigt att barnen är trygga med föräldrarna. Speciellt om det kommer in ett barn , och tar mycket uppmärksamhet av barnets föräldrar. Jag tror det är viktigt att prata med barnen som förälder och fråga dom vad känner, vad dom tänker och finns det något dom är oroliga över? Likes

Comments